STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
- Topla voda
#76 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
mogu mahat,aha,al da se razgori 
- samson
#77 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
to je meni cudno skroz u stranim drzavama nosi zastavu koju hoces niko te nepita a na balkanu nosis neku drugu zastavu hoce da te kamenuju radi mene mogu nosit zastavu koju hoce nemam nikakvi problema sa tim
- zastoqsviram
#78 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
tacno je to u, stranim zemljama...al' ovdje se mahanjem zastavama raspiruje vatra, kad bi samo mahali usima, ko zna...samson wrote:to je meni cudno skroz u stranim drzavama nosi zastavu koju hoces niko te nepita a na balkanu nosis neku drugu zastavu hoce da te kamenuju radi mene mogu nosit zastavu koju hoce nemam nikakvi problema sa tim
- Prozor
#79 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
bio sam nedavno u Prijedoru, na putu za Kozarac, dolazi kolona svatova odozdo, srpske zastave, trubi se, u drugom pravcu krece se kolona svatova, bosanske zastave, ljiljani, k´o u filmu covjece... kasnije cujem da je neki cetnik bacio flasu na ove druge, al´dzabe im Kozarac pun bosanskih zastava, dresova, suvenira...
- fa84
#80 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
ja sam prije neki dan prolazio kroz samac
i na svako malo su jarboli sa zastavama republike srpske
nije mi jasno radi cega ali vjerojatno oni znaju
a samo na zgradi opcine samac sam vidio zastavu bosne i hercegovine i naravno na granicnom prijelazu
a samo na zgradi opcine samac sam vidio zastavu bosne i hercegovine i naravno na granicnom prijelazu
-
spekulant
#81 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
problem je u tome koja se zastava nosi i sta to zapravo znaci.. ako neko zeli slaviti napr pobjedu spanije na EP na ulicama sarajeva i mase spanskim zastavama, to nikome ne bi smetalo. al je kod nas sranje sto se sve vrti oko jedne stvari, nacije, da prostis.samson wrote:to je meni cudno skroz u stranim drzavama nosi zastavu koju hoces niko te nepita a na balkanu nosis neku drugu zastavu hoce da te kamenuju radi mene mogu nosit zastavu koju hoce nemam nikakvi problema sa tim
kako se ne moze zakonom zabraniti da usred bih vise na javnim mjestima zastave srbije i hrvatske? ili ako je vec zabranjeno zasto se taj zakon ne sprovodi? mislim da je svadbe i ostala "okupljanja" teze kontrolirati, ali svaki put pobjesnim kada vidim srpsku ili hrvatsku zastavu iznad ulice...
-
tanana
#82 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
sve dok vladaju tolike tenzije po pitanju vjesanja zastave,ljudi ce to u inat radit.da se niko ne obazire to vise ne bi predstavljalo nikakvu satisfakciju.
-
ero_sa_onog_svijeta
#83 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
ma daj molim te.Umjetnik a wrote:nebi sad da širim nacionalnu mržnju, ali nijedan bošnjak nije u turskoj pogledan preko oka, dok se za bosanske hrvate uand wrote:Koliko su omiljeni u Hrvatskoj?neki wrote:
Z?
Kad god odem u Hrvatsku osjećam se prelijep, nikad nisam čuo ružni riječ.
Hrvastka daje ogromne novce za Hrvate iz BiH ( sVEUČILIŠTE,BOLNICE,KULTARA...)
Čak što više, hrvati iz BiH imaju pravo glasa na izborima u Hrvastkoj, bez problema se dobiva državljanstvo R. Hrvatske, pola vlade R.H. porijeklom je iz BiH, DALJE DA NE NABRAJM.
Kad toga više nebude, e onda se može reći da nismo omiljeni.
Daje li ovo Turska?
hrvatskoj i ne može baš reći, ima i onih hrvata koji baš i ne gotive bh. hrvate (ali uvijek ima izuzetaka)
što se tiče toga
ne davaju vam "pravi" hravti tu podršku, već su to uglavnom hrvati koji su otišli iz BIH u hr i nešto postigli,dalje da ne nabrajam (naravno i tu ima izuzetaka)
zašto im daju podršku pa možda zato što još nisu raščistili sa tuđmanovom politikom o podjeli bosne, pa bi da vas radikaliziraju, slično kao što su radili srbi (ali možda to i nije razlog), možda je ovo grubo rečeno, ali eto
i još nešto bošnjacima nije turska matica zemlja, nije ni vama hrvatska, ali se pravite da vam jeste, iz ko zna kojeg razloga
što se tiče ovog boldiranog "Daje li ovo Turska" turska to daje i više, mnogo više
jedino to glasnje na izborima ne postoji, kao što je i sam Stipe Mesić rekao da je to greška, što bh.hrvati mogu glasati na izborima u HR, meni je glupost da ti živiš u jednoj državi a glasaš na izborima u drugoj državi, stvarno nigdje veze (ali o tome drugim put)
stvarno dokle više, ima hrvata koji su "pravi hrvati" rodili se i žive u hrvatskoj i poštuju BIH kao samostalnu i cjelovitu i da naglasim multietničnu državu, ima i takvih i političara
dok se za bh. hrvate to slabo može reći, nažalost
kraj diskusije
Ne vole Dalmatinci Purgere, Istrijani ...bla..bla...bla...
Turska ni približno ne daje bošnjacima kao što Hrvatska daje Hrvatima u BiH.
Daje li Turska bošnjacima državljanstvo Turske ? mislim kad je djete rođeno u BiH?
Dali Ustav Turske spominje Bošnjake u svom Ustavu?
Neću i da govorim o silnim nocima koje Hrvatska daje za pripadnike HVO-a ( mirovine ) , pa zatim da diplome sa Sveučilišta u Mostaru priznaju, i dalje da ne nabrajam.
Nedaju pravi hrvati tu poduršku? ma daj molim te. Što onda ne promjene vlast, što ne promjene Ustav, ???
Ponovo ću iznijeti svoj stav u pogledu zastava ili ti ga barjaka
Na javnim institucijama isključivo zastave Bosne i Hercegovine , Federacije BiH ili Republike Srpske.
Na kućama, brate vješaj šta god hočeš. Meni ne smetaju Turske, Argentinske, Španjolske zastave .
-
ero_sa_onog_svijeta
#84 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
spekulant wrote:problem je u tome koja se zastava nosi i sta to zapravo znaci.. ako neko zeli slaviti napr pobjedu spanije na EP na ulicama sarajeva i mase spanskim zastavama, to nikome ne bi smetalo. al je kod nas sranje sto se sve vrti oko jedne stvari, nacije, da prostis.samson wrote:to je meni cudno skroz u stranim drzavama nosi zastavu koju hoces niko te nepita a na balkanu nosis neku drugu zastavu hoce da te kamenuju radi mene mogu nosit zastavu koju hoce nemam nikakvi problema sa tim
kako se ne moze zakonom zabraniti da usred bih vise na javnim mjestima zastave srbije i hrvatske? ili ako je vec zabranjeno zasto se taj zakon ne sprovodi? mislim da je svadbe i ostala "okupljanja" teze kontrolirati, ali svaki put pobjesnim kada vidim srpsku ili hrvatsku zastavu iznad ulice...
Običajno pravo je najjače.
Kad su svatovi, ja ponekad vidim zastave Saudijske Arabije, i stvarno se pitam šta to znači? Volio bih da mi neko to objasni.
Razumijem kad vidim mjesec i zvijezdu, jer po to meni znači da se veliča što je ''nastao'' još jedan muslimanski dom.
Samo bih napomenuo da su zastavu Hercego-Bosne , hrvati iz BiH prihvatili kao svoju zastavu, pa tako nećete nikad vidjeti u BiH SVATOVE SA zastavom Republike Hrvatske, več isključivo zastavu hrvatskog naroda u BiH.
-
goran5
#85 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
Mobile_Disco wrote:Zato sto oni zive u Bosni i Hercegovini.. Samo na tv.u su vidjeli Hrvatsku.. a poistovjecuju se sa njom.. Oni imaju nesto zajednicko sa Hrvatskom isto kao ja sa Grenlandomkaranana wrote:pa nek vjesaju sta hoce. eno i turci su pola njemacke izvjesali turskim zastavama kad su igrali na evropskom prvenstvu, pa sta.
Oni imaju zajednicko to sto u Hrvatskoj i BiH zivi isti narod = Hrvati
Mozda je to bila zastava hrvatskog naroda a ne hr. republike
inace sam stava da je to ok , pa i u spaniji isticu zastavu maroca na svakom prozoru , u luxemburgu sam vidio bosansku zatavu pa sta , sta tu ima lose.
Mislim da je ovo ipak zlonamjeran komentar gusenja slobode, ali "ko se u crkvu silom tjera taj se Bogu ne moli " isto vrijedi i sa zastavama
-
spekulant
#86 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
pa nek je kaci na svoj prozor ili nek mase njom po svadbama ako mu se mase, ali je ne smije okaciti na sred ulice, izmedju dvije bandere? jednostavno kad putujem i vidim sprsku zastavu na javnom mjestu, meni to selo smrdi na cetnike, a kad vidim hrvatasku, na ustase!
i btw nikad nigdje nisam vidio tursku zastavu da visi na slican nacin u bih, iako ostro osudjujem ono divljanje na ulicama nakon utkamice turska-hrvatska..
i btw nikad nigdje nisam vidio tursku zastavu da visi na slican nacin u bih, iako ostro osudjujem ono divljanje na ulicama nakon utkamice turska-hrvatska..
-
goran5
#87 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
Znaci li to da su tebi bosanci hrvatske nacionalnosti ustase a bosanci srbske nacionalnosti chetnici?spekulant wrote:pa nek je kaci na svoj prozor ili nek mase njom po svadbama ako mu se mase, ali je ne smije okaciti na sred ulice, izmedju dvije bandere? jednostavno kad putujem i vidim sprsku zastavu na javnom mjestu, meni to selo smrdi na cetnike, a kad vidim hrvatasku, na ustase!![]()
A ako ti zastave hr i sr naroda smetaju i ako ti Srbi i Hrvati smetaju u tim selima onda nemoj ni ici u njih
I kave veze imaju turci sa bih osim okupacije i istrebljenja domicilnog stanovnistva dok su hrvati i srbi u BiH oduvijek ili ti cak i to negiras
-
spekulant
#88 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
polako, nemoj mi sa tom izlizanom supljom pocinjat, ja nisam napisao nista slicno tome.goran5 wrote:Znaci li to da su tebi bosanci hrvatske nacionalnosti ustase a bosanci srbske nacionalnosti chetnici?spekulant wrote:pa nek je kaci na svoj prozor ili nek mase njom po svadbama ako mu se mase, ali je ne smije okaciti na sred ulice, izmedju dvije bandere? jednostavno kad putujem i vidim sprsku zastavu na javnom mjestu, meni to selo smrdi na cetnike, a kad vidim hrvatasku, na ustase!![]()
A ako ti zastave hr i sr naroda smetaju i ako ti Srbi i Hrvati smetaju u tim selima onda nemoj ni ici u njih
I kave veze imaju turci sa bih osim okupacije i istrebljenja domicilnog stanovnistva tj bos.hrvata i bos. srba
zastave su drzavne, a ne narodne! evo i kosovo imaju svoju zastavu. ne koristi albansku. ja nisam rekao da mi generalno smetaju sr i hr zastave, ja sam rekao da mi smetaju na javnim mjestima u bih. a ti mi neces govoriti gdje cu ja ici, ja imam pravo da idem gdje god mi se ide. a tursku zastavu sam spomenuo samo zato sto ona sluzi istoj svrsi kao i ove druge dvije zastave: nacionalnom sovinizmu.
nego, sta su po tebi ljudi koji postavljaju te zastave? pacifisti?
-
goran5
#89 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
Boze sacuvaj , idi ti gdje god hoces slobodno , ja sam to rekao jer si spomenuo hr i sr zastavu i stavio ih u kontekst sa ustasama i cetnicima.spekulant wrote:polako, nemoj mi sa tom izlizanom supljom pocinjat, ja nisam napisao nista slicno tome.goran5 wrote:Znaci li to da su tebi bosanci hrvatske nacionalnosti ustase a bosanci srbske nacionalnosti chetnici?spekulant wrote:pa nek je kaci na svoj prozor ili nek mase njom po svadbama ako mu se mase, ali je ne smije okaciti na sred ulice, izmedju dvije bandere? jednostavno kad putujem i vidim sprsku zastavu na javnom mjestu, meni to selo smrdi na cetnike, a kad vidim hrvatasku, na ustase!![]()
I kave veze imaju turci sa bih osim okupacije i istrebljenja domicilnog stanovnistva tj bos.hrvata i bos. srba
zastave su drzavne, a ne narodne! evo i kosovo imaju svoju zastavu. ne koristi albansku. ja nisam rekao da mi generalno smetaju sr i hr zastave, ja sam rekao da mi smetaju na javnim mjestima u bih. a ti mi neces govoriti gdje cu ja ici, ja imam pravo da idem gdje god mi se ide. a tursku zastavu sam spomenuo samo zato sto ona sluzi istoj svrsi kao i ove druge dvije zastave: nacionalnom sovinizmu.
nego, sta su po tebi ljudi koji postavljaju te zastave? pacifisti?
Da si spomenuo ustaske i cetnicke simbole umjesto hr i sr simbola komentar bi bio na mjestu.
Ako se na drzavnim mjestima ne smije isticati narodna zastava onda nek je skinu iako je to glupost jer ti narodi zive u toj istoj drzavi .
Ali svakako treba biti istaknuta drzavna zastava, samo hocu rec da sklanjanje narodnih zastava proizvodi suprotan efekat od ucvrscivanja drzave.. sa svim ostalim sto si napisao se slazem
- cyprus
#90 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
Hm. Sve mi se više čini da nemam jasan stav po ovom pitanju. Ima argumenata i za i protiv 
- jennisjoplin
#91 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
prodi kroz hercegovinu, tamo vidis samo hercegbosna zastavu a nidje bih zastavefa84 wrote:ja sam prije neki dan prolazio kroz samac
- samson
#92 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
hajmo mi da sredimo nasu drzavu da stvorimo radna mjesta da je narodu bolje da se zivi fino a za zastavu je najlakse
-
popajic
#93 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
Jad i bijeda duha.
Biti rodjen u ovoj drzavi,a osjecati vecu emotivnu pripadnost prema nekoj drugoj...Nikakve veze sve ovo nema sa zakonom,je li dozvoljeno ili nije.O osjecaju pripadnosti se radi.
Kad sve ovo procitam mislim da BIH mora usvojiti neki drugi narod(e) koji ce je postovati vise nego ova 3 njena.

Biti rodjen u ovoj drzavi,a osjecati vecu emotivnu pripadnost prema nekoj drugoj...Nikakve veze sve ovo nema sa zakonom,je li dozvoljeno ili nije.O osjecaju pripadnosti se radi.
Kad sve ovo procitam mislim da BIH mora usvojiti neki drugi narod(e) koji ce je postovati vise nego ova 3 njena.
- ljubav_aha
#94 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
BSn wrote:Kako mi je bilo cudno kad sam prolazio pored Predsjednistva, a lik (turist valjda) stoji s djevojkom i slika zastavu.
Pa, valjda, je zabranjeno slikati tu vrstu objekta iz sigurnosnih razloga.
I tako gledamo mi u lika sta radi, gledamo u onog strazara, a i strazar gleda zbunjeno u lika i nista ne radi.
Samo da napomenem da nema sanse da je strazar znao da lik ima dozvolu za slikanje (ako ju je imao), jer je covjek odmah prisao i poceo slikati, a onaj ne zna sta da radi.
Turisticka atrakcija.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#95 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
U USA imaju zakoni po ovom pitanju. Strane zastave se mogu stavljati samo u kombinaciji sa Americkom zastavom gdje je Americka zastava postavljena iznad strane i u najmanju ruku je jednake velicine ili veca. Ovo pravilo ne vazi samo za ambasade i konzularna predstavnistva.
- ljubav_aha
#96 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
to si odlicno napisaopopajic wrote:Jad i bijeda duha.
- ljubav_aha
#97 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
jennisjoplin wrote:prodi kroz hercegovinu, tamo vidis samo hercegbosna zastavu a nidje bih zastavefa84 wrote:ja sam prije neki dan prolazio kroz samac
ajme nama ,ove zastave upravo simbolisu katastrofu
- ljubav_aha
#99 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
seldzuk wrote:Neki dan sam bio u Žepču. Strašno me začudilo ponašanje jednog Hrvata koji pravi kuću i na nju je okačio zastavu Repuplike Hrvatske. Ne znam, a bilo bi vrlo interesantno ako neko od vas zna, kakvi su naši zakoni po tom pitanju. Mislim da su u svijetu vrlo strogi zakoni po pitanju isticanja zastava drugih zemalja. Da je on istakao zastavu koja ima šaharu, bez onih malih grbića, rekao bih da je istakao nacionalnu zastavu, pa hajde, mada bi možda i to trebalo regulisati nečim, ali zastava RH na raskrsnici kod mosta na putu za Zavidoviće je prava provokacija.
Bošnjak sam i srce mi zaigra kad vidim mjesec i zvijezdu, nekako pogotovo kad je na crvenoj podlozi, ali spreman sam da se zabrani i isticanje tih zastava samo iz razloga poštovanja suvereniteta države BOSNE I HERCEGOVINE.
eh,evo ti jos,da ti jos vise srce zaigra
nije tebi lako,pardon,da me bolje razumijes,laHko
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#100 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
uffff prepadoh se,malo se popilo sa drustvom iz zagreba
.......vidim naslici crvena zastava i ucini mi se srp i cekic.....huuuuu,dobro je