haj nam recineki wrote:Kao sto ni pola Bosnja Tursku nije nikad vidjelo, a Arabiju ne znaju ni na karti naci, ali zato se redovno ogrnu njihovim zastavama. Da makar nekad u tursku odu vidjeli bi koliko su omiljeni tamo..Mobile_Disco wrote:Zato sto oni zive u Bosni i Hercegovini.. Samo na tv.u su vidjeli Hrvatsku.. a poistovjecuju se sa njom.. Oni imaju nesto zajednicko sa Hrvatskom isto kao ja sa Grenlandomkaranana wrote:pa nek vjesaju sta hoce. eno i turci su pola njemacke izvjesali turskim zastavama kad su igrali na evropskom prvenstvu, pa sta.
STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
-
Umjetnik a
#51 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
- BosnaFanatic
#52 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
Ima samo jedna zastava ZUTO PLAVAAA
ja u ovoj zastavi vidim svoju zemlju i nacrtana je po obliku BiH ,meni je ljepa
a moj Grb Je Ljiljan to svako djete zna i to ce uvjek ostat kod svakog bosanca
- Tullius Iustinius
#53 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
To sam i ja rekao ali izgleda da nazalost ovde ima najvise hrvata, turaka i srba a bosanaca najmanje, to je izgleda izumiruca vrsta koja jos postoji samo u retkim krajevima BiH i bas to i predstavlja problem...BosnaFanatic wrote:Ima samo jedna zastava ZUTO PLAVAAAja u ovoj zastavi vidim svoju zemlju i nacrtana je po obliku BiH ,meni je ljepa
-
Umjetnik a
#54 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
Koliko su omiljeni u Hrvatskoj?ero_sa_onog_svijeta wrote:ne ogrćem se drugim zastavama,a koliko smo omiljeni u turskoj sam vidio više puta i uvijek se tamo osjećam prelijepo.and wrote:Kao sto ni pola Bosnja Tursku nije nikad vidjelo, a Arabiju ne znaju ni na karti naci, ali zato se redovno ogrnu njihovim zastavama. Da makar nekad u tursku odu vidjeli bi koliko su omiljeni tamo..neki wrote:
Zato sto oni zive u Bosni i Hercegovini.. Samo na tv.u su vidjeli Hrvatsku.. a poistovjecuju se sa njom.. Oni imaju nesto zajednicko sa Hrvatskom isto kao ja sa Grenlandom
možda si mislio na hrvate iz bih, koliko su omiljeni u hrvatskoj?
Kad god odem u Hrvatsku osjećam se prelijep, nikad nisam čuo ružni riječ.
Hrvastka daje ogromne novce za Hrvate iz BiH ( sVEUČILIŠTE,BOLNICE,KULTARA...)
Čak što više, hrvati iz BiH imaju pravo glasa na izborima u Hrvastkoj, bez problema se dobiva državljanstvo R. Hrvatske, pola vlade R.H. porijeklom je iz BiH, DALJE DA NE NABRAJM.
Kad toga više nebude, e onda se može reći da nismo omiljeni.
Daje li ovo Turska?[/quote]
nebi sad da širim nacionalnu mržnju, ali nijedan bošnjak nije u turskoj pogledan preko oka, dok se za bosanske hrvate u
hrvatskoj i ne može baš reći, ima i onih hrvata koji baš i ne gotive bh. hrvate (ali uvijek ima izuzetaka)
što se tiče toga
ne davaju vam "pravi" hravti tu podršku, već su to uglavnom hrvati koji su otišli iz BIH u hr i nešto postigli,dalje da ne nabrajam (naravno i tu ima izuzetaka)
zašto im daju podršku pa možda zato što još nisu raščistili sa tuđmanovom politikom o podjeli bosne, pa bi da vas radikaliziraju, slično kao što su radili srbi (ali možda to i nije razlog), možda je ovo grubo rečeno, ali eto
i još nešto bošnjacima nije turska matica zemlja, nije ni vama hrvatska, ali se pravite da vam jeste, iz ko zna kojeg razloga
što se tiče ovog boldiranog "Daje li ovo Turska" turska to daje i više, mnogo više
jedino to glasnje na izborima ne postoji, kao što je i sam Stipe Mesić rekao da je to greška, što bh.hrvati mogu glasati na izborima u HR, meni je glupost da ti živiš u jednoj državi a glasaš na izborima u drugoj državi, stvarno nigdje veze (ali o tome drugim put)
stvarno dokle više, ima hrvata koji su "pravi hrvati" rodili se i žive u hrvatskoj i poštuju BIH kao samostalnu i cjelovitu i da naglasim multietničnu državu, ima i takvih i političara
dok se za bh. hrvate to slabo može reći, nažalost
kraj diskusije
-
Umjetnik a
#55 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
nemoj molim te, samo ne tu najmrže države mi u evropiTullius Iustinius wrote:@seldzuk
Nije mi jasno, (ako si Bosnjak) zar ne bi trebalo srce da ti zaigra kada vidis zastavu Bosne i Hercegovine ili vec neke koja oznacava Bosnjake a ne Tursku. Jel ste se vi borili za svoju drzavu ili za Tursku drzavu ? Oni koji zive za Tursku mogu slobodno da u nju i odu a Bosnu da ostave pravim Bosancima i Bosnjacima. Koliko sam ja shvatio od ostalih ljudi sa foruma ipak je u pitanju drzava Bosnjaka, Srba i Hrvata. Zar ne ?
A sto se tice pravila foruma, ja sam shvatio da je zabranjeno postavljanje bilo kakvih nacionalnih obelezja koja nemaju veze sa BiH i to sam postovao ali sa obzirom da se ovda mase Hrvatskim zastavama, mislim da bih i ja mogao da postavim jednu Grcku, svako ima pravo da postavi svoju i sve OK...
-
in33sa
#56 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
To da su BH Hrvati nepozeljni u Hrvatskoj je najobicnija fama i glupost.
Gradonacelnik Zagreba je hercegovac, i nije na vlast dosao zahvaljujuci glasovima Hercegovaca. Samo primjer.
A da postoje idioti koji ocima ne mogu gledati i covjeka iz komsijskog grada, ko nesta novo. U Zenici pojedine budale ne mogu gledati Sarajlije, u Splitu pojedine budale zagrepcane, i tako dalje, primjera je bezbroj.
Gradonacelnik Zagreba je hercegovac, i nije na vlast dosao zahvaljujuci glasovima Hercegovaca. Samo primjer.
A da postoje idioti koji ocima ne mogu gledati i covjeka iz komsijskog grada, ko nesta novo. U Zenici pojedine budale ne mogu gledati Sarajlije, u Splitu pojedine budale zagrepcane, i tako dalje, primjera je bezbroj.
-
Richard Peti
-
Umjetnik a
#58 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
znam ja za Milana Bandića, on jein33sa wrote:To da su BH Hrvati nepozeljni u Hrvatskoj je najobicnija fama i glupost.
ali on je izabran za gradonačelnika, zato što su glasači u najvećem broju procijenili da je on najsposobniji i najbolji za to mjesto, a ne koje mu je porijeklo
p.s.
najvaio je da će dati 15.000 eura za obnovu sarajevske vijećnice
-
popajic
#59 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
Dzemmo,ne treba ti ovaj tuzniPostao/la dzemmo dana 03/08/2008 18:54
Tullius Iustinius je napisao/la:
BosnaFanatic je napisao/la:Ima samo jedna zastava ZUTO PLAVAAAja u ovoj zastavi vidim svoju zemlju i nacrtana je po obliku BiH ,meni je ljepa
To sam i ja rekao ali izgleda da nazalost ovde ima najvise hrvata, turaka i srba a bosanaca najmanje, to je izgleda izumiruca vrsta koja jos postoji samo u retkim krajevima BiH i bas to i predstavlja problem...![]()
mi smo ti The Others
-
Richard Peti
-
ivannn
#61 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
Da, istinain33sa wrote:To da su BH Hrvati nepozeljni u Hrvatskoj je najobicnija fama i glupost.
Sada je pitanje tko je tu sad "pravi" Hrvat...
Dalmatinci ne podnose Zagorce i Zagrepčane (Purgere), Zagorci ne podnose Istrijane, Zagrepčani ne podnose Hercegovce, Hercegovci ne podnose Bosance, Ličani ne podnose Zagorce i tako možemo do sutra...
Ali čista zabluda je to da ti "pravi" Hrvati iz Hrvatske kako ih vi nazivate,"ne vole" Hrvate iz Bosne ili Hercegovine, to je jedna glupost, npr. Hrvat iz Zagore ima malo dotičnih točaka s Dalmatincima, dok su Dalmatinci bliži s Hercegovcima....jednostavno tako je, Hrvati su složena nacija s malo toga zajedničkim, različito pričaju, jedu, oblače itd...
Samo mi je ovih žao koji mjere nečije hrvatstvo......
Ali makar imamo bolji status u Hrvatskoj od Zagoraca
- zambaklija
#62 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
Hmmm.....ovdje na zapadu ovakvu "temu" je mogući jedino pronaći na nacionalističkim forumima,ovdje u njemačkoj može i smije svako da izvjesi,objesi,postavi bilo kakvu ili ti bilo čiju zastavu samo su zastave zabranjene one poput hitlerove a inače stavi kakvu hoćeš.TO JE LIBERALIZAM I DEMOKRATIJA!A kod nas ti je to BALKANSKA GLUPOST I NETRPELJIVOST,kako u BiH tako sam siguran da ni u CRO nebi smjeli izvjesiti ni sadašnju a kamoli bivšu zastavu BiH ili nedajbože srbsku,heheheh.Hebo zastave živila piva i gradski parkovi 
-
Umjetnik a
#63 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
ma ja bolje je nemisliti svojom glavomzambaklija wrote:Hmmm.....ovdje na zapadu ovakvu "temu" je mogući jedino pronaći na nacionalističkim forumima,ovdje u njemačkoj može i smije svako da izvjesi,objesi,postavi bilo kakvu ili ti bilo čiju zastavu samo su zastave zabranjene one poput hitlerove a inače stavi kakvu hoćeš.TO JE LIBERALIZAM I DEMOKRATIJA!A kod nas ti je to BALKANSKA GLUPOST I NETRPELJIVOST,kako u BiH tako sam siguran da ni u CRO nebi smjeli izvjesiti ni sadašnju a kamoli bivšu zastavu BiH ili nedajbože srbsku,heheheh.Hebo zastave živila piva i gradski parkovi
- stochar
#64 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
stochar wrote:hrvatski narod u BiH ima zastavu koju moze koristiti, dok je koristenje zastave R Hrvatske (ona s malim grbovima iznad sahovnice) isto kao i da koriste bilo kojuzastavu druge drzave.
ne znam tacno da li je to kod nas zabranjeno, ali da u Hrvatskoj izvjese zastavu BiH ili bilo koje drzave, zavrsili bi u zatvoru poput slovenca Joska Jorasa koji zivi u pogranicnom podrucju:
Joško Joras iz Buja ponovno je prekršio Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvjesivši ponovno na svojoj obiteljskoj kući slovensku državnu zastavu, koju su u srijedu oko 16 sati uočili djelatnici Policijske uprave istarske. Joras je upozoren na počinjeni prekršaj iz Zakona, a protiv njega bit će podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka na Prekršajnom sudu u Umagu. Glasnogovornica PU istarske također je u četvrtak izvijestila da Joras još nije skinuo slovensku zastavu s svoje kuće. Ovaj slovenski državljanin inače je poznat po čestim provokacijama isticanja slovenske državne zastave na njegovoj kući u hrvatskom zaselku Mini, u pograničnom području kod hrvatsko-slovenskog graničnog prijelaza Plovanija.
-
Umjetnik a
#65 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
a što si ti zapeo sa ovimstochar wrote:stochar wrote:hrvatski narod u BiH ima zastavu koju moze koristiti, dok je koristenje zastave R Hrvatske (ona s malim grbovima iznad sahovnice) isto kao i da koriste bilo kojuzastavu druge drzave.
ne znam tacno da li je to kod nas zabranjeno, ali da u Hrvatskoj izvjese zastavu BiH ili bilo koje drzave, zavrsili bi u zatvoru poput slovenca Joska Jorasa koji zivi u pogranicnom podrucju:
Joško Joras iz Buja ponovno je prekršio Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvjesivši ponovno na svojoj obiteljskoj kući slovensku državnu zastavu, koju su u srijedu oko 16 sati uočili djelatnici Policijske uprave istarske. Joras je upozoren na počinjeni prekršaj iz Zakona, a protiv njega bit će podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka na Prekršajnom sudu u Umagu. Glasnogovornica PU istarske također je u četvrtak izvijestila da Joras još nije skinuo slovensku zastavu s svoje kuće. Ovaj slovenski državljanin inače je poznat po čestim provokacijama isticanja slovenske državne zastave na njegovoj kući u hrvatskom zaselku Mini, u pograničnom području kod hrvatsko-slovenskog graničnog prijelaza Plovanija.
-
nautilius
#66 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
ja inace ne ucestvujem u ovim bezpredmetnim raspravama, ali mi je cudno da niko u ova ljetna vremena nije vidio dvije zastave na kuci kad se ide prema tarcinu i pazaricu.
meni to stvarno ne smeta ko sta vjesa po svojoj kuci, samo me cudi kako niko ne vidje i ne komentarisa.
meni to stvarno ne smeta ko sta vjesa po svojoj kuci, samo me cudi kako niko ne vidje i ne komentarisa.
-
b@tto
#67 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
nautilius wrote:ja inace ne ucestvujem u ovim bezpredmetnim raspravama, ali mi je cudno da niko u ova ljetna vremena nije vidio dvije zastave na kuci kad se ide prema tarcinu i pazaricu.
šta je na tim kućama,da i mi znamo.
-
nautilius
#68 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
na jednoj kuci preciznijeb@tto wrote:nautilius wrote:ja inace ne ucestvujem u ovim bezpredmetnim raspravama, ali mi je cudno da niko u ova ljetna vremena nije vidio dvije zastave na kuci kad se ide prema tarcinu i pazaricu.
šta je na tim kućama,da i mi znamo.
samo lagano, mnoge su zastave ovdje dolazile i prolazile!
- BosnaFanatic
#69 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
tako je care, mi smo the others ,ali ipak moram reci mi bosanci pravi od glave do pete gdje je BiH uvjek na 1 Mjestu mi cemo na kraju ostati najaci kao u filmu I AM Legend , jedan Bosanac a svi nestali(u ovom smislu Will Smith hihihi)dzemmo wrote:mi smo ti The OthersTullius Iustinius wrote:To sam i ja rekao ali izgleda da nazalost ovde ima najvise hrvata, turaka i srba a bosanaca najmanje, to je izgleda izumiruca vrsta koja jos postoji samo u retkim krajevima BiH i bas to i predstavlja problem...BosnaFanatic wrote:Ima samo jedna zastava ZUTO PLAVAAAja u ovoj zastavi vidim svoju zemlju i nacrtana je po obliku BiH ,meni je ljepa
a moj Grb Je Ljiljan to svako djete zna i to ce uvjek ostat kod svakog bosanca![]()
- Prozor
#70 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
will smith umre na kraju filma 
inace ponavljam, privatna imovina se mora postovat, ako ce ti drzava diktirati sta ces imat na kuci meni se ta drzava ne svidja, javna mjesta su drugo, i tu se BiH mora postovati
inace ponavljam, privatna imovina se mora postovat, ako ce ti drzava diktirati sta ces imat na kuci meni se ta drzava ne svidja, javna mjesta su drugo, i tu se BiH mora postovati
-
popajic
#71 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
Ne radi se ovdje o zakonu,nego o osjecaju pripadnosti vlastitoj drzavi.U ovom slucaju BiH.
Ako zakon demokratski kaze: tvoje dvoriste,izvoli vjesaj po njemu sta hoces ! I ti demokratski,u sred BIH izvjesis hrvatsku,srpsku ili tursku zastavu...tu je onda nesto u osjecajima vrlo sakato ! Na stetu BIH.
Ako zakon demokratski kaze: tvoje dvoriste,izvoli vjesaj po njemu sta hoces ! I ti demokratski,u sred BIH izvjesis hrvatsku,srpsku ili tursku zastavu...tu je onda nesto u osjecajima vrlo sakato ! Na stetu BIH.
- Prozor
#72 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
i ako im otklonis te zastave oni ce svim srcem zavoljeti BiH?
-
popajic
#73 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
Nece naravno ! Zato i rekoh da medju nekim Bosancima i Hercegovcima ima nesto sakato u osjecanjima prema vlastitoj drzavi.Postao/la Prozor dana 04/08/2008 00:12
i ako im otklonis te zastave oni ce svim srcem zavoljeti BiH?
Zalosno,u stvari !
- Topla voda
#74 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
ovdje je izgleda jedino problem ljiljanima mahati
moze i srpska i hrvatska i turska i modrica optima i saudijska i vjerske islamske i vatikanske i srpske kraljevske , cetnicke s lobanjama i sve zivo...samo ljiljani.....e to ne moze.
moze i srpska i hrvatska i turska i modrica optima i saudijska i vjerske islamske i vatikanske i srpske kraljevske , cetnicke s lobanjama i sve zivo...samo ljiljani.....e to ne moze.
- Luke Perry
#75 Re: STRANA ZASTAVA, a nije ambasada
Koliko mi je poznato na zahtjev Srba i Hrvata moralo se odustati od ljiljana. Red bi bio da masu sa "trokutom" na Manjaci i na Sirokom Brijegu.