Story of us - Morgan Freeman

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

BarbaDue

#26 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by BarbaDue »

Kačite se za skroz nebitne stvari. Valjda je bitnije to što je on, i na koji način prošao u ratu. Hmm...pa šta ako je i spomenuo taj detalj? Možda nije poznat čitavom Sarajevu ali možda njemu i krugovima u kojima se on kreće jeste.

Po meni bitno je da je ipak na kvalitetan način ispričana priča u kojoj će svaki gledalac shvatiti poentu agresije na BiH.
The 51st State

#27 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by The 51st State »

ujelo ih je, drvlje i kamenje po njemu od srba, lud narod definitivno.
dulekrele

#28 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by dulekrele »

mirsek wrote:Samo da se Senad nije promovisao i pricao o "Senadovom miru" za koji prvi put cujem u zivotu.
i meni je ta njegova samopromocija bas zasmetala. i na kraju rotirajuci studio wtf
mirsek

#29 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by mirsek »

BarbaDue wrote:Kačite se za skroz nebitne stvari. Valjda je bitnije to što je on, i na koji način prošao u ratu. Hmm...pa šta ako je i spomenuo taj detalj? Možda nije poznat čitavom Sarajevu ali možda njemu i krugovima u kojima se on kreće jeste.

Po meni bitno je da je ipak na kvalitetan način ispričana priča u kojoj će svaki gledalac shvatiti poentu agresije na BiH.
To nije detalj i uopste nije imalo bitne veze sa tematikom al nek je on ispricao pricu o nekom " Senadovom miru" i nek je doveo svog sina da se slika i prica kako je prvi put u Srebrenici. Nula digniteta.
channel10

#30 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by channel10 »

Sta je, i ovdje proradio seljacki mentalitet prosjecnog bosanca i hercegovca??
uglavnomja

#31 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by uglavnomja »

jeste li vi ikada gledali neke druge njegove emisije? :-)

nije on istoricar - dokumentarista
on je covjek koji sobjektivno prenosi price, isto tako subjektivne, nekih drugih ljudi o nekom dogadjaju (naravno sa istinitim polaznicama)
ne postoji rijec za taj zanr, bar je ja ne znam :oops:
mirsek

#32 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by mirsek »

channel10 wrote:Sta je, i ovdje proradio seljacki mentalitet prosjecnog bosanca i hercegovca??
Pa jest. Koristi svaku priliku da se samopromovises pa makar to bilo i kad je tema genocid.
Npr. koji ce klinac njegov sin u emisiji i to prvi put otisao u Srebrenicu radi snimanja priloga. Sto nisu snimili neke povratnike i porodice stradalih iz Srebrenice ?
Generalno prilog je dobar al je ukupan dojam pokvario " Senadov mir" i sin koji je prvi put u Srebrenici da bi se snimao za NG.
Last edited by mirsek on 06/02/2018 13:48, edited 1 time in total.
channel10

#33 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by channel10 »

Pa zar je bitno jel bio njegov sin ili neko drugi? Zar je bitno jel bio Senad ili neko drugi? Bitno je da je ispricana prica koja odgovara istini. Nebitno jel je ispricao Senad, neko iz Srebrenice, neki srbin, hrvat, tadzikistanac, uzbekistanac. Ali eto kod nas uvijek ima, sto je ovaj, sto nije onaj itd. Dosadilo brate i Bogu i narodu takve stvari slusati i citati. Stalno se trazi neka dlaka u jajetu u svemu. Nije ni cudo sto je vecina naroda u ovoj drzavi u qrc jer se samo trazi nesto negativno u svemu.
Hendrix

#34 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by Hendrix »

Nekome istina a nekome...Gebelska laz, ono kad ti Srbi prigovaraju da koristis Gebelske metode. Paralelni univerzum, druga realnost, crna rupa uma...

Image
mirsek

#35 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by mirsek »

channel10 wrote:Pa zar je bitno jel bio njegov sin ili neko drugi? Zar je bitno jel bio Senad ili neko drugi? Bitno je da je ispricana prica koja odgovara istini. Nebitno jel je ispricao Senad, neko iz Srebrenice, neki srbin, hrvat, tadzikistanac, uzbekistanac. Ali eto kod nas uvijek ima, sto je ovaj, sto nije onaj itd. Dosadilo brate i Bogu i narodu takve stvari slusati i citati.
Bitno je da u smislu da vidimo kako neko moze biti degutantan da bi usicario. A za prilog nije toliko bitno, prilog je dobar.
channel10

#36 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by channel10 »

Hendrix wrote:Nekome istina a nekome...Gebelska laz, ono kad ti Srbi prigovaraju da koristis Gebelske metode. Paralelni univerzum, druga realnost, crna rupa uma...

Image
Sta ces budalama? Zar niste shvatili u ovih 20 i kusur godina ko su oni i sta su oni. Ne mozes im nista i treba ici dalje, a ne vezati se za dilajle. Neka propadaju u svom smradu. Ne treba se uopste obazirati na ovakve komentare jer ne mozes nista napraviti. Ne vrijedi tu nista objasnjavati. Treba se sebi okrenuti i gledati sebi bolje, a njih ko jebe. Mozda nekad i shvate.
channel10

#37 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by channel10 »

mirsek wrote:
channel10 wrote:Pa zar je bitno jel bio njegov sin ili neko drugi? Zar je bitno jel bio Senad ili neko drugi? Bitno je da je ispricana prica koja odgovara istini. Nebitno jel je ispricao Senad, neko iz Srebrenice, neki srbin, hrvat, tadzikistanac, uzbekistanac. Ali eto kod nas uvijek ima, sto je ovaj, sto nije onaj itd. Dosadilo brate i Bogu i narodu takve stvari slusati i citati.
Bitno je da u smislu da vidimo kako neko moze biti degutantan da bi usicario. A za prilog nije toliko bitno, prilog je dobar.
Vecina nas ne zna kakvi su uslovi bili oko ovog dokumentarca i ko je koga doveo. Meni licno apsolutno nebitno. Ono jest malo cudno otkud njegov sin, ali opet nebitno. Bio on, ti ili ja. Hocu da kazem da se bez ikakve potrebe dize neka galama.
mirsek

#38 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by mirsek »

channel10 wrote:
mirsek wrote:
Vecina nas ne zna kakvi su uslovi bili oko ovog dokumentarca i ko je koga doveo. Meni licno apsolutno nebitno. Ono jest malo cudno otkud njegov sin, ali opet nebitno. Bio on, ti ili ja. Hocu da kazem da se bez ikakve potrebe dize neka galama.
Ma dobro nije galama, malo zasmetalo i idemo dalje. Svi hvalimo prilog.
dulekrele

#39 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by dulekrele »

mirsek wrote:
Senad u ovoj svoj prici nije uopste bitan pa se shodno tome nije trebao ni pojaviti u emisiji. moglo je isto ovako prica proci i bez njega.ali malo samopromocije i vrcenje u studiju dobro dode.
forum_selektor

#40 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by forum_selektor »

channel10 wrote:
Hendrix wrote:Nekome istina a nekome...Gebelska laz, ono kad ti Srbi prigovaraju da koristis Gebelske metode. Paralelni univerzum, druga realnost, crna rupa uma...

Image
Sta ces budalama? Zar niste shvatili u ovih 20 i kusur godina ko su oni i sta su oni. Ne mozes im nista i treba ici dalje, a ne vezati se za dilajle. Neka propadaju u svom smradu. Ne treba se uopste obazirati na ovakve komentare jer ne mozes nista napraviti. Ne vrijedi tu nista objasnjavati. Treba se sebi okrenuti i gledati sebi bolje, a njih ko jebe. Mozda nekad i shvate.
Jos uvijek je prica kako je Mladic usao u praznu Srebrenicu, dakle nije postojalo stanovnistvo nad kojim bi bio izvrsen genocid. Bolesno negiranje, koje dokazuje o kakvim ljudskim nulama je rijec.
uglavnomja

#41 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by uglavnomja »

koncept emisije je da se nadje JEDNA OSOBA koja je ucesnik nekog istorijskog dogadjaja ili dogadjanja i da se isprica prica, potpuno licna i privatna, tog JEDNOG COVJEKA

svaka prica mu je takva, jedan crnac prica o svom selu i kkk u jednom periodu, znaci licno i prica o svojoj djeci koja to nisu iskusila ... ne prica o drugim ljudima u drugim periodima u drugim selima, istorijski podaci se ubace kao okvir, ali srz emisije je taj covjek ... tako to hoda

druga je stvar sto je na balkanu sve propaganda i antipropaganda :roll:

i mislim da je morgan izabrao senada

je li bilo munire u emisiji? nije mi se dalo gledati do kraaja
ovo_malo_duse

#42 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by ovo_malo_duse »

The 51st State wrote:ujelo ih je, drvlje i kamenje po njemu od srba, lud narod definitivno.
Definitvno jer znaju da se ovo reklamira i gleda.
pustopoljina

#43 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by pustopoljina »

mirsek wrote:
BarbaDue wrote:Kačite se za skroz nebitne stvari. Valjda je bitnije to što je on, i na koji način prošao u ratu. Hmm...pa šta ako je i spomenuo taj detalj? Možda nije poznat čitavom Sarajevu ali možda njemu i krugovima u kojima se on kreće jeste.

To nije detalj i uopste nije imalo bitne veze sa tematikom al nek je on ispricao pricu o nekom " Senadovom miru" i nek je doveo svog sina da se slika i prica kako je prvi put u Srebrenici. Nula digniteta.
Ma dajte ljudi,kakva je ovo glupa prica?
Da je doveo majke srebrenice bilo bi joj sto je njih...
prica je bila univerzalno pitanje-zasto? I bosna je jedna kockica u tom mozaiku. Prica se prica s vana, sa distance...zasto? Ne ko, sta, koliko, kada...
Sto ne bi doveo generaciju koja ni luk jela, ni luk mirisala?
Generaciju koju mozda istorija potkaci, kao sto je i ocevu potkacila? I sto to ne bi bio njegov sin? Obrazovan valjda koliko i vecina drugih...i jedan od mnogih koji nije bio u srebrenici...jednostavno, nova generacija.
sta trazite dlaku u jajetu.
BarbaDue

#44 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by BarbaDue »

mirsek wrote:
Što, jel to bitnije ko je u prilogu bio nego kako je priča ispričana? Mislim da je priča u kratkom vremenu dobila smisao koji je trebala da ima.
fakat

#45 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by fakat »

uglavnomja wrote:koncept emisije je da se nadje JEDNA OSOBA koja je ucesnik nekog istorijskog dogadjaja ili dogadjanja i da se isprica prica, potpuno licna i privatna, tog JEDNOG COVJEKA

svaka prica mu je takva, jedan crnac prica o svom selu i kkk u jednom periodu, znaci licno i prica o svojoj djeci koja to nisu iskusila ... ne prica o drugim ljudima u drugim periodima u drugim selima, istorijski podaci se ubace kao okvir, ali srz emisije je taj covjek ... tako to hoda

druga je stvar sto je na balkanu sve propaganda i antipropaganda :roll:

i mislim da je morgan izabrao senada

je li bilo munire u emisiji? nije mi se dalo gledati do kraaja
Lijepo da si ovo objasnio da se ne vrtimo u krug “ a sto onako, sto nije ovako....”. Jedino sto treba da se vrti jeste Senadov studijo :lol: sorry, mala digresija.
Rampage

#46 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by Rampage »

pustopoljina wrote:
mirsek wrote:

Ma dajte ljudi,kakva je ovo glupa prica?
Da je doveo majke srebrenice bilo bi joj sto je njih...
prica je bila univerzalno pitanje-zasto? I bosna je jedna kockica u tom mozaiku. Prica se prica s vana, sa distance...zasto? Ne ko, sta, koliko, kada...
Sto ne bi doveo generaciju koja ni luk jela, ni luk mirisala?
Generaciju koju mozda istorija potkaci, kao sto je i ocevu potkacila? I sto to ne bi bio njegov sin? Obrazovan valjda koliko i vecina drugih...i jedan od mnogih koji nije bio u srebrenici...jednostavno, nova generacija.
sta trazite dlaku u jajetu.

To je to :thumbup:
moonca

#47 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by moonca »

Nisam imala jos priliku vidjeti dokumentarac no, nadam se da nece zavrsiti sa prikazivanjem samo na BiH kanalima.
Takodje me interesuje zasto se bas ON zaintreresovao, sada , ne prije 10 god za Genocid u Srebrenici ...
Po meni --too little too late :-?
Rampage

#48 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by Rampage »

Nikada se nije ni prikazivao na BiH kanalima :thumbup:

http://channel.nationalgeographic.com/t ... -genocide/
moonca wrote:Nisam imala jos priliku vidjeti dokumentarac no, nadam se da nece zavrsiti sa prikazivanjem samo na BiH kanalima.
Takodje me interesuje zasto se bas ON zaintreresovao, sada , ne prije 10 god za Genocid u Srebrenici ...
Po meni --too little too late :-?
supercali

#49 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by supercali »

Ovaj njegov dokimentarac nije prica o bosni o arebrenici I sl nego o ljudima o istima u univerzumu I sl znaci generalna prica o covjecanstvu I sl a mi smo tu samo jedna mala puzla koja upotpunjuje sliku od milion puzli
drunken tiger

#50 Re: Story of us - Morgan Freeman

Post by drunken tiger »

darius_maximus wrote:
drunken tiger wrote:Ma ja. Sad treba pljuvat' po Senadu!! Ne valja mu engleski, ne valja mu odijelo. Trebao ga je na Zlatište odvesti a ne na tabiju... Samo pljuvat'. Pljuc, pljuc.
Ne zelim uopste da ulazim u kult licnosti Senada, samo sam rekao sta sam mislio o njegovoj ulozi u ovom dokumentarcu.
Kraj svega sto se desavalo tokom agresije, istaci "Senadov mir" kao poruku koju zelis poslati u svijet mi je pomalo bezveze.

Engleski mu je kriza, pogotovo za novinara koji vodi intervjue sa svjetskim zvijezdama.
Baki smo se mogli smijati, a on i Baka u pet deka, daj Boga ti...
pljuc pljuc
Post Reply