Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
VjecitiStudent

#576 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by VjecitiStudent »

mark II wrote:Dragi vječiti studente - Emaar je građevinska kompanija, to joj ime na arapskom i znači, to je "DEVELOPER", kao što je zgrada u kojoj ja stanujem u Marini izgrađena od strane tog istog "DEVELOPERA". Ovaj Developer napravi i proda ili da na LEASING. _Dakle, u Marina Mallu je Waitrose zakupio prostor, možda čak i otkupio ne znam, nije ni važno - ali Developer nije Islamski Fond za Razvoj ili Dubai Islamic Bank. Ovog Developera na zanima šta Waitrose radi, jer Waitrose ima pravo prodavati svoje proizvode nemuslimanima - rakiju i krmetinu - i svakom onome ko hoće da ih kupi, jer je kupio licencu za to, ima pravo jer ima tržište za to, i ko hoće neka kupi, a Emaar nije islamski fond niti mu njegov bonton išta zabranjuje osim da napravi i proda ili da na zakup, leasing nekakav itd. Dubai Islamic Bank i Abu _Dhabi IB su napravili SVOJU investiciju SVOJIM parama i to je njihovo, nemaju namjeru to prodati i zahtjevaju određeni bonton u svojoj investiciji - kao što je i Waitrose dao pare i ima određenu namjenu i želi da radi određeni posao, u ovom slučaju da bude trgovački centar - i jedni i drugi unutar SVOJE investicije, u skladu sa postojećim zakonima o pravu na propovijedanje određenog bontona karakterističnog za muslimane u prvom i nemuslimane u drugom slučaju, obavljaju svoj posao - što ne znači da je nemuslimanima zabranjeno da uđu u prvi a muslimanima u drugi tržni centar. ljudi, to je TUĐA KUĆA, zo je INVESTICIJA - investitor nigdje ne trpi NAMETANJE!!!!! Ja sam u Saudijskoj Arabiji bio na partijima gdje je BILO KRMETINE i LOKE, halooooo!!! U kampovima gdje žive stranci, tamo je normalno u prodavnici imati krku i loku, plus kurtona do mile volje da se mogu praskati ko zečevi, JER JE TO POSLOVNA INVESTICIJA, I SVAKO IMA PRAVO NA SVOME BITI TO ŠTO JESTE, PA HALO!!! :lol: Ako ti se ne đasvi da gledaš utikače, mojne ići tamo, ako ti se ne đasvi da nema krke i loke, mojne ići u BBI centar, ali nemaš pravo ljudima nametati što nije njihovo u NJIHOVOJ INVESTICIJI!!!
Sarajlije sugrađani moji, pa vi se pretvarate u fašiste :lol:
Burj Dubai Development – Dubai Mall
Owner: Emaar Properties
Budget: $730 million
Scope of work: The project covers a built-up area of 515,000 sq m for retail space with an additional 550,000 sq m allocated to parking bays. The construction will include a four-level shopping mall, an aquarium and a district cooling plant with external works and services.
Update: Sources indicate that the opening of the Dubai Mall, within the Burj Dubai Development is set to open in October.
A u redovima Emaara, sve sami cafiri :D
Image
Image
Image
oldplague

#577 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by oldplague »

fasistoidni reisoljupci koji pravdaju pedofiliju i pozivaju na linc neistomisljenika...

...i nekakve kvazi-prosvijetljene militantne ateiste/komunjare koji misle da bi trebalo sluziti svinjetinu za iftar...
U sridu! :thumbup:
veljaca

#578 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by veljaca »

nosara wrote:
mark II wrote:i ja bi vjerovatno postupi slicno, ili isto, da sam donosio tu odluku... mada nemam blage veze s vjerom, cisti posao i interes, tacka...
A nisu razmisljali o potencijalnim klijentima koji nisu muslimani/vjernici
Sam sebi skaces u stomak sa tom pricom, i sam "zakljucujes" da je BBI napravljen iskljucivo za jednu vrstu klijentele...

Nije ljudi, to je bonton, ako imaš druga koji je musliman i ne jede krmetinu, pa nećeš mu reći neću ti kući doći jer ne jedeš svinjetinu, pa to je diskriminacija i fašizam. Ako ti je toliko swtalo do utikača, nemoj mu to govoriti, poštuj njegovo, i nemoj se družiti s njim, ali nemoj ga osuđivati jer nije kao ti. Ja ne vjerujem šta se događa u Sarajevu :shock:

Ne lupaj Tita ti... :lol:

Kakav drug i kuca, ovdje je rijec o trznom centru u multietnickom gradu, u kojem je neko plasirao svoj licni kucni red... :D

E upravo nam je i tako jer ne polazimo od druga i kuce, na zalost ....
Last edited by veljaca on 06/04/2009 13:38, edited 1 time in total.
nosara

#579 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by nosara »

mark II wrote:
njonjica wrote:
nosara wrote:
Mrze oni koji ogranicavaju... :D Ovdje ogranicavaju tvoji investitori... :D Sto se mene tice, mogu sutra propast, a sve zbog nacina kako namecu "svoj svjetonazor"... :D Preko granapa... :lol:
Vala bas.

I zaboli me zivo sta se desava u Hrvatskoj, Dubaiu....mene zanima moja "avlija".
Nego nek oni u okviru centra pronadju koji kvadrat za bogosluzje katolicima i pravoslavcima....to bi bilo AFERIM!

A ovako......zapisavanje teritorije.
I tacka.
Neka u katoličkom investicionom fondu pronađu mjesta za muslimane, neka u Italiji na aerodromu ne služe krmetinu, to bi im bilo bolje, mene to vrijeđa - neka u Banjaluci izgrade sve džamije što su porušili, neka u Boski naprave mjesta da klanjamo, neka tamo ne izlažu svinjetinu, mene to vrijeđa, ja ne pijem, neću da vidim alkohol u Boski. Halo, pa to je fašizam, vi stvarno postajete fašisti u Rajvosa :-)
Manipulises... :D Nije rijec o nametanju vec o uskracivanju... :D

Nikad cuo za katolicki investicioni fond... Porediti Sarajevo i Banjaluku je dno... :D
Ripicipi

#580 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

Alfons Kauders wrote:
black wrote:
Alfons Kauders wrote:
ljudi ti namecu svoj svetonazor jer ne prodaju svinju u marketu?

super, onda krenom redi od sebilja i zatvori sve mesnice, cevabdzinice, picerije do lukavice...

koji jeftin izgovor, razocaran sam
ma joj alfi kakvo ba razocarenje :mrgreen: pa vecina ovih izgovora je vise vec jeftina, a ne treba ni biti plaho mudar da se vidi sta je iza toga
jadno drug, jadno... nekad je bilo pametnijih ljudi na ovom forumu, fakat jesam razocaran... ostale haman dvije grupe...

fasistoidni reisoljupci koji pravdaju pedofiliju i pozivaju na linc neistomisljenika...

...i nekakve kvazi-prosvijetljene militantne ateiste/komunjare koji misle da bi trebalo sluziti svinjetinu za iftar...

jebes ovo, odo u banku, cafirsku, placat neke dugove...

lijepo da se prica 25 stranica o ovome, a kad se pocne pricati o kamatnim stopama, vlasnickoj strukturi banaka, solventnosti... javi se 5 ljudi u 5 dana... jebo ti nas, i svinjetinu i halal telku... kad su nam ovo najveci problemi, i trebamo krepat od gladi... neka nama nasih stranih banaka...
Nigdje nisam procitao da je neko i nesto slicno rekao :roll:
Vjera je nesto licno, nesto sto se praktikuje u VJERSKIM ustanovama, kuci, a ne po soping centrima...
Last edited by Ripicipi on 06/04/2009 13:40, edited 1 time in total.
mark II

#581 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by mark II »

VjecitiStudent wrote:
mark II wrote:Dragi vječiti studente - Emaar je građevinska kompanija, to joj ime na arapskom i znači, to je "DEVELOPER", kao što je zgrada u kojoj ja stanujem u Marini izgrađena od strane tog istog "DEVELOPERA". Ovaj Developer napravi i proda ili da na LEASING. _Dakle, u Marina Mallu je Waitrose zakupio prostor, možda čak i otkupio ne znam, nije ni važno - ali Developer nije Islamski Fond za Razvoj ili Dubai Islamic Bank. Ovog Developera na zanima šta Waitrose radi, jer Waitrose ima pravo prodavati svoje proizvode nemuslimanima - rakiju i krmetinu - i svakom onome ko hoće da ih kupi, jer je kupio licencu za to, ima pravo jer ima tržište za to, i ko hoće neka kupi, a Emaar nije islamski fond niti mu njegov bonton išta zabranjuje osim da napravi i proda ili da na zakup, leasing nekakav itd. Dubai Islamic Bank i Abu _Dhabi IB su napravili SVOJU investiciju SVOJIM parama i to je njihovo, nemaju namjeru to prodati i zahtjevaju određeni bonton u svojoj investiciji - kao što je i Waitrose dao pare i ima određenu namjenu i želi da radi određeni posao, u ovom slučaju da bude trgovački centar - i jedni i drugi unutar SVOJE investicije, u skladu sa postojećim zakonima o pravu na propovijedanje određenog bontona karakterističnog za muslimane u prvom i nemuslimane u drugom slučaju, obavljaju svoj posao - što ne znači da je nemuslimanima zabranjeno da uđu u prvi a muslimanima u drugi tržni centar. ljudi, to je TUĐA KUĆA, zo je INVESTICIJA - investitor nigdje ne trpi NAMETANJE!!!!! Ja sam u Saudijskoj Arabiji bio na partijima gdje je BILO KRMETINE i LOKE, halooooo!!! U kampovima gdje žive stranci, tamo je normalno u prodavnici imati krku i loku, plus kurtona do mile volje da se mogu praskati ko zečevi, JER JE TO POSLOVNA INVESTICIJA, I SVAKO IMA PRAVO NA SVOME BITI TO ŠTO JESTE, PA HALO!!! :lol: Ako ti se ne đasvi da gledaš utikače, mojne ići tamo, ako ti se ne đasvi da nema krke i loke, mojne ići u BBI centar, ali nemaš pravo ljudima nametati što nije njihovo u NJIHOVOJ INVESTICIJI!!!
Sarajlije sugrađani moji, pa vi se pretvarate u fašiste :lol:
Burj Dubai Development – Dubai Mall
Owner: Emaar Properties
Budget: $730 million
Scope of work: The project covers a built-up area of 515,000 sq m for retail space with an additional 550,000 sq m allocated to parking bays. The construction will include a four-level shopping mall, an aquarium and a district cooling plant with external works and services.
Update: Sources indicate that the opening of the Dubai Mall, within the Burj Dubai Development is set to open in October.
A u redovima Emaara, sve sami cafiri :D
Image
Image
Image
Čovječe odvratne stvari govoriš, to je tvoja mržnja prema drugom i drukčijem. To jeste islamofobija i diskriminacija plus fašizam. Po hanefijskom mezhebu, kad se već gađaš tim riječima iz fikha, musliman ima pravo prodavati krmetinu nemuslimanu, jer je ovaj ne smatra nedozvoljenom, ali je nema pravo konzumirati - ali to ti nijedan investicijski fond islamske provenijencije neće uraditi - obični investitori nemaju ništa protiv onih drugih, niti ih žele prisiliti da ne jedu krmetinu - samo bi ti htio da prisiliš islamski fond da prodaje krmetinu i da je dopušta u svojim ponavljam SVOJIM ne tvojim prostorijama. Pa "demokrato" maleni isfrustrirani :-)
clav

#582 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by clav »

nosara wrote: Mislis izmedju tebe i nas... :D
Vrlo smjesno, samo sto nije. :D
Da se jos samo imam potrebu pravdati pred ksenofobima...

Nego manite se suplje i ako vam nije dovoljno da objekat zaobidjete u sirokom luku, a smatrate da ste na neki nacin osteceni zalite se OHR/u, tuzite ih Ustavnom sudu BiH,a ako ni to ne upali tuzite ih Sudu za ljudska prava.
Alfons Kauders

#583 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote: Ne lupaj Tita ti... :lol:

Kakav drug i kuca, ovdje je rijec o trznom centru u multietnickom gradu, u kojem je neko plasirao svoj licni kucni red... :D
serem se ja na "multietnicki grad" u kojem nekom smeta sto se ljudi pridrzavaju svojih vjerskih nacela...

isto tako serem se na svakog u ovom gradu kojem smeta svinjetina ili nedostatak iste u prodavnicama...

...jer im zapravo smetaju oni sto jedu svinjetinu i oni sto je ne jedu, a na njih se posebno, jubilarno sestoaprilski, serem, jer su fasisti i ne zasluzuju da disu isti zrak kao mi...

toliko od mene, idem, prijatno svima i ugodan dan zelim...

i ako se ko nasao gore u ovim posranim, njegov problem, zaboli me... smrt fasizmu sloboda kapitalu!
mark II

#584 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by mark II »

Zamisli da Arapi traže od nemuslimana da ne jedu krmetinu u Dubaiju, Abu Dabiju i Rijadu - pa to bi bio šou. Kod nas je normalno da se traži od islamskog investicijskog konglomerata da MORA u SVOJIM prostorijama držati krmetinu i rakiju. Vječiti student i dalje ne pravi razliku između developera koji prodaje prostoriju drugom nemuslimanskom investitoru, i samog developera koji potom nema ništa sa prostorijom koju je kupio ili zakupio taj nemuslimanski investitor. I posta likove vlasnika građevinskoinvesticijske kompanije, ljudi koji se bave Real-Estateom - bravo student, samo naprijed. Kad kupiš ruski auto, u njemu moraš obavezno krmeću salamu jesti, je li tako :-)
muha_sa

#585 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by muha_sa »

Hajmo---transparente u sake i pred BBI :D neko rece da je veceras otvorenje---hajmo na proteste--nek vide da ne mogu- oni u svom objektu- nametat pravila koja se nama forumasima ne djajusvi :D
sad ce cikica onu poznatu---kako je bilo plaho u moj vakat- :D Nikad mi nije smetalo ni na um palo sto sam odrasto u Kocicevoj pa malo dalje bila Danila Ilica pa desno Milosa Obilica pa malo visocije Trifka Grabeza :D nikad nam na um nije palo da nam zasmeta zvono sa neke crkve nit ezan sa neke od dzamija--Kupovali sta smo hotjeli--klopali takodje :D jos kad se sjetim da je prije "Sarajke " na tom platou bila dobra kafana i pjevaljka uzivo pa poslije se i "Sarajka " izgradi te mi na vrh i derneci--jebe mi se jel neko jede klempu il ne jede klempu :D il ima halal il ne halal meso :D
sta vam je ljudi :-) ovoliko prostora dat jednom objektu i pravilu koje vlasnik zeli --ne kontam--ne djasvi mi se-nikad necu ni prismrdit tamo--ima preko puta "Parkusu" i nalokat cu se kolko mi cejf il kolko love imam :D nisam odavno tamo sjedio--mozda i oni alkohol ne toce :? :-)
mark II

#586 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by mark II »

Za malene nesvjesne fašiste, u koje uključujem i pisca:
Ako je dozvoljeno jesti krmetinu u svojoj kući, firmi itd., dozvoljeno je i ne jesti krm,etinu u svojoj kući, firmi, itd. NIKO NEMA PRAVO PRISILJAVATI ONOG DRUGOG DA RADI ONO ŠTO MU NE ODGOVARA U::::::: NJEGOVOJ KUĆI, FIRMI, ITD. To je demokratija!!!!!!!! a ne moraju imati krmetinu, to je fašizam!!! Jer je njihova firma, mogu je sutra prodati i šta već ne. Pa gori ste od paljanske televizije u ratu, oni su makar malo imali i milosti prema "vekovno mrski muslimanima" :-)
black

#587 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by black »

nosara wrote:
Tebi je stvarno nesto ruzno... :D

Ne radi se ni o cijoj kuci, vec trznom centru u multietnickom gradu... :D ako su ti arapi ovdje zbog profita, logicno bi bilo da se tako ponasaju... da pokusaju "zahvatit" sto viseklijenata i uzet im pare... :D

I ti i ja znamo da osim love ovdje ima i nesto drugo... :D
isto kao sto znamo da ima nesto drugo i iza tvojih komentara :mrgreen:
i haman ti treba nacrtati :mrgreen:
mark II

#588 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by mark II »

nosara wrote: Tebi je stvarno nesto ruzno... :D

Ne radi se ni o cijoj kuci, vec trznom centru u multietnickom gradu... :D ako su ti arapi ovdje zbog profita, logicno bi bilo da se tako ponasaju... da pokusaju "zahvatit" sto viseklijenata i uzet im pare... :D

I ti i ja znamo da osim love ovdje ima i nesto drugo... :D
Nema ništa drugo, čovječe, to je njihov bonton, kao što je košer bonton jevreja!!! Njihova firma, njihova pravila. Kakav multietnički grad u kojem se muslimane sili na jedenje krmetine i pijenje alkohola!!!!! Multietnički je kad ima mjesta za sve. To što ti opisuješ je nedemokratski fašistički islamomrzački grad, ne multietnički. Multietnički je kad mogu i firme sa krmetinom i firme bez krmetina, ovisno o vlasnicima i njihovoj vjerskoj pripadnosti i isključivo u investiranom proistoru kojeg su sami podigli, u onome što je NJIHOVO. Halo wannabe demokrata :lol:
VjecitiStudent

#589 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by VjecitiStudent »

mark II wrote: Čovječe odvratne stvari govoriš, to je tvoja mržnja prema drugom i drukčijem. To jeste islamofobija i diskriminacija plus fašizam. Po hanefijskom mezhebu, kad se već gađaš tim riječima iz fikha, musliman ima pravo prodavati krmetinu nemuslimanu, jer je ovaj ne smatra nedozvoljenom, ali je nema pravo konzumirati - ali to ti nijedan investicijski fond islamske provenijencije neće uraditi - obični investitori nemaju ništa protiv onih drugih, niti ih žele prisiliti da ne jedu krmetinu - samo bi ti htio da prisiliš islamski fond da prodaje krmetinu i da je dopušta u svojim ponavljam SVOJIM ne tvojim prostorijama. Pa "demokrato" maleni isfrustrirani :-)
A moze li islamski fond davati pare onima koji prodaju krmetinu?
http://www.alislami.ae/en/downloads/developers.pdf
1. DEVELOPER : EMAAR
Down Town Dubai Burj Dubai
TheWatcher

#590 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by TheWatcher »

mark II wrote:
Wolfheart wrote:ako je ovo istina - Sarajevo forever goodbye!

U Sarajku sam isao kao dijete, kupovao prve igracke, kasete itd. Sad mi dolaze neki nadobudni "muslimani" i novcem mi pokusavaju oteti grad, stavise srce samog grada. Mislio sam potrositi para tamo, svidjelo mi se sto nudi i kako je koncipirano, cak nije ni ruglo arhitekture, ali da ne mogu kupiti svinjsku pastetu u konzumu ili popiti sarajevsko u kaficu u centru grada, na mjestu Sarajke.... FUJ !
Sarajevo odavno nije grad sto je nekad bio. Jadi moji.
Idio u Banjaluku, ako ti je krmetina mjerilo demokracije - pardon, krmetina u islamskoj investiciji. U Banjaluci će ti objasniti šta oni rade sa džamijama i muslimanskim investicijama :thumbup:
ajde da postavimo pitanje odakle "postenom" REISU tolike pare da ulaze u BBI centar :mrgreen:
mark II

#591 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by mark II »

Nikad cuo za katolicki investicioni fond... Porediti Sarajevo i Banjaluku je dno... :D[/quote]

A ti si mjerilo stvari, nikad nisu čuo :thumbup: Svako u svojoj firmi iliti kući ima pravo raditi što mu njegov bonton nalaže. Svako ko bilo koga drugog želi prisiliti da u svom vlasništvu mora raditi onako kako on ne želi je fašista i diskriminator, sa koje god strane dolazio :-)
mark II

#592 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by mark II »

TheWatcher wrote:
mark II wrote:
Wolfheart wrote:ako je ovo istina - Sarajevo forever goodbye!

U Sarajku sam isao kao dijete, kupovao prve igracke, kasete itd. Sad mi dolaze neki nadobudni "muslimani" i novcem mi pokusavaju oteti grad, stavise srce samog grada. Mislio sam potrositi para tamo, svidjelo mi se sto nudi i kako je koncipirano, cak nije ni ruglo arhitekture, ali da ne mogu kupiti svinjsku pastetu u konzumu ili popiti sarajevsko u kaficu u centru grada, na mjestu Sarajke.... FUJ !
Sarajevo odavno nije grad sto je nekad bio. Jadi moji.
Idio u Banjaluku, ako ti je krmetina mjerilo demokracije - pardon, krmetina u islamskoj investiciji. U Banjaluci će ti objasniti šta oni rade sa džamijama i muslimanskim investicijama :thumbup:
ajde da postavimo pitanje odakle "postenom" REISU tolike pare da ulaze u BBI centar :mrgreen:
Vodio ti ljubav sa REISOM a on s tobom :D on nije investitor, ti i ne znaš ko je investitor. Postao sam ti malo ranije investitora sa linkovima, pogledaj. To nema veze sa krmetinom i alkoholom koje ćemo svi morati početi jesti, demokratski, ako tebi slični dođu na vlast :-)
Fordas

#593 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Fordas »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja dobre emisije!
Nisam odavno smjesniju i blesaviju temu citao i komentare naravno, samo tako nastavite :thumbup: :thumbup:
VjecitiStudent

#594 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by VjecitiStudent »

mark II wrote:Zamisli da Arapi traže od nemuslimana da ne jedu krmetinu u Dubaiju, Abu Dabiju i Rijadu - pa to bi bio šou. Kod nas je normalno da se traži od islamskog investicijskog konglomerata da MORA u SVOJIM prostorijama držati krmetinu i rakiju. Vječiti student i dalje ne pravi razliku između developera koji prodaje prostoriju drugom nemuslimanskom investitoru, i samog developera koji potom nema ništa sa prostorijom koju je kupio ili zakupio taj nemuslimanski investitor. I posta likove vlasnika građevinskoinvesticijske kompanije, ljudi koji se bave Real-Estateom - bravo student, samo naprijed. Kad kupiš ruski auto, u njemu moraš obavezno krmeću salamu jesti, je li tako :-)
Nije valjda da je KONZUM u BBI-u dobio prostor na lijepe oci?
Naravno da nije, KONZUM renta prostor od vlasnika, isto kao sto i Waitrose renta prostor od Emaara u Dubai Mall-u, s tim sto Waitrose usred Dubaia moze drzati svinjetinu, KONZUM usred Sarajeva, ne moze.
http://www.bbicentar.ba/bs/page.php?id=6
Cijena zakupa uredskog prostora:
• I sprat – 26 Eur/m2
• IVa, 6 i 7 sprat – 18 Eur/m²;
• Troškovi upravljanja – 4 Eur/m²
mark II

#595 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by mark II »

VjecitiStudent wrote:
mark II wrote: Čovječe odvratne stvari govoriš, to je tvoja mržnja prema drugom i drukčijem. To jeste islamofobija i diskriminacija plus fašizam. Po hanefijskom mezhebu, kad se već gađaš tim riječima iz fikha, musliman ima pravo prodavati krmetinu nemuslimanu, jer je ovaj ne smatra nedozvoljenom, ali je nema pravo konzumirati - ali to ti nijedan investicijski fond islamske provenijencije neće uraditi - obični investitori nemaju ništa protiv onih drugih, niti ih žele prisiliti da ne jedu krmetinu - samo bi ti htio da prisiliš islamski fond da prodaje krmetinu i da je dopušta u svojim ponavljam SVOJIM ne tvojim prostorijama. Pa "demokrato" maleni isfrustrirani :-)
A moze li islamski fond davati pare onima koji prodaju krmetinu?
http://www.alislami.ae/en/downloads/developers.pdf
1. DEVELOPER : EMAAR
Down Town Dubai Burj Dubai
Emaar ne prodaje krmetinu, oni prodaju objekte i daju ih u zakup - krmetinu prodaje Waitrose i Kerfur jer imaju pravo na to, jer nemuslimani u muslimanskoj zemlji imaju pravo na svoju kulturu i običaje - pa educiraj se malo. Emar je developer, nije trgovac, haloooooooooooooooooo! :D Oni jesu napravili objekat, ali su ga i prodali, pa ima li pravo musliman prodati kuću iliti prostor nemuslimanu, jer ovaj će i cugati i jesti krku u njoj - ili poslovni prostor, recimo. Pa svakom svačije, čovječe Božiji, to je demokratije, ne prisiljavanje muslimana da drže u svojoj firmi krku, pa halo :lol: pa ti si stvarno Musolini :lol: , pa ti bi zabranio i trgovinu, plus bi u muslimanskim zemljama nemuslimanima zabranio da imaju svoje dijetarne propise itd. Pa i u osmanslijskoj Bosni, kršćani su imali svoj sud, jer nije bilo kažnjivo piti alkohol i jesti krku, ne za njih. Ajoj drug, ti si sve pomiješao. Ne možeš ljude siliti da mijenjaju vjeru i uvjerenje u svojoj, ponavljam SVOJOJ VLASTITOJ firmi zbog tebe i tvoje potrebe da svugdje vidiš utikače, obratno također važi. :run:
zonbirile

#596 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by zonbirile »

molio bih poštovani publikum,da unese malo više osječajnosti,pa da sada ,nadalje i ubuduće krmetinu,naziva i gicetinom.
justika_sa

#597 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by justika_sa »

ja sam cijelo vrijeme mislila da je priča s mesdžidom u tržnom centru u srcu grada sarajeva šega... sad vidim da nije...
šokirana sam...
to sad znači kad se importanne bude otvarao da mogu komotno napraviti malu kapelicu između prodavnice obuće i slastičarne... pretpostavljam da se ni tada niko ne bi bunio...

ili da neki zakleti ateista otvori tržni centar u centru grada i napravi izložbu sa karikaturama vjerskih simbola...

mislim o cemu mi pricamo?!

ljudi to je srce sarajeva!!!
tamara*

#598 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by tamara* »

zonbirile wrote:molio bih poštovani publikum,da unese malo više osječajnosti,pa da sada ,nadalje i ubuduće krmetinu,naziva i gicetinom.
Nek nije paščetina :(
VjecitiStudent

#599 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by VjecitiStudent »

mark II wrote: Emaar ne prodaje krmetinu, oni prodaju objekte i daju ih u zakup - krmetinu prodaje Waitrose i Kerfur jer imaju pravo na to, jer nemuslimani u muslimanskoj zemlji imaju pravo na svoju kulturu i običaje - pa educiraj se malo. Emar je developer, nije trgovac, haloooooooooooooooooo! :D Oni jesu napravili objekat, ali su ga i prodali, pa ima li pravo musliman prodati kuću iliti prostor nemuslimanu, jer ovaj će i cugati i jesti krku u njoj - ili poslovni prostor, recimo. Pa svakom svačije, čovječe Božiji, to je demokratije, ne prisiljavanje muslimana da drže u svojoj firmi krku, pa halo :lol: pa ti si stvarno Musolini :lol: , pa ti bi zabranio i trgovinu, plus bi u muslimanskim zemljama nemuslimanima zabranio da imaju svoje dijetarne propise itd. Pa i u osmanslijskoj Bosni, kršćani su imali svoj sud, jer nije bilo kažnjivo piti alkohol i jesti krku, ne za njih. Ajoj drug, ti si sve pomiješao. Ne možeš ljude siliti da mijenjaju vjeru i uvjerenje u svojoj, ponavljam SVOJOJ VLASTITOJ firmi zbog tebe i tvoje potrebe da svugdje vidiš utikače, obratno također važi. :run:
:thumbup:
To ti i govorim.

BBI ne prodaje krmetinu, oni prodaju objekte i daju ih u zakup, krmetinu prodaje KONZUM jer ima pravo na to, jer nemuslimani u BiH imaju pravo na svoju kulturu i obicaje, pa educiraj se malo. BBI je developer, nije trgovac, haloooooooooooooooooooooo! Oni jesu napravili objekat, ali su ga i prodali, pa ima li pravo musliman prodati kuću iliti prostor nemuslimanu, jer ovaj će i cugati i jesti krku u njoj - ili poslovni prostor, recimo. Pa svakom svačije, čovječe Božiji, to je demokratije, ne prisiljavanje muslimana da drže u svojoj firmi krku, pa halo :lol: pa ti si stvarno Musolini :lol: , pa ti bi zabranio i trgovinu, plus bi u muslimanskim zemljama nemuslimanima zabranio da imaju svoje dijetarne propise itd.

Sve je isto, osim ... sto KONZUM ipak ne moze u BBI-u prodavati pivu i svinjetinu.
mark II

#600 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by mark II »

VjecitiStudent wrote:
mark II wrote:Zamisli da Arapi traže od nemuslimana da ne jedu krmetinu u Dubaiju, Abu Dabiju i Rijadu - pa to bi bio šou. Kod nas je normalno da se traži od islamskog investicijskog konglomerata da MORA u SVOJIM prostorijama držati krmetinu i rakiju. Vječiti student i dalje ne pravi razliku između developera koji prodaje prostoriju drugom nemuslimanskom investitoru, i samog developera koji potom nema ništa sa prostorijom koju je kupio ili zakupio taj nemuslimanski investitor. I posta likove vlasnika građevinskoinvesticijske kompanije, ljudi koji se bave Real-Estateom - bravo student, samo naprijed. Kad kupiš ruski auto, u njemu moraš obavezno krmeću salamu jesti, je li tako :-)
Nije valjda da je KONZUM u BBI-u dobio prostor na lijepe oci?
Naravno da nije, KONZUM renta prostor od vlasnika, isto kao sto i Waitrose renta prostor od Emaara u Dubai Mall-u, s tim sto Waitrose usred Dubaia moze drzati svinjetinu, KONZUM usred Sarajeva, ne moze.

Renta ga uz uslov da ne prodaje krku i loku, jer investitor to ne želi - i ima pravo da ne želi, to je njegovo! Šta je sporno? Ti mi dođeš u kuću i ja te zamolim da ne pušiš, i ti ostaneš u kući i ne pušiš - šta je sporno? Ja ti iznajmim stan i kažem ovo je za nepušače, i ti prihvatiš - jer MOJ PROSTOR, MOJA PRAVILA. Nikome ih ne namećem vani, samo unutar onoga što je MOJE!!! :run: Primjer, u Emirates Of Mall, samo je u posebnom dijelu tog malla, koji jeste spojen, ali nije dio malla nego je dio hotela (strana investicija), dozvoljen je u jednom restoranu utikač i loka - ostatak malla - NE, jer investitor i vlasnik to ne želi. Njegovo, tako da nije sporno i niko se ne buni - niko nikome nema pravo naređivati šta da radi u svojoj firmi i investiciji, to je demokratija i pravo na svoje posebno - ne bilo kakav oblik prisile u bilo kojem pravcu, naročito ne u onome ŠTO JE PRIVATNO VLASNIŠTVO.
Locked