Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
-
Ripicipi
#551 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Valjda se investitor treba prilagoditi trzistu, a ne trziste investitoru 
Last edited by Ripicipi on 06/04/2009 13:10, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#552 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
dzaba ti to objasnjavas care moj...mark II wrote:BBI Centar je vlasništvo investitora, on ima pravo u svojoj kući tražiti svoj bonton, nametanje, recimo, SPC bontona u takvoj kući je fašizam, kao što bi nametanje islamskog bontona u nekoj pravoslavnoj investicijskog organizaciji bio fašizam - dragi moji islamofobični fašisti na malo.
A evo vam malo pa pogledajte ko su investitori:
http://www.alislami.ae/en/index.htm
http://www.adib.ae/web/guest/home
To je njihova investicija, njihova kuća, mene u mojoj kući niko ne može natjerati da jedem krmetinu ili pijem alkohol, i obratno važi. Halo, đaci prvaci, pa ovo je više mržnje prema islamu nego kode američih marinaca u Iraku
-
Ripicipi
#553 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Govorim o normalno uredjenim drzavama i zakonima, a ne ovoj nasoj nenormalnoj, punoj diskriminacija na svakom korakuAlfons Kauders wrote:potres_mozga wrote:madner wrote: koji ba razlog?!!? koliko si ti ljudi otpustio u zivotu ?! ja sam par u zadnje 2-3 godine... zato jer su bili nesposobni ili se nisu uklapali... sto sam obrazlozio i objasnio, mada nije bilo potrebe, vec onako reda radi...
a cuj moras obrazloziti odbijenicu nekome ?!?! jarane koliko puta se meni niko nije javio kad se negdje prijavim za posao, koliko puta su se javili da kazu da sam odbijen... i nikad nisu ulazili u detalje... koliko si ti poslova promijenio u zivotu majke ti!?
mozes biti tuzen al u kurcu...
- nosara
#554 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Mrze oni koji ogranicavaju...mark II wrote:BBI Centar je vlasništvo investitora, on ima pravo u svojoj kući tražiti svoj bonton, nametanje, recimo, SPC bontona u takvoj kući je fašizam, kao što bi nametanje islamskog bontona u nekoj pravoslavnoj investicijskog organizaciji bio fašizam - dragi moji islamofobični fašisti na malo.
To je njihova investicija, njihova kuća, mene u mojoj kući niko ne može natjerati da jedem krmetinu ili pijem alkohol, i obratno važi. Halo, đaci prvaci, pa ovo je više mržnje prema islamu nego kode američih marinaca u Iraku
- Alfons Kauders
#555 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
nema to veze s uredjenim i neuredjenim drzavama... ja sam pravnik, vjeruj mi nasa je uredjena, imas sasvim primjerene zakone koji regulisu stupanje u radni odnos i raskid istog...potres_mozga wrote:
Govorim o normalno uredjenim drzavama i zakonima, a ne ovoj nasoj nenormalnoj, punoj diskriminacija na svakom koraku
ali da ja moram obrazloziti nekom zasto je odbijen na konkursu, pa to je van svake pameti... covjece pa za upraznjena mjesta u vecim, boljim firmama nekad zna stici par stotina prijava za jedno mjesto... ljudima bolan zajebano suziti izbor, a kamoli odgovoriti...
- nosara
#556 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Mislis izmedju tebe i nas...clav wrote:Znate kakva je razlika izmedju fasista i vas? Fasisti su poprilicno svjesni svoje ksenofobije i principijelniji su u svakom slucaju.njonjica wrote:Tako je.nosara wrote:
Prvo, razlicitost na jednom mjestu je PRAVA razlicitost...Inace je fasizam u celofanu...
![]()
Drugo, upravo ZABRANA dize prasinu... ZABRANA necega sto nije zabranjeno zakonom u "metropoli"!!!...![]()
U skoro svim trznim centrima u gradu (nisam bio u svim) mozes kupit 99% proizvoda siroke potrosnje...![]()
Smisao trznih centara je SVE NA JEDNOM MJESTU, a ne sve na jednom mjestu samo za jednu vjersku ili etnicku skupinu...
Ne ide vam najbolje ova demokratija jebiga.
- Alfons Kauders
#557 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
ljudi ti namecu svoj svetonazor jer ne prodaju svinju u marketu?nosara wrote:Mrze oni koji ogranicavaju...mark II wrote:BBI Centar je vlasništvo investitora, on ima pravo u svojoj kući tražiti svoj bonton, nametanje, recimo, SPC bontona u takvoj kući je fašizam, kao što bi nametanje islamskog bontona u nekoj pravoslavnoj investicijskog organizaciji bio fašizam - dragi moji islamofobični fašisti na malo.
To je njihova investicija, njihova kuća, mene u mojoj kući niko ne može natjerati da jedem krmetinu ili pijem alkohol, i obratno važi. Halo, đaci prvaci, pa ovo je više mržnje prema islamu nego kode američih marinaca u IrakuOvdje ogranicavaju tvoji investitori...
Sto se mene tice, mogu sutra propast, a sve zbog nacina kako namecu "svoj svjetonazor"...
Preko granapa...
super, onda krenom redi od sebilja i zatvori sve mesnice, cevabdzinice, picerije do lukavice...
koji jeftin izgovor, razocaran sam
- JohnnyS
#558 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Alfons Kauders wrote:nema to veze s uredjenim i neuredjenim drzavama... ja sam pravnik, vjeruj mi nasa je uredjena, imas sasvim primjerene zakone koji regulisu stupanje u radni odnos i raskid istog...potres_mozga wrote:
Govorim o normalno uredjenim drzavama i zakonima, a ne ovoj nasoj nenormalnoj, punoj diskriminacija na svakom koraku
ali da ja moram obrazloziti nekom zasto je odbijen na konkursu, pa to je van svake pameti... covjece pa za upraznjena mjesta u vecim, boljim firmama nekad zna stici par stotina prijava za jedno mjesto... ljudima bolan zajebano suziti izbor, a kamoli odgovoriti...
I što kaže zakon vezano uz zapošljavanje po nacionalnoj ili vjerskoj osnovi?
-
Ripicipi
#559 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Eto, sam si dao odgovor na svu ovu pricuAlfons Kauders wrote:ljudi ti namecu svoj svetonazor jer ne prodaju svinju u marketu?nosara wrote:Mrze oni koji ogranicavaju...mark II wrote:BBI Centar je vlasništvo investitora, on ima pravo u svojoj kući tražiti svoj bonton, nametanje, recimo, SPC bontona u takvoj kući je fašizam, kao što bi nametanje islamskog bontona u nekoj pravoslavnoj investicijskog organizaciji bio fašizam - dragi moji islamofobični fašisti na malo.
To je njihova investicija, njihova kuća, mene u mojoj kući niko ne može natjerati da jedem krmetinu ili pijem alkohol, i obratno važi. Halo, đaci prvaci, pa ovo je više mržnje prema islamu nego kode američih marinaca u IrakuOvdje ogranicavaju tvoji investitori...
Sto se mene tice, mogu sutra propast, a sve zbog nacina kako namecu "svoj svjetonazor"...
Preko granapa...
super, onda krenom redi od sebilja i zatvori sve mesnice, cevabdzinice, picerije do lukavice...
Last edited by Ripicipi on 06/04/2009 13:20, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#560 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
da, upravo o tome se i radi...potres_mozga wrote:Valjda se investitor treba prilagoditi trzistu, a ne trziste investitoru
trziste bbi = islamsko bankarsto = muslimani, vjernici
znaci ljudi su se prilagodili trzistu zabranivsi sadrzaje koji bi mogli uvrijediti vjerske osjecaje njihove potencijalne klijentele
i ja bi vjerovatno postupi slicno, ili isto, da sam donosio tu odluku... mada nemam blage veze s vjerom, cisti posao i interes, tacka...
-
in33sa
#561 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Jel ima kakav popust za ljude sa bradicama i kratkim pantolama?
- black
#562 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
ma joj alfi kakvo ba razocarenjeAlfons Kauders wrote:
ljudi ti namecu svoj svetonazor jer ne prodaju svinju u marketu?
-
Wolfheart
#563 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
ako je ovo istina - Sarajevo forever goodbye!
U Sarajku sam isao kao dijete, kupovao prve igracke, kasete itd. Sad mi dolaze neki nadobudni "muslimani" i novcem mi pokusavaju oteti grad, stavise srce samog grada. Mislio sam potrositi para tamo, svidjelo mi se sto nudi i kako je koncipirano, cak nije ni ruglo arhitekture, ali da ne mogu kupiti svinjsku pastetu u konzumu ili popiti sarajevsko u kaficu u centru grada, na mjestu Sarajke.... FUJ !
Sarajevo odavno nije grad sto je nekad bio. Jadi moji.
U Sarajku sam isao kao dijete, kupovao prve igracke, kasete itd. Sad mi dolaze neki nadobudni "muslimani" i novcem mi pokusavaju oteti grad, stavise srce samog grada. Mislio sam potrositi para tamo, svidjelo mi se sto nudi i kako je koncipirano, cak nije ni ruglo arhitekture, ali da ne mogu kupiti svinjsku pastetu u konzumu ili popiti sarajevsko u kaficu u centru grada, na mjestu Sarajke.... FUJ !
-
VjecitiStudent
#564 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Istovremeno, u ovoj kuci, koja je u 100% arapskom vlasnistvu, u sred Dubaia, krmetina se nesmetano prodajemark II wrote:BBI Centar je vlasništvo investitora, on ima pravo u svojoj kući tražiti svoj bonton, nametanje, recimo, SPC bontona u takvoj kući je fašizam, kao što bi nametanje islamskog bontona u nekoj pravoslavnoj investicijskog organizaciji bio fašizam - dragi moji islamofobični fašisti na malo.
http://www.thedubaimall.com
Svo vrijeme te molim samo da mi taj paradoks objasnis.
- mark II
#565 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Dragi vječiti studente - Emaar je građevinska kompanija, to joj ime na arapskom i znači, to je "DEVELOPER", kao što je zgrada u kojoj ja stanujem u Marini izgrađena od strane tog istog "DEVELOPERA". Ovaj Developer napravi i proda ili da na LEASING. _Dakle, u Marina Mallu je Waitrose zakupio prostor, možda čak i otkupio ne znam, nije ni važno - ali Developer nije Islamski Fond za Razvoj ili Dubai Islamic Bank. Ovog Developera na zanima šta Waitrose radi, jer Waitrose ima pravo prodavati svoje proizvode nemuslimanima - rakiju i krmetinu - i svakom onome ko hoće da ih kupi, jer je kupio licencu za to, ima pravo jer ima tržište za to, i ko hoće neka kupi, a Emaar nije islamski fond niti mu njegov bonton išta zabranjuje osim da napravi i proda ili da na zakup, leasing nekakav itd. Dubai Islamic Bank i Abu _Dhabi IB su napravili SVOJU investiciju SVOJIM parama i to je njihovo, nemaju namjeru to prodati i zahtjevaju određeni bonton u svojoj investiciji - kao što je i Waitrose dao pare i ima određenu namjenu i želi da radi određeni posao, u ovom slučaju da bude trgovački centar - i jedni i drugi unutar SVOJE investicije, u skladu sa postojećim zakonima o pravu na propovijedanje određenog bontona karakterističnog za muslimane u prvom i nemuslimane u drugom slučaju, obavljaju svoj posao - što ne znači da je nemuslimanima zabranjeno da uđu u prvi a muslimanima u drugi tržni centar. ljudi, to je TUĐA KUĆA, zo je INVESTICIJA - investitor nigdje ne trpi NAMETANJE!!!!! Ja sam u Saudijskoj Arabiji bio na partijima gdje je BILO KRMETINE i LOKE, halooooo!!! U kampovima gdje žive stranci, tamo je normalno u prodavnici imati krku i loku, plus kurtona do mile volje da se mogu praskati ko zečevi, JER JE TO POSLOVNA INVESTICIJA, I SVAKO IMA PRAVO NA SVOME BITI TO ŠTO JESTE, PA HALO!!!
Ako ti se ne đasvi da gledaš utikače, mojne ići tamo, ako ti se ne đasvi da nema krke i loke, mojne ići u BBI centar, ali nemaš pravo ljudima nametati što nije njihovo u NJIHOVOJ INVESTICIJI!!!
Sarajlije sugrađani moji, pa vi se pretvarate u fašiste
Sarajlije sugrađani moji, pa vi se pretvarate u fašiste
-
Ripicipi
#566 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
A nisu razmisljali o potencijalnim klijentima koji nisu muslimani/vjerniciAlfons Kauders wrote:da, upravo o tome se i radi...potres_mozga wrote:Valjda se investitor treba prilagoditi trzistu, a ne trziste investitoru
znaci ljudi su se prilagodili trzistu zabranivsi sadrzaje koji bi mogli uvrijediti vjerske osjecaje njihove potencijalne klijentele
i ja bi vjerovatno postupi slicno, ili isto, da sam donosio tu odluku... mada nemam blage veze s vjerom, cisti posao i interes, tacka...
Sam sebi skaces u stomak sa tom pricom, i sam "zakljucujes" da je BBI napravljen iskljucivo za jednu vrstu klijentele...
Da se razumijemo, ja sam Bosnjak, ali mi smeta u kojem pravcu ide ovaj grad...
Last edited by Ripicipi on 06/04/2009 13:27, edited 2 times in total.
- Alfons Kauders
#567 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
kaze svasta, ali ne kaze nista bitno za ovu diskusiju... odbijenicu nije potrebno pravdati i tacka... inace bi ih ja pisao desetine mjesecno...JohnnyS wrote:Alfons Kauders wrote:nema to veze s uredjenim i neuredjenim drzavama... ja sam pravnik, vjeruj mi nasa je uredjena, imas sasvim primjerene zakone koji regulisu stupanje u radni odnos i raskid istog...potres_mozga wrote:
I što kaže zakon vezano uz zapošljavanje po nacionalnoj ili vjerskoj osnovi?
ja ljude ne odbijam radi vjere, firma je mijesana strahota jedna, zastupljena sva lokalna plemena + stranci... ali da ih zelim odbijati radi imena, to bi lako mogao, bez polaganja racuna... samo zasto bi to neko radio? mislim odbio sposobnijeg radnika u privatnoj firmi radi vjere i zaposlio idiota...
drzava i drzavne institucije su nesto drugo, transparentnost postupka, zakonski propisane procedure za konkurse i ostale picke materine... sto opet nema veze s temom
- nosara
#568 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Ne, to je rekla ova "oldplaque" ili kako vec, da BBI namece svoj svjetonazor kroz ovu investiciju... Potrazi...Alfons Kauders wrote:
Zgodna formulacija...
- mark II
#569 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
i ja bi vjerovatno postupi slicno, ili isto, da sam donosio tu odluku... mada nemam blage veze s vjerom, cisti posao i interes, tacka...[/quote]
A nisu razmisljali o potencijalnim klijentima koji nisu muslimani/vjernici
Sam sebi skaces u stomak sa tom pricom, i sam "zakljucujes" da je BBI napravljen iskljucivo za jednu vrstu klijentele...[/quote]
Nije ljudi, to je bonton, ako imaš druga koji je musliman i ne jede krmetinu, pa nećeš mu reći neću ti kući doći jer ne jedeš svinjetinu, pa to je diskriminacija i fašizam. Ako ti je toliko swtalo do utikača, nemoj mu to govoriti, poštuj njegovo, i nemoj se družiti s njim, ali nemoj ga osuđivati jer nije kao ti. Ja ne vjerujem šta se događa u Sarajevu
A nisu razmisljali o potencijalnim klijentima koji nisu muslimani/vjernici
Sam sebi skaces u stomak sa tom pricom, i sam "zakljucujes" da je BBI napravljen iskljucivo za jednu vrstu klijentele...[/quote]
Nije ljudi, to je bonton, ako imaš druga koji je musliman i ne jede krmetinu, pa nećeš mu reći neću ti kući doći jer ne jedeš svinjetinu, pa to je diskriminacija i fašizam. Ako ti je toliko swtalo do utikača, nemoj mu to govoriti, poštuj njegovo, i nemoj se družiti s njim, ali nemoj ga osuđivati jer nije kao ti. Ja ne vjerujem šta se događa u Sarajevu
- veljaca
#570 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
INTERESANTNO !!!! Samo da nam kazes ZASTO je to tako ???? ( ima li to veze sa dogadjajima od prije 14-17 godina ?????) I drugo - kako se ti BORIS protiv tih " ... neki nadobudni "muslimani" i novcem mi pokusavaju oteti grad, stavise srce samog grada..... ". RECI KAKO i ODAKLE ?Wolfheart wrote:ako je ovo istina - Sarajevo forever goodbye!
- Alfons Kauders
#571 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
ko kaze da nisu?potres_mozga wrote:A nisu razmisljali o potencijalnim klijentima koji nisu muslimani/vjerniciAlfons Kauders wrote:da, upravo o tome se i radi...potres_mozga wrote:Valjda se investitor treba prilagoditi trzistu, a ne trziste investitoru
Sam sebi skaces u stomak sa tom pricom, i sam "zakljucujes" da je BBI iskljucivo napravljen za jednu vrstu klijentele...
ne vidim kako cinjenica da u objektu nema alkohola, svinjetine, kocke smeta nemuslimanima, molim te prosvijetli me... koliko ja znam, to je banka, ne hotel ili konoba... uostalom, svinjetinu ne jedu ni zidovi, pa ce mozda jakob finci otvoriti tamo racun...
bbi nije napravljen ISKLJUCIVO za jednu vrstu klijentele, ali marketingom ocito cilja upravo na tu, specificnu grupu... ako neko otvori kosher restoran ili halal mesnicu, mozda cu i ja tamo jesti/kupovati hranu ako je dobra usluga... to sto cu mozda klempetinu jesti drugdje je druga stvar
-
oldplague
#572 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Svjetonazor ide iza kapitala. Ako vam to nije jasno, tek vas čekaju iznenađenja. U protivnom, morate dokazati da je nešto nezakonito ili da vam krši prava na posredan ili neposredan način. Umjesto što se natežemo na 20 i kusur stranica, vi fino podnesite tužbu sve do Strazbura, pa ćete čuti.nosara wrote:Ne, to je rekla ova "oldplaque" ili kako vec, da BBI namece svoj svjetonazor kroz ovu investiciju... Potrazi...Alfons Kauders wrote:
koji jeftin izgovor, razocaran sam![]()
Zgodna formulacija...
- TheWatcher
#573 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
ovo se zove glupostlalemali wrote:ZABRANIT SVINJETINU! To svakako.
Alkohola neka.
Uostalom, svinjetina je prljava, a alkohol je barem čist.
Kladionice su mi oduvijek bile fuj!
- nosara
#574 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
A nisu razmisljali o potencijalnim klijentima koji nisu muslimani/vjernicimark II wrote:i ja bi vjerovatno postupi slicno, ili isto, da sam donosio tu odluku... mada nemam blage veze s vjerom, cisti posao i interes, tacka...
Ne lupaj Tita ti...
Kakav drug i kuca, ovdje je rijec o trznom centru u multietnickom gradu, u kojem je neko plasirao svoj licni kucni red...
- Alfons Kauders
#575 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
jadno drug, jadno... nekad je bilo pametnijih ljudi na ovom forumu, fakat jesam razocaran... ostale haman dvije grupe...black wrote:ma joj alfi kakvo ba razocarenjeAlfons Kauders wrote:
koji jeftin izgovor, razocaran sampa vecina ovih izgovora je vise vec jeftina, a ne treba ni biti plaho mudar da se vidi sta je iza toga
fasistoidni reisoljupci koji pravdaju pedofiliju i pozivaju na linc neistomisljenika...
...i nekakve kvazi-prosvijetljene militantne ateiste/komunjare koji misle da bi trebalo sluziti svinjetinu za iftar...
jebes ovo, odo u banku, cafirsku, placat neke dugove...
lijepo da se prica 25 stranica o ovome, a kad se pocne pricati o kamatnim stopama, vlasnickoj strukturi banaka, solventnosti... javi se 5 ljudi u 5 dana... jebo ti nas, i svinjetinu i halal telku... kad su nam ovo najveci problemi, i trebamo krepat od gladi... neka nama nasih stranih banaka...