Pozdrav,
nedavno sam razbio desno stop svjetlo (Astra G). Razbijen je samo mali dio (plastični vanjski omotač, ne znam kako se zove tačno).
Da li znate gdje mogu nabaviti stop svjetlo, po kojoj cijeni i ko sve vrši ugrađivanje?
Hvala.
Stop svjetla za Astru G
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dimu
#2 Re: Stop svjetla za Astru G
ugradit ih mozes sam, treba ti 2 minute...
a gdje kupiti, pa ovlasteni servis (najskuplja varijanta), otpad (vjerovatno najjeftinija varijanta) ili bilo koja prodavnica autodjelova (zlatna sredina)
a gdje kupiti, pa ovlasteni servis (najskuplja varijanta), otpad (vjerovatno najjeftinija varijanta) ili bilo koja prodavnica autodjelova (zlatna sredina)
- johntra
#3 Re: Stop svjetla za Astru G
ne treba se zanositi da su otpadi najjeftinija varijanta, jer za novije automobile znaju bezobrazno napucati cijenu, pa je tako najbolje otići u prodavnice autodijelova...probaj u Anetu u Strojoradu, jeftinije ti je tamo, a ako nema tu, onda probaj u Velasu u Blažuju, možda je malo skuplje, ali ništa zabrinjavajuće...
-
bosniak.m
#4 Re: Stop svjetla za Astru G
imaš li slučajno negdje upustvo?dimu wrote:ugradit ih mozes sam, treba ti 2 minute...
hvala na odgovorima.
- ranger
#5 Re: Stop svjetla za Astru G
ma predjednostavno ti je, ja sam nedavno mjenjao lampicu, i pri tome sam morao skinuti onu vanjsku plastiku u bojama.
Ako se dobro sjecam, unutra u gepeku imas onaj poklopac, kad ga skines ispod bi trebao vidjeti 2 sarafa, ako se dobro sjecam, odvrnes i trebala bi spasti ona vanjska plastika. Samo otvori pogledaj, skontat ces odmah...
Ako se dobro sjecam, unutra u gepeku imas onaj poklopac, kad ga skines ispod bi trebao vidjeti 2 sarafa, ako se dobro sjecam, odvrnes i trebala bi spasti ona vanjska plastika. Samo otvori pogledaj, skontat ces odmah...
- HAVANA
#6 Re: Stop svjetla za Astru G
033639165 Velas 90 km
Zamijeni sam,tri šarafa odvrni ,izvadi kučište sa lampicama,stavi u novu,zavrni šarafe i ćao.
Zamijeni sam,tri šarafa odvrni ,izvadi kučište sa lampicama,stavi u novu,zavrni šarafe i ćao.
- dottore
#7 Re: Stop svjetla za Astru G
bolje orginal nego kinajohntra wrote:ne treba se zanositi da su otpadi najjeftinija varijanta, jer za novije automobile znaju bezobrazno napucati cijenu, pa je tako najbolje otići u prodavnice autodijelova...probaj u Anetu u Strojoradu, jeftinije ti je tamo, a ako nema tu, onda probaj u Velasu u Blažuju, možda je malo skuplje, ali ništa zabrinjavajuće...
- johntra
#8 Re: Stop svjetla za Astru G
kakva ba Kina?
nemoj lupati bezveze....u Anetu sigurno nije Kina, a ni u Velasu pogotovo...i na kraju krajeva, to je samo štopka, nije u pitanju remen ili dihtung glave motora...ako dobro pasuje, ne vidim razloga zašto ne bi fino radio, pa čak i ako je iz Kine....
nemoj lupati bezveze....u Anetu sigurno nije Kina, a ni u Velasu pogotovo...i na kraju krajeva, to je samo štopka, nije u pitanju remen ili dihtung glave motora...ako dobro pasuje, ne vidim razloga zašto ne bi fino radio, pa čak i ako je iz Kine....
-
vnm
#9 Re: Stop svjetla za Astru G
zato jer farovi i stop svjetla iz kine cesto ne dihtuju kako treba, pa ulazi vlaga unutar fara/stopke.
-
bosniak.m
#10 Re: Stop svjetla za Astru G
Zahvaljujem na savjetima. Svjetlo zamjenjeno, kupljeno u ANET-u. Upravu ste, primjeti se mala razlika, nije 100% kao original, milimetar lufta na jednoj strani, ali sam pričvrstio i izgleda s vana bolje od originala, prao sam auto - nije ništa vode ušlo.
Hvala još jednom, postupak zamjene je, kao što ste i rekli, vrlo jednostavan.
Hvala još jednom, postupak zamjene je, kao što ste i rekli, vrlo jednostavan.