Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav svima
Eh sad imam par pitanja u vezi ovog fakulteta
Znam da je prijemni iz fizike,hemije i biologije,pa da pitam koliko je to tesko sad,posebno fizika jer mi nije jaca strana ?
Kakva je organizacija faksa opcenito
Znam da za svaki faks treba volje,zelje i htjenja pa sad jel stomatologija zaista toliko teska ili se moze naci i nesto slobodnog vremena
Kažu da svake godine bude sve teži prijemni ispit. Organizacija:u pocetku si više podstanar na medicini jer ti profe s medicine drže predavanja, takodje i na klinici budeš, a stomatološki predmeti se slušaju na stomatološkoj klinici.
Teško jeste, pogotovo na početku, obavezna predavanja, kolokviji, vježbe. Nekad ostanes na faxu do 15-16h i kad dodjes kuci nije ti do štrebanja. To je najveci razlog sto ljudi obnavljaju godine. Poslije kad možes malo markirati onda imaš više vremena za ucenje i bude super.
I možeš imati vremena za sebe, a sve zavisi kako ucis, koliko ucis, kako kontaš. Sve je to individualno
Studiram stomatologiju u Zagrebu,neću uspjeti dati fiziku s prve godine(zakomplicirala nešto),a znam da se u Sarajevu može prenijeti!(kod nas je uvjetni).Pa me zanima jel se mogu prebaciti i normalno upisati drugu godinu u Sa? ajde javite fala i živili !
katarinakosača wrote:Studiram stomatologiju u Zagrebu,neću uspjeti dati fiziku s prve godine(zakomplicirala nešto),a znam da se u Sarajevu može prenijeti!(kod nas je uvjetni).Pa me zanima jel se mogu prebaciti i normalno upisati drugu godinu u Sa? ajde javite fala i živili !
samo ćeš platiti 6000 maraka za godinu kao strani državljanin na stomatologiji. bolje ti je onda kupiti fiziku hahah
katarinakosača wrote:Studiram stomatologiju u Zagrebu,neću uspjeti dati fiziku s prve godine(zakomplicirala nešto),a znam da se u Sarajevu može prenijeti!(kod nas je uvjetni).Pa me zanima jel se mogu prebaciti i normalno upisati drugu godinu u Sa? ajde javite fala i živili !
samo ćeš platiti 6000 maraka za godinu kao strani državljanin na stomatologiji. bolje ti je onda kupiti fiziku hahah
Swan_ wrote:Prijemni nije tezak. Najlaksa bude fizika, jer sva pitanja budu iz informatora (barem je mojoj generaciji tako bilo). Hemija bude dijelom iz informatora, a dijelom iz repetitorija prof. Lekic koji se vjerovatno moze nabaviti u kopirnicama u blizini faxa. A biologija bude najteza (mislim, nije ni ona teska, ali u poredjenju s ostala 2 predmeta). Iz biologije bude najmanje pitanja iz informatora, i bude onih zadataka iz genetike
A fakultet jeste tezak, narocito na pocetku, plus te bolonja slomi zivog. Kako se budes rjesavao medicinskih predmeta, tako ce i vremena biti vise. Sve u svemu, ako imas "volje,zelje i htjenja", bujrum
Znas li koliko iznosi skolarina stomatoloskog fakulteta u Sarajevu??
kolike su skolarine u sarajevu,banja luci za stomatologiju ako se prijavim kao strani drzavljanin da li se pise prijemni ili te odmah primaju ako placas ?