Stomatologija
-
Micika.st
#1 Stomatologija
Ovo je pitanje za sve one koji studiraju ovaj fakultet ili koji su ga zavrsili. Četvrti sam razred Opće gimnazije, imam veliku zelju, vec odavno, da upisem ovaj studij u Sarajevu. Zanima me prvo da li je potrebna "štela" za upis, s obzirom da je to postala danas ..praksa na svim univerzitetima.Gdje bi mogla naci prijemne ispite, da vjezbam? Te, koliko je uistinu tezak, kakvo je vase iskustvo sa ovim fakultetom (za sve one koji studiraju ili su zavrsili ovaj studij)? Bila bih vam mnogo zahvalna kad bi mi odgovorili na sva ova moja pitanja, vidite da sam znatiželjna
)))

Last edited by Micika.st on 06/10/2011 00:58, edited 1 time in total.
- ExNihilo
#2 Re: Stomatologija
prvo nauči koristiti search opciju, ima već tema sa odgovorima na tvoja pitanja. Evo link http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... a#p5530493
A drugo, de malo popravi pravopis, sramota za gimnazijalca
-
Micika.st
#3 Re: Stomatologija
Pronasla sam bila ovu temu na forumu, medjutim nisam zadovoljna bila odgovorima, pa sam ipak ponovila temuEllinor wrote:prvo nauči koristiti search opciju, ima već tema sa odgovorima na tvoja pitanja. Evo link http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... a#p5530493
- ExNihilo
#4 Re: Stomatologija
Smiješna si. Ja sam svoj post napisao u 23:54, a ti svoj edituješ u 23:58
A što je najtragičnije, OPET nisi ispravila sve greške

Ispravljaš greške i onda pompezno pitaš gdje si to pogriješila u 00:04Last edited by Micika.st on 05/10/2011 23:58, edited 1 time in total.
A što je najtragičnije, OPET nisi ispravila sve greške
prvo lice jednineGdje bi
-
athemo93
#5 Re: Stomatologija
Molim vas, da li neko zna kad bude pripremna nastava, kolika je cijena i da li budu slicna pitanja na prijemnom kao i na pripremnoj? Hvala unaprijed 
- Swan_
#6 Re: Stomatologija
athemo93 wrote:Molim vas, da li neko zna kad bude pripremna nastava, kolika je cijena i da li budu slicna pitanja na prijemnom kao i na pripremnoj? Hvala unaprijed
Ovo za pripremnu ti ne bih znala reci, ja nisam ni isla na pripremnu i sasvim okej sam uradila prijemni, nije pripremna nesto sad neophodna, ali eto, ako si vec odlucila da ides na nju, bice ti korisno. Tacan termin i cijena ce valjda pisati na stranici faksa http://www.sf.unsa.ba/sf/index.php . Ali, mogu ti reci da bude dosta pitanja iz informatora (a informator je svake godine isti, mozes ga kupiti vjerovatno u kopirnici kod faksa), tacnije, fizika bude 100% iz informatora, hemija oko 80%, a biologije bude najmanje, eto nek je oko 60%. Prijemni nije tezak, da sam znala da je onakav, kad sam ja upisivala stomatologiju, muka bi mi bila 100x manja
- X Factor
#7 Re: Stomatologija
Swan_ wrote:athemo93 wrote:Molim vas, da li neko zna kad bude pripremna nastava, kolika je cijena i da li budu slicna pitanja na prijemnom kao i na pripremnoj? Hvala unaprijed
Ovo za pripremnu ti ne bih znala reci, ja nisam ni isla na pripremnu i sasvim okej sam uradila prijemni, nije pripremna nesto sad neophodna, ali eto, ako si vec odlucila da ides na nju, bice ti korisno. Tacan termin i cijena ce valjda pisati na stranici faksa http://www.sf.unsa.ba/sf/index.php . Ali, mogu ti reci da bude dosta pitanja iz informatora (a informator je svake godine isti, mozes ga kupiti vjerovatno u kopirnici kod faksa), tacnije, fizika bude 100% iz informatora, hemija oko 80%, a biologije bude najmanje, eto nek je oko 60%. Prijemni nije tezak, da sam znala da je onakav, kad sam ja upisivala stomatologiju, muka bi mi bila 100x manjaEto, sretno ti.
Je li isti informator za stomatologiju i medicinu?
Da je bar tako na medicini. Ajde reci koju utješnu i za medicinu.
-
athemo93
#8 Re: Stomatologija
Swan_ wrote:athemo93 wrote:Molim vas, da li neko zna kad bude pripremna nastava, kolika je cijena i da li budu slicna pitanja na prijemnom kao i na pripremnoj? Hvala unaprijed
Ovo za pripremnu ti ne bih znala reci, ja nisam ni isla na pripremnu i sasvim okej sam uradila prijemni, nije pripremna nesto sad neophodna, ali eto, ako si vec odlucila da ides na nju, bice ti korisno. Tacan termin i cijena ce valjda pisati na stranici faksa http://www.sf.unsa.ba/sf/index.php . Ali, mogu ti reci da bude dosta pitanja iz informatora (a informator je svake godine isti, mozes ga kupiti vjerovatno u kopirnici kod faksa), tacnije, fizika bude 100% iz informatora, hemija oko 80%, a biologije bude najmanje, eto nek je oko 60%. Prijemni nije tezak, da sam znala da je onakav, kad sam ja upisivala stomatologiju, muka bi mi bila 100x manjaEto, sretno ti.
Hvala ti punoo