stomatologija bih
-
lukan
#1 stomatologija bih
ovako hrv drzavljanin sam i planiramiduce godine mozda studirati stomatologijuu bih,pa me zanima koliko pojedini fakulteti primaju ljudi,koliko se placa i to, da li se pise prijemni itd...
i ako mi netko moze reci gdje sve ima stomatologija
znam da ima u sarajevu i mostaru ?
u sarajevu ove godine je bilo 6 strani drzavljana,a primljeno je 5 uz placanje, je li to stvarno tako mali broj ili nisu upisani ostali na toj ljestvici?
u sarajevu ove godine je bilo 6 strani drzavljana,a primljeno je 5 uz placanje, je li to stvarno tako mali broj ili nisu upisani ostali na toj ljestvici?
- Tesla10
#2 Re: stomatologija bih
Pa reči ću ti ono što su i mene rekli (ne studiram stomatologiju, niti je namjeravam studirati), a to je da je stomatologija "akademski zanat"lukan wrote:ovako hrv drzavljanin sam i planiramiduce godine mozda studirati stomatologijuu bih,pa me zanima koliko pojedini fakulteti primaju ljudi,koliko se placa i to, da li se pise prijemni itd...
- Desnik
-
lukan
#4 Re: stomatologija bih
a gdje nije trebao prijemni, koje mjesto ?Tesla10 wrote:Pa reči ću ti ono što su i mene rekli (ne studiram stomatologiju, niti je namjeravam studirati), a to je da je stomatologija "akademski zanat"lukan wrote:ovako hrv drzavljanin sam i planiramiduce godine mozda studirati stomatologijuu bih,pa me zanima koliko pojedini fakulteti primaju ljudi,koliko se placa i to, da li se pise prijemni itd...
u sarajevu ove godine je bilo 6 strani drzavljana,a primljeno je 5 uz placanje, je li to stvarno tako mali broj ili nisu upisani ostali na toj ljestvici?. Ove godine nije bilo prijemnoga ispita za upis na Stomatološki fakultet, a koliko se plaća to ne znam. Ali ako se odlučiš studirati ovdje u Bosni i Hercegovini, želim ti od svega srca puno sreće i uspjeha
!
- Tesla10
#5 Re: stomatologija bih
Na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu nije bilo prijemnoga ispita za upis na fakultet.
-
lukan
#6 Re: stomatologija bih
a zna li netko u mostaru koji je postupak? jer nista se ne moze naci na internetu
- JohnnyS
#7 Re: stomatologija bih
lukan wrote:a zna li netko u mostaru koji je postupak? jer nista se ne moze naci na internetu
Ne može jer ne postoji stomatološki fakultet u Mostaru
-
lukan
#8 Re: stomatologija bih
a gdje sve ima onda osim u sarajevu
-
boyche
#9 Re: stomatologija bih
Ima u Banja Luci i u Foči, da ja znam.. Za ostalo nisam siguran i znam za Travnik, al to te vjerojatno ne zanima jer je on privatno..
-
lukan
#10 Re: stomatologija bih
a kolike su skolarine otprilike ?
-
lukan
#11 Re: stomatologija bih
zna li netko kolike su skolarine u sarajevu i banja luci, i da li se tamo pise prijemni ili samo moras platiti i upadas ?
http://www.sf.unsa.ba/wb12/wp-content/u ... K-2013.pdf
da li po ovome znaci da je prosle godine bilo samo 6 kandidata, od kojih 5 upada ?
negdje sam naso podatak da je 6000 KM, a koliko placaju ovi koji su upali ali uz placanje, oni koji zive u bosni jer vidim da je prvi 40 bez, a ostali sa placanjem ?
http://www.sf.unsa.ba/wb12/wp-content/u ... K-2013.pdf
da li po ovome znaci da je prosle godine bilo samo 6 kandidata, od kojih 5 upada ?
negdje sam naso podatak da je 6000 KM, a koliko placaju ovi koji su upali ali uz placanje, oni koji zive u bosni jer vidim da je prvi 40 bez, a ostali sa placanjem ?
-
Alive
#12 Re: stomatologija bih
Pa reči ću ti ono što su i mene rekli (ne studiram stomatologiju, niti je namjeravam studirati), a to je da je stomatologija "akademski zanat"Tesla10 wrote:lukan wrote:ovako hrv drzavljanin sam i planiramiduce godine mozda studirati stomatologijuu bih,pa me zanima koliko pojedini fakulteti primaju ljudi,koliko se placa i to, da li se pise prijemni itd...
Upisi Stomatologiju molim te. Bas me zanima sta bi mislio nakon jedno 5 godina jeli to "akademski zanat"
-
obelisk
#13 Re: stomatologija bih
zdravo momci znate li mozda koji su autori knjiga anatomije i ostalih predmeta vezanih za stomatologiju za prvu godinu ??.