stomatologija bih

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
lukan

#1 stomatologija bih

Post by lukan »

ovako hrv drzavljanin sam i planiramiduce godine mozda studirati stomatologijuu bih,pa me zanima koliko pojedini fakulteti primaju ljudi,koliko se placa i to, da li se pise prijemni itd...
i ako mi netko moze reci gdje sve ima stomatologija
znam da ima u sarajevu i mostaru ?
u sarajevu ove godine je bilo 6 strani drzavljana,a primljeno je 5 uz placanje, je li to stvarno tako mali broj ili nisu upisani ostali na toj ljestvici?
Tesla10

#2 Re: stomatologija bih

Post by Tesla10 »

lukan wrote:ovako hrv drzavljanin sam i planiramiduce godine mozda studirati stomatologijuu bih,pa me zanima koliko pojedini fakulteti primaju ljudi,koliko se placa i to, da li se pise prijemni itd...
u sarajevu ove godine je bilo 6 strani drzavljana,a primljeno je 5 uz placanje, je li to stvarno tako mali broj ili nisu upisani ostali na toj ljestvici?
Pa reči ću ti ono što su i mene rekli (ne studiram stomatologiju, niti je namjeravam studirati), a to je da je stomatologija "akademski zanat" :) . Ove godine nije bilo prijemnoga ispita za upis na Stomatološki fakultet, a koliko se plaća to ne znam. Ali ako se odlučiš studirati ovdje u Bosni i Hercegovini, želim ti od svega srca puno sreće i uspjeha :) !
Desnik

#3 Re: stomatologija bih

Post by Desnik »

Evo ti kompletna tema friško obrađena:

http://www.klix.ba/forum/stomatoloski-f ... 09849.html
lukan

#4 Re: stomatologija bih

Post by lukan »

Tesla10 wrote:
lukan wrote:ovako hrv drzavljanin sam i planiramiduce godine mozda studirati stomatologijuu bih,pa me zanima koliko pojedini fakulteti primaju ljudi,koliko se placa i to, da li se pise prijemni itd...
Pa reči ću ti ono što su i mene rekli (ne studiram stomatologiju, niti je namjeravam studirati), a to je da je stomatologija "akademski zanat" :) . Ove godine nije bilo prijemnoga ispita za upis na Stomatološki fakultet, a koliko se plaća to ne znam. Ali ako se odlučiš studirati ovdje u Bosni i Hercegovini, želim ti od svega srca puno sreće i uspjeha :) !
a gdje nije trebao prijemni, koje mjesto ?
Tesla10

#5 Re: stomatologija bih

Post by Tesla10 »

Na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu nije bilo prijemnoga ispita za upis na fakultet.
lukan

#6 Re: stomatologija bih

Post by lukan »

a zna li netko u mostaru koji je postupak? jer nista se ne moze naci na internetu
JohnnyS

#7 Re: stomatologija bih

Post by JohnnyS »

lukan wrote:a zna li netko u mostaru koji je postupak? jer nista se ne moze naci na internetu

Ne može jer ne postoji stomatološki fakultet u Mostaru :)
lukan

#8 Re: stomatologija bih

Post by lukan »

a gdje sve ima onda osim u sarajevu
boyche

#9 Re: stomatologija bih

Post by boyche »

Ima u Banja Luci i u Foči, da ja znam.. Za ostalo nisam siguran i znam za Travnik, al to te vjerojatno ne zanima jer je on privatno..
lukan

#10 Re: stomatologija bih

Post by lukan »

a kolike su skolarine otprilike ?
lukan

#11 Re: stomatologija bih

Post by lukan »

zna li netko kolike su skolarine u sarajevu i banja luci, i da li se tamo pise prijemni ili samo moras platiti i upadas ?

http://www.sf.unsa.ba/wb12/wp-content/u ... K-2013.pdf

da li po ovome znaci da je prosle godine bilo samo 6 kandidata, od kojih 5 upada ?

negdje sam naso podatak da je 6000 KM, a koliko placaju ovi koji su upali ali uz placanje, oni koji zive u bosni jer vidim da je prvi 40 bez, a ostali sa placanjem ?
Alive

#12 Re: stomatologija bih

Post by Alive »

Tesla10 wrote:
Pa reči ću ti ono što su i mene rekli (ne studiram stomatologiju, niti je namjeravam studirati), a to je da je stomatologija "akademski zanat" :) . Ove godine nije bilo prijemnoga ispita za upis na Stomatološki fakultet, a koliko se plaća to ne znam. Ali ako se odlučiš studirati ovdje u Bosni i Hercegovini, želim ti od svega srca puno sreće i uspjeha :)

Upisi Stomatologiju molim te. Bas me zanima sta bi mislio nakon jedno 5 godina jeli to "akademski zanat"
obelisk

#13 Re: stomatologija bih

Post by obelisk »

zdravo momci znate li mozda koji su autori knjiga anatomije i ostalih predmeta vezanih za stomatologiju za prvu godinu ??.
Post Reply