mostarac wrote:i opet se svede na isto. Dok svaka chuka pod kontrolom HDZ-a u hercegovini ima obiljezen teritorij po starom dobrom obicaju cemo poceti govorit "o ugrozbi svekolikoga rvatskoga puka" i na tim podrucjima, jer jebote oni su ugrozeni i uvijek su ugrozeni i svi ih mrze i svi bi da ih nema i svi su se zadali da naprave "ugrozbu" tog pucanstva. Jebote jesi ti ikad covjece bio u Stocu? jesi sjedio sa Nerinom Dizdarom? Jesi cuo pricu tih ljudi i njegovu pricu? Vecernjak i Dalmacija ti sigurno nisu napisali koliko je dopisa Nerin Dizdar uputio opstinskim poglavnicima u Stocu. Ja sam te dopise drzao u svojoj ruci. Ali uvijek je ugrozeno pucanstvo i svi ga mrze, pa jedva kompletan vojni i civilni vrh herceg bosne zaglavi u haagu, valjda od silnog ugrozavanja. Halo otvori oci i pogledaj, a najgore je sto si ti to mogao sve svojim ocima viditi u Mostaru kako to ide i kako to funkcionise.
Ja ne kazem da nije bilo zlocina i od strane Armije BiH, ali se to ne moze porediti covjece ni u kom pogledu. Mostar i Gornji Vakuf su sravnjeni sa zemljom i to si mogao viditi svojim ocima. Je li ugrozavanje bilo i dok su ti vojnici, ups. branitelji, protjerivali i tvog prvog komsiju i odvodili ga u logor, a zenu mu silovali? Stvarno kako te nije stid covjece? kako te samo nije stid?
mostarac, hoce Tomo da nam kaze da mi to nismo dozivjeli, jer pobogu... u Hercegovini se nista nije desilo.
ma kakvi, niko od nas niti je silovan, niti ubijen.
nakon sto se raja koja je upoznata sa situacijom po Hercegovini javila, Tomo pokaza svoje pravo lice, jer ni tebi mostarac a ni meni ne moze jedan poput Tome soliti pricu kako su sve to ciste lazi.