Stoj uspravno, Bosna je s tobom

ultima_palabra

#76 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by ultima_palabra »

Ništa konkretno? Krenule neke investicije, biznis? Pa nije valjda njegov jaran Bakir nesposoban da nešto pokrene (za državu, ne za sebe)? Ako jeste, što se slika sa njim na svakom koraku?

Koji god me je Turčin upitao odakle sam, taj se i oduševio, zaista. Ali me je i zajebao ako je imao ikakvu priliku :D Ovi što ne pitaju ništa i rade svoj posao su puno profesionalniji i meni lično draži...

Kako kažeš, Turskoj odlično ide... a mi smo u kurcu, sve većem svake godine. Kakva je logika da mi dajemo podršku turskim političarima, umjesto da uradimo nešto za sebe?

Aha, plaćenici, trebao sam znati :mrgreen: Kome je trn u oku? Americi i Izraelu nije, ne znam ko je to još u okruženju uticajan...
XXS

#77 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by XXS »

S obzirom da su ovi, sto stoje uspravno, glavni zagovornici prazne floskule "da se ne zaboravi I ne ponovi" pitao bih ih sljedece:

Molim vas da me podsjetite kako se Bosna nasla u Austrougarskim rukama I kako I zasto je Sandzak pripojen Srbiji, umjesto Bosni (bilo bi puno prirodnije).

Kad' odgovorite na ovo pitanje onda mi objasnite zasto mislite da bi se danasnja Turska ponasala drugacije u situaciji gdje Bosnjake moze iskoristiti Kao zalog za svoje interese?

Da se ne zaboravi I ne ponovi. :wink:
kritichar

#78 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by kritichar »

ultima_palabra wrote:1. A zbog čega je prijatelj Bosne? Neko djelo, stipu populističke izjave...
2. U kakvom je to on problemu pa se treba doviti za njega?
3. Ti što su mu protivnici, jesu li i oni muslimani... ako jesu, što su manje vrijedni pa da se i za njih ne organizuju dove?
prijatelj je kojeg naši političari ne znaju iskoristiti, imamo najbolje šanse od svih zemalja u regionu za suradnju, postoji uzajamna simpatija između naroda, zajendiča historija
samo jedan primjer, zašto Erdogan malo malo pa pomene Sarajevo ili Bošnjake tamo svom narodu, dok traju ova previranja,
šta on ima od nas, neće dobiti nikakve poene koji će ga spasiti, ali nas pominje
ima ulaganja, može se izguglat, postoji ta veza, samo po običaju naši nesposobni lopovi to ne iskorištavaju

svako pomaže kako on misli da je najbolje, pa neki i dove, a u problemu je jer imaju neke snage koje ga žele skinuti
vjerovatno neko to sve gura iz vana, jer da su sami turci, riješio bi to on davno

ko su mu sve protivnici, ne znam, ali im najviše smeta i osporavaju mu zakone koji podržavaju islamsku praksu
Danguba

#79 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by Danguba »

Drzava Turska je ulozila mnogo u obnovi nase zemlje. Privatni kapital je privatni kapital i svako pojedinacno odlucuje gdje su bolji uslovi da oplodi svoj kapital a kod nas to sigurno nije. Kod nas su sve kriminalci i hostapleri tako da im vise ni Turci ne vjeruju. :D

Trn u oku nije Americi koliko je Izraelu kojem ne odgovara niti jedna stabilna ''muslimanska'' drzava.
Valjda se razumijemo da ne bi sada opet ponavljali Irak, Tunis, Egipat, Libija...i svi dirigovani neredi sa razlicitim dirigentima a istoj svrsi. Zabavite se o sebi bolje nego o drugima.
ultima_palabra

#80 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by ultima_palabra »

Pa u Turskoj ima dosta zaostalog svijeta koji se lože na asocijacije sa Osmanskim carstvom... zato zajedno sa Sarajevom pominje Prištinu, Tiranu, Samarkand i šta sve već. A vi mislili zato što nas neko voli :lol: Žalim slučaj...

Drugo, koliko znam, sad je aktuelan nesporazum za Gullenom koji je također islamista, ali imaju nekih drugih nesuglasica.
Danguba

#81 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by Danguba »

ultima_palabra wrote:Pa u Turskoj ima dosta zaostalog svijeta koji se lože na asocijacije sa Osmanskim carstvom... zato zajedno sa Sarajevom pominje Prištinu, Tiranu, Samarkand i šta sve već. A vi mislili zato što nas neko voli :lol: Žalim slučaj...

Drugo, koliko znam, sad je aktuelan nesporazum za Gullenom koji je također islamista, ali imaju nekih drugih nesuglasica.
Zanimljivo i pogresno razmisljanje. :-)
Svaki Turcin koji se ne preza na pomen Bosne taj je sljegao sa Karpata :D a svi oni koji odreaguju znaj da vodi neko porijeklo sa ovih prostora. Stotine hiljada ih je protjerano sa ovih prostora i sada su to trece generacije.

Ima svkakvih muslimana u Turskoj (pogranicne zemlje bivseg sssr-a,Iran, Irak, Sirija...) i mozes reci da si iz bilo koje ali kada kazes da si iz Bosne je nesto posebno. jebiga, tako je.
Yug

#82 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by Yug »

ultima_palabra wrote:Ništa konkretno? Krenule neke investicije, biznis? Pa nije valjda njegov jaran Bakir nesposoban da nešto pokrene (za državu, ne za sebe)? Ako jeste, što se slika sa njim na svakom koraku?

Koji god me je Turčin upitao odakle sam, taj se i oduševio, zaista. Ali me je i zajebao ako je imao ikakvu priliku :D Ovi što ne pitaju ništa i rade svoj posao su puno profesionalniji i meni lično draži...

Kako kažeš, Turskoj odlično ide... a mi smo u kurcu, sve većem svake godine. Kakva je logika da mi dajemo podršku turskim političarima, umjesto da uradimo nešto za sebe?

Aha, plaćenici, trebao sam znati :mrgreen: Kome je trn u oku? Americi i Izraelu nije, ne znam ko je to još u okruženju uticajan...
Pa i Ja kad sam bio na moru u Turskoj,djevojka Mi kaze u jednoj radnji da je iz Beograda ,a ovaj skoci i poce pjevat od Cece "znjam za jedn grad zove se Beograd" :lol: ,ode iza pulta i donese disk od Cece,kaze super Srbijaaa :lol:
MUNAFIK

#83 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by MUNAFIK »

ultima_palabra wrote:Pa u Turskoj ima dosta zaostalog svijeta koji se lože na asocijacije sa Osmanskim carstvom... zato zajedno sa Sarajevom pominje Prištinu, Tiranu, Samarkand i šta sve već. A vi mislili zato što nas neko voli :lol: Žalim slučaj...

nije to tako Erdogan kao covjek, prije nego sto je postao ovo sto je sada, imao je veze sa Bosnom i bosnjacima kao i simpatije koje su ostale do dan danas...
Šveđanin

#84 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by Šveđanin »

Koliko se pojedini pale na turke, stvarno ode u krajnost.

Dajte vi meni malo Balkanki, a ja ću vama poslati Turaka.. :D

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
TheMule

#85 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by TheMule »

Turska je saveznik drzave, a pogotovo Bosnjaka. Sta vam se ne svidja?
Cybernetic

#86 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 23:21, edited 1 time in total.
pike

#87 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by pike »

kritichar wrote:
ultima_palabra wrote:1. A zbog čega je prijatelj Bosne? Neko djelo, stipu populističke izjave...
2. U kakvom je to on problemu pa se treba doviti za njega?
3. Ti što su mu protivnici, jesu li i oni muslimani... ako jesu, što su manje vrijedni pa da se i za njih ne organizuju dove?
prijatelj je kojeg naši političari ne znaju iskoristiti, imamo najbolje šanse od svih zemalja u regionu za suradnju, postoji uzajamna simpatija između naroda, zajendiča historija
samo jedan primjer, zašto Erdogan malo malo pa pomene Sarajevo ili Bošnjake tamo svom narodu, dok traju ova previranja,
šta on ima od nas, neće dobiti nikakve poene koji će ga spasiti, ali nas pominje
ima ulaganja, može se izguglat, postoji ta veza, samo po običaju naši nesposobni lopovi to ne iskorištavaju

svako pomaže kako on misli da je najbolje, pa neki i dove, a u problemu je jer imaju neke snage koje ga žele skinuti
vjerovatno neko to sve gura iz vana, jer da su sami turci, riješio bi to on davno

ko su mu sve protivnici, ne znam, ali im najviše smeta i osporavaju mu zakone koji podržavaju islamsku praksu

:lol:
daxon

#88 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by daxon »

burger_pasa wrote: Turska je velika sila koju su napale bjelosvjetske tajne sluzbe sa ciljem da sruse Tursku ekonomiju, Tursku popularnost u Islamskom svijetu.
Image

To je samo serija, imaginacija, ne uzrujavaj se :-)
asurbanipal

#89 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by asurbanipal »

Vjerovatno je ovdje mislio na sebe kada je spominjao Jusufa, premda bi se prije moglo reći, a i stanje na terenu tako govori, da je on u ekipi u kojoj su "braća Jusufova".

Image

MUNAFIK wrote:nije to tako Erdogan kao covjek, prije nego sto je postao ovo sto je sada, imao je veze sa Bosnom i bosnjacima kao i simpatije koje su ostale do dan danas...

Imao je, a i dan danas ima veze i simpatije sa cionistima. Nije bitno, može biti Shimon, Benyo, pa i krvolok Sharon, samo nek' se rukuje...

Image

Image

I onda idu "krokodilske suze", "plač", "tuga" i "dušebrižništvo" za palestinski narod. Principijelan čovjek, nema šta... :D
kritichar

#90 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by kritichar »

evo ti još slika kad ih toliko voliš, samone znam šta ćeš sa njima dokazati
:mrgreen:
Image
Image
Image
Image
kritichar

#91 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by kritichar »

"sasvim slučajno" oni koji ne vole islam i islamski svijet i ovdje su neprijateljski raspoloženi prema trenutnoj vlasti turske
ko bi rekao, a ja mislio neki objektivni razlozi :-) :mrgreen:

Ne volite muslimane, razumijem, ali zato volite pare. Zašto se ne ugledate na Srbiju, mislite da oni vole Arape i Turke, ne vole ih, ali ih dovode jer imaju para, i jer hoće da ulažu u Srbiju.
Voljeli bi i Srbi da sa Rusijom surađuju, ali ako neće Rusi, ima ko hoće, pare su pare.

ali ne može Bosanac bez onih svojim izjava: 'ta će on vidi mu glave 'ta je on uradio
to je jedino što Bosanac zna reći, zato nas i nema nigdje, popljujemo gdje god šta ima, pa i sami sebe.

Vi ne možete ni do para doći, koje toliko volite, zbog tog svog mentalnog sklopa.
Bosna ima takve povoljne uslove da privuče investitore sa istoka, povoljnije od mnogih, upravo zbog islama, al 'ta će oni....
Havatar

#92 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by Havatar »

TheMule wrote:Turska je saveznik drzave, a pogotovo Bosnjaka. Sta vam se ne svidja?
Upravo to im se ne svidja . Pokusavaju lose da prikazu to sto se ljudi mole za dobro muslimana u Turskoj a isti ti se mole da se dogodi nesto lose tim muslimanima pa da mogu da se raduju i da navijaju za sto veci broj ubijenih kao sto to rade kad je u pitanju Egipat, Sirija , Libija. Moliti se da se nekom dogodi nesto dobro je moralno i zato ljudi to rade javno dok je moliti se za ubijanje i da se dogodi nesto lose nekom narodu zlo i zato oni to mogu da rade samo medju 4 zida , medju svojim istomiljenicima i anonimno preko foruma i tu lezi glavna frustracija ovih kojima ovo smeta.
ultima_palabra

#93 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by ultima_palabra »

Ako gubiš raspravu, povuci kartu islamofobije :mrgreen:

Još uvijek čekam da mi navedete samo jednu jedinu stvar koju je Erdogan uradio za Bosnu... ako je nema, hoćete li priznati da gajite podanički mentalitet kao i onaj hudnjak "hu iz ju"?
Havatar

#94 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by Havatar »

ultima_palabra wrote:Ako gubiš raspravu, povuci kartu islamofobije :mrgreen:

Još uvijek čekam da mi navedete samo jednu jedinu stvar koju je Erdogan uradio za Bosnu... ako je nema, hoćete li priznati da gajite podanički mentalitet kao i onaj hudnjak "hu iz ju"?
Kako je to molitva za nekog podanicki mentalitet :?:
6saturn6

#95 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by 6saturn6 »

Upravo to. Opce poznato je da cionisti (US & Israel) zapravo finansiraju Erdoganov 'rezim'.
Erdogan & Cionisti Company vrse represiju nad narodom Turske, i ko zna kakvi su im planovi, ali opet zasto bi nas bilo briga za tim? Ko ih je.be.. A ovi nashi se mole po dzamijama za Erdu.. Nevjerovatno
kritichar

#96 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by kritichar »

ultima_palabra wrote:Ako gubiš raspravu, povuci kartu islamofobije :mrgreen:

gdje ti vidiš gubljenje rasprave?
ti jesi islamofob, gdje vam je razuman dokaz zbog kojeg ste protiv Turske?

ko je šta uradio za Bosnu, Zapad?
oni što su digli ruke od ove države, ako su joj ikad iskreno pomogli?
a šta je Erdogan uradio, pitaj bivšeg rektora Čaklovicu šta je mislio pod izjavom "zahvaljujemo na svemu što ste Vi i Republika Turska učinili za našu zemlju"
raspitaj se o radu turske vladine agencije TIKA
kritichar

#97 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by kritichar »

6saturn6 wrote:Upravo to. Opce poznato je da cionisti (US & Israel) zapravo finansiraju Erdoganov 'rezim'.
Erdogan & Cionisti Company vrse represiju nad narodom Turske, i ko zna kakvi su im planovi, ali opet zasto bi nas bilo briga za tim? Ko ih je.be.. A ovi nashi se mole po dzamijama za Erdu.. Nevjerovatno
šta je ba poznato, kome je poznato, đe piše?

cionisti će finansirati islamsku stranku u Turskoj, jest, aha
ultima_palabra

#98 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by ultima_palabra »

Super, znači mrzim samog sebe, garant sam podvojena ličnost :mrgreen:

Odakle ti da sam ja protiv Turske? Ja sam samo protiv ublehe da ovaj narod ima nekakve moćne zaštitnike s vana, jer nam se to uvijek obijalo o glavu. U današnjem svijetu caruju samo interesi, što si i sam potvrdio pričom o ulaganjima Turaka i Arapa u Srbiju.

Pa čovjek bi rekao da će biti nekih opipljivijih rezultata od takvih prijatelja... pa Grčka koja nam je bila otvoreni neprijatelj je napravila zgradu institucija BiH :)
Martinez_

#99 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by Martinez_ »

kritichar wrote:prijatelj je kojeg naši političari ne znaju iskoristiti, imamo najbolje šanse od svih zemalja u regionu za suradnju, postoji uzajamna simpatija između naroda, zajendiča historija
Kako može Bošnjak, izdanak Kulina bana, kralja Tvrtka čiju zemlju su Osmanlije okupirale da slavi tu zajedničku historiju i još da mu prija Erdoganov neo-osmanizam?
megaman4

#100 Re: Stoj uspravno, Bosna je s tobom

Post by megaman4 »

može i neko da ukratko objasni svrhu sukoba disidenta Gulena i premijera Erdogana? šta je razlog sukoba?
Post Reply