Stockholmski sindrom

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drunken tiger

#1 Stockholmski sindrom

Post by drunken tiger »

Kako drugačije objasniti odnos pripadnika jednog dijela bošnjačkog naroda prema svemu što dolazi iz Turske. Ne mislim provocirati nego me zanimaju vaši stavovi o ovome. U zadne vrijeme se baš forsira ovaj "nazor odnos". Osim okupacije Turska nije ništa konkretno uradila za BiH. Mislim da se previše daje prostora tom odnosu i da se skreće pažnja sa stvarnih problema u kojima je država. S druge strane jedan veći dio Bošnjaka sve što dolazi iz zemlje okupatora veliča, prihvata, svojata, poistovjećuje sa sobom... 500 godina okupacije nije malo i svakako je normalno da je ostao veliki trag za njima, skoro sve smo naslijedili od njih. Ali izdaja, prodaja Austro-ugarskoj je nešto što narod zaboravlja, neće da prihvati. Možda ne bi bilo loše tužiti ih i tražiti odštetu za sve urađeno.
Arsenal Royal

#2 Re: Stockholmski sindrom

Post by Arsenal Royal »

drunken tiger wrote:Kako drugačije objasniti odnos pripadnika jednog dijela bošnjačkog naroda prema svemu što dolazi iz Turske. Ne mislim provocirati nego me zanimaju vaši stavovi o ovome. U zadne vrijeme se baš forsira ovaj "nazor odnos". Osim okupacije Turska nije ništa konkretno uradila za BiH. Mislim da se previše daje prostora tom odnosu i da se skreće pažnja sa stvarnih problema u kojima je država. S druge strane jedan veći dio Bošnjaka sve što dolazi iz zemlje okupatora veliča, prihvata, svojata, poistovjećuje sa sobom... 500 godina okupacije nije malo i svakako je normalno da je ostao veliki trag za njima, skoro sve smo naslijedili od njih. Ali izdaja, prodaja Austro-ugarskoj je nešto što narod zaboravlja, neće da prihvati. Možda ne bi bilo loše tužiti ih i tražiti odštetu za sve urađeno.
A s kim bi se trebali poistovjećivati da pogodim sa komšijama?
drunken tiger

#3 Re: Stockholmski sindrom

Post by drunken tiger »

Zar se mora s bilo kim poistovjećivati?? Kakve pogane komšije? Gdje ti živiš??
escobar__

#4 Re: Stockholmski sindrom

Post by escobar__ »

Kako objasniti odnos drugog dijela prema svemu što dolazi iz Srbije?
drunken tiger

#5 Re: Stockholmski sindrom

Post by drunken tiger »

escobar__ wrote:Kako objasniti odnos drugog dijela prema svemu što dolazi iz Srbije?
Možda time što se taj "drugi dio" sastoji većinom od stanovništva koji su etnički Srbi a država na koju se oni ogledaju se zove Srbija? Ima li ti to logike?
Ovi su etnički Bošnjaci a ne Turci.
dobojlija81

#6 Re: Stockholmski sindrom

Post by dobojlija81 »

pa hocu li ovih dana igdje kliknut na temu da se pojavi Turska jebo te cuj Stockholm sindrom ajx reko da se podsjetim kad opet Turska,Turci i ostale picke materine
drunken tiger

#7 Re: Stockholmski sindrom

Post by drunken tiger »

dobojlija81 wrote:pa hocu li ovih dana igdje kliknut na temu da se pojavi Turska jebo te cuj Stockholm sindrom ajx reko da se podsjetim kad opet Turska,Turci i ostale picke materine
Pa upravo zbog toga i jeste tema. Zašto se toliko forsira??
drunken tiger

#8 Re: Stockholmski sindrom

Post by drunken tiger »

Lohotni wrote:Nabijem ti i Srbiju i sve srbe skupa sa tobom na kurac
A kojim logičkim metodama si ti mene svrstao na stranu Sbije?
drunken tiger

#9 Re: Stockholmski sindrom

Post by drunken tiger »

Lohotni wrote:Ti si u grupi ovih skupa sa srbima.
Poseban kurac srbima poseban kurac tebi.
Hehe, hvala ti. Baš je lijepo vidjeti tako vaspitanog i elokventnog pripadnika ljudske vrste.
dobojlija81

#10 Re: Stockholmski sindrom

Post by dobojlija81 »

drunken tiger wrote:
dobojlija81 wrote:pa hocu li ovih dana igdje kliknut na temu da se pojavi Turska jebo te cuj Stockholm sindrom ajx reko da se podsjetim kad opet Turska,Turci i ostale picke materine
ma čini mi se od kako postojimo na ovim prostorima nema kome se nismo naguzili i nekako podaninicki odnosili,ajd sto se turcima guzimo jebaji ga al sto se plebs nakon 15 godina naguzi onom Vučiću i slicnim to nije sindrom nego vec dijagnoza..govorim onako priprosto ko obican čovjek moze to neko zvati tolerancijom,pomirenjem i sl frazama,ovako i onako mi smo takvi i gotovo
drunken tiger

#11 Re: Stockholmski sindrom

Post by drunken tiger »

dobojlija81 wrote:
drunken tiger wrote:
ma čini mi se od kako postojimo na ovim prostorima nema kome se nismo naguzili i nekako podaninicki odnosili,ajd sto se turcima guzimo jebaji ga al sto se plebs nakon 15 godina naguzi onom Vučiću i slicnim to nije sindrom nego vec dijagnoza..govorim onako priprosto ko obican čovjek moze to neko zvati tolerancijom,pomirenjem i sl frazama,ovako i onako mi smo takvi i gotovo
U pravu si. Postoje samo dvije mogućnosti. Ili smo nevjerovatno tolerantni ili nevjerovatno glupi. Treća mi ne može pasti na pamet. Brzo zaboravljamo stvari a to je najgore ništa ne naučimo iz toga.
Cybernetic

#12 Re: Stockholmski sindrom

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 01:54, edited 1 time in total.
escobar__

#13 Re: Stockholmski sindrom

Post by escobar__ »

drunken tiger wrote:
escobar__ wrote:Kako objasniti odnos drugog dijela prema svemu što dolazi iz Srbije?
Možda time što se taj "drugi dio" sastoji većinom od stanovništva koji su etnički Srbi a država na koju se oni ogledaju se zove Srbija? Ima li ti to logike?
U uvodnom si postu govorio o Bošnjacima, pa je nekako logično da i ja govorim o Bošnjacima, je l' tako? Onim koji bi Srbiji ako treba i gu*ice dali...
Sezam

#14 Re: Stockholmski sindrom

Post by Sezam »

escobar__ wrote:
drunken tiger wrote:
U uvodnom si postu govorio o Bošnjacima, pa je nekako logično da i ja govorim o Bošnjacima, je l' tako? Onim koji bi Srbiji ako treba i gu*ice dali...
Takvi su najveci pacenici.
Post Reply