Stocharov i Pittov NHL kutak
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- DiplomataSaSela
#576 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Dobar go sta fali...
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#577 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Dje ce biti dobar...
Sad ce se tek zakuhati, a Pingvini bi da nesto fol, prolongiraju...
Pa vodile su nesrece s 2 gola nocas, i ispatise i sebe i nas sve, do pobjede.
Neka, bice sladje. Vi dole na jugu, molim ljepo, samo posteno i neutralno, vas se ovo ne tice, led se davno otopio...
Nocas sam se nagledo hokeja da mi bude, negdje do sljedeceg playoff-a. Jedna od 7 najduzih utakmica u playoff-u u istoriji Stanely Cup-a.
Sad ce se tek zakuhati, a Pingvini bi da nesto fol, prolongiraju...
Pa vodile su nesrece s 2 gola nocas, i ispatise i sebe i nas sve, do pobjede.
Neka, bice sladje. Vi dole na jugu, molim ljepo, samo posteno i neutralno, vas se ovo ne tice, led se davno otopio...
Nocas sam se nagledo hokeja da mi bude, negdje do sljedeceg playoff-a. Jedna od 7 najduzih utakmica u playoff-u u istoriji Stanely Cup-a.
- pitt
#578 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
haj ne zezaj.....dosad najbolja utakmica cijelog playoffa. Igrali su i jedni i drugi za ceneraNosferatu wrote:Dadose Ptice Perjane Neletjelice gol...
A u materinu mater....
3:2 za bandu crvenu
Marc Andre Fleury (The Flower)

- pitt
#579 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
a tek sykora......na pocetku overtime je obecao dati gol.......i ispunio obecanje
LET'S GO PENS!!!!!!
-
bos
#580 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Ne znam samo kako imate obraza zaliti se vi "tamo", opet ste imali vremena za spavanje. Jutros prva bio,s vrata ispratio Malkina i Sykoru i za divno cudo stigoh na vakat. Tacno ne mogu da vjerujem
Oni gayovi sjede cijelu tekmu i na kraju se pocese javljati sa "We want the cup", pa reziser nam sugerise da je sve gotovo kadrovima kako se pehar priprema za nastup, komentatori ubjedjeni da je kraj oprastaju nas od hokeja ove sezone...i onda Talbot gazda opet ih vrati na odmaranje.
Odmah se znalo da se ide u Mellon Arenu, ne mogu oni starci tako dugo klizati.
Iskreno se nadam reprizi na istom mjestu u subotu insallah. 
Oni gayovi sjede cijelu tekmu i na kraju se pocese javljati sa "We want the cup", pa reziser nam sugerise da je sve gotovo kadrovima kako se pehar priprema za nastup, komentatori ubjedjeni da je kraj oprastaju nas od hokeja ove sezone...i onda Talbot gazda opet ih vrati na odmaranje.
Last edited by bos on 04/06/2008 22:16, edited 1 time in total.
- pitt
#581 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
insallah
:D veceras ce ludnica biti ovdje....cijeli grad samo o tekmi vec bruji.....dresove svi nose......dvorana ce biti puna po obicaju a ocekuju i preko 10000 ljudi ispred da gleda tekmu na ekranima 
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#582 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
2-1 vodi Detroit.
Jos 20 minuta pa da Sampioni slave....
Jos 20 minuta pa da Sampioni slave....
- Nosferatu
#583 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
3-1
10 minuta do kraja.
Ctir komada zeljemo....
Sto zajebase pingvini cijeli Pittsburg. Raja se napalila, i po usima dobila.
Ljepo ce se spavati nocas nesto, rani uranak u prnje...
10 minuta do kraja.
Ctir komada zeljemo....
Sto zajebase pingvini cijeli Pittsburg. Raja se napalila, i po usima dobila.
Ljepo ce se spavati nocas nesto, rani uranak u prnje...
- Nosferatu
#584 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
3-2
47 sekundi do kraja.
Misle Pingvini da je ovo NBA....

47 sekundi do kraja.
Misle Pingvini da je ovo NBA....
-
shadow
#585 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Cestitke sampionima! Zasluzena titula, cijelu sezonu su dominirali. Jel ovo treca u zadnjih 7-8 godina?
- Nosferatu
#586 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Nije, ovo je 2-ga od 2002.
4-ta u zadnjih 11 godina.
1997, 1998, 2002, 2008.
Ukupno Detroit je osvojio 11 Stanley Cupova, a postoji od 1932-ge kao tim.
4-ta u zadnjih 11 godina.
1997, 1998, 2002, 2008.
Ukupno Detroit je osvojio 11 Stanley Cupova, a postoji od 1932-ge kao tim.
- pitt
#587 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
sad sa tekme.....zasluzeno bolji
Ipak je iskustvo prevladalo (i bolja igra) Ipak.......LETS GO PENS !!!!! na djeci svijet ostaje 
do sljedece sezone.....

do sljedece sezone.....

- Nosferatu
-
foreigndude
#589 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Bra'o mojiiiiii!
Idel' ko na paradu u Petak ujutru? Jebem ih u skedzuling..
Idel' ko na paradu u Petak ujutru? Jebem ih u skedzuling..
-
bos
#590 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Jebiga, ipak se cuda rijetko desavaju. Ne moze bas za redom 2 puta sto rece Nosferatu NBA zavrsnica da se ponavlja. Wingsi su ocigledno bolji a i red je bio da Babcock osvoji kup. Cijelu sezonu su igrali bez vecih "pauza", play off haman bez greske i zasluzeno su tu gdje jesu. Mozda je i bolje sto ova ekipa Pingvina prakticno iz 2. pokusaja nije odmah stigla do kupa da se ne potrose brzo. Bice da su i namjerno fasovali kako bi isli u korak sa Oilersima iz 80-tih.
Uglavnom sigurno najbolja sezona od lockouta, sad smo imali i dvije velike ekipe u finalu pa i je gledanost narasla, sponzori i ostala super vazna sranja tako da naredna bi trebala biti samo bolja. Naravno Pingvini idu korak po korak, 1. kolo play off-a, veliko finale i do godine dizu kup. Sigurno
Uglavnom sigurno najbolja sezona od lockouta, sad smo imali i dvije velike ekipe u finalu pa i je gledanost narasla, sponzori i ostala super vazna sranja tako da naredna bi trebala biti samo bolja. Naravno Pingvini idu korak po korak, 1. kolo play off-a, veliko finale i do godine dizu kup. Sigurno
- Nosferatu
#591 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Hokejasi na nokticima...

Djeca sretna sto su iz skole izostala...

Miso Ilich - vlasnik Red Wings-a....

Ovako se Pingvini vjesaju

Kapiten s trofejom...

Henrik Zetterberg - Most Valuable Player Award....

Pingvin nemre bilivit...

Najjaci poster

Zetterberga i Datsyuka zovu Euro-twins...

Novine cemo sacuvati

I mame su uzele day off

Briefcase Drill Team...

Hobotnica

Nesto ne vole ove pingvine, to je cudo jedno...

Gradonacelnik Detroit-a, ghetto superstar Kwame Killpatrick. Na majici pise - Proud to be from D.

Vole Amerikanke Evropljane, pa to je cudo jedno...

Dok je koze bice i onih koji traze posebnu priliku da je tetoviraju..

Djeca sretna sto su iz skole izostala...
Miso Ilich - vlasnik Red Wings-a....
Ovako se Pingvini vjesaju
Kapiten s trofejom...
Henrik Zetterberg - Most Valuable Player Award....
Pingvin nemre bilivit...
Najjaci poster
Zetterberga i Datsyuka zovu Euro-twins...
Novine cemo sacuvati
I mame su uzele day off
Briefcase Drill Team...
Hobotnica
Nesto ne vole ove pingvine, to je cudo jedno...
Gradonacelnik Detroit-a, ghetto superstar Kwame Killpatrick. Na majici pise - Proud to be from D.
Vole Amerikanke Evropljane, pa to je cudo jedno...
Dok je koze bice i onih koji traze posebnu priliku da je tetoviraju..
- Nosferatu
#592 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Mi imamo ajroplan, gdje je vama...

Trofeji su izuzetno teski zbog toga sto se cijelokupni tim svakog Stanley cupa gravira na trofej. Trofej onda provede godinu dana u vitrinama kluba prije nego sto se preda sampionu sljedece godine. Na pocetku je ovo bio samo mali pehar, ali su kao sto vidite dodali ove felge na njega - da bi mu produzili vjek...

Evo i pitt-onju su stigle kamere....u rijetkim trenutcima kad je bio trijezan...

Placu navijaci Celika..

Navijaci imaju obicaj i kad se igra utakmica u gostima - da odu i utakmicu gledaju iz svoje arene...
Evo kakva je bila atmosfera prije dvije noci...
http://www.freep.com/apps/pbcs.dll/arti ... /306050020
Trofeji su izuzetno teski zbog toga sto se cijelokupni tim svakog Stanley cupa gravira na trofej. Trofej onda provede godinu dana u vitrinama kluba prije nego sto se preda sampionu sljedece godine. Na pocetku je ovo bio samo mali pehar, ali su kao sto vidite dodali ove felge na njega - da bi mu produzili vjek...
Evo i pitt-onju su stigle kamere....u rijetkim trenutcima kad je bio trijezan...
Placu navijaci Celika..
Navijaci imaju obicaj i kad se igra utakmica u gostima - da odu i utakmicu gledaju iz svoje arene...
Evo kakva je bila atmosfera prije dvije noci...
http://www.freep.com/apps/pbcs.dll/arti ... /306050020
-
Brkic1978
-
Shoshana
#594 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Eh, vrijeme je da se polako pocnu izvlaciti zastavice, majce i ostale djidje-midje, sezona samo sto nije
Ova godina u znaku 100-godisnjice Montreala... Sa kupom ili bez - bice odlicno
Ova godina u znaku 100-godisnjice Montreala... Sa kupom ili bez - bice odlicno
-
bos
#595 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Dugo pauza traje, predugo. Iako sam vec uspio uloviti koju tekmu iz preseasona ne racunam to ozbiljnim hokejom. Ne racunam ni ove skandinavske lige, 
Habsi su nafurani ko manje-vise i svake sezone preko ljeta, posebno sto su leafsi odavno donji i bez ambicija pa o njima ne moraju razmisljati (nesto slicno ko FKS sa malim plavim) Koivu lozi raju izjavama da su favoriti i sl. Da nije pingvina mozda bi i imali neku sansu ovako...
Realno wingsi su opet 1. favoriti i cini mi se jedino nedovoljna motivacija, eventualno povrede bi mogli otvoriti prostor za nekoga drugog. Pingvini ostali bez nekoliko bitnijih igraca, doveli opet nekoliko "provjerenih" ako se na vakat uigraju bice opet tu u vrhu, steta samo za tu povredu Whitneya i posebno Gonchara koji nece sigurno poceti sezonu. Tampa se opasno pojacala kontaju da budu proslogodisnji Philly bice i njih zanimljivo pratiti...
Uglavnom sezona pocinje 4. oktobra u Stokholmu (Pingvini-Senatori) i Pragu (Rangersi-Lightning) a kanadjani su spasili cuvenu Hockey night in Canada muziku. Za zagrijavanje do pocetka nove sezone:
http://watch.tsn.ca/nhl/clip95682#cl
Habsi su nafurani ko manje-vise i svake sezone preko ljeta, posebno sto su leafsi odavno donji i bez ambicija pa o njima ne moraju razmisljati (nesto slicno ko FKS sa malim plavim) Koivu lozi raju izjavama da su favoriti i sl. Da nije pingvina mozda bi i imali neku sansu ovako...
Realno wingsi su opet 1. favoriti i cini mi se jedino nedovoljna motivacija, eventualno povrede bi mogli otvoriti prostor za nekoga drugog. Pingvini ostali bez nekoliko bitnijih igraca, doveli opet nekoliko "provjerenih" ako se na vakat uigraju bice opet tu u vrhu, steta samo za tu povredu Whitneya i posebno Gonchara koji nece sigurno poceti sezonu. Tampa se opasno pojacala kontaju da budu proslogodisnji Philly bice i njih zanimljivo pratiti...
Uglavnom sezona pocinje 4. oktobra u Stokholmu (Pingvini-Senatori) i Pragu (Rangersi-Lightning) a kanadjani su spasili cuvenu Hockey night in Canada muziku. Za zagrijavanje do pocetka nove sezone:
http://watch.tsn.ca/nhl/clip95682#cl
-
Shoshana
#596 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Nije ti Montreal Kalifornija, pa da neko treba raju lozitibos wrote: Koivu lozi raju izjavama da su favoriti i sl.
Ovdje se za Habse zivi, jede, pije i dise 9 mjeseci u godini
Nevjerovatna je euforija koju i najmanja pobjeda Montreala izaziva medju normalnim ljudima. Rek'o bi covjek - bog sis'o s neba pa igra hokej
Habsi nisu jednostavno - lokalni hokejaski tim. Habsi su jedan od simbola istorijske borbe frankofonog naroda za jednakost u Kanadi i samim time neka vrsta nacionalnog ponosa. Jedini konkurenti po popularnosti u Kvibeku su (u nekim segmentima jos i dan-danas) bili Nordiques.
Bilo kako bilo, ovo bi trebao biti najbolji tim koji je MOntreal imao u zadnjih desetak godina i realno je nadati se uspjesnoj sezoni. Jedino sto nikako ne volim (i nisam jedini navijac koji tako misli) je dolazak Laraquea u Montreal. Montreal se savvim lijepo snalazio i bez poganih igraca
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#597 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Ocekujem titulu na 100 godina postojanja najboljeg kluba u nhl-u.
A zasto raja ne voli Koivua?
Ja koliko se sjecam bilo je extra dirljivo kada se saznalo da ima rak, a posebno kada je igrao prvu tekmu nakon oporavka
Ja koliko se sjecam bilo je extra dirljivo kada se saznalo da ima rak, a posebno kada je igrao prvu tekmu nakon oporavka
-
Shoshana
#598 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Pa, nije bas da ga ne trpe.... Ali ga ni ne vole pretjerano. kada kazem 'ne vole' - mislim da Koivu uglavnom nije niciji ljubimac. Mnogo vecu popularnost uziva, recimo Kovaljev, uprkos slabo odigranoj prvoj sezoni, i uprkos nekim veoma losim izjavama prosle godine po ruskoj stampi.Admir_1984 wrote:Ocekujem titulu na 100 godina postojanja najboljeg kluba u nhl-u.
Koivuu se najcesce zamjera nedostatak lidersipa, ali u sustini - iza svega lezi potpuni nedostatak komunikacije sa ogromnim dijelom publike (i novinara). Koivu, unatoc brojnim godinama provedenim u Montrealu - jos nije progovorio francuski. Navodno nesto malo i govori (zenu sam mu sticajem prilika jednom srela i ona odlicno prica francuski), ali ne dovoljno dobro da bi se usudio govoriti u javnosti. Jebi ga, cak i kada ga je stampa otvoreno prozivala da izgovori samo nekoliko recenica na francuskom - odgovorio je (na engleskom) da mu bas strani jezici ne idu dobro. Tokmak... da im je izgovorio 20 recenica - pa ma kako nakaradnih - u zvijezde bi ga kovali...
Takodje je cinjenica da Koivu bas i nije u formi u posljednje vrijeme. Kada je pobijedio rak - istina je - svi su bili ponosni na njega (i dan danas su - kad god ustreba). Ali ovdje, kao i drugdje, pretpostavljam, kad se pobjedjuje - mi pobjedjujemo, kad se gubi - oni gube
Tugo moja, ubi ova politika i hokej...
Bem ti, kud me upita
- stochar
#599 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
NHL: Detroit Red Wingsi bez prave konkurencije
Nova sezona NHL-a, najjače hokejaške lige na svijetu, počinje u Europi, susretom Tamp Bay Lightninga i New York Rangersa u Pragu
17:27 | 04.10.2008. | Piše: Stjepan Mati
Iako su Detroit i Pittsburgh opet glavni favoriti na Stanley Cupu, ova sezona NHL-a mogla bi biti jedna od najzanimljivijih u posljednjih nekoliko godina. Sve se "zakuhalo" po završetku prošle godine, kad je Marian Hossa šokirao Ameriku odbivši novi ugovor Pittsburgha i odlučio potpisati za Detroit Red Wingse, koji sada imaju definitivno najjaču momčad u ligi. Odličan je i Montreal, no oči su uprte i u Dallas Starse, koji su zadržali jezgru iskusnih igrača, a oslanjaju se i na nekoliko mladih igrača, koji bi mogli pomrsiti račune svakome.
A Senatorsi? Ottawa je uvijek "tu negdje". U prvom dijelu sezone djeluju vrlo moćno, no u play-offu nestanu. Ove godine riješili su se trenera-gubitnika Johna Paddocka, ali nedostajat će im Emery na golu. No i bez njega Ottawa će pokušati "skinuti" Detroit.
DETROIT PREDVODI FAVORITE
1. DETROIT - Prvaci su još jači. Doveli su Mariana Hossu i prvi su favoriti za naslov.
2. PITTSBURGH - Ostali bez Hosse, ali doveli su Šatana i Penguinsi će opet biti glavni konkurenti Detroitu.
3. MONTREAL - I prošle godine bili su vrlo jaki, a ove najavljuju borbu za naslov.
4. OTTAWA - Senatorsi su uvijek favorit, no padnu u play-offu. Jedna od najjačih momčadi u ligi.
5. DALLAS - Spoj iskustva i mladosti sigurno će igrati veliku ulogu u novoj sezoni.
SHARKSI VREBAJU IZ SJENE
1. SAN JOSE - Sharksi uvijek imaju odličnu momčad, a ove godine doveli su sjajnog trenera.
2. WASHINGTON - Ovečkin se šalio da Capitalsi idu po naslov, ali sigurno mogu biti dosta dobri.
3. CALGARY - Iginla, Cammalleri i Bertuzzi jamstvo su da će Flamesi biti odlični. Malo im fali za veliki rezultat.
4. BOSTON - Bruinsi imaju uigranu momčad i ovo će im biti sezona istine.
5. PHILADELPHIA - Momčad strašnog potencijala.
ISLANDERSI NAJSLABIJI
1. NY ISLANDERS - Po svim najavama najgora momčad ove sezone.
2. TORONTO - Leafsi su u procesu rekonstrukcije momčadi i ove godine bit će promatrači.
3. FLORIDA - Doveli su novog trenera, no nedostaje im individualne kvalitete za nešto više.
4. ATLANTA - Teško će Trashersi napraviti nešto više od prošlogodišnjeg 27. mjesta. Preslabi su.
5. L.A. KINGS - I Kingsi kreću u rekonstrukciju momčadi, rezultat im nije prioritet.
Nova sezona NHL-a, najjače hokejaške lige na svijetu, počinje u Europi, susretom Tamp Bay Lightninga i New York Rangersa u Pragu
17:27 | 04.10.2008. | Piše: Stjepan Mati
Iako su Detroit i Pittsburgh opet glavni favoriti na Stanley Cupu, ova sezona NHL-a mogla bi biti jedna od najzanimljivijih u posljednjih nekoliko godina. Sve se "zakuhalo" po završetku prošle godine, kad je Marian Hossa šokirao Ameriku odbivši novi ugovor Pittsburgha i odlučio potpisati za Detroit Red Wingse, koji sada imaju definitivno najjaču momčad u ligi. Odličan je i Montreal, no oči su uprte i u Dallas Starse, koji su zadržali jezgru iskusnih igrača, a oslanjaju se i na nekoliko mladih igrača, koji bi mogli pomrsiti račune svakome.
A Senatorsi? Ottawa je uvijek "tu negdje". U prvom dijelu sezone djeluju vrlo moćno, no u play-offu nestanu. Ove godine riješili su se trenera-gubitnika Johna Paddocka, ali nedostajat će im Emery na golu. No i bez njega Ottawa će pokušati "skinuti" Detroit.
DETROIT PREDVODI FAVORITE
1. DETROIT - Prvaci su još jači. Doveli su Mariana Hossu i prvi su favoriti za naslov.
2. PITTSBURGH - Ostali bez Hosse, ali doveli su Šatana i Penguinsi će opet biti glavni konkurenti Detroitu.
3. MONTREAL - I prošle godine bili su vrlo jaki, a ove najavljuju borbu za naslov.
4. OTTAWA - Senatorsi su uvijek favorit, no padnu u play-offu. Jedna od najjačih momčadi u ligi.
5. DALLAS - Spoj iskustva i mladosti sigurno će igrati veliku ulogu u novoj sezoni.
SHARKSI VREBAJU IZ SJENE
1. SAN JOSE - Sharksi uvijek imaju odličnu momčad, a ove godine doveli su sjajnog trenera.
2. WASHINGTON - Ovečkin se šalio da Capitalsi idu po naslov, ali sigurno mogu biti dosta dobri.
3. CALGARY - Iginla, Cammalleri i Bertuzzi jamstvo su da će Flamesi biti odlični. Malo im fali za veliki rezultat.
4. BOSTON - Bruinsi imaju uigranu momčad i ovo će im biti sezona istine.
5. PHILADELPHIA - Momčad strašnog potencijala.
ISLANDERSI NAJSLABIJI
1. NY ISLANDERS - Po svim najavama najgora momčad ove sezone.
2. TORONTO - Leafsi su u procesu rekonstrukcije momčadi i ove godine bit će promatrači.
3. FLORIDA - Doveli su novog trenera, no nedostaje im individualne kvalitete za nešto više.
4. ATLANTA - Teško će Trashersi napraviti nešto više od prošlogodišnjeg 27. mjesta. Preslabi su.
5. L.A. KINGS - I Kingsi kreću u rekonstrukciju momčadi, rezultat im nije prioritet.
-
bos
#600 Re: Stocharov i Pittov NHL kutak
Pingvini 1 od 2 u Stokholmu.
Nazalost nisam sinoc gledao ali sudeci po onoj 1. bice Pingvini tu negdje ko prosle godine dok se zagriju sva djeca i Satan+Fedotenko...
Tampa obje fasovala po 2-1 od NYR.
Nazalost nisam sinoc gledao ali sudeci po onoj 1. bice Pingvini tu negdje ko prosle godine dok se zagriju sva djeca i Satan+Fedotenko...
Tampa obje fasovala po 2-1 od NYR.