Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
SportLux
#26 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
Dobar vozac u kriticnim situacijama se ne izgubi nego reaguje najispravnije,bez panike vozi u svim uslovima i svjestan je ceste i svoga auta...a ove gore kategorije nigdje veze,nema veze koje auto imas,auta svi vozimo,samo neko ima osjecaj a neko ne.
-
IcedFlame
#27 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
Onaj koji ne dopusti da mu auto govori sta treba da radi
Svjestan je svojih i mogucnosti svog auta, prati situaciju i prilagodjava se uslovima na cesti.
-
zobb
#28 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
E vako da razbijem monotoniju:Biti dobar vozac znaci biti svjestan u svakom trenutku, da si jednom nogom u grobu a drugom u zatvoru. 
- Tigar1
#29 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
Voziti optimalno uslovima koji su u tom momentu na putu, ravnomjerna i vožnja sa ritmom, bez naglog trzanja i kočenja. Vožnja primjerena putnicima koji se u tom momentu nalaze u automobilu (djeca, mlađa raja - adolescenti, starije osobe), bez nepotrebnih i nerezonskih usporavanja pa ubrzavanja, sigurna vožnja gdje i saputnici mogu da osjete sigurnost kod vozača.
- relax11
#30 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
sto je skupo wrote:Volio bih ja da je tako kako ti kazes ali vjeruj mi da nije tako.Ovi sa "boljim" autima cim vide nekoga sa golfom II ili slabijim autom od njihovih odmah dobiju osjecaj superiornosti i misle da ako voze bolje auto da su u svemu superiorni,e takve najvise volim da razocaram.WildRedRose wrote:sto je skupo wrote:Jadni mi sto vozimo golfa II,ocrnise nas vecinu ni krive ni duzne.Izvinite "gospodo" sa dobrim autima vi ste posebna elita,sada kad sretnem nekoga sa boljim autom ja cu se sa svojim golfom II skloniti u stranu da vi prodjete bez ikakvih problema, samo blicnite 2 puta da vas vidim na vrijeme,ipak ste vi bolji vozaci jer imate bolja auta pa nije u redu da vam mi smetamo.![]()
![]()
![]()
ruku na srce, vecina omladine koja se kofrci sa autima , voze golfa II, ali naravno, to sto kazes si upravu.. I ne vjerujem da su forumasi koji su to napisali mislili na svakog vozaca dvice, nego na one koji se tako 'kofrce' po gradu ...
Ja mislim na ove "dvice"

Ovo postujem

- WildRedRose
#31 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
-
AdnanSA
#32 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
Preći nekih 600-700 hiljada za 20 godina bez većih saobračajki. Eto to je dobar vozač. Dobar vozač je uvijek na oprezu, ima vruće noge , hladnu glavu, razmišlja o vožnji i misli na sebe i druge učesnike u saobračaju.
-
citroen xm
#33 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
Ko voli dvicu i ova prva je kulturno sređena. Druga je dno dna i takvih se plašim.
Što se teme tiče, pogledaš crnu hroniku svaki dan i ako imaš dvije čiste u glavi brzo ćeš naučiti šta ne treba da radiš. Kada naučiš i ne budeš radio gluposti bićeš dobar vozač.
Primjetio sam da svi fol uživaju u bržoj vožnji, a niko da se nađe da kaže kako mu je čar voziti lagano, opušteno bez ikakve žurbe.
Što se teme tiče, pogledaš crnu hroniku svaki dan i ako imaš dvije čiste u glavi brzo ćeš naučiti šta ne treba da radiš. Kada naučiš i ne budeš radio gluposti bićeš dobar vozač.
Primjetio sam da svi fol uživaju u bržoj vožnji, a niko da se nađe da kaže kako mu je čar voziti lagano, opušteno bez ikakve žurbe.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#34 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
Prva dvica strašna 
- relax11
#35 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
citroen xm wrote:Ko voli dvicu i ova prva je kulturno sređena. Druga je dno dna i takvih se plašim.
Znaju jurcati ulicom gdje je ogranicenje 60 idu 80-100, kad dodu na autoput brze se babe voze od njih u kolicima, ne smiju 120 preci
-
citroen xm
#36 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
Ma pričaju i za otvorenu cestu. Ono, auta im nestabilna, bježe u krivinama, ne mogu petom uz Ivan al četvrtom nabijaju 150.....
Niko da kaže da je vozio po propisima uz dobru prijatno glasnu miziku, dobru raju i parolu: pođoh na put da uživam pa kad stignem.
Evo svaki dan hronike pune šumahera i njihovih žrtava, a sve mladi likovi. Jbg
Niko da kaže da je vozio po propisima uz dobru prijatno glasnu miziku, dobru raju i parolu: pođoh na put da uživam pa kad stignem.
- WildRedRose
#37 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
citroen xm wrote:Ma pričaju i za otvorenu cestu. Ono, auta im nestabilna, bježe u krivinama, ne mogu petom uz Ivan al četvrtom nabijaju 150.....
- forum_selektor
#38 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
meni je golf dvojka bio drugi inkubator. kada sam rođen, pošto je puno sniježilo, minus udario, srce puca.. kolona se otegla, ma nikad' kući doć'. kažu da stari nije pojač'o grijanje na max, zaledio bih se kao pingvin. taj primjerak koji je meni omogućio da bistvujem do dana današnjeg i danas se kotrlja. danas mu je funkcija malo drugačija - što govori o njegovoj multipraktičnosti, ali definitivno sam duhovno sjedinjen sa takvom mašinom od automobila.
GOLF II
GOLF II
- Tigar1
#39 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
Dobar Golf II je ris od auta.
Ja sam imao GTI-a, 91 godište, motor 102 kwh, klima, servo, el-podizači stakla, četvera vrata, crvena boja, duboki branici, normala napucan, Hartmann auspuh... auto boli glava, ''ljuštrio'' sam ga 220 na auto-putu, zvjerka bio kod mene 5 godina, redovan servis pali-vozi i nikakvih problema nije imao, nisam ga nigdje ni ogrebucnuo, prodao ga jednom ''delegatu'' nije prošlo petnaestak dana prevrnuo se, povrijeđenih bilo nekoliko, sreća niko sa smrtnim ishodom, totalna šteta vozilo...
Golf dvojka je postao kultni automobil zbog jeftinog održavanja i praktičnosti nije to bez razloga Volks-wagen... auto za svakoga...dijelovi pristupačni, jeftini, malo skuplji oni neko ''vanredni'' ali sve u svemu auto za poželjeti...
imao sam ih još bruku od turbodizela do običnih... i sad mi srce zaigra kada negdje vidim ''getaču''
Kao što neko reče, hladna glava i vruće noge, sve je potaman...
''Poštuj krivinu smanji brzinu, oduzmi gas to ti je spas!''
Ja sam imao GTI-a, 91 godište, motor 102 kwh, klima, servo, el-podizači stakla, četvera vrata, crvena boja, duboki branici, normala napucan, Hartmann auspuh... auto boli glava, ''ljuštrio'' sam ga 220 na auto-putu, zvjerka bio kod mene 5 godina, redovan servis pali-vozi i nikakvih problema nije imao, nisam ga nigdje ni ogrebucnuo, prodao ga jednom ''delegatu'' nije prošlo petnaestak dana prevrnuo se, povrijeđenih bilo nekoliko, sreća niko sa smrtnim ishodom, totalna šteta vozilo...
Golf dvojka je postao kultni automobil zbog jeftinog održavanja i praktičnosti nije to bez razloga Volks-wagen... auto za svakoga...dijelovi pristupačni, jeftini, malo skuplji oni neko ''vanredni'' ali sve u svemu auto za poželjeti...
imao sam ih još bruku od turbodizela do običnih... i sad mi srce zaigra kada negdje vidim ''getaču''
Kao što neko reče, hladna glava i vruće noge, sve je potaman...
''Poštuj krivinu smanji brzinu, oduzmi gas to ti je spas!''
-
citroen xm
#40 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
VW je narodni auto samo zbog bube i možda keca. Dvojka uopšte nije jeftina a pogotovo ne za održavanje. Možda to sada važi u BiH zbog ko zna čijih dijelova. A da li je neko ugrađivao originalni dio u dvojku. Cijena je kao kod "skupe" konkurencije.
Međutim Golf nije tema ove emisije pa nećemo više jer ne budali na cesti auto već manita glava koja ga vozi.
Međutim Golf nije tema ove emisije pa nećemo više jer ne budali na cesti auto već manita glava koja ga vozi.
- ranger
#41 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
Ovo je za mene dobar vozac, znaci razumna voznja i briga o autu:
Foto: Nijemac sa svojom Škodom Fabijom 1.9TDI prešao milion kilometara
4. srpnja 2013.
Škoda je jučer organizovala malu svečanost za svog novog "kralja kilometara", Nijemca Petera Kirchhoffa, koji je sa svojom Fabijom za 13 godina prešao milion kilometara. Kada je Kirchhoff došao ispred muzeja ovog češkog proizvođača u Mladoj Boleslavi, sat je pokazivao tačno 999.999km. Dalje od toga neće ni pokazivati jer jednostavno nema mjesta za sedmu cifru.
Priča je počela 3.jula 2000.godine, kada je Kirchhoff dobio ključeve od srebrene Fabije 1.9TDI (74kw/100KS). "Kada sam je preuzeo, sat je pokazivao 11 kilometara" - izjavio je Kirchhoff. Da bi za 13 godina prešao milion kilometara, Nijemac je svaki dan u prosjeku prelazio 210km. 500.000km je nabrao u julu 2007.godine. Zahvaljujući redovnom održavanju Fabia se i nakon milion kilometara nalazi u tip-top stanju. Ispušni sistem, motor, mjenjač i kvačilo su još uvijek original fabrički. Na tehničkim pregledima nije imao nikad problema, a tokom cijelog perioda imao je samo jedan kvar:"Na 305.000km porozne žice su uzrokovale kvar na cesti." - tvrdi Kirchhoff.
Kirchhoff je namjerava voziti sve do dolaska treće generacije ovog modela (o novoj Fabiji više ovdje), kada će svoj aktuelni automobil pokloniti Škodinom muzeju.
- klaki
#42 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
Onaj ko drifta prednju vuču.winter97 wrote:kako vi definisete dobrog vozaca?
- johntra
#43 Re: Sto za vas znaci biti ''dobar vozac''?
pod ruĆnom ili?