eno sad,
ili imam problem identiteta
ili sam lazni dusebriznik.
nisam vala ni jedno ni drugo, samo sam malo proguglala. krizu identiteta imaju ljudi kojima ime odredjuje karakter "ono sto zovemo ruzom isto bi mirisalo i pod drugim imenom".
ovakva mi je otprilike situacija: malo ko u bosni zna gdje da me smjesti, u srbe hrvate ili muslimane. najcesce me medjutim svrstavaju medju hrvate, a neki moje ime zovu "medjunarodnim".

zaista mi nikad nije smetalo, uvijek me zabavljalo. ali evo po prvi put u zivotu potrazih porijeklo svoga imena na internetu i otkrih da ima najmanje 7:slavensko/rusko, grcko, keltsko, englesko, arapsko, latinsko, perzijsko i svi imaju razlicita znacenja. a meni je mama dala ovo ime zbog znacenja na bosanskom jeziku, dakle osmog.
stvarno mi je iznimno glupo sto mi se nadje neki pametnjakovic u bosni da mi kaze kako trebam promijeniti ime jer ako sam vec muslimanka trebam nositi muslimansko ime. i jos gore da se pitaju sta mi je bilo mami u glavi da mi da ovo ime. svi ostali muslimani svijeta pitaju samo "sta znaci tvoje ime na TVOM jeziku". cesto dodaju "na arapskom znaci to i to".