Sto ste pusili pusili ste
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#426 Re: Sto ste pusili pusili ste
Neshvatanje prema stavu ciji si ti prmjer, ako si ozbiljan...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#427 Re: Sto ste pusili pusili ste
ev u turskoj mosh pushit' dje hosh 
-
Qoom
#428 Re: Sto ste pusili pusili ste
U autobusu nema NIKAKVOG pušenja!
Hvala
Hvala
-
Saka
#429 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ne mrzim ja nikoga, stavise shvatam pusace i njihove potrebe. Nego mi ne ide u glavu kako neki ne shvataju da nanose stetu ljudima oko sebe (ovo tokmak je bilo generalno, ne tebi licno) ili ipak shvataju ali ih nije briga.seln wrote:Ja tebe do sada nisam uvrijedio. Je li tvoja mrznja spram pusaca toliko jaka?Bolje biti dosadan nego tokmak toliki.
Zato drzava mora te stvari regulisati na neki nacin koji ce biti efikasan i sprovodiv. Ne mora to biti totalna zabrana, moze biti odvajanje zona, ako imas vise prostorija, ili npr. basta pusenje, unutra ne. Gdje ne moze uvodjenje akciza na pusacke lokale, povlastice na nepusacke, ima vise modela. Ali od svega je najbitnije da se zakon sprovodi i da inspekcije rade sto je najslabija karika kod nas. Korupcija i nerad cini da zakon vazi samo za neke.
- medjutim
#430 Re: Sto ste pusili pusili ste
Smijesna mi teza:"Kad vam cigare poskupe niko nece pusit", to je apsolutno netacno, strastveni pusac ce nastaviti bez obzira na cijenu cigareta. Kao bivsi pusac, uopste mi ne smetaju osobe koje puse, naravno da mi dim sada smrdi, sto prije nije bio slucaj, ali sada da cu se nekome popeti na glavu i truniti mu kako to nije zdravo, kako ljudi oboljevaju itd. to mi je totalno glupo. Svi koji puse svjesni su da to utice na zdravlje i da moze da izazove probleme, tako da ne vidim zasto bi sada ja kao nepusac nekome solio pamet. Prestao sam iz razloga jer se licno ja nisam osjecao dobro, a i smetalo mi je prilikom bavljenja sportom, opet to je od osobe do osobe, postoje fudbaleri koji puse citavu svoju karijeru, pa im nista ne skodi. U svojoj kuci imam pravilo da pusaci izadju na balkon, moja rodbina i gosti to postuju, tako je bilo i prije nego sto sam prestao pusiti. Licno meni ni iz dzepa ni u dzep, ukoliko uvedu ovaj zakon, volio bih samo da se striktno primjenjuje u lokalima gdje borave djeca, za mene bi to bilo dovoljno.
-
jefferson
#431 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ako ce nesto natjerati ljude da dignus voj glas protiv ove bagre na vlasti je ova zabrana.
Ljudi su se doveli do toga da im mozes sve uzeti, ugnjetavati ih koliko hoces, uzet im svako dostojanstvo, ali im nemozes uzeti pravo da sebe i druge truju.
Ljudi su se doveli do toga da im mozes sve uzeti, ugnjetavati ih koliko hoces, uzet im svako dostojanstvo, ali im nemozes uzeti pravo da sebe i druge truju.
-
jefferson
#432 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ma to je sustina. Ja sam znao po 2-2.5 kutije dnevno sprziti, i to dok sam se sportom bavio, i to uspjesno. Ali jbg, poceo malo kasalj, malo me uvrnulo oko pluca (konto umrijet cu sutra) i prestao iduceg dana. Malo kriza, ali nakon dva mejseca se prebolilo sve to.medjutim wrote:Smijesna mi teza:"Kad vam cigare poskupe niko nece pusit", to je apsolutno netacno, strastveni pusac ce nastaviti bez obzira na cijenu cigareta. Kao bivsi pusac, uopste mi ne smetaju osobe koje puse, naravno da mi dim sada smrdi, sto prije nije bio slucaj, ali sada da cu se nekome popeti na glavu i truniti mu kako to nije zdravo, kako ljudi oboljevaju itd. to mi je totalno glupo. Svi koji puse svjesni su da to utice na zdravlje i da moze da izazove probleme, tako da ne vidim zasto bi sada ja kao nepusac nekome solio pamet. Prestao sam iz razloga jer se licno ja nisam osjecao dobro, a i smetalo mi je prilikom bavljenja sportom, opet to je od osobe do osobe, postoje fudbaleri koji puse citavu svoju karijeru, pa im nista ne skodi. U svojoj kuci imam pravilo da pusaci izadju na balkon, moja rodbina i gosti to postuju, tako je bilo i prije nego sto sam prestao pusiti. Licno meni ni iz dzepa ni u dzep, ukoliko uvedu ovaj zakon, volio bih samo da se striktno primjenjuje u lokalima gdje borave djeca, za mene bi to bilo dovoljno.
Ne smeta mi kada se pusi u kaficu, ne smeta mi kada neko zapali u svom autu (u mom autu moze zapaliti i odmah iskociti iz auta dok se krece, ne zato sto mi smeta, nego sto necu da auto smrdi).
Medjutim, pusaci moraju da shvate da pusenje na javnim mjestima nije pravo nego privilegija, koja se moze ukinuti kada hoces.
Druga stvar, mi konacno moramo shvatiti da pusenje na svakom cosku u bIh je turisticki problem. Ja sam sigurno do sada doveo 40 stranaca u BiH, i sve jedan je rekao sve najbolje o BiH, OSIM, sto ne bi ponovo dosli jer se ama bas svugdje pusi.
- seln
#433 Re: Sto ste pusili pusili ste
Sorry, ovo bas i ne vjerujem. I u Hrvatskoj se pusilo na svakom cosku do prije 5-6 godina, pa ne vidjeh da su turisti izostali.jefferson wrote:
Druga stvar, mi konacno moramo shvatiti da pusenje na svakom cosku u bIh je turisticki problem. Ja sam sigurno do sada doveo 40 stranaca u BiH, i sve jedan je rekao sve najbolje o BiH, OSIM, sto ne bi ponovo dosli jer se ama bas svugdje pusi.
Ako izostanu, to ce biti zbog bezobraznih cijena za nikakvu uslugu.
A da ce u BiH svih 50.000 turista izostati zbog pusenja...pa, stvarno bi bilo steta. Ne bi ih otjerao kriminal, prljavstina, prosjaci na svakoj raskrsnici, neljubazni policajci, kelneri, sluzbenici... otjeralo bi ih pusenje.
Kako god, treba imati ponudu za nepusace, spratove u hotelima sa zabranom pusenja (ili hotele, sto se mene tice) kafice, restorane...
-
jefferson
#434 Re: Sto ste pusili pusili ste
Sto ne bi imali ponudu za pusace? Recimo od 20 spratova jedan za pusace? Pusaci su CAK i manjina u BiH a pogotovo u svijetu. Ne kontam sto 34% ljudi u BiH ima pravo da ucjenjuje ostalih 66%?seln wrote:Sorry, ovo bas i ne vjerujem. I u Hrvatskoj se pusilo na svakom cosku do prije 5-6 godina, pa ne vidjeh da su turisti izostali.jefferson wrote:
A da ce u BiH svih 50.000 turista izostati zbog pusenja...pa, stvarno bi bilo steta. Ne bi ih otjerao kriminal, prljavstina, prosjaci na svakoj raskrsnici, neljubazni policajci, kelneri, sluzbenici... otjeralo bi ih pusenje.
Kako god, treba imati ponudu za nepusace, spratove u hotelima sa zabranom pusenja (ili hotele, sto se mene tice) kafice, restorane...
I jeste turisticki problem, i daleko veci problem nego u HR koja ima manji broj pusaca generalno (najvise zbog bolje edukacije).
Druga stavr, ne bi bas rekao da se BiH moze turisticki porediti sa HR. U HR turisti mogu progutati neke stvari, dok BiH mora daleko vise uraditi da privuce mali dio turista koje HR ima. Tvoja ideja je: mi cemo se trovati dok ne budemo imali pefektno drustvo. Jbg, pusenje na JAVNOM mjestu je jedna od stavki koje se prve eliminisu na putu ka takvom drustvu.
- seln
#435 Re: Sto ste pusili pusili ste
Nazalost, nisi razumio... to je uvijek problem, pretpostavka nepusaca o tome kako su pusaci problem koji treba otkloniti i onda ce nam "zemlja suncem prociktati" kako rece Stojanka majka Knespoljka.jefferson wrote:Sto ne bi imali ponudu za pusace? Recimo od 20 spratova jedan za pusace? Pusaci su CAK i manjina u BiH a pogotovo u svijetu. Ne kontam sto 34% ljudi u BiH ima pravo da ucjenjuje ostalih 66%?seln wrote:Sorry, ovo bas i ne vjerujem. I u Hrvatskoj se pusilo na svakom cosku do prije 5-6 godina, pa ne vidjeh da su turisti izostali.jefferson wrote:
I jeste turisticki problem, i daleko veci problem nego u HR koja ima manji broj pusaca generalno (najvise zbog bolje edukacije).
Druga stavr, ne bi bas rekao da se BiH moze turisticki porediti sa HR. U HR turisti mogu progutati neke stvari, dok BiH mora daleko vise uraditi da privuce mali dio turista koje HR ima. Tvoja ideja je: mi cemo se trovati dok ne budemo imali pefektno drustvo. Jbg, pusenje na JAVNOM mjestu je jedna od stavki koje se prve eliminisu na putu ka takvom drustvu.
Dakle, ima 34% pusaca, ali im treba ostaviti 5% hotelskog prostora? Nema sta, tolerancija ko Trebevic. Glede lokala, slobodno mogu potpuno zabraniti pusenje. Ja necu ici, a njima pusem pod krila da uspiju sa nepusacima i da im se promet podupla svake godine. Eto, spreman sam se zrtvovati, samo da nepusaci budu sretni.
A to o boljoj edukaciji u Hrvatskoj...
A tek ovo da je zabrana pusenja prvi korak ka normalnom drustvu...
Nemoj zahatoriti, ali stvarno je smijesno. Vecina zemalja zapadne Europe je ucinila prve korake ka stvaranju uredjenog drustva u vrijeme kad se pusilo i u bolnicama. Ne zelim reci da treba pusiti u bolnicama, ali stvaaarno... u kurcu od zemlje kao sto je BiH, vlada krece u uredjenje zemlje zabranom pusenja.
Sad vjerovatno dolazi argument "jebi ga, mora se odnekle poceti". Jebiga, u pravu si... ako vec ne mozemo iskorijeniti nepismenost, korupciju i kriminal, mozemo pusenje.
- piupiu
#436 Re: Sto ste pusili pusili ste
Aleja Serija wrote:nisi ti stariji ti si samo debil iz dijaspore kome je vidim i hitler uzor, stari prdonja sa zatucanim stavovima koje iznosi samo na forumu i kada dođe u bosnu, jel se iz auta zna bacit i koja kesa ili sa balkona onako da zaprdišseln wrote: idi, igraj se, ostavi starije da pricaju.
Korisnik isključen zbog kršenja pravila foruma - neprimjeren način komunikacije, vrijedjanje
14 dana
-
mirzaaa33
#437 Re: Sto ste pusili pusili ste
Može se i napraviti da nepušačima bude zabranjen ulaz tamo gdje sjede pušači. Bilo bi još više cool. 
- Logovan
#438 Re: Sto ste pusili pusili ste
Što se pofali da je otišao u Tursku.Velkoski wrote:ev u turskoj mosh pushit' dje hosh
- seln
#439 Re: Sto ste pusili pusili ste
Zasto? nema potrebe, dovoljne su razdvojene prostorije. S tim bi bili i vuci siti i koze na broju.mirzaaa33 wrote:Može se i napraviti da nepušačima bude zabranjen ulaz tamo gdje sjede pušači. Bilo bi još više cool.
- jeza u ledja
#440 Re: Sto ste pusili pusili ste
Jao selna, ko ofuren skocio
I neki drugi. Prica se o "agresivnosti nepusaca", ja vidim upravo suprotno. Isto kao kod one zene na videu. Tacno se nervoza toliko osjeca bas kao kod pusaca kad im ne daju negdje pusiti.
Pusenje je ba problem cijele nacije, bez obzira pusili ispred nekoga ili ne.
I neki drugi. Prica se o "agresivnosti nepusaca", ja vidim upravo suprotno. Isto kao kod one zene na videu. Tacno se nervoza toliko osjeca bas kao kod pusaca kad im ne daju negdje pusiti.
- seln
#441 Re: Sto ste pusili pusili ste
Eto, mashallah, definirao si problem, samo jos da me neko "ovjeri" i problem rijesen.jeza u ledja wrote:Jao selna, ko ofuren skocio![]()
Ima li jos tako mudrih izjava ili je to "that's all, folks"?
- jeza u ledja
#442 Re: Sto ste pusili pusili ste
Sto si nervozan toliko?seln wrote:Eto, mashallah, definirao si problem, samo jos da me neko "ovjeri" i problem rijesen.jeza u ledja wrote:Jao selna, ko ofuren skocio![]()
- seln
#443 Re: Sto ste pusili pusili ste
Sto si nervozan? Thank you!jeza u ledja wrote:Sto si nervozan toliko?seln wrote:Eto, mashallah, definirao si problem, samo jos da me neko "ovjeri" i problem rijesen.jeza u ledja wrote:Jao selna, ko ofuren skocio![]()

- seln
#444 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ja se odjavljujem s teme. Nazalost, vecina argumenata je bila iz stomaka.
@jeza, nastavi...mada ne znam sta, ali nema veze, nastavi.
- supercali
#445 Re: Sto ste pusili pusili ste
djevojkama nije zabranjeno pusenje ako se zakon uvede 
- jeza u ledja
#446 Re: Sto ste pusili pusili ste
Nastavicu kad se vrnes.seln wrote:Ja se odjavljujem s teme. Nazalost, vecina argumenata je bila iz stomaka.
Samo mi je cilj bio provocirati tvoj arogantni pusacki stav.
- zubi
-
Saka
#448 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ni pederima. Ipak ovdje branimo prava manjina.supercali wrote:djevojkama nije zabranjeno pusenje ako se zakon uvede
- supercali
#449 Re: Sto ste pusili pusili ste
pa dobro oni se bore da prvo budu priznati pa onda ide pusenje
- Radio Sarajevo
#450 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ovi isti likovi su pokvarili dosad svaku temu o pušenju i doveli je do zaključavanja.
Jbg, koliko god njihova zavisnost dolazila do izražaja na svakoj takvoj temi, i koliko god budu agresivno bezobrazni i retardirano ponavljali kako je to "njihovo pravo", taj zakon će jednog dana doći i u Bosnu.
Ako su Kosovo, Albanija, Turska i Makedonija mogle ovo provesti, može i Bosna.
Nema tu nikakve filozofije, jedino pošteno rješenje je potpuna zabrana na svim mjestima osim njihovih kuća i automobila, a i u autima ih treba kažnjavati ako voze druge ljude. Ne bih im dao ni vani da puše, zbog loših primjera.
Jbg, koliko god njihova zavisnost dolazila do izražaja na svakoj takvoj temi, i koliko god budu agresivno bezobrazni i retardirano ponavljali kako je to "njihovo pravo", taj zakon će jednog dana doći i u Bosnu.
Ako su Kosovo, Albanija, Turska i Makedonija mogle ovo provesti, može i Bosna.
Nema tu nikakve filozofije, jedino pošteno rješenje je potpuna zabrana na svim mjestima osim njihovih kuća i automobila, a i u autima ih treba kažnjavati ako voze druge ljude. Ne bih im dao ni vani da puše, zbog loših primjera.