Sto ste pusili pusili ste

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seln

#201 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

Hendrix wrote:Citav zivot nam diktiraju pusaci neki tempo, nervozu, kad cemo i sta cemo...dobro je ba vise i vas i vaseg trovanja.

Stani da ispusim jednu, cek nisam ispusio, joj nervozan sam nisam zapalio, moram prvo jednu zapalit pa cemo onda, joj presto sam pusit ne pitaj me nista, hajmo vani da zapalim ja jednu ti stoji tu sa mnom, joj da mi je samo jednu zapalit, ne kontam sto ti smeta dim fakat, kako ba ne smijem pusiti u tvom autu samo cu jednu ba neces ni skontat, cuj nemam gdje zapalit u kuci pa kako goste primas uopste, cuj smrdi mu ujutro na cigare soba daj ba ne seri, kakav ba rak pluca moj dedo 90 godina ima pusi citav zivot...

Ne vrti se svijet oko vas zato zapalite cigaru...
Jednostavno, ne druzis se sa pusacima i problem rijesen. nemoj reci da ti to nije palo na pamet.
JThomas

#202 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by JThomas »

izmišljaš problem. ako ova sredina nije tolerantna prema pušenju, ja stvarno ne znam na šta bi ličila ona koja jeste. pa ovdje se bolan cigare jedu, ne puše nego jedu, ovdje se pali dok još nije prethodna dogorila.
supercali

#203 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by supercali »

pa moze se valjda donijeti neko pravilo 50% kafica za pusace 50% za nepusace
seln

#204 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

Saka wrote:Problem sa pristupom "kafic za pusace, kafic za nepusace" ne moze funkcionisati. Sve dok se svima ne ukine, nece biti kafica za nepusace, ili ce biti u zanemarivom broju. Pusaci su trenutno u vecini i favorizirace se ona mjesta gdje se pusi, kafic za nepusace ce gubiti promet jer se prekoputa moze zapaliti i onda ce jednostavno opet svi po starom.
Osim toga, to ne rjesava problem trovanja osoblja na radnom mjestu, konobara, kuhara koji po 10 sati dnevno na takvim mjestima moraju da se truju vasim isfuckanim dimom za 400KM mjesecno.

Jedino rjesenje je potpuna zabrana svima i onda ce svi biti u ravnopravnom polozaju. Svi ce opet ici u kafice jer neces imati gdje drugo izaci jednostavno. Sve su ovo prosle zapadne zemlje i cak su i pusaci to podrzali. Stvar je samo u konsekventnoj kontroli i sprovodjenju, svima isto.
Dakle, priznajes da su pusaci u vecini, da ce kafici za pusace imati vise prometa, ali zelis da ih ukines?
A to da ce svi ici u kafice, to malo morgen. Da malo bolje poznajes te imaginarne "zapadne zemlje", znao bi da je promet opao. Naravno, nece ljudi prestati potpuno ici u kafice, ali ce ici manje. Jebem ja kahvu bez cigare, radije cu je popit u kuci.
Hendrix

#205 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Hendrix »

seln wrote:
Hendrix wrote:Citav zivot nam diktiraju pusaci neki tempo, nervozu, kad cemo i sta cemo...dobro je ba vise i vas i vaseg trovanja.

Stani da ispusim jednu, cek nisam ispusio, joj nervozan sam nisam zapalio, moram prvo jednu zapalit pa cemo onda, joj presto sam pusit ne pitaj me nista, hajmo vani da zapalim ja jednu ti stoji tu sa mnom, joj da mi je samo jednu zapalit, ne kontam sto ti smeta dim fakat, kako ba ne smijem pusiti u tvom autu samo cu jednu ba neces ni skontat, cuj nemam gdje zapalit u kuci pa kako goste primas uopste, cuj smrdi mu ujutro na cigare soba daj ba ne seri, kakav ba rak pluca moj dedo 90 godina ima pusi citav zivot...

Jednostavno, ne druzis se sa pusacima i problem rijesen. nemoj reci da ti to nije palo na pamet.
Pa problem je sto si u Bosni u manjini ako si nepusac, i sta sad da se ne druzim sa vecinom ljudi, ne pricam sa vecinom kolega na poslu... ja ovde pisem o netolerantnosti pusaca prema nama, pusac je uvijek u pravu i to je mentalitet ovde.
seln

#206 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

JThomas wrote:izmišljaš problem. ako ova sredina nije tolerantna prema pušenju, ja stvarno ne znam na šta bi ličila ona koja jeste. pa ovdje se bolan cigare jedu, ne puše nego jedu, ovdje se pali dok još nije prethodna dogorila.
Ja stvarno ne znam o cemu pricas. Jesam li ja rekao da je BiH netolerantna prema pusacima?
I sta ti zapravo zagovaras? Umjesto analize mojih postova, napisi i ti sta mislis.
foton

#207 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by foton »

Saka wrote:Pusaci su trenutno u vecini ...

Jedino rjesenje je potpuna zabrana svima i onda ce svi biti u ravnopravnom polozaju. Svi ce opet ici u kafice jer neces imati gdje drugo izaci jednostavno. Sve su ovo prosle zapadne zemlje i cak su i pusaci to podrzali. Stvar je samo u konsekventnoj kontroli i sprovodjenju, svima isto.
Pusaci definitivno nisu vecina, samo su malo glasniji tj jace se cuju :D Kafici rade kako rade jer je pretpostavka da ce se nepusaci prilagoditi nekako...
Zox

#208 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Zox »

Prema podacima PROI-a iz 2015. godine, gotovo 44,1 posto odraslih stanovnika bh. entiteta Federacije BiH su stalni pušači, od čega svaki drugi muškarac i svaka treća žena.
Ovi iz PROI su izgleda ovako htjeli da ukazu na problem da se mnogo pusi, ali ispade da su ipak nepusaci vecina. Mada, treba skontati sta znaci ovo "stalni" pusaci.
seln

#209 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

Hendrix wrote:
seln wrote:

Pa problem je sto si u Bosni u manjini ako si nepusac, i sta sad da se ne druzim sa vecinom ljudi, ne pricam sa vecinom kolega na poslu... ja ovde pisem o netolerantnosti pusaca prema nama, pusac je uvijek u pravu i to je mentalitet ovde.
Pazi, imam poznanike pusace i nepusace. Opet, medju nepusacima ima onih koji tolerisu pusenje i onih koji ne tolerisu. Da budem iskren, druzim se samo s onima koji tolerisu pusenje. Naravno, vidjam se i sa ostalima, zdravo-zivo, sta ima... ali to su dva svijeta. Ako nekome toliko smeta pusenje, onda ne znam zasto bi se druzio sa pusacima. Naravno, your home, your castle, u tvojoj kuci tvoja pravila. Lijepo im reci da ne zelis pusenje u kuci, pa ko ostane -ostane.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#210 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Jimmy McNulty »

Aleja Serija wrote:treba uvesti i drastične novčane kazne za one koji budu uhvaćeni da puše na javnim mjestima, od 500 do 1500km
:thumbup:

Na sve ovo ja bih im jos uveo kaznu dugotrajnog zatvora. Treba to regulisati krivicnim a ne prekrsajnim zakonom. Ipak ubijaju druge ljude svojim dimom od smrdljive crnogorske cigare.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#211 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by _BataZiv_0809 »

Ali fakat sto toliko skaces ko ofuren?
seln

#212 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

Jimmy McNulty wrote:
Aleja Serija wrote:treba uvesti i drastične novčane kazne za one koji budu uhvaćeni da puše na javnim mjestima, od 500 do 1500km

Na sve ovo ja bih im jos uveo kaznu dugotrajnog zatvora. Treba to regulisati krivicnim a ne prekrsajnim zakonom. Ipak ubijaju druge ljude svojim dimom od smrdljive crnogorske cigare.
Ma, ne zajebavajmo se sa sitnicama... treba uvesti smrtnu kaznu i gotovo.
JThomas

#213 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by JThomas »

seln wrote:
JThomas wrote:izmišljaš problem. ako ova sredina nije tolerantna prema pušenju, ja stvarno ne znam na šta bi ličila ona koja jeste. pa ovdje se bolan cigare jedu, ne puše nego jedu, ovdje se pali dok još nije prethodna dogorila.
Ja stvarno ne znam o cemu pricas. Jesam li ja rekao da je BiH netolerantna prema pusacima?
I sta ti zapravo zagovaras? Umjesto analize mojih postova, napisi i ti sta mislis.
pa šta je onda problem? šta je poenta ogorčenog pasusa?
foton

#214 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by foton »

seln wrote:Naravno, your home, your castle, u tvojoj kuci tvoja pravila.
Pa mislim da taj novi zakon upravo ovo i nudi! Ti ako pušiš kod kuće, to ti niko neće sankcionisati kao npr. kokain koji ne smiješ ni kod kuće. Ali će spriječiti i nametanje pušenja ljudima koji ne žele tuđi dim dok uživaju u hrani u restoranu, čekaju na tramvajskoj stanici, rade itd...

Hajde da čujemo još o tome kako kuće nemaju fasade, motorno ulje teče potocima pa da predložimo da se sklone sve kante za smeće, svi kontejneri, da ukinemo JKP RAD, da se prestanu kositi zelene površine, da dozvolimo uvoz kancerogenih materijala, da spalimo biblioteke jer ima vecih problema pa nam ova dodatna sića ništa ne znači...
BHCluster

#215 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by BHCluster »

Aleja Serija wrote:akobogda kutija cigara će biti 10 maraka
Do 2020 u Australiji ce biti $4 ili ti ga €26.
seln

#216 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

foton wrote:
Pa mislim da taj novi zakon upravo ovo i nudi! Ti ako pušiš kod kuće, to ti niko neće sankcionisati kao npr. kokain koji ne smiješ ni kod kuće. Ali će spriječiti i nametanje pušenja ljudima koji ne žele tuđi dim dok uživaju u hrani u restoranu, čekaju na tramvajskoj stanici, rade itd...

Hajde da čujemo još o tome kako kuće nemaju fasade, motorno ulje teče potocima pa da predložimo da se sklone sve kante za smeće, svi kontejneri, da ukinemo JKP RAD, da se prestanu kositi zelene površine, da dozvolimo uvoz kancerogenih materijala, da spalimo biblioteke jer ima vecih problema pa nam ova dodatna sića ništa ne znači...
Vidis, postajes emotivan.... to je ono sto mi smeta kod nepusaca.
Jednostavan recept za uzivanje - odvojeni restorani. Saglasan?
Last edited by seln on 21/06/2016 11:12, edited 1 time in total.
seln

#217 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

JThomas wrote:
seln wrote:
pa šta je onda problem? šta je poenta ogorčenog pasusa?
Sta je tvoj problem? Sta je poenta ovog isljedjivanja?
Pisao sam o kolicini zlobe i zluradosti koju neki nepusaci demonstriraju. Ti je nisi primjetio?
seln

#218 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

BHCluster wrote:
Aleja Serija wrote:akobogda kutija cigara će biti 10 maraka
Do 2020 u Australiji ce biti $4 ili ti ga €26.
Jebote, jes' ausi dolar porastao... jedan dolar 6,5 eura.
petunija

#219 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by petunija »

spreca wrote:
muha_sa wrote:
spreca wrote:posle pusenja vam ostaje sisanje :lol: :mrgreen: ........ja na vrijeme presto :D
vot sisanje :?
saksofon muha saksofon :mrgreen:
Ja kontala šišanje :lol: pa mislim, šta li je sad ovo :? :lol:
KIseljak12

#220 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by KIseljak12 »

Aleja Serija wrote:
Jimmy McNulty wrote:

Apsolutno treba navesti i na zdravstvenoj knjižici i ličnoj karti da je pušač, takođe uvesti porez svakom pušaču za zagađivanje okoline i živuće sredine i prostora, npr svaki pušač da mjesečno plaća 20km.
Moze, cim se uvedu napomene da osoba pije alkoholna pica i jede masnu hranu, pogotovo przenu i s rostilja. Posebna napomena ide za mesne preradjevine AKA suhovinu za koju Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi da uzrokuje rak debelog crijeva. Al sta oni znaju, njima svakako upravlja pederski lobi, jel tako?
mirzaaa33

#221 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by mirzaaa33 »

Jimmy McNulty wrote:

Hoćete li i guzice da nas naguzite? :-) Obraćam se ovim agrsisvnim nepušačima, mentalnog sklopa sličnom vehabijskom a u većini to i jesu. :mrgreen:

Ovi naši seratori iz vlasti u Evropu naopako, 100 bitnijih problema u državi.

Treba riješiti i ovo pitanje ali ne možeš zabraniti sve odmah. Kome smeta što se puši u birtiji, koji ćeš tu ako živiš zdrav život.. Ostavi na izbor, ima i sad restorana i kafića gdje se ne može zapaliti. Ne smeta mi, ne moram otići tamo a i ako moram izdržaću to vrijeme dok sam tu. Totalna zabrana pušenja je idiotska ideja.

A i ovi što navijaju da kutija bude 20 KM.. dabogda vam lijekovi bili 2000. Šta će to vas usrećiti što će cigare poskupiti :-)
dezurni_ucenik

#222 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

Zabrane nisu nista dobro donijele :thumbup:
KIseljak12

#223 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by KIseljak12 »

foton wrote:

To za autobuska i tramvajska cekalista nisu proveli ni u Cemerici, gdje pusace mrze vise nego imigrante, pa tesko da ce kod nas provesti.

@Seln je totalno u pravu, samo istina boli, a istina je da nije ovo tema o stetnosti pusenja, nego o likovanju, pasivno-agresivnoj mrznji, itd. Bitno je da ste vi moralne gromade, a Einstein, Twain, Hubble, Bertrand Russel i svaki zivi pusac su govna i ljudski otpad.
ultima_palabra

#224 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by ultima_palabra »

seln wrote:
ultima_palabra wrote:Zato što je to svaka civilizovana zemlja odavno uradila. Nije valjda da smo mi pametniji?
Znam jednu civilizovau zemlju sa militantno nepusackim propisima, koja ide okolo i bombama uvodi "demokratiju". Da probamo i mi?
Ili da ipak prvo sredimo infrastrukturu, zastitimo okolinu od velikih zagadjivaca, ukinemo korupciju... tj. da uradimo ono sto su civilizovane zemlje uradile prije 50 godina.
Postavio sam konkretno pitanje: sta je problem? Je li problem dim ili egzistencija pusaca kao takvih?
Konkretno, meni je problem kad hoću otići na neki koncert, recimo... da su mi poslije sat oči zakrvavljene, dva-tri dana iz nosa i grla crno, odjeću i kosu moram u tri vode oprati. A izvalio 30 maraka za kartu, 50 za piće, 20 za hranu i taksi...

Te stvari koje ti navodiš zahtijevaju 10-20 godina da se isprave. Ovo ne.
S4mpion

#225 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by S4mpion »

mirzaaa33 wrote: A i ovi što navijaju da kutija bude 20 KM.. dabogda vam lijekovi bili 2000. Šta će to vas usrećiti što će cigare poskupiti :-)
Lijekovi će i tebi biti 2000KM i tvojim roditeljima i tvojoj braći i sestrama, te ostalim članovima porodice. Baš zato nije ni malo pametno ovo što si rekao.

Nije svejedno hoćeš li ući u čist kafić ili ćeš se gušit među 4 zida, eto razloga za sreću.
Post Reply