(STO) Nevalja se zaljubiti (?)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Hauptgefrajter-u Ba
#1 (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
zdravo forumasi,
cito sam vase komentare u vezi jucerasnje teme "Nevalja se zaljubiti".
Tema je nazalost zakljucana a ja bih sad da obnovim tu diskusiju i da pitam zasto nebih valjalo da se zaljubi neko u nekog.
Zato sto ste razocarani , povrijedjeni ? Sve to boli i sve su to ruzna iskustva koje smo svi dozivjeli nekada.
Ali po mom misljenju nebih se trebo covjek predat i reci sebi da nebude vise iskren prema drugima - pro sto nemas nista od toga kad se iztresas ne drugima zbog tudjih gresaka, drugo tako ces cjeli zivot biti sam. Na jednu stranu razumjem to ponasanje jer covjek pocinje mrziti sve i padne u nekakvu crnu rupu i sve mu bude mrsko fakat se nalazi u depresiji i samo gleda iz dana u dan da nekome stvara bol ili da prevari.
Ja kazem razumjem to ali to nevalja - jer nije do nas da sudimo ljudima , ima boga i bog sve vraca.
Sto se tice ljubavi i zaljubiti se toga nikad nece biti bez rizika, uvjek postoji rizik da covjek kad pokaze svoje osjecaje da bude povrjedjen - svak to treba sam da odluci za sebe - moze se zatvoriti i uvlaciti u sebe, pa onda zivi zivot kako hoces i varaj lazi glumi stime ides na sigurno u samocu - samo zato sto si prevaren i razocaran ?
Ispuni sebi zelje i sve nabavi sto ti treba, svoje potrebe ispuni ali ljubav nemoze da se kupi i kad dodje dan sudjenja imaces puno grijeha na racunu i nista nisi osvojio osim samocu i kasnu garantovanu.
Vako ides na rizik ali nezna se nikad mozda ces naletiti na neku koja stvarno misli iskreno i ti je lazes i prevaris - iako opet budes prevaren ja samo kazem sto te neubije ojaca te.
Eto to je to, moje misljenje, u jednoj recenici - Gadja te kamenom ti njega hljebom.
Osvjeta nevodi nicemu - a zaljubiti se to lijepo nesto bilo srecno ili ne pustite me barem da zivim samo jedan trenutak da mogu sanjati da se ta ljubav i vraca sa zeljene strane to je ljepse nego svakakva osvjeta.
cito sam vase komentare u vezi jucerasnje teme "Nevalja se zaljubiti".
Tema je nazalost zakljucana a ja bih sad da obnovim tu diskusiju i da pitam zasto nebih valjalo da se zaljubi neko u nekog.
Zato sto ste razocarani , povrijedjeni ? Sve to boli i sve su to ruzna iskustva koje smo svi dozivjeli nekada.
Ali po mom misljenju nebih se trebo covjek predat i reci sebi da nebude vise iskren prema drugima - pro sto nemas nista od toga kad se iztresas ne drugima zbog tudjih gresaka, drugo tako ces cjeli zivot biti sam. Na jednu stranu razumjem to ponasanje jer covjek pocinje mrziti sve i padne u nekakvu crnu rupu i sve mu bude mrsko fakat se nalazi u depresiji i samo gleda iz dana u dan da nekome stvara bol ili da prevari.
Ja kazem razumjem to ali to nevalja - jer nije do nas da sudimo ljudima , ima boga i bog sve vraca.
Sto se tice ljubavi i zaljubiti se toga nikad nece biti bez rizika, uvjek postoji rizik da covjek kad pokaze svoje osjecaje da bude povrjedjen - svak to treba sam da odluci za sebe - moze se zatvoriti i uvlaciti u sebe, pa onda zivi zivot kako hoces i varaj lazi glumi stime ides na sigurno u samocu - samo zato sto si prevaren i razocaran ?
Ispuni sebi zelje i sve nabavi sto ti treba, svoje potrebe ispuni ali ljubav nemoze da se kupi i kad dodje dan sudjenja imaces puno grijeha na racunu i nista nisi osvojio osim samocu i kasnu garantovanu.
Vako ides na rizik ali nezna se nikad mozda ces naletiti na neku koja stvarno misli iskreno i ti je lazes i prevaris - iako opet budes prevaren ja samo kazem sto te neubije ojaca te.
Eto to je to, moje misljenje, u jednoj recenici - Gadja te kamenom ti njega hljebom.
Osvjeta nevodi nicemu - a zaljubiti se to lijepo nesto bilo srecno ili ne pustite me barem da zivim samo jedan trenutak da mogu sanjati da se ta ljubav i vraca sa zeljene strane to je ljepse nego svakakva osvjeta.
- lolita_xx
#2 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
ma jok, kakva ljubav, nista to 
- bug
#3 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
a kako se to 'odluci' hoces li se ili neces zaljubiti?? 
- lolita_xx
#4 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
izgleda da mozebug wrote:a kako se to 'odluci' hoces li se ili neces zaljubiti??
obrces na svim kontinentima i to je to
- bug
#5 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
dobro ja moram priznat da mi je ovaj tekst prilicno
necitljiv
pa mozda nisam shvatila
poJentu

- lolita_xx
#6 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
moras prvo procitati onu temu nevalja se zaljubiti 
- bug
#7 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
je l' isto 'vako opsirna? 
- Cholina_Lokica
#8 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
ebes ljubav, nama treba grijanje 
i kakvi nevini muski i nevine zeMskinje
i bice sve ful kul
i odlucicemo da se zaljubimo, jer vako vise ne ide
i bice sve ful kul
- ljubav_aha
#9 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
zeljubljenost je odlican dozivljaj
tipu je pukao film,otvaranje teme mu je je bilo nesto poput terapije
hauptgerajter,Bog se pise velikim slovom,iz postovanja,ne samo iz gramatickog aspekta
tipu je pukao film,otvaranje teme mu je je bilo nesto poput terapije
hauptgerajter,Bog se pise velikim slovom,iz postovanja,ne samo iz gramatickog aspekta
- lolita_xx
#10 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
jestbug wrote:je l' isto 'vako opsirna?
ma jok, lik se htio samo pohvaliti da je imao zene sa svih kontinenata
- bug
#11 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
otisla, naisla na ovo
'Nikad nisam sreo iskrenog muskarca u zivotu. '
i odustala

i odustala
- lolita_xx
#12 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
bug wrote:otisla, naisla na ovo
i odustala![]()
![]()
nisam ni ja
-
Hauptgefrajter-u Ba
#13 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
Hvala vam - za gramaticku lekciju - evo da vam pokazem da sam razumio lekciju sa ovom recenicom.
Bog nam dao i sve nam je dzaba selo gori a ceslja se baba
vracamo se na temu i zelio bih da razjasnim neke stvari
prvo da nisam mislio da se bira to zaljubljenje , nego bira se dali ces pokusati naci nekoga znaci potruditi se nove ljude da upoznas - eto to.
a sto se tice mojih tema ja ih postavljam samo nako kad mi je dosadno - jer mi netreba terapija nikakva , djelimicno je taj lik od jucer upravu, i razumjem ga samo ja nisam ko on da sam imam namjeru niti zelju da se osvjetim curama koje upoznajem.
ja sam tip dva, taj koji zivi svoj zivot dalje , ganja obaveze, radi, i uziva - a uopste vise ne razmisljam dali cu se ikad vise zaljubiti u neku ili ne, neopterecujem se stim dali cu naci neku curu jer sam jednostavno podigno ruke i predo se sudbini nek bude sta hoce , ja cu gledati samo da uzivam sto bolje jer zivot je kratak i prozuji za cas
Bog nam dao i sve nam je dzaba selo gori a ceslja se baba
vracamo se na temu i zelio bih da razjasnim neke stvari
prvo da nisam mislio da se bira to zaljubljenje , nego bira se dali ces pokusati naci nekoga znaci potruditi se nove ljude da upoznas - eto to.
a sto se tice mojih tema ja ih postavljam samo nako kad mi je dosadno - jer mi netreba terapija nikakva , djelimicno je taj lik od jucer upravu, i razumjem ga samo ja nisam ko on da sam imam namjeru niti zelju da se osvjetim curama koje upoznajem.
ja sam tip dva, taj koji zivi svoj zivot dalje , ganja obaveze, radi, i uziva - a uopste vise ne razmisljam dali cu se ikad vise zaljubiti u neku ili ne, neopterecujem se stim dali cu naci neku curu jer sam jednostavno podigno ruke i predo se sudbini nek bude sta hoce , ja cu gledati samo da uzivam sto bolje jer zivot je kratak i prozuji za cas
- Furby
#14 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
Procitala, malo mi tesko bilo, popila tabletu, malo lakse
Ljubav nije paradajz
Whatever that means
Ljubav nije paradajz
Whatever that means
- Ekspanzi
#15 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
mozel grijanje dijeljenjem tjelesne temperatureDile wrote:ebes ljubav, nama treba grijanje
i bice sve ful kul
nisam nov al sam ocuvan
- Cholina_Lokica
#16 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
moRe moRe kako ne moRe, zauhar je bilo staEkspanzi wrote:mozel grijanje dijeljenjem tjelesne temperatureDile wrote:ebes ljubav, nama treba grijanje
i bice sve ful kul
i odlucicemo da se zaljubimo, jer vako vise ne ide![]()
nisam nov al sam ocuvan
-
Hauptgefrajter-u Ba
#18 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
hvala zoya
- Ekspanzi
#19 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
de bona zoya vidis da se Zdogovaram zaZoya wrote:Tema odron!!
- Cholina_Lokica
#20 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
kakav odron... gdje ce plahije biti, vidis da 'ocemo da se grijemoEkspanzi wrote:de bona zoya vidis da se Zdogovaram zaZoya wrote:Tema odron!!![]()
- Josip
#21 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
valja se zaljubiti ali ne valja kada se prekine a ti još zaljubljen.
da je veza opstala možda još neko vrijeme, tko zna, možda bi se čovjek (ja, ti, on) ohladio i čak prekinuo pa ne bi bilo tako teško.
ovako boli jedno vrijeme.
da je veza opstala možda još neko vrijeme, tko zna, možda bi se čovjek (ja, ti, on) ohladio i čak prekinuo pa ne bi bilo tako teško.
ovako boli jedno vrijeme.
-
Hauptgefrajter-u Ba
#22 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
boli svakako
- Josip
#23 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
kako nema????zoom66 wrote:tema o ljubavi uvijek me ugnjavi, nema ljubavi u kapitalizmu, sve je bazirano na materijalizmu...
jbt, ala kakim ko grlica.
ima ljubavi prema novcu. ljudi se lako zaljube u novac.!
- sheilak
#24 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
Ima i ljubav prema sebi samoj / samom , kao pocetak jedne predivne romance. 
- RIZVA
#25 Re: (STO) Nevalja se zaljubiti (?)
Cijeli je život razdjeljen
na tri razdoblja :
slutnja ljubavi
djelovanje ljubavi i
prisjećanje na ljubav.
na tri razdoblja :
slutnja ljubavi
djelovanje ljubavi i
prisjećanje na ljubav.