sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

ljubav_aha

#26 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by ljubav_aha »

anais_nin,to si dobro rekla,ali se ne mogu prestati smijati :lol: na ovu "novu " temu nemam komentar :lol:
maccarona

#27 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by maccarona »

ja ugl. citam samo naslov :D
nisam ovdje da pisem dva metra duge textove :D samo mi je to jos trebalo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ljubav_aha

#28 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by ljubav_aha »

maccarona wrote:ja ugl. citam samo naslov :D
nisam ovdje da pisem dva metra duge textove :D samo mi je to jos trebalo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nema potrebe,vecina forumasa/ica ne cita duge komentare ;-)

evo ja jos pokusavam odgovoriti na pitanje vlstite "nove" teme :lol:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#29 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by Latina »

anais_nin wrote: ....kao sto rekoh ljubav ne bira....nema raspored, nema trazenja, nema pronalazenja, kad se desi, desi se...
Aha.

Ljubav je cudo ili je nece biti.

Svemir se otvori i pokaze ti nju/njega...i sve prekoncepcije padaju u vodu. On/a najobicniji/a, najprosjecniji/a, postane centar tvog svijeta. Magija.
anais_nin

#30 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by anais_nin »

Latinica wrote:
anais_nin wrote: ....kao sto rekoh ljubav ne bira....nema raspored, nema trazenja, nema pronalazenja, kad se desi, desi se...
Aha.

Ljubav je cudo ili je nece biti.

Svemir se otvori i pokaze ti nju/njega...i sve prekoncepcije padaju u vodu. On/a najobicniji/a, najprosjecniji/a, postane centar tvog svijeta. Magija.
:) :) :) :) :)
maccarona

#31 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by maccarona »

jaoooo :D predivno :D
upravo sam u centru propasti :D
ljubav_aha

#32 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by ljubav_aha »

eh,izgleda sam previse prizmeljena osoba.ali se ljubav ne mora dozivjeti kao cudo :|
anais_nin

#33 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by anais_nin »

ljubav_aha wrote:eh,izgleda sam previse prizmeljena osoba.ali se ljubav ne mora dozivjeti kao cudo :|
pa dozivljava se (ili je neki dozivljavaju) kao cudo bas zbog toga sto je rijetka i sto se mnogima desava da je 1) ne vide, 2) nisu u stanju da je vide ili 3) ne znaju sta da rade s njom cak i kad je spoznaju :)

nema to veze ni sa prizemljenjem ni sa uzemljenjem :D mislim sve je moguce, ali nesto mi je tesko povjerovati da nekog mozes voljeti racionalno :D ma koliko racionalna osoba bila :D
ljubav_aha

#34 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by ljubav_aha »

anais_nin wrote:
ljubav_aha wrote:eh,izgleda sam previse prizmeljena osoba.ali se ljubav ne mora dozivjeti kao cudo :|
pa dozivljava se (ili je neki dozivljavaju) kao cudo bas zbog toga sto je rijetka i sto se mnogima desava da je 1) ne vide, 2) nisu u stanju da je vide ili 3) ne znaju sta da rade s njom cak i kad je spoznaju :)

nema to veze ni sa prizemljenjem ni sa uzemljenjem :D mislim sve je moguce, ali nesto mi je tesko povjerovati da nekog mozes voljeti racionalno :D ma koliko racionalna osoba bila :D
razumijem,sve dobre i lose stvari su rijetke,stara novost,ali cuda se tesko definisu,proces ljubavi nije totalno nedefinisan,vec vrlo cesto konfuzan proces protoka naravno najvise emocija,a to sto uzvracena ljubav definisana kao cudo,malo mi zvuci "otrcano"

voljeti je najbolje racionalno,znaci,znati zasto volis tu osobu,osoba nije boja koju voli samo zato sto ti se dopada iz nekog samo sebi mozda poznatog razloga, biti zaljubljen je dio iracionalnog svijeta,tj, period kad nas najvise drma val hormona
fishtrija

#35 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by fishtrija »

M nisi ti fulila temu, nego si je pogrešno formulisala, rekoh ti ja odmah u startu. A kad već zapinješ kod izbora... šta je tu loše? I najlošija iskustva su dobra na kraju krajeva - barem ih nećeš ponavljati. Samo ti nastavi sa upoznavanjem i magija, što reče neko maloprije, će se desiti... ali nemoj je čekati da se desi nego se opusti i uživaj u životu.

Ili ovako: Zamisli samo da si u lošoj vezi, u kojoj ne uživaš ni ti ni on, a za koju ne znaš uopšte kako je se kutarisati...
ljubav_aha

#36 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by ljubav_aha »

fishtrija wrote:M nisi ti fulila temu, nego si je pogrešno formulisala, rekoh ti ja odmah u startu. A kad već zapinješ kod izbora... šta je tu loše? I najlošija iskustva su dobra na kraju krajeva - barem ih nećeš ponavljati. Samo ti nastavi sa upoznavanjem i magija, što reče neko maloprije, će se desiti... ali nemoj je čekati da se desi nego se opusti i uživaj u životu.
Ili ovako: Zamisli samo da si u lošoj vezi, u kojoj ne uživaš ni ti ni on, a za koju ne znaš uopšte kako je se kutarisati...

nemoj je čekati da se desi nego se opusti i uživaj u životu :arrow: slazem se sa tobom,to sam davno shvatila,mozda sam samo malo nestrpljiva,hvala ;-)
Furby

#37 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by Furby »

Kompjuter :evil:
shalaedin

#38 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by shalaedin »

ma puno je ljepse kada nekoga spontano upoznas, nego kad je to ono preforsirano.
mnogima je tesko da se otrgnu od straha da nece biti odbijeni.
Licno i meni je to nekada problem, iskuljucivo zavisi od moga raspolozenja i drustva u kojem sam.
Medjutim kad probijem led, nije mi tesko da pridobijem necije simpatije i da nekoga ja zagotivim.

:sax:
Post Reply