sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

ljubav_aha

#1 sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by ljubav_aha »

isnpirisana pricom sa kolegom,pokusavali smo pronaci najblizi razlog problema

zakljucila sam da sve moze biti problem,ali u pricnipu,svaki odogovor je pogresan
Last edited by ljubav_aha on 22/04/2008 01:04, edited 1 time in total.
pitt

#2 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by pitt »

kako koga.... :D
mamica papucarka

#3 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by mamica papucarka »

pitt wrote:kako koga.... :D
i ja isto kazem :oops: :D
ljubav_aha

#4 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by ljubav_aha »

pitt :!: :?:
ljubav_aha

#5 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by ljubav_aha »

mamica papucarka wrote:
pitt wrote:kako koga.... :D
i ja isto kazem :oops: :D
vazno je da ste se razumjeli :lol: :lol:
3xa

#6 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by 3xa »

predrasude
Vertigo

#7 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by Vertigo »

tersluk
NijeNego

#8 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by NijeNego »

Navika i strah od (ponovnog) neuspjeha :D

Kad je prava osoba u pitanju, sve te prepreke postaju lako premostive :D
milivoje

#9 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by milivoje »

Ne znaš dok ne probaš...
A kada (i ako) probaš...tad' je već kasno.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Jer poslije...khhh, khhh, probanja nema kajanja.
anais_nin

#10 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by anais_nin »

ljubav_aha wrote:isnpirisana pricom sa kolegom,pokusavali smo pronaci najblizi razlog problema

zakljucila sam da sve moze biti problem,ali u pricnipu,svaki odogovor je pogresan

ljubav ne bira...tu nema hocu, necu...kad te strefi samo je pitanje kako ces se postaviti prema tome sto ti se desilo....da li ces znati cijeniti to, njegovati, uzgajati jer malo koja ljubav je ko kaktus pa da i u najgorim uslovima bez puno truda prezivi....

a ako trazis osobu za zajednicki zivot to je vec nesto drugo :roll: meni to zvuci nekako skalkulisano i proracunato kao da trazis nekog da popuni upraznjeno radno mjesto :oops: das konkurs u novine, na net i onda intervjuises kandidate dok ne nadjes najpovoljnijeg :D :evil:
fishtrija

#11 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by fishtrija »

Ništa.

A mogu pretpostaviti kako je razgovor išao... "Jooj kako ja ne mogu upoznati nikoga da me mazi, pazi, da mi bude srodna dušaa.." "-ma pusti bona, ovi muškarci današnji, i kad bi ga našla, prevario bi te za dva dana..." I slično. Malo karikiranja...

U suštini, šta želim kazati je: Izvini, ali krivo si postavila pitanje - tebe, ali ni ikoga drugog, nikakav objektivan razlog ne spriječava da upoznaš "osobu za zajednički život", niti ikakvu drugu osobu. To je dakle do tebe. Svakome možeš prići i upoznati se. Ali, mislim da to i nije problem koji navodiš da postoji. Mislim da aludiraš, možda i nesvjesno, da ti ne uspijeva upoznati osobu koja bi bila odgovarajuća za taj zajednički život. Kako ti to definiraš i uslovljavaš, to ti znaš najbolje. A ako je tako, onda ti ja mogu savjetovati samo da ne prestaješ upoznavati ljude inače (u tvom slučaju muškarce, pretpostavljam), jer nikada ne znaš ko ima taj potencijal koji bi zadovoljio tvoje čežnje za zajedničkim životom, ali i kome bi ti kao ličnost odgovarala. Greška je misliti da postoji problem u nekome, ako ne znaš zasigurno šta je i kakav je taj problem. Ako si sama sebi postavila neku kočnicu u startu, i neke kriterije koje mora osoba ispuniti prije nego izgovori i banalno "ciao", onda je to jedan od problema koje bi mogla imati u ispunjenju i realizaciji svoga cilja. Budi otvorena, širokogruda i slobodoumna i rezultat će doći sam po sebi. Ništa u životu, pa ni to, ne možeš prisiliti da se desi.
mamica papucarka

#12 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by mamica papucarka »

fishitrija pametno zbori :shock: :lol: :lol:

:mrgreen: :skoljka:
ljubav_aha

#13 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by ljubav_aha »

anais_nin wrote:
ljubav_aha wrote:isnpirisana pricom sa kolegom,pokusavali smo pronaci najblizi razlog problema

ljubav ne bira...tu nema hocu, necu...kad te strefi samo je pitanje kako ces se postaviti prema tome sto ti se desilo....da li ces znati cijeniti to, njegovati, uzgajati jer malo koja ljubav je ko kaktus pa da i u najgorim uslovima bez puno truda prezivi....

a ako trazis osobu za zajednicki zivot to je vec nesto drugo :roll: meni to zvuci nekako skalkulisano i proracunato kao da trazis nekog da popuni upraznjeno radno mjesto :oops: das konkurs u novine, na net i onda intervjuises kandidate dok ne nadjes najpovoljnijeg :D :evil:

ne ,nisam mislila na trazenje nekoga ko ce upotpuniti prazno mijesto ;-)
ljubav_aha

#14 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by ljubav_aha »

fishtrija wrote:Ništa.

A mogu pretpostaviti kako je razgovor išao... "Jooj kako ja ne mogu upoznati nikoga da me mazi, pazi, da mi bude srodna dušaa.." "-ma pusti bona, ovi muškarci današnji, i kad bi ga našla, prevario bi te za dva dana..." I slično. Malo karikiranja...

U suštini, šta želim kazati je: Izvini, ali krivo si postavila pitanje - tebe, ali ni ikoga drugog, nikakav objektivan razlog ne spriječava da upoznaš "osobu za zajednički život", niti ikakvu drugu osobu. To je dakle do tebe. Svakome možeš prići i upoznati se. Ali, mislim da to i nije problem koji navodiš da postoji. Mislim da aludiraš, možda i nesvjesno, da ti ne uspijeva upoznati osobu koja bi bila odgovarajuća za taj zajednički život. Kako ti to definiraš i uslovljavaš, to ti znaš najbolje. A ako je tako, onda ti ja mogu savjetovati samo da ne prestaješ upoznavati ljude inače (u tvom slučaju muškarce, pretpostavljam), jer nikada ne znaš ko ima taj potencijal koji bi zadovoljio tvoje čežnje za zajedničkim životom, ali i kome bi ti kao ličnost odgovarala. Greška je misliti da postoji problem u nekome, ako ne znaš zasigurno šta je i kakav je taj problem. Ako si sama sebi postavila neku kočnicu u startu, i neke kriterije koje mora osoba ispuniti prije nego izgovori i banalno "ciao", onda je to jedan od problema koje bi mogla imati u ispunjenju i realizaciji svoga cilja. Budi otvorena, širokogruda i slobodoumna i rezultat će doći sam po sebi. Ništa u životu, pa ni to, ne možeš prisiliti da se desi.
nemam problem sa kretanjem u drustvu,kao i upoznavanjem osoba,mozda su ,prizanjem vlastiti kriteriji su sucise zahtjevni,a davno sam shvatila da se ljubav ne moze desiti prislinom putem,a jos manje natjerati nekog da te voli ;-)
anais_nin

#15 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by anais_nin »

ljubav_aha wrote: ne ,nisam mislila na trazenje nekoga ko ce upotpuniti prazno mijesto ;-)

izvini ali me to i dalje zvuci kao popunjavanje radnog mjesta :D

naravno da nije jednostavno upoznati osobu koja pomjeri nesto u nama, s kojom dozivljavamo nesto rijetko, neopisivo....kao sto rekoh ljubav ne bira....nema raspored, nema trazenja, nema pronalazenja, kad se desi, desi se....ali za mene to ne podrazumjeva "provodjenje ostatak zivota zajedno" ili "osoba za zajednicki zivot"....kuda i da li uopste ikud ce nas ta ljubav odvesti, sta donosi sutra, pa mislim da niko od nas to ne zna dok se ne zadesi u tom "zajednickom zivotu" :) ako se kockice posloze tako.....

vjerovatno je do mene :D ja nikad nisam praktikovala te analize koliko je neko "pogodan ili podoban za vezu" ili sta nosi buducnost ili evo ga dusu dao za zenit :evil: :D pa mozda zato ne kontam :)
ljubav_aha

#16 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by ljubav_aha »

anais_nin wrote:
ljubav_aha wrote: ne ,nisam mislila na trazenje nekoga ko ce upotpuniti prazno mijesto ;-)

izvini ali me to i dalje zvuci kao popunjavanje radnog mjesta :D

naravno da nije jednostavno upoznati osobu koja pomjeri nesto u nama, s kojom dozivljavamo nesto rijetko, neopisivo....kao sto rekoh ljubav ne bira....nema raspored, nema trazenja, nema pronalazenja, kad se desi, desi se....ali za mene to ne podrazumjeva "provodjenje ostatak zivota zajedno" ili "osoba za zajednicki zivot"....kuda i da li uopste ikud ce nas ta ljubav odvesti, sta donosi sutra, pa mislim da niko od nas to ne zna dok se ne zadesi u tom "zajednickom zivotu" :) ako se kockice posloze tako.....

vjerovatno je do mene :D ja nikad nisam praktikovala te analize koliko je neko "pogodan ili podoban za vezu" ili sta nosi buducnost ili evo ga dusu dao za zenit :evil: :D pa mozda zato ne kontam :)
razumijem te,slazem sa u popunosti sa tobom,tema je nepravilno definisana :skoljka:
mima202

#17 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by mima202 »

mene sprecava internet... :D :D :D
fishtrija

#18 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by fishtrija »

ljubav_aha wrote:
fishtrija wrote:Ništa.

nemam problem sa kretanjem u drustvu,kao i upoznavanjem osoba,mozda su ,prizanjem vlastiti kriteriji su sucise zahtjevni,a davno sam shvatila da se ljubav ne moze desiti prislinom putem,a jos manje natjerati nekog da te voli ;-)
Uh jesi požurila pa priznajem ispade prizanjem i suviše sucise... :D Šalim se, naravno. Eh, pa ako si shvatila to kako sam i ja pokušao objasniti, onda definitivno ne trebaš razmišljati u smjeru kako si postavila temu. Nek ne bude da je tema fula, uvijek treba diskutovati nebitno o čemu, ali jednostavno si se donekle pogrešno izrazila. I spusti kriterije, vidjećeš kol'ko je zabavnije i šire i povoljnije i mogućnije sve... ;-)
fishtrija

#19 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by fishtrija »

mamica papucarka wrote:fishitrija pametno zbori :shock: :lol: :lol:

:mrgreen: :skoljka:
Naravno...buljavi i ona dva u paru... sve mi je jasno. Ljubim i ja tebe :D

Al ne znam šta školjkica predstavlja... nikad nisam volio smajlije... :-?
ljubav_aha

#20 Re: sto nas sprecava upoznati osobu za zajednicki zivot

Post by ljubav_aha »

[quote="fishtrija]Uh jesi požurila pa priznajem ispade prizanjem i suviše sucise... :D Šalim se, naravno. Eh, pa ako si shvatila to kako sam i ja pokušao objasniti, onda definitivno ne trebaš razmišljati u smjeru kako si postavila temu. Nek ne bude da je tema fula, uvijek treba diskutovati nebitno o čemu, ali jednostavno si se donekle pogrešno izrazila. I spusti kriterije, vidjećeš kol'ko je zabavnije i šire i povoljnije i mogućnije sve... ;-)[/quote]

fishtrija,hvala na razumijevanju,sto se tice kriterija,nije problem iskljucivost,vec izbor
maccarona

#21 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by maccarona »

sprijecava nas strah :? :D :D nema vise slobode :( i te stvari :D
ljubav_aha

#22 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by ljubav_aha »

profulala sam temu,opet :lol:
maccarona

#23 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by maccarona »

nije nista smijesno.... :D :D :D :D :D :D ozbiljno ti govorim :D
ljubav_aha

#24 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by ljubav_aha »

razumjela sam,anksioznost :skoljka:
anais_nin

#25 Re: sto nas sprecava upoznati osobu ,ili sam opet fulalala temu

Post by anais_nin »

ljubav_aha wrote:profulala sam temu,opet :lol:

ama sloboda interpretacije :D vidis da svak postavljeno pitanje dozivljava na svoj nacin :D
Post Reply