Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

dugacki

#26 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by dugacki »

mileS wrote:o da ja sam bio 878. posjetilac njegove web stranice http://www.matthewparish.com/index.html

jao tipa jao ugleda jao utjecaja na svjetsku politiku:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bas tako, zbog ovakvog nacina razmisljanja on je sada BIVSI savjetnik.
leo karan

#27 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by leo karan »

Andaluz1 wrote:To je implementacija Milosevicovog-Izetbegovicevog plana preseljenja naroda i rusenej BH drzave (srpsko-muslimaska jalta, jos prije pocetka agresije).

Dejton je tako napravljen da se u duzem roku unisti BH dzrava, a formira RS, pristankom i same zrtve agresije, njenih lojalnih gradjana. A oni su sa 64% glasova tokom referenduma za nezavisnost jasno kazali sta zele, cjelovitu, dmokratsku, gradjansku drzavu BH.

Tako narode, sada prepoznajete one koji su vam slagali suplju u "realnoj politici" (koja priznaje samo genocidnu realnost, i o politici korak po korak do potpung unistenja BH drzave). Sada kada ste dali takvima 100% vlast i kada su takvi osvojili 100% medije, sada se zapitajte hocete li ih i dalje podrzavati.

Nemjte se zanositi da ce FBIH u toj mirndopskoj agresiji ostati netaknuta. I tu je pakleni plan pripremljen, koga ste mogli nazrijti nedavno u Sirokom Brijegu. Plan veleizdajnika iz SDA, SDP i SBIH je da za pare prodaju i Bosnu i Bosnjake i Bosance, da vas strpaju u dva getoa i onda prepuste laganom genocidu korak po korak, dok ne postanete drumski narod i ne pocnete sakupljati staro gvozdje da bi prezivjeli. A oni ce zivjeti u velelepnim kucama, sa divnim fasadama, dok i po njih sejtan ne dojde, kao sto je dosao po Mehmeda Spahu, koji u doba KSHS proda cijelu Bosnu za minstarsku fotelju.
mogu sa tugom i bijesom konstatovati da uzalud pricas
kako je to frustrirajuce, ponavljati iste greske kao i prije sto godina :x
Real Khan

#28 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by Real Khan »

Haris.ba wrote:A sa cime bi to Bosnjaci "oslobadjali" teritorije? Ne ratuje se samo sa ak-47 i dva okvira metaka.
Ma eto, baš ćemo ti ovdje na forumu onako "u povjerenju" otkriti čime se raspolaže...Yes, yashta radi :D
Joj, što su ovi beogradski agenti nekako devalvirali i postali sve naivniji i nesposobniji. Izgleda da je nešto ofalio i taj kadar, a prije su imali puno sposobnije ljude :D

Nemoj mi šta zamjeriti, ali ovo me podjetilo na jednog (sada već bivšeg) operativca SDB koji je pred sami rat došao u moju mahalu i predstavljao nam se da je "iz Patriotske lige" i tražio da mu kažemo čime raspolažemo od oružja i municije...Mi mu naravno rekli da "nemamo ništa", a kada su nakon nekoliko dana krenuli velikosrpski "junaci" da "preuzmu kontrolu" upišali su se od straha :D
Vidio sam tog "operativca" nedavno, ostao je bez posla pa sada kao nešto tuži državu...

A što se tiče "analize" dotičnog "stručnjaka", @orbini je već objasnio sasvim dovoljno...Može nam se i Matthew i naručioc ovog sranja od "analize" (Premijer RS-a i Predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik) napušiti bosanske čune ukoliko računaju na bosansko "klepetanje ušima" i "mirenjem sa stanjem na terenu". Stanje se začas promijeni i tada sve "analize" padaju u vodu i plove Savom i Drinom prema BG...

I postavljač teme je u najmnju ruku ofiran...kao nešto priča "hrvatski" a ono koristi tipične istočnobosanske izraze poput "nemere", "more bit' bidne" i sl. :D
osa

#29 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by osa »

zanimljivo je da dobar broj međunarodnih predstavnika u bih, jednu priču priča dok je u službi tj. dok prima plaći i dok se mora slijediti oficijelna politika onih koji su ih postavili, čim odu iz bih, odmah više ili manje počinju mijenjati priču i vraćaju se na "real politiku" ili na faktično stanje na terenu.
da li je to njihovo stvarno mišljenje ili kako neki kažu "naručeno mišljenje" od strane nekog bih lobija, ako je ovo drugo tu i nema neke opasnosti za bih, ali ako je ovo prvo, pitanje je vremena i strpljenja mz-e kad će oni ovaklva mišljenja početi iznositi kao oficijelnu politiku.
Broj 1

#30 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by Broj 1 »

Ti me podsjecas na Dudu sa Superbosne.

Prepoznali smo mi sve redom i prije tebe!
Andaluz1 wrote:To je implementacija Milosevicovog-Izetbegovicevog plana preseljenja naroda i rusenej BH drzave (srpsko-muslimaska jalta, jos prije pocetka agresije).

Dejton je tako napravljen da se u duzem roku unisti BH dzrava, a formira RS, pristankom i same zrtve agresije, njenih lojalnih gradjana. A oni su sa 64% glasova tokom referenduma za nezavisnost jasno kazali sta zele, cjelovitu, dmokratsku, gradjansku drzavu BH.

Tako narode, sada prepoznajete one koji su vam slagali suplju u "realnoj politici" (koja priznaje samo genocidnu realnost, i o politici korak po korak do potpung unistenja BH drzave). Sada kada ste dali takvima 100% vlast i kada su takvi osvojili 100% medije, sada se zapitajte hocete li ih i dalje podrzavati.

Nemjte se zanositi da ce FBIH u toj mirndopskoj agresiji ostati netaknuta. I tu je pakleni plan pripremljen, koga ste mogli nazrijti nedavno u Sirokom Brijegu. Plan veleizdajnika iz SDA, SDP i SBIH je da za pare prodaju i Bosnu i Bosnjake i Bosance, da vas strpaju u dva getoa i onda prepuste laganom genocidu korak po korak, dok ne postanete drumski narod i ne pocnete sakupljati staro gvozdje da bi prezivjeli. A oni ce zivjeti u velelepnim kucama, sa divnim fasadama, dok i po njih sejtan ne dojde, kao sto je dosao po Mehmeda Spahu, koji u doba KSHS proda cijelu Bosnu za minstarsku fotelju.
Andaluz1

#31 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by Andaluz1 »

osa wrote:zanimljivo je da dobar broj međunarodnih predstavnika u bih, jednu priču priča dok je u službi tj. dok prima plaći i dok se mora slijediti oficijelna politika onih koji su ih postavili, čim odu iz bih, odmah više ili manje počinju mijenjati priču i vraćaju se na "real politiku" ili na faktično stanje na terenu.
da li je to njihovo stvarno mišljenje ili kako neki kažu "naručeno mišljenje" od strane nekog bih lobija, ako je ovo drugo tu i nema neke opasnosti za bih, ali ako je ovo prvo, pitanje je vremena i strpljenja mz-e kad će oni ovaklva mišljenja početi iznositi kao oficijelnu politiku.
Zaboravljs da je i Hitler imao fakticko stanje na terenu, da je i on imao svoj Treci Rajh i da je i to bila realnost. Ja se tim argumentima za buducnost nebih sluzio, vec bi prepoznao naciste/fasiste i normalnu raji i napravio svoj izbor.
portal01

#32 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by portal01 »

Andaluz1 wrote:
Haris.ba wrote:A sa cime bi to Bosnjaci "oslobadjali" teritorije? Ne ratuje se samo sa ak-47 i dva okvira metaka.
Bosonoga vojska je najjaca!
Hajmo nek se sva dijaspora vrati uzme puske i oslobodi teritorij ... i nakon toga natjera milion srba da zavole BiH
dzungalunga

#33 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by dzungalunga »

Real Khan wrote:I postavljač teme je u najmnju ruku ofiran...kao nešto priča "hrvatski" a ono koristi tipične istočnobosanske izraze poput "nemere", "more bit' bidne" i sl. :D
Na razornoj i zavidnoj si visini rasclambe, Real Khan. Posebno glede kako to treba sa onim - kako sam velis - bosanskim cu****.
Ali pustimo - nemoras ti real Khan - brzo to.

Nisam bas upoznat sa nerjecjem ist bocne (mislis li na Podrinje ili na podrucje izmedju podrinja i rijeke Bosne?), ali bilo bi zanimljivo cuti kakvo je to narjecje. ja ti inace govorim narjecjem ´ercegovine
Znas, one, di ne ma ni slova f ni h ako se zeli pricati na nacin na koji su nam didovi pricali. I tu se mere reci mere, ali ne mora. Kuzis? (sumnjam, ali eto...). I di nema Bosne ni lijeka radi. Samo Hercegovina.

A sada, najzad na temu Kublai!
Andaluz1

#34 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by Andaluz1 »

leo karan wrote:
Andaluz1 wrote:mogu sa tugom i bijesom konstatovati da uzalud pricas
kako je to frustrirajuce, ponavljati iste greske kao i prije sto godina :x
Vise literature o tome sta se desava, crno na bijelo, mozes naci ovdj:

http://www.scribd.com/doc/23192411/O-daytonskom-Ustavu

Ko namjerava osovati postenu, normalnu, gradjansku stranku ovo je obavezna literatura.
dallton

#35 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by dallton »

palermo wrote:Da me sad ubijete, ja ne znam šta bih mogao reći o ovome tekstu.
Vjerovatno postavljač teme ima ponešto reći, možda bi bilo zanimljivije to čitati od ove nazovi analize.Mada i to kad razsmislim , jok. Dosadilo brate slušati kako ćemo , eto propasti i šta ti ja ne znam. Radite brate šta mislite da treba, a pustite nas da radimo ono što mi mislimo da treba.Evo me k'a Dalton :D
:mrgreen: jesil se to slozio konacno sa mnom? ...a svakojake analize, perish i ostalo - meni se cini da se ovdje (ali ne samo ovdje) sto se tice teme i komentara vise pokusava ubjediti same sebe i/ili bosnjake da kao "ne mogu nista postici, bespomocni su, getoizirani tralalalala"...pa kad su bespomocni sto se vise ne ostvare ti velikolijepi planovi nezavisan ja nezavisan ti? sva se prica svodi na jednu od ove dvije kombinacije ili "bosnjaci nece nista uciniti jer ce se navici" ili "ne mogu nista uciniti, jer kao teska je situacija nema se cime..." - sto neko rece gore, totalno nepoznavenje i psihologije i stanja na terenu...jos da dodam i ovo: svakako ce doci momenat u kojem ce se sve ove gornje provjeriti u praksi, i bice smijesno pravo, recimo perish napise tekst "ovu ljudi su potpuno necivilizirani nisu se navikli onako kako su trebali, " ili "pogledaj sta rade a svi znaju da su bespomocni" :mrgreen:
Sezam

#36 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by Sezam »

dzungalunga wrote:
Real Khan wrote:I postavljač teme je u najmnju ruku ofiran...kao nešto priča "hrvatski" a ono koristi tipične istočnobosanske izraze poput "nemere", "more bit' bidne" i sl. :D
Na razornoj i zavidnoj si visini rasclambe, Real Khan. Posebno glede kako to treba sa onim - kako sam velis - bosanskim cu****.
Ali pustimo - nemoras ti real Khan - brzo to.

Nisam bas upoznat sa nerjecjem ist bocne (mislis li na Podrinje ili na podrucje izmedju podrinja i rijeke Bosne?), ali bilo bi zanimljivo cuti kakvo je to narjecje. ja ti inace govorim narjecjem ´ercegovine
Znas, one, di ne ma ni slova f ni h ako se zeli pricati na nacin na koji su nam didovi pricali. I tu se mere reci mere, ali ne mora. Kuzis? (sumnjam, ali eto...). I di nema Bosne ni lijeka radi. Samo Hercegovina.

A sada, najzad na temu Kublai!
Pa jel ima il nema "h" kod vas u (h)Ercegovini?

Mislim, a tema je = pa nek se osamostale, pa kom obojci kom opanci...ali mirno nece proci garant.
dallton

#37 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by dallton »

ma kakvi oni i njihovo osamostaljenje i ostali lonci i bakraci, hoce ljudi da budu u centru paznje pa ispaljuju lazne rakete pune dima bez vatre
osa

#38 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by osa »

Andaluz1 wrote:
osa wrote:zanimljivo je da dobar broj međunarodnih predstavnika u bih, jednu priču priča dok je u službi tj. dok prima plaći i dok se mora slijediti oficijelna politika onih koji su ih postavili, čim odu iz bih, odmah više ili manje počinju mijenjati priču i vraćaju se na "real politiku" ili na faktično stanje na terenu.
Zaboravljs da je i Hitler imao fakticko stanje na terenu, da je i on imao svoj Treci Rajh i da je i to bila realnost. Ja se tim argumentima za buducnost nebih sluzio, vec bi prepoznao naciste/fasiste i normalnu raji i napravio svoj izbor.

oprosti ali kontar ti nema veze s vezom, šta bih ja sad trebao napisati, komentar u stilu, "zaboravljaš i da su indijanci imali cijelu ameriku, bili uvjereni da im je nitko ne može oduzeti, a gdje su sad", hajde malo smislenije, znaš ti kad hoćeš.
portal01

#39 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by portal01 »

Nama Bosnjacima je Jaser Arafat najbolje rekao ....
portal01

#40 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by portal01 »

dallton wrote:ma kakvi oni i njihovo osamostaljenje i ostali lonci i bakraci, hoce ljudi da budu u centru paznje pa ispaljuju lazne rakete pune dima bez vatre
Ovaj put neces bjezat?
osa

#41 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by osa »

kad se osvrnemo na stanje u bih, na mogućnost političkog kompromisa, na način na koji funkcionira bih( praktički pod međunarodnim protektoratom), na međunacionalne odnose koji nisu baš na zavidnoj razini, čini mi se da analiza matthew parisha realnija nego želje onih koji žele živjeti u građanskoj državi bez entiteta. jedino ukoliko oni koji zagovaraju ovakav ustroj države znaju nešto što nas većina ne zna, ukoliko imaju nekog jakog "asa" u rukavu.
Sezam

#42 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by Sezam »

osa wrote:kad se osvrnemo na stanje u bih, na mogućnost političkog kompromisa, na način na koji funkcionira bih( praktički pod međunarodnim protektoratom), na međunacionalne odnose koji nisu baš na zavidnoj razini, čini mi se da analiza matthew parisha realnija nego želje onih koji žele živjeti u građanskoj državi bez entiteta. jedino ukoliko oni koji zagovaraju ovakav ustroj države znaju nešto što nas većina ne zna, ukoliko imaju nekog jakog "asa" u rukavu.

Ne radi se ovdje o 'partiji karata'

Situacija je vrlo jednostavna.

RS hoce otcjepljenje.
Otcjepljenje se nece desiti mirnim putem.

Bosne i Hercegovine ce uvijek biti.
RS nece.
palermo

#43 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by palermo »

osa wrote:kad se osvrnemo na stanje u bih, na mogućnost političkog kompromisa, na način na koji funkcionira bih( praktički pod međunarodnim protektoratom), na međunacionalne odnose koji nisu baš na zavidnoj razini, čini mi se da analiza matthew parisha realnija nego želje onih koji žele živjeti u građanskoj državi bez entiteta. jedino ukoliko oni koji zagovaraju ovakav ustroj države znaju nešto što nas većina ne zna, ukoliko imaju nekog jakog "asa" u rukavu.
:D :D oko ba budimo realni
detroit-mercy

#44 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by detroit-mercy »

Hocel to osamostaljenje vec jednom, evo cekam vec od 92 da se neko osamostali ali nikako ne ide.
Andaluz1

#45 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by Andaluz1 »

portal01 wrote:
Andaluz1 wrote:
Bosonoga vojska je najjaca!
Hajmo nek se sva dijaspora vrati uzme puske i oslobodi teritorij ... i nakon toga natjera milion srba da zavole BiH
Tebi dijaspora nesto pravo smeta! A kakav si sa Sandzaklijama, smetaju li ti i oni! Tihic I Muhamed Filipovic vole takvu raju, kako bi bilo da se prijavis kao govornik na njihovom Saboru i objavis rat dijaspori, tacnije "neprijateljskoj emigraciji", kako ih Tunjo zove, dok cestita Dodiku dan osnivanja genocidne tvorevine.
jutarnji

#46 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by jutarnji »

Ma `ebo tog metjua, pika se sta ovaj kaze, :)

Code: Select all

25. novembar
Barack Obama čestitao Dan državnosti građanima BiH
Predsjednik SAD-a, Barack Obama uputio je, u ime američkog naroda, čestitku građanima BiH povodom 25. novembra, Dana državnosti.
Foto: Reuters"Naša nacija stoji uz BiH dok ona nastavlja svoje putovanje od ratne prošlosti ka mirnoj i stabilnoj budućnosti. Posebno čestitam onim ljudima u Americi čije porijeklo seže u BiH", naveo je Obama u svojoj čestitki.

I Bosansko-američko savjetodavno vijeće za BiH (BAACBH) obilježilo je i čestitalo Dan državnosti BiH odajući poštovanje bogatoj historiji i stoljećima staroj multietičnosti naše zemlje i slaveći njenu kulturu i institucije.

BAACBH je istakao značaj prosperiteta i demokratskog razvoja BiH za ukupnu stabilnost na Balkanu i Evropi i potrebu za reformama koje će omogućiti integraciju BiH u EU i članstvo u NATO-u.
portal01

#47 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by portal01 »

Andaluz1 wrote:
Tebi dijaspora nesto pravo smeta! A kakav si sa Sandzaklijama, smetaju li ti i oni! Tihic I Muhamed Filipovic vole takvu raju, kako bi bilo da se prijavis kao govornik na njihovom Saboru i objavis rat dijaspori, tacnije "neprijateljskoj emigraciji", kako ih Tunjo zove, dok cestita Dodiku dan osnivanja genocidne tvorevine.

Mani se kvaziinteligencije tipa Filipovica ili kvazi politicara ala Tihic i slicni ... meni dijaspora nije neprijatelj ali da oni vole Bosnu i Hercegovinu i koliko pricaju o njoj davno bi se vratili i nije tacno da ne mogu, ako moze stara nana fata orlovic, bracika i 10 000 kozarcana mogu SVI ali ne zele ... ne mogu lazne ljubavi da daljinu ...
ne brani se bosna kakvu ti zelis u minhenu nego u foci, zepi, visegradu, bijeljini itd...
kiky

#48 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by kiky »

ovakvih analiza su puni blogovi po internetu i srbadija time sebi liječi čir na želudcu dobijen gubitkom kosova i sve izvjesnijeg komplikovanja stanja sa vojvodinom ...
bosna je bila tu gdje jeste i bit če tu gdje jeste ...
teritoriju nemože niko odnijet sa sobom ( osim ono malko blata na opancima ) ...
portal01

#49 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by portal01 »

Ma kakv ba teritorij pa nije ovo 14 vijek ... kome je to vise bitno osim srbima doduse
bitno je kakav je teritorij jel razvijen, imal aparthejda ...
mozemo mi pricati sta hocemo
ali srbi su dobili vise nego sto su imali 1992 a bosnjaci su izgubili
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#50 Re: Sto je tocno rekao Matthew Parish, i oni koji cekaju Godota

Post by Hame_ »

Ti fakat nećeš tobe da dođeš.

Pa vidiš da iz Siska tipkaš i opet se nadaš asovima iz rukava za neku tebi zamišljenu BiH. Vaka je kaka je (ni ja je ovako ne zamišljam) - ali bujrum vam da se živi kako more, ne puca. Nisi na svom, protjeran si - bori se za svoja prava iz dijelova BiH gdje se ne osjećaš ugroženim. Lobiraj, uključi se u politiku aktivno ako vjeruješ da ovdje za tebe ima života. Bori se politički iz svoje zemlje, naćemo neki model suživota vremenom - nije nam prvi puta.

Budi čovjek i kad je teško. Uživaj u sitnicama: 10 ojra i sijelo samo tako sa svojom rajom. Sutradan kafica i šega, recesija, male plate ovo ono kraj sa krajem, borba za život ali niko nije umro od gladi - nađi neki smisao zašto si u svemu ovome. Nemamo se mi šta sikirat i brinut hoćel rata opet bit - nije do nas ko i prije. Relax, liga šampiona, druženje, studiranje, kulturne aktivnosti, podjebavanje i sve ono što možemo ovdje i sada. Dok ima bilo kakve BiH nema pucanja. Evo ja sam Muhamed i živim ovdje, mada je moj narod (iako najbrojniji) sveden na 20% geto teritorije u BiH. Ali ne pada mi napamet da ratujem zato i namećem nekome drugačije uređenje (bilo nekome iz mog naroda ili nekom drugom). More i vako kako je - ako je tebi i njima dobro i meni je. Treba nekada i sačekati ostale ko što su i mene nekad čekali, pa makar to bilo van mojih ubjeđenja. Treba bit uz svoj narod, a moj narod nisu samo muslimani bošnjaci - moj narod su svi koji žive u BiH, ma kako je danas zamišljali. Čekaću ja...

Nije život 100 godina Osa i nije sve u parama i plazmi.

*Da citiram i prvog čovjeka najjače zemlje na svijetu "Promjena neće doći ako čekamo na nekog drugog ili neko drugo vrijeme. Mi smo ti na koje se čeka. Mi smo ta promjena koju tražimo." Barak Obama.
Post Reply