Što će biti s Podrinjem?
- muha_sa
#151 Re: Što će biti s Podrinjem?
gori smo mi koji obracamo pažnju na lažovcinu i citiramo ga

- GeeTnT
#152 Re: Što će biti s Podrinjem?
Nazalost moram ti reci da imas ozbiljne smetnje izmedju mozga i jezika....odvratno je to sto prije svega mislis. Nadam se da predstavljas manjinu sa takvim razmisljanjima jer da vas je vise sigurno bi se u dogledno vrijeme i obistinila navodna protjerivanja...ze kalanga wrote:Imaju, Izetbegović, Ganić, Dudaković, Mahmuljin, Ajnadžić, Halilović.... treba još?muha_sa wrote:
reci slobodno ko vas protjera--imaju ime i prezime
-
PM72
#153 Re: Što će biti s Podrinjem?
Nemojte tako - meni je baš zanimljiv.Nije mu lako.Jadnik je ubjeđen u to što priča a mi ga sjebemo pa mu nije ni do čega.Zar mislite da on smije po Zvorniku pričati kako se provalio oko "sunećenja po sarajevskim bibliotekama" ili da kaže nekom svom ćaći ili komšiji da on nije PROGNAN NI PROTJERAN jer takvi ne sele kamionima i ne tegle kauče,šporete i sanduke sa mrtvima.Nije mu ni Alija ni Ajnadžić i ostali koje je pobrojao poslao vojsku na vrata da ga kundacima i puškama protjeraju nego je slušao obrvaša iz Zabrđa da treba ponjeti i saobraćajne znakove.muha_sa wrote:gori smo mi koji obracamo pažnju na lažovcinu i citiramo ga![]()
ja nisam čuo muhadžera ili prognanika iz istočne Bosne,Krajine ili Hercegovine koji kaže da mu je Alija poslao kamione da ponese svu pokretu i nepokretnu imovinu nego je svakom banuo na vrata komšija sa kokardom naoružan do zuba i bio je sretan ako je izvukao živu glavu...prije toga mu pošalje koji granatu,opljačka mu sve što ima i zapali mu kuću...
Sarajevskim Srbima (među kojima je i ovaj ćetalj) kuće koje su napuštali nisu paljene i pljačkane (jer su sve prije toga iselili) jer smo mi ipak fini i čestiti pa nismo dali na komšiju i komšijsko.Da smo im sve popalili ne bi imali šta prodavati za dobre pare pa ucjenjivati PROTJERANE Bošnjake iz Zvornika ili Bratunca kojima su davali po 10 ili 15 hiljada maraka za kuću a ovdje su za šupe uzimali po 50 ili 100 000 KM.
Najviše Srba u Bosni nije protjerao ni HVO ni HV ni Armija BiH nego srpsko rukovodstvo...
- ze kalanga
#154 Re: Što će biti s Podrinjem?
Fini i čestiti... da...
Ako je vaša satisfakcija izražena u banu. To je najmanji problem. Mogu me i banovati. Ja imam stav i svoje mišljenje, to što je ono drugačije od opšteprihvaćenog bošnjačkog, jbg... Ako ja trebam pisati onako kako bi neki voljeli da pročitaju i kako se uklapa nekima u duh sveopšteg bošnjačkog herojstva i moralnosti, zaista i bolje da ne komentarišem događaja iz bliske nam prošlosti.
Vi se morate pomiriti sa time da u Federaciji više ne živi više od pola miliona Srba. Jednako kao što se morate pomiriti sa činjenicom da su Srbi konstitutivan narod, a ne nekakvi pigmeji. I treće možda i najbitnije, morate se pomiriti sa činjenicom da bošnjačka istina nema utemeljenje ukoliko u svom sastavu nema i kritiku vlastitih gluposti.
Ako je vaša satisfakcija izražena u banu. To je najmanji problem. Mogu me i banovati. Ja imam stav i svoje mišljenje, to što je ono drugačije od opšteprihvaćenog bošnjačkog, jbg... Ako ja trebam pisati onako kako bi neki voljeli da pročitaju i kako se uklapa nekima u duh sveopšteg bošnjačkog herojstva i moralnosti, zaista i bolje da ne komentarišem događaja iz bliske nam prošlosti.
Vi se morate pomiriti sa time da u Federaciji više ne živi više od pola miliona Srba. Jednako kao što se morate pomiriti sa činjenicom da su Srbi konstitutivan narod, a ne nekakvi pigmeji. I treće možda i najbitnije, morate se pomiriti sa činjenicom da bošnjačka istina nema utemeljenje ukoliko u svom sastavu nema i kritiku vlastitih gluposti.
-
Hamolj
#155 Re: Što će biti s Podrinjem?
Nemaš ti stav, ti imaš teški oblik šizofrenije. Što kolega PM reče gdje si vidio prognanika sa kamionom punog namještaja. Ja to samo vidim kad komšija do mene izda stan i jedna porodica iseli, a druga useli.ze kalanga wrote:Fini i čestiti... da...
Ne živi pola Srba zato što su učestvovali u zločinu i što su pobjegli da im se ne bi sudilo. Ruke im se osušile !
- ze kalanga
#156 Re: Što će biti s Podrinjem?
Samo jedan detalj zaboravljaš, nisu Srbi živjeli u kontejnerima ispod mosta, već u kućama i sa velikim imanjima. Logično kada ih tjeraju da će ponijeti ono što su godinama sticali. Neće valjda ostaviti onim koji ih tjeraju, msm logika za jedan.
-
aratet
#157 Re: Što će biti s Podrinjem?
Tesko je dokazati protjerivanja po gradovima, ali zato po selima je sigurno bilo protjerivanja, kako je objasniti porusene kuce?
- GeeTnT
#158 Re: Što će biti s Podrinjem?
..logiku potrazi u spisima sds-a i vojnim dokumentima koji opisuju veliki povratak u etnicki ociscenoj teritoriji...nemoj biti smrad i vjerovati da su goloruki muslimani protjerali srbe...ze kalanga wrote:Samo jedan detalj zaboravljaš, nisu Srbi živjeli u kontejnerima ispod mosta, već u kućama i sa velikim imanjima. Logično kada ih tjeraju da će ponijeti ono što su godinama sticali. Neće valjda ostaviti onim koji ih tjeraju, msm logika za jedan.
- ze kalanga
#159 Re: Što će biti s Podrinjem?
Goloruki nisu. Oni s puškama i noževima jesu. Kao uostalom na svim stranama.
- GeeTnT
#160 Re: Što će biti s Podrinjem?
..ti si troll i mislim da se i Djogo prezivas....jer samo Ristini potomci mogu biti takvi iluzionisti...ze kalanga wrote:Goloruki nisu. Oni s puškama i noževima jesu. Kao uostalom na svim stranama.
- ze kalanga
#161 Re: Što će biti s Podrinjem?
Nisam ja Ristin.
Nisam ni trol.
I nisam bio učesnik rata.
I apsolutno mi je iluzorno da me razumiju oni koji u svom dvorištu nisu raskrstili sa greškama.
Nisam ni trol.
I apsolutno mi je iluzorno da me razumiju oni koji u svom dvorištu nisu raskrstili sa greškama.
-
PM72
#162 Re: Što će biti s Podrinjem?
ze kalanga wrote:Samo jedan detalj zaboravljaš, nisu Srbi živjeli u kontejnerima ispod mosta, već u kućama i sa velikim imanjima. Logično kada ih tjeraju da će ponijeti ono što su godinama sticali. Neće valjda ostaviti onim koji ih tjeraju, msm logika za jedan.
-
asker
#163 Re: Što će biti s Podrinjem?
A lavovi, Hanka i jajca?ze kalanga wrote:Goloruki nisu. Oni s puškama i noževima jesu. Kao uostalom na svim stranama.
Ko nebi bjezao...
-
Hamolj
#164 Re: Što će biti s Podrinjem?
Pa glupane jesu li Bošnjaci Zvornika, Srebrenice, Prijedora sa sobom nosili namještaj, televizore i ostalu imovinu kad su protjerivani ? Gdje si još vidio da se nekog protjerivalo i dopuštalo mu da nosi sve sa sobom ? Pa debilčino jedna kad su Bošnjake iz Prijedora i Srebrenice protjerivali iznosili im sve iz kuće pa kuću zapalilo. Uzelo im zlato, srebro, satove. Ovo što si ti konju naveo kao primjer očigledno nije protjerivanje nego iseljavanje. Spakovali su se i kud koji mili moji.ze kalanga wrote:Samo jedan detalj zaboravljaš, nisu Srbi živjeli u kontejnerima ispod mosta, već u kućama i sa velikim imanjima. Logično kada ih tjeraju da će ponijeti ono što su godinama sticali. Neće valjda ostaviti onim koji ih tjeraju, msm logika za jedan.
- ze kalanga
#165 Re: Što će biti s Podrinjem?
Saberi se. U nedostatku argumenata preostaje ti da vrijeđaš.
Prognane možemo podijeliti u dvije grupe
- one koji su uspjeli ponijeti nešto sa sobom
- one koji nisu uspjeli u tome.
I tu se priča završava.
Ne zaboravimo da je mnogima rat itekako dobro došao. Mislim na one koji zahvaljujući istom završiše na Zapadu i u Americi. Oni se mogu nazvati pobjednicima rata. Svi ostali, koji su ostali, apsolutno gubitnicima.
Prognane možemo podijeliti u dvije grupe
I tu se priča završava.
Ne zaboravimo da je mnogima rat itekako dobro došao. Mislim na one koji zahvaljujući istom završiše na Zapadu i u Americi. Oni se mogu nazvati pobjednicima rata. Svi ostali, koji su ostali, apsolutno gubitnicima.
- muha_sa
#166 Re: Što će biti s Podrinjem?
ti si jedan cetnicki usranko kojeg su lažima filovali pred uspavljivanje i te ti se laži toliko urezale da vjeruješ da je istinaze kalanga wrote:Nisam ja Ristin.![]()
Nisam ni trol.
Ko protjera Srbe sa Grbavice, Ilidže, Osjeka, Blažuja, Rakovice, Hadžica, Rajlovca, Reljeva, Vogošce, Semizovca, Ilijaša, Podlugova....
- ze kalanga
#167 Re: Što će biti s Podrinjem?
Gosn muha već ti odgovorih.muha_sa wrote:ti si jedan cetnicki usranko kojeg su lažima filovali pred uspavljivanje i te ti se laži toliko urezale da vjeruješ da je istinaze kalanga wrote:Nisam ja Ristin.![]()
Nisam ni trol.
I apsolutno mi je iluzorno da me razumiju oni koji u svom dvorištu nisu raskrstili sa greškama.![]()
Ko protjera Srbe sa Grbavice, Ilidže, Osjeka, Blažuja, Rakovice, Hadžica, Rajlovca, Reljeva, Vogošce, Semizovca, Ilijaša, Podlugova....![]()
![]()
Pošto si moj odgovor okarakterisao kao netačnim, zaista nema smisla da se ponavljam. Ako ti vjeruješ da su Srbi napustili svoje domove zato što su Sarajevo ili Zenicu mijenjali za pripizdinu poput Bratunca, Srebrenice, Vlasenice ili Rogatice, onda imaš pravo. Ja te ne bih ubjeđivao u suprotno.
-
PM72
#168 Re: Što će biti s Podrinjem?
Jebem li ga,kako su Bošnje uvijek bili u toj drugoj grupi a Srbi u prvoj? Ko je dijelio karte?Prognane možemo podijeliti u dvije grupe
P.S.ne trebaju uvrede na ličnom nivou.
-
Hamolj
#169 Re: Što će biti s Podrinjem?
Pa i njih Armija protjerala, iako Armije nije bilo na vidiku.muha_sa wrote:ti si jedan cetnicki usranko kojeg su lažima filovali pred uspavljivanje i te ti se laži toliko urezale da vjeruješ da je istinaze kalanga wrote:Nisam ja Ristin.![]()
Nisam ni trol.
I apsolutno mi je iluzorno da me razumiju oni koji u svom dvorištu nisu raskrstili sa greškama.![]()
Ko protjera Srbe sa Grbavice, Ilidže, Osjeka, Blažuja, Rakovice, Hadžica, Rajlovca, Reljeva, Vogošce, Semizovca, Ilijaša, Podlugova....![]()
![]()
[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=qvrea7OMUus[/youtube]
Vidiš li Muha na ovom videu ijednog pripadnika ARBiH kako nedužne četnike puškom tjera da u kamion utovaraju namještaj iz kuće ili nam je kolega ze kalanga zreo za Jagomira ?
Ovo je bila vrhunska traktorijada, poslije kninske najbolje organizovana.
Last edited by Hamolj on 13/11/2016 18:27, edited 3 times in total.
- Danguba
#170 Re: Što će biti s Podrinjem?
Pazi sad nesto, JNA se sve sa dobrovoljcima(rezervisti iz okolnih sela) povlaci iz Tuzle nakon onoga ''po guzici'' i zaustavljaju se u prvo srpsko selo pa u drugo srpsko selo pa u trece i sve tako dok ih nismo prebacili preko Majevice ili na primjerenu udaljenost da nas vise ne terorisu.aratet wrote:Tesko je dokazati protjerivanja po gradovima, ali zato po selima je sigurno bilo protjerivanja, kako je objasniti porusene kuce?
Kuzis li kako su iseljavana ta sela. Njih je iseljavala JNA,JA,VRS i razni dobrovoljci iz Srbije.
-
Hamolj
#171 Re: Što će biti s Podrinjem?
Zašto bi Srbima bio problem vratiti se u popizdine iz kojih su i došli u Sarajevo i Zenicu ?ze kalanga wrote:Gosn muha već ti odgovorih.muha_sa wrote:ti si jedan cetnicki usranko kojeg su lažima filovali pred uspavljivanje i te ti se laži toliko urezale da vjeruješ da je istinaze kalanga wrote:Nisam ja Ristin.![]()
Nisam ni trol.
![]()
Pošto si moj odgovor okarakterisao kao netačnim, zaista nema smisla da se ponavljam. Ako ti vjeruješ da su Srbi napustili svoje domove zato što su Sarajevo ili Zenicu mijenjali za pripizdinu poput Bratunca, Srebrenice, Vlasenice ili Rogatice, onda imaš pravo. Ja te ne bih ubjeđivao u suprotno.
Šumar voli šumu i brdo od kolijevke do groba. Teško je šumarski mentalitet istjerati iz njega.
- Danguba
#172 Re: Što će biti s Podrinjem?
Humano protjerivanje
- ze kalanga
#173 Re: Što će biti s Podrinjem?
Pa ti si vrijeđao, nisam ja.PM72 wrote:Jebem li ga,kako su Bošnje uvijek bili u toj drugoj grupi a Srbi u prvoj? Ko je dijelio karte?Prognane možemo podijeliti u dvije grupe
P.S.ne trebaju uvrede na ličnom nivou.
Moguće i to što kažeš. Ali ti rekoh, prognani su prognani. To što neki provlače tezu da su samo jedni prognani je drugi par opanaka. Svi ljudi koji su napustili svoja ognjišta tokom rata i godinu nakon su prognanici. O razlozima, uslovima i ultimatutima možemo do sutra i naravno nećemo se složiti.
Kao i o porušenim kućama, devastiranim stanovima i povratku imovine. Odnosno krađi iste tokom posleratnih godina.
- muha_sa
#174 Re: Što će biti s Podrinjem?
Šta imam vjerovat cetnicicu mali--ja sam svjedok reintegracije okupiranih sarajevskih opština i znam šta se radilo i kako su tvoji izlazili sa Grbavice, ilidže i gore pobrojanih opština.ze kalanga wrote:Gosn muha već ti odgovorih.muha_sa wrote:ti si jedan cetnicki usranko kojeg su lažima filovali pred uspavljivanje i te ti se laži toliko urezale da vjeruješ da je istinaze kalanga wrote:Nisam ja Ristin.![]()
Nisam ni trol.
![]()
Mojoj sestri klošari iz stana na Grbavici izvalili ohrndanu uzidanu kadu i smrdljivu wc šolju
dobro je prošla--nisu joj stan zapalili a mnoge su zapalili--ocima svojim gledo kako gore neboderi uz Miljacku--preko puta hotela Bristol.
Moj predratni drug svoj stan na Ilidži zapalio (to mi pricala moja jaranica a njegova prija) i otišo sa "svojim" narodom
kad je došlo vrijeme opština mu renovirala stan i vratili mu a on ga za 15 dana tuhno.
U Blažuju TVOJA vojska išla od kuce do kuce i ljude tjerali da pakuju stvari i idu----mogu ti do sutra o ovome pisat al ne vrijedi jer tebi i takvim kao ti lakše ce uc metar u guzicu neg milimetar u glavu
žiku kako ih tjeraju

-
Hamolj
#175 Re: Što će biti s Podrinjem?
Šta bi moj stari dao za onog Fiću što mu ga četnici početkom rata oteše, a vidi ovih klošara i pločice iz wc-a uspjeli polupati i ponijeti.