Stjenice problem
-
celava_dlaka
#1 Stjenice problem
Kako ih se rijesiti koje su najbolje metode? Jel ima neko iskustava sa ovim gadovima
-
džakailibu
#2 Re: Stjenice problem
imao sam stjenice dovukli ih sa sobom iz jednog "eminentnog" odmaralista. Nisam siguran da ih mozes sam(a) istrjebiti. jako je vazno da li su se ramnozili. u nasem slucaju srecom bili su samo u spavacoj sobi. sjecam se kako su nas noge svrbile i imali smo ranice a mislili smo da su komarci. sreca zena koja je cistila stan je cak i nasla jednu tako damo smo bili sigurni da su to stjenice. najbolje da zovnes lika koji sve oprasi a nakon toga na zalost ciscenje svega. 3 dana posla. najbolje bi bilo da nakon oprasivanja jedan dan niko nije u stanu.
-
swanfilter
#3 Re: Stjenice problem
Koliko muke, dođe ti da zapalis sve. I na taj nacin ocistis sve ...
-
TRANCE
#4 Re: Stjenice problem
Stjenice i njihova jaja umiru na temperaturi zraka od 52 C, a kako dići temperaturu u sobi na toliko stepeni na siguran način, to je već problem 
-
Ily
#5 Re: Stjenice problem
Ljudi pomagajte ,nakon 4 tretmana dezinsekcija, preseljenja u novi stan sa potpuno novim stvarima nešto sitno stvari prenesenih imam opet ugrize po tijelu koje liče na ugriz stjenice više sam luda šta da radim??ima li netko ko je prošao ovakvu agoniju?
-
Ily
#6 Re: Stjenice problem
Jeste li ih se uspjeli riješiti?celava_dlaka wrote: ↑11/10/2019 04:52 Kako ih se rijesiti koje su najbolje metode? Jel ima neko iskustava sa ovim gadovima
-
calendula
#7 Re: Stjenice problem
Evo nekoliko činjenica o tim napasnicima.
Vrlo često se skrivaju u drvenim dijelovima namještaja i tu mogu boraviti u stanju osušenosti i par godina, izgledaju tada kao ljuspice od kafe , prozirne i gotovo neprimjetne. Kada osjete toplinu blizinu i toplinu tijela bude se iz tog stanja i napadaju.Najpoznatije efikasno sredstvo za nihovo uklanjanje je DDT.
Poznati su slučajevi američkih vojnika koji su boravili u prostorima u kojima se sumnjalo na prisustvo stjenica, posuli bi DDT oko kreveta na kojem su spavali, za nepovjerovati stjenice bi napadale preko plafona puštajuči se da padnu na tijelo koje če napasti.
Imao sam i lično iskustvo u podstanarskom stanu prije dvadesetak godina kada sam se zasnovao brak sa svojom suprugom. Napravile su legla ispod slika na zidu, bili su ih grozdovi, i još nešto interesantno, ja sam bio sav izujedan a supruga nije imala niti jedan ujed, iako smo spavali jedno do drugoga u bračnom krevetu. Nabavili smo nešto slično DDT-iju i uspješno riješili problem.
Vrlo često se skrivaju u drvenim dijelovima namještaja i tu mogu boraviti u stanju osušenosti i par godina, izgledaju tada kao ljuspice od kafe , prozirne i gotovo neprimjetne. Kada osjete toplinu blizinu i toplinu tijela bude se iz tog stanja i napadaju.Najpoznatije efikasno sredstvo za nihovo uklanjanje je DDT.
Poznati su slučajevi američkih vojnika koji su boravili u prostorima u kojima se sumnjalo na prisustvo stjenica, posuli bi DDT oko kreveta na kojem su spavali, za nepovjerovati stjenice bi napadale preko plafona puštajuči se da padnu na tijelo koje če napasti.
Imao sam i lično iskustvo u podstanarskom stanu prije dvadesetak godina kada sam se zasnovao brak sa svojom suprugom. Napravile su legla ispod slika na zidu, bili su ih grozdovi, i još nešto interesantno, ja sam bio sav izujedan a supruga nije imala niti jedan ujed, iako smo spavali jedno do drugoga u bračnom krevetu. Nabavili smo nešto slično DDT-iju i uspješno riješili problem.
- vjesticanametli
#8 Re: Stjenice problem
- petunija
#9 Re: Stjenice problem
Ima lik u Vogošći koji ovo efikasno radi, pogledaj na internetu
Inače stjenice se ne mogu "istrijebiti " onako kako su ovdje neki pisali, samo hemija pomaže, na žalost. I najčešće dođu sa prtljagom, ako putuješ avionom pa u onim depoima gdje stoje koferi, tamo je mrak i za njih idealna sredina
Sretno
-
Sonron
#10 Re: Stjenice problem
Imao sam dugo vremena sa Stjenicama tj. Bed Bugs. Najbolji način ti je da isprazniš stan koliko možeš i zovi firmu ili privatno da ti stan pesticidom naprskaju i moraju ti čitav stan poprskati bukvalno, od plafona do poda. Jer se one kriju i u uticnicama... Svaki dio namještaja, ormara pogotovo drveni namještaj tu se oni kriju danju. Zadnji put ja sam ih imao prošle godine, djevojka ih dovela iz Njemačke, samo sam kupio 8l pesticida u CM i isprskao sam čitav stan. I ujutru našao 2 Stjenice na podu... Najgore je što psihički te ubi a znaš da ne možeš ih naći i ubiti... Želim ti sve najbolje u borbi protiv Stjenica.
-
Ily
#11 Re: Stjenice problem
Molim Vas možete li se sjetiti kako se zvao proizvod jer meni je 4 outa služba radila i opet mi nisu riješilicalendula wrote: ↑14/05/2020 07:17 Evo nekoliko činjenica o tim napasnicima.
-
Ily
#12 Re: Stjenice problem
Može li naziv firme ili kontakt dosad sam radila sa Sanitox firmompetunija wrote: ↑14/05/2020 08:08Ima lik u Vogošći koji ovo efikasno radi, pogledaj na internetu
Inače stjenice se ne mogu "istrijebiti " onako kako su ovdje neki pisali, samo hemija pomaže, na žalost. I najčešće dođu sa prtljagom, ako putuješ avionom pa u onim depoima gdje stoje koferi, tamo je mrak i za njih idealna sredina
Sretno
-
Ily
#13 Re: Stjenice problem
petunija wrote: ↑14/05/2020 08:08Ima lik u Vogošći koji ovo efikasno radi, pogledaj na internetu
Sretno
- petunija
#14 Re: Stjenice problem
Bilo je prije pola godine, sjećam se da su koristili ekološka sredstva, što je meni jako važno,ali se ne sjećam naziva firme, Eko-tim, možda, ali nisam sigurna. Znam samo da nisu imali problem sa dolaskom u RS.
Ako živiš u stanu mislim da onda treba dezinsektirati cijeli ulaz jer one prelaze iz stana u stan, kroz utičnice i to, pravi su napasnici.
Ako živiš u stanu mislim da onda treba dezinsektirati cijeli ulaz jer one prelaze iz stana u stan, kroz utičnice i to, pravi su napasnici.
-
Ily
#15 Re: Stjenice problem
Pozdrav, sami ste riješili problem?ja ih nikad nisam vidjela a imam ujede i odradila 4 dezinsekcije sad će me još uvjeriti da sam luda,a imam ujede točkaste nanizsne točno kako one prave?ako se sjetite sredstva bilo ni od pomoći i bilo kakvog dr savjetacalendula wrote: ↑14/05/2020 07:17 Evo nekoliko činjenica o tim napasnicima.
-
Ily
#16 Re: Stjenice problem
Molim vas može kontakt ili naziv firme nisam našla na internetu ništa milijun dezin firmi ,hvala unaprijedpetunija wrote: ↑14/05/2020 08:08Ima lik u Vogošći koji ovo efikasno radi, pogledaj na internetu
Sretno
- Nekako s proljeća
#17 Re: Stjenice problem
Ja neću puno pametovati jer je dosta toga rečeno u predhodnim komentarima, ali mislim da trebam naglasiti jednu ključnu stvar. Niti jedna firma koja se bavi dezinsekcijom neće moći obaviti svoju ulogu (ubijanja) stjenica, ukoliko hemijska sredstva ne dopru do svih pojedinačnih ili legla stjenica. Pojednostavljeno rečeno, vi možete dići sve iz npr kuhinje ili dnevnog boravka, bukvalno sve tako da samo ostanu goli zidovi i pod. Nekada je potrebno dići i parket da bi se stjenice uništile, lajsne bilo koje vrste što se obično nalaze u uglu, tj spoju zidova i poda obavezno, jer ih stjenice koriste kao komunikaciju , utičnice i razvodne kutije od struje obavezno izvaditi je stjenice i mrežu elektroinstalacija koriste za komunikaciju....
Vjerujte da je riječ o zeznutom problemu, pristupite vrlo temeljitim pripremama za njihovo uništenje iz prvog pokušaja. Imajte na umu da je dovoljno da preživi jedna muška i jedna ženska stjenica, dakle par, i putem razmnožavanja se problem vrati. Ludilo.
Nevjerovatno je koliko im malo prostora treba , i zaista se najčešće nalaze u milimetarskim otvorima betona. Štokovi vrata i prozora, pragovi i klupice...skinite ih pažljivo da ih ne oštetite i naći ćete stjenice ispod tj iza prepreke skrivene. Nema šanse da kroz dvenu letvicu od 2 cm prodre hemijsko sredstvo i ubije stjenicu. Eto, htio sam da naglasim važnu stvar u borbi protiv stjenica, da ne bacate bezveze novce , da manje psihički trpite, jednostavno ukazujem na temeljit pristup kao preduslov da ih se riješimo u prvom pokušaju. Znači ima rješenje ali je mnogo bitnija priprema. Imajte na umu da većina ''majstora'' živi od onih koji imaju problem. Uradite sami ono što oni nemaju obavezu, pripremite tj otkrijte sva moguća mjesta skrivanja stjenica u vašem prostoru i onda ih pozovite.
Samo jedan preživjeli par stjenica je neuspjeh.
Vjerujte da je riječ o zeznutom problemu, pristupite vrlo temeljitim pripremama za njihovo uništenje iz prvog pokušaja. Imajte na umu da je dovoljno da preživi jedna muška i jedna ženska stjenica, dakle par, i putem razmnožavanja se problem vrati. Ludilo.
Nevjerovatno je koliko im malo prostora treba , i zaista se najčešće nalaze u milimetarskim otvorima betona. Štokovi vrata i prozora, pragovi i klupice...skinite ih pažljivo da ih ne oštetite i naći ćete stjenice ispod tj iza prepreke skrivene. Nema šanse da kroz dvenu letvicu od 2 cm prodre hemijsko sredstvo i ubije stjenicu. Eto, htio sam da naglasim važnu stvar u borbi protiv stjenica, da ne bacate bezveze novce , da manje psihički trpite, jednostavno ukazujem na temeljit pristup kao preduslov da ih se riješimo u prvom pokušaju. Znači ima rješenje ali je mnogo bitnija priprema. Imajte na umu da većina ''majstora'' živi od onih koji imaju problem. Uradite sami ono što oni nemaju obavezu, pripremite tj otkrijte sva moguća mjesta skrivanja stjenica u vašem prostoru i onda ih pozovite.
Samo jedan preživjeli par stjenica je neuspjeh.
- vjesticanametli
#18 Re: Stjenice problem
pa covjece znaci rusi kucu ako ti stjenice doDZu