Stizu li prijevremeni izbori?!?

Post Reply
Qwert

#1 Stizu li prijevremeni izbori?!?

Post by Qwert »

SBiH uslovljava podršku Terziću

Stranka za BiH traži podršku za projekte koje je ona pokrenula u Federaciji * Premijer tvrdi tvrdi da se reforme mogu provoditi i bez SBiH

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednici stranaka koje čine parlamentarnu većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH (SDA, SDS, PDP, HDZ i SBiH) dogovorili su jučer, na radnokonsultativnom sastanku u Sarajevu, da se o pismu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Adnana Terzića raspravlja danas na redovnoj sjednici Predsjedništva BiH.

Opći stavovi

Kako je saopćeno iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, opći stavovi su da se ne prihvati zahtjev iz pisma Adnana Terzića, te da se daje puna podrška paketu reformskih zakona, a od Vijeća ministara BiH traži da prilikom donošenja zakona uspostavi tješnju saradnju s Komisijom Parlamentarne skupštine BiH i oba doma Parlamenta BiH.
Premijer Terzić je nakon sastanka izjavio da postoji dobra volja da se ovaj problem prevaziđe.
- Razgovarali smo o uzrocima zbog kojih sam bio prinuđen povući ovaj potez i načinu na koji se situacija može riješiti. Koliko vidim, postoji dobra volja da se ove stvari prevaziđu. Ali, sačekat ćemo sjednicu Predsjedništva BiH, koje će imati još nekoliko konsultacija, a onda ćemo vidjeti kakav će biti konačan stav - kazao je Terzić.
Mladen Ivanić, predsjednik PDP-a, izjavio je da će njegova stranka podržati Vijeće ministara BiH.
- Što se tiče PDP-a, u ovom trenutku nema razloga za razrješenje premijera Terzića. Mislim da je i kod većine stranaka jasan stav o tome, osim SBiH - kazao je Ivanić, koji je, govoreći o daljoj sudbini Zakona o PDV-u, naglasio da je njegova stranka i ranije zagovarala uvođenje samo jedne stope.
Stav Stranke za BiH bio je da će sva personalna i druga rješenja vezati za reformske projekte u Federaciji BiH koje je pokrenula SBiH, a za koje smatraju da su zapostavljeni od SDA i drugih partnerskih stranaka.
Terzić je na pitanje da li se reforme mogu provesti i bez SBiH, odgovorio potvrdno.
- Reforme u BiH mogu se provesti bez bilo koga ko ne želi da ih provodi. Mislim da nijednastranka ne može biti uslov za to. Očekujem da će na kraju svega ovoga reforme u BiH ipak dobiti podršku, s mnom ili bez mene - Terzićev je stav.

Provodiv zakon

On je dodao da jučer nije razgovarano o Zakonu o PDV-u, ali je da su obavljene konsultacije sa predsjedavajućim Doma naroda te iznio očekivanje da će "uspjeti napraviti tekst zakona koji će biti provodiv".
Terzić za to očekuje pomoć čelnika stranaka koji su prisustvovali jučerašnjem sastanku.
- Sigurno da podrška Vijeću ministara i meni podrazumijeva disciplinu poslanika koji čine parlamentarnu većinu - zaključio je Terzić.

Avaz
Koliko je meni poznato, kada je raskol u koaliciji onda je jedino rjesenje izbori. :shock:
Last edited by Qwert on 10/11/2004 23:04, edited 1 time in total.
margareta

Post by margareta »

priJEvremeni - lapsus ti se desio.izvini. STRANKA ZA VLAST !? :(
Qwert

Post by Qwert »

Zar nije sluzbeni naziv, privremeni...npr. privremeni nesluzbeni rezultati ili privremeni izbori. No to nije toliko ni bitno... :roll:

Margereta, da je se fokusiraj na sutinu problema. :oops:
St.Germain

Post by St.Germain »

ista je to mraka
margareta

Post by margareta »

Qwert wrote:Zar nije sluzbeni naziv, privremeni...npr. privremeni nesluzbeni rezultati ili privremeni izbori. No to nije toliko ni bitno... :roll:

Izvinula sam ti se. OK ? Samo 2 pojma su privremeni i prijevremeni.
Velika razlika. Prije vremena = raaaaano
a privremeno = (u) prolazu, kratkotrajno eto opet izvini al' primi k' znanju.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Ne ni u kom slucaju

Ulog je suvise veliki - vlast

SBiH ce dobiti obecanje da ce biti manje zapostavljena i vratice se da vlada.

Tako da ce ponornica nastaviti teci :P
Qwert

Post by Qwert »

margareta wrote:
Qwert wrote:Zar nije sluzbeni naziv, privremeni...npr. privremeni nesluzbeni rezultati ili privremeni izbori. No to nije toliko ni bitno... :roll:

Izvinula sam ti se. OK ? Samo 2 pojma su privremeni i prijevremeni.
Velika razlika. Prije vremena = raaaaano
a privremeno = (u) prolazu, kratkotrajno eto opet izvini al' primi k' znanju.
Ok, ispravljeno. Fala. 8-)
margareta

Post by margareta »

Hvala.
Engram::X

Post by Engram::X »

St.Germain wrote:ista je to mraka
ko dosoooooo
Image
Post Reply