STIZE NAM NAJDRAZI PRAZNIK-BAJRAM

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Arijanac

#1 STIZE NAM NAJDRAZI PRAZNIK-BAJRAM

Post by Arijanac »

Kako cete sutra provesti dan
patrius

Post by patrius »

Spavajuci!!!"Veceras treca smena vraca tudji dug"!A navecer cu se "opustiti",naravno...
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

S porodicom ako Bog da, uz Bajramski rucak i bosanskim sevdahom :D
Arijanac

Post by Arijanac »

Ja sa sirom familijom,rodjacima,komsilukom.Klanje kurbana,djeljenje kurbana,kolaci,baklave ,kafa,nanina pita,osmjeh.merak.
biscanka84

Post by biscanka84 »

S prijateljima,rodbinom....najveci praznik fakat necu prespavati i ako cu i ja biti umorna :)
King Kikapu

Post by King Kikapu »

meni je prvi maj drazi
biscanka84

Post by biscanka84 »

ja pricam onako bosnjacki gledano..t.j onako kako vecina misli :oops:
dripac

Post by dripac »

I ja nešto kontam je li ovo islambosna.org ili su se oni malo za*ebali
evrokrem

Post by evrokrem »

zasto najdrazi?

meni je svejedno za bajram xmas ili novu godinu..sve izgovor da se skupe krkani i seljanke i da tracaju i ispijaju fuka po vazdan..
ja slavim sve ostale dane u godini :D
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

evrokrem wrote:zasto najdrazi?

meni je svejedno za bajram xmas ili novu godinu..sve izgovor da se skupe krkani i seljanke i da tracaju i ispijaju fuka po vazdan..
To potvrdjuje onu da je budali svaki dan bajram... :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
evrokrem wrote:zasto najdrazi?

To potvrdjuje onu da je budali svaki dan bajram... :D

:lol: :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

dripac wrote:I ja nešto kontam je li ovo islambosna.org ili su se oni malo za*ebali
Ahaaaa....Znači, o Bajramu bi se,kao o najdražem mubarek danu, trebalo pisati samo na islambosni ili....??
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Ahmmed wrote:
dripac wrote:I ja nešto kontam je li ovo islambosna.org ili su se oni malo za*ebali
Ahaaaa....Znači, o Bajramu bi se,kao o najdražem mubarek danu, trebalo pisati samo na islambosni ili....??
Kao uobicajno, uvijek ce se neko naci da ponizi, isprovocira, .... :roll: Navikli smo mi na svasta.
Reina

Post by Reina »

hahah drvosjeca svaka cast

a ja kao i obicno kod nene svi cijela familija, to mi je druzenje prelijepo :)

ps. taj dan ne izlazim nigdje, u restorane itd.
dripac

Post by dripac »

Ahmmed wrote:
Ne, ali ovdje su posjetioci i oni "drugi" koji poštuju Bajram, ali "NAŠ NAJDRAŽI PRAZNIK" nije i njihov praznik, a nisam primjetio da je za božić osvanulo to "NAŠ NAJDRAŽI PRAZNIK".
Ahmmed

Post by Ahmmed »

dripac wrote:
Ahmmed wrote:
Ne, ali ovdje su posjetioci i oni "drugi" koji poštuju Bajram, ali "NAŠ NAJDRAŽI PRAZNIK" nije i njihov praznik, a nisam primjetio da je za božić osvanulo to "NAŠ NAJDRAŽI PRAZNIK".

Sve je stvar izbora....Moj najdraži blagdan jeste Bajram i imam pravo to i reći, uvažavajući činjenicu da je to nekome Praznik rada, nekom trećem Božić, a četvrtom Dan državnosti!
pitt

Post by pitt »

ili martin luther king :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

pitt wrote:ili martin luther king :D

:D
dripac

Post by dripac »

Ahmmed wrote:
dripac wrote:
Ahmmed wrote: Ahaaaa....Znači, o Bajramu bi se,kao o najdražem mubarek danu, trebalo pisati samo na islambosni ili....??

Sve je stvar izbora....Moj najdraži blagdan jeste Bajram i imam pravo to i reći, uvažavajući činjenicu da je to nekome Praznik rada, nekom trećem Božić, a četvrtom Dan državnosti!
Svakao i poštujem to, ali velika slova u naslovu mogu biti samo provokacija koja bode oći. I ne bih se baš složio da je stvar izbora, više je stvar odgoja.
pitt

Post by pitt »

E jebi ga sad dripac.....ne kontam kao cestitka za praznik (Bajram, BOzic, hanukah< etc) moze biti provokacija, bez obzira na velicinu slova? :roll: Jebla vas vise political correctness.....sve malo pa neko ugrozen. :oops:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

dripac wrote:
Ahmmed wrote:
dripac wrote: Ne, ali ovdje su posjetioci i oni "drugi" koji poštuju Bajram, ali "NAŠ NAJDRAŽI PRAZNIK" nije i njihov praznik, a nisam primjetio da je za božić osvanulo to "NAŠ NAJDRAŽI PRAZNIK".

Svakao i poštujem to, ali velika slova u naslovu mogu biti samo provokacija koja bode oći. I ne bih se baš složio da je stvar izbora, više je stvar odgoja.
Da, slažem se da velika slova mogu "bosti" oči....No, mislim da je sadržaj ispisan tim velikim slovima puno bitniji...A sad, ako neko u nečijem određenju o najdražem blagdanu, a koje je ispisano velikim slovima, vidi provokaciju.....To je već stvar percepcije šta je provokacija!

A što se primjedbe o izboru odnosno odgoju tiče, da , mogu se složiti da je riječ i o odgoju.
biscanka84

Post by biscanka84 »

Svakao i poštujem to, ali velika slova u naslovu mogu biti samo provokacija koja bode oći
e koga god takve stvari provociraju nema ni t od tolerancije i zasluzuje da ne bude posten isto kao sto ni on ne postuje nase
Ahmmed

Post by Ahmmed »

pitt wrote:E jebi ga sad dripac.....ne kontam kao cestitka za praznik (Bajram, BOzic, hanukah< etc) moze biti provokacija, bez obzira na velicinu slova? :roll: Jebla vas vise political correctness.....sve malo pa neko ugrozen. :oops:
Ovaj pitt večeras, već mi treći put zaredom, uzima slova sa tastature, redoslijedom koji sam i sam zamislio :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

sutra ce choopka proslaviti Bajram u turskom restoranu :oops: , i valja se pripremiti pa drzati bajramski govor. :-? :D
kontala kopirati kakav od reis-a pa eto... ako znate za kakvu dobru wwwwwwwww :D stranicu recite... inace cu i ja biti ugrozena. :roll: :D
dripac

Post by dripac »

Hajde dobro, valjda sam u krivu.

Mislim, ne bih reagovao da piše muslimanski ili bošnjački najdraži praznik, ali mi ono "naš" bode oći. U svakom slučaju BAJRAM SHERIF MUBAREK OLSUN.
Last edited by dripac on 29/12/2006 22:07, edited 2 times in total.
Post Reply