stize najavljivani snijeg
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
preludezalude
#1 stize najavljivani snijeg
Sad cemo vidjeti opet davno prezvakanu pricu kako je putare, opet po ko zna koji put, iznenadio snijeg.
- homega
#2 Re: stize najavljivani snijeg
Ako snijeg padne u nedjelju, neće biti dobro. Putari ne rade nedjeljom, iznenadiće ih, jer su naučeni da radna sedmica počinje ponedjeljkompreludezalude wrote:Sad cemo vidjeti opet davno prezvakanu pricu kako je putare, opet po ko zna koji put, iznenadio snijeg.
-
preludezalude
#3 Re: stize najavljivani snijeg
U Tuzli veceras pada. Trenutno ga ima ga oko 5-6 cm.
- sparky
#4 Re: stize najavljivani snijeg
kad snijeg iznenadi, pored svih najava, na kraju decembra

- Bakir1
#5 Re: stize najavljivani snijeg
Autoput nije ociscen, tezak udes prije raskrsnice prema busovaci u fisu katanga...
- sparky
#6 Re: stize najavljivani snijeg
izvjestaj sa Makljena
http://www.bug.ba/teski-uslovi-za-voznj ... kljen.html
http://www.bug.ba/teski-uslovi-za-voznj ... kljen.html
-
alenthekiller
#7 Re: stize najavljivani snijeg
iznenadio snijeg u decembru
ni jedna grtalica nije prosla autoputem, nisam je jos vidio jer zivim pored autoputa
- Nabucco
#8 Re: stize najavljivani snijeg
Prije pola sata, žensko sa Meganom II ne može da izađe uz brdo prema Mupu Novog Grada. Snijega ima, ali to nije nikakav izgovor jer je uredno na tom dijelu zaobilaze mnogo starija auta bez ASRa i slicnih zahebancija. Vjerovatno su na vozilu ljetne gume, nema šta drugo biti. Nakon 10-15 minuta, je iz B faze sa zaletom prešla u C fazu. Nije mi zbog nje, vec zbog njenog djeteta koje je u autosjedalici. Pa jbg jel problem kupiti 2 nove zimske gume, ili bar polovne, ako ništa.
Nedugo nakon toga, ne može E60ka da ide pored dvorane "Ramiz Salčin", jedva na guranje. Opet najvjerovatnije ljetne gume
, misli li ova policija ista poduzimati oko ovih guma ? , viđam mnogo auta sa ljetnim gumama.
Pa ljudi to su potencijalne ubice.
Nedugo nakon toga, ne može E60ka da ide pored dvorane "Ramiz Salčin", jedva na guranje. Opet najvjerovatnije ljetne gume
- graue_maus
#9 Re: stize najavljivani snijeg
nije sve u gumama , treba jos neki stvari uz to ........juce sam vozila sa zimskim gumama i novim autom 2 godina star ........uletim u kruzni tok , povisena brzina i neociscen asfalt, odnosno ispod novog snijega led .....osjecam da vuce auto u stranu ,pustam kocnicu i pokuavam zadrzati u zeljenom pravcu .....tek po izlasku iz kruznog toka ukljucuje se automatsko kocenje i ostale karafeke ......ja sam bila oznojena ko nakon sata na fitnesu ------
hvala bogu sv se dobro zavrsilo .....
hvala bogu sv se dobro zavrsilo .....
- sparky
#10 Re: stize najavljivani snijeg
naravno da nije sve do guma. ima nesto i u vozacu. sama kazes povisena brzina. cuvajte se ljudi. sve tehnoloske olaksice i raznorazni sistemi za pomoc u voznji ne znace nista ukoliko se nije oprezno. 
-
goran16v
#11 Re: stize najavljivani snijeg
Neku noc uz Gabelinu u Focusu na S3 idem bez problema, a debil sa Astrom H senda na ljetnim proklizao i koprca se tacno na cosku sa J. Vancasa i ja morao stati. Jedva on nekako krenu i pravac u zabranu u J. Vancasa, ja ja ostah ni vamo ni tamo, do Pashe sam se fat'o po cesti ne bi li zagrebao kako treba!
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#12 Re: stize najavljivani snijeg
E to, to je najgore
Snijeg pada, ubi, debil ne moze uz brdo i napravi kolonu. Tek tada pocinje show.
-
kakavdanakneiskustvu
#13 Re: stize najavljivani snijeg
Stigla je zima, a kako smo i navikli, stigli su nam i saobraćajni problemi, klizav kolovoz, padavine i poteškoće. Opreza u vožnji nikad dosta, posebno za vrijeme hladnih, zimskih mjeseci.
Zimsko pravilo broj jedan je - ne sjedajte u auto ukoliko zaista nije neophodno.
A ako ne možete izbjeći vožnju po snijegu i ledu, poštujte ovih nekoliko pravila:
- Ne žurite, planirajte više vremena do određenog odredišta, nego što vam treba u normalnim uvjetima. Papučicu gasa pritiščite polagan.
- Držite odstojanje! Imajte na umu i da su vozači ispred vas na ledu. Rastojanje između vozila mora biti tri puta veće nego u normalnim uvjetima.
- Nemojte zavijati u krivinu i kočiti u isto vrijeme. Ovo znači sigurno proklizavanje
- Nemojte kočiti i držati kvačilo u isto vrijeme - takođe je moguće proklizavanje
Zimsko pravilo broj jedan je - ne sjedajte u auto ukoliko zaista nije neophodno.
A ako ne možete izbjeći vožnju po snijegu i ledu, poštujte ovih nekoliko pravila:
- Ne žurite, planirajte više vremena do određenog odredišta, nego što vam treba u normalnim uvjetima. Papučicu gasa pritiščite polagan.
- Držite odstojanje! Imajte na umu i da su vozači ispred vas na ledu. Rastojanje između vozila mora biti tri puta veće nego u normalnim uvjetima.
- Nemojte zavijati u krivinu i kočiti u isto vrijeme. Ovo znači sigurno proklizavanje
- Nemojte kočiti i držati kvačilo u isto vrijeme - takođe je moguće proklizavanje
-
preludezalude
#14 Re: stize najavljivani snijeg
U Tuzli nije ni so bacena na cestu. Trenutno nije niska temperatura, ali sutra ce biti haos kad sve smrzne.
-
Frutek
#15 Re: stize najavljivani snijeg
Da, sinoć kad je počeo padat snijeg u Tz, par puta je grtalica prošla. Danas pada više-manje cijeli dan i nigdje ni jedne grtalice. Nedelja valjda, odmara gospoda. Sutra će bit haos. Već je teško vozit pofino.
- Bakir1
#16 Re: stize najavljivani snijeg
Autoput katanga u Visokom punkt jako ljudi pale grtalice da idu na autoput o zimska sluzbo i Bogu si mrska
- Bullet Tooth Tony
#17 Re: stize najavljivani sAD nijeg
Da RAD radi kao sve drzavne firme u BIH davno bi vas zatrpao snijeg i to tri puta ... Nije mi jasno , sta trebaju , u letu da ih hvataju.... Poceo sniejg padati , nakon sat i po vremena prosla grtalica, posula so i na Vratniku sve uredno i fino ... Sve 4 zimske gume i samo vozi...
Nidje veze naprdjivanja ... Da ne govorim o kakvim situacijama se snalaze vozaci tih grtalica gdje svaki papak parkira gdje i kako hoce ....
Nidje veze naprdjivanja ... Da ne govorim o kakvim situacijama se snalaze vozaci tih grtalica gdje svaki papak parkira gdje i kako hoce ....
- muha_sa
-
kakavdanakneiskustvu
#19 Re: stize najavljivani snijeg
Bakir1 wrote:Autoput katanga u Visokom punkt jako ljudi pale grtalice da idu na autoput o zimska sluzbo i Bogu si mrska
šta ti znači katanga?
-
goran16v
#20 Re: stize najavljivani snijeg
O kakvoj konkretno prevencij govoris?Cuj posipaj zitavu zimu, pad'o - ne pado'o????
-
mefistofilis
#21 Re: stize najavljivani snijeg
i kod mene u mahali katastrofa.
niko da makne, samo frajer sa G3 prodje.
w211 i audi A4 odustadose
niko da makne, samo frajer sa G3 prodje.
w211 i audi A4 odustadose
- Bullet Tooth Tony
#22 Re: stize najavljivani sAD nijeg
vettel wrote:majstore,, treba preventivno djelovat a ne cekad da navaljaa pa posipat,, posipaj citavu zimu pado ne pado i onda nemas bojazni kojim ce intenzitetom padat',, bruka je da je autocesta neociscena, to je bruka jarane, a ti pricaj sta hocesBullet Tooth Tony wrote:Da RAD radi kao sve drzavne firme u BIH davno bi vas zatrpao snijeg i to tri puta ... Nije mi jasno , sta trebaju , u letu da ih hvataju.... Poceo sniejg padati , nakon sat i po vremena prosla grtalica, posula so i na Vratniku sve uredno i fino ... Sve 4 zimske gume i samo vozi...
jah... upravu si .... vidis kako u Njemackoj nonstop posipaju .... cim zima pocne ... I ti pricaj sta hoces ali je cinjenica za uslove (ove ili one) momci odlicno rade posao...... Neki dan pukla cijev od vode ... zvali Vodovod i Kanalizacije da se popravi, niko nije dosao .... Zvali ove i one , niko nije dosao .... Desio se udes i ja nazovem RAD ... reko tako i tako... ljudi dosli u roku pola sata....u 1 h po noci sa grtalicom i sve ocistili
- Bakir1
#23 Re: stize najavljivani snijeg
http://mirzahasanefendic.com/?p=1388kakavdanakneiskustvu wrote:Bakir1 wrote:Autoput katanga u Visokom punkt jako ljudi pale grtalice da idu na autoput o zimska sluzbo i Bogu si mrska
šta ti znači katanga?
-
kakavdanakneiskustvu
#24 Re: stize najavljivani snijeg
Bakir1 wrote:http://mirzahasanefendic.com/?p=1388kakavdanakneiskustvu wrote:Bakir1 wrote:Autoput katanga u Visokom punkt jako ljudi pale grtalice da idu na autoput o zimska sluzbo i Bogu si mrska
šta ti znači katanga?
da ne bi tražio,lakše ti je napisati
- Bakir1
#25 Re: stize najavljivani snijeg
ja sam prosao autoputem od Visokog do Lasve u pola 12, padao je i ostajao, opet sam prosao maloprije odgovorno tvrdim da grtalica u pravcu kojim sam prvobitno prosao nije ciscena, sreo sam jednu ali u kontra smijeru a u punktu koji se nalazi u Visokom na bivsoj ep pumpi masine se tek pale.
niko ne ocekuje da se pahulje fataju u zraku ali autoput je posebna kategorija ceste koja mora biti ociscena jer se placa.
rad zimskih sluzbi u SBK kantonu gdje sam od fis-a do ahmica isao preko sat nisam komentarisao kako ni cinjenicu da u Visokom mozes slomiti nogu pjeske hodajuci ne bih komentarisao, ali za ap je sramota.
@kakav eto ti procitaj, ja sam cuo od svog oca prije 20 godina a na linku je sasvim lijepo objasnjeno
niko ne ocekuje da se pahulje fataju u zraku ali autoput je posebna kategorija ceste koja mora biti ociscena jer se placa.
rad zimskih sluzbi u SBK kantonu gdje sam od fis-a do ahmica isao preko sat nisam komentarisao kako ni cinjenicu da u Visokom mozes slomiti nogu pjeske hodajuci ne bih komentarisao, ali za ap je sramota.
@kakav eto ti procitaj, ja sam cuo od svog oca prije 20 godina a na linku je sasvim lijepo objasnjeno