uh..nesto je vrucina..ne ide mi se kod lekara..mozda ce proci samo. mozda je samo malokrvnost.
u svakom slucaju, hvala puno...
Moderator: anex
Slazem se sa tvojom konstatacijom , doktorica Zelija je jedan od najvecih strucnjaka u ovoj oblasti na Balkanu! A nikad se nije eksponirala u javnosti , a pozivaju je na najvece kongrese doktora iz ovih oblasti u svijetu , ovo je prvi put da cujem da je neko spomene na internetu u bilo kojem kontekstu! Takodje kao osoba, je pravo "ljudska" sto bi se reklo!doblo wrote:igrom slucaja imao sam priliku da se upoznam sa dr Zelijom Velijom.Jedna predivna osoba i kao karakter i kao ljekar.Jedna moja dobra prijateljica imala je problema sa stitnjacom.Lijecili su je razni "cuveni" ljekari,medjutim nije bilo efekta.Dobili smo preporuku za pomenutu doktoricu,od tada kada je pocela da je lijeci dr Zelija,njen zivot je preporodjen.Inace smo se kasnije raspitali o njoj i stitnjaci i ono sto ljudi brkaju oko endokrinologije.Endokrinologija je grana interne medicine koja se bavi zlijezdama sa unutrasnjim lucenjem,te zlijezde su inace zeznuta stvar,ako se narusi funkcija bilo koje,ako doktor nije strucan,tesko ih vraca u normalu."Djelokrug" endokrinologa koliko smo mi shvatili ,a sto je za nas bitno, stitna zlijezda,hipofiza,gusteraca(secer),polne zlijezde,nadbubrezne...Kazu da je pomenuta doktorica jedina koja se bavi endokrinologijom u BiH i koju priznaju u evropi i cak po radovima u svijetskim razmjerama.Amerikanac na forumu zna sta znaci imati pet godina americku licencu za rad doktora kod njih,ali zbog drugih razloga nije htjela u Ameriku.Ko hoce da bude pravilno tretiran i lijecen,trazi dr Zeliju.Kod nje u endokrinoloskom savjetovalistu se ceka po tri mjeseca,ali je ona skoro u Kolodvorskoj(gdje i vecina doktora ima ordinaciju) otvorila Internisticko-endokrinolosku ordinaciju,pa nema problema oko termina pregleda.Ovo je iskustvo moje prijateljice i naseg zajednickog raspitivanja za stitnjacu.Zaboravio sam reci,da je u cijelom podrucju endokrinologije vrh!!!Za sve smo se uvjerili licno,a za ostalo su nam potvrdili ljudi.Imalo bi jos dosta toga da se prica o dr Zeliji,ali mislim da je dovoljno informacija.
doblo wrote:vjerujte,svaka cast svakom doktoru,ali na kraju svi pacijenti sa problemima zlijezda zavrse kod dr.Zelije!!
sada bih na ovo odgovorio sa:roki wrote:1.Mislim da da.Znam da mi je uvijek vruce,jal zimi jal ljeti.Doslovno nekad gorim.saniisani wrote:ROKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odgovori mi na slijedeca pitanja!!!!!
1. da li se pretjerano znojis?
2. da li se nikako ne znojis? - a ako se pochnes znojiti da li je to brzo i mnogo ili sporo i malo
3. da li ti se slucajno povecao broj stopala ( ili broja cipela) ... ako jeste koliko i odkada...
4. da li imash IKAKVIH (cak i najmanjih) problema sa LIBIDOM ili erekcijom...???
5. da li ti se desava da ti se nesvjesti?
i na kraju
6. da li ti se ikada desava da imas (pa makar i na trenutak) pomuchen vid... (ili da u jednom trenutku ne vidis uopste)...
ODGOVORI OVA PITANJA STO PRIJE... ako ti je nezgodno posalji PM...
vjeruj mi znam za sto ovo pitam....
Zivio!!!
2.znaci znojim se
3.ne
4.ne
5.ne
5.to mi se desava ali mislim da je do dioptrije.nevidim dobro na daljinu pa ponekad moram skiljiti.
dodao bih da sam postao jako zaboravan.
roki wrote:sada bih na ovo odgovorio sa:roki wrote:1.Mislim da da.Znam da mi je uvijek vruce,jal zimi jal ljeti.Doslovno nekad gorim.saniisani wrote:ROKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odgovori mi na slijedeca pitanja!!!!!
1. da li se pretjerano znojis?
2. da li se nikako ne znojis? - a ako se pochnes znojiti da li je to brzo i mnogo ili sporo i malo
3. da li ti se slucajno povecao broj stopala ( ili broja cipela) ... ako jeste koliko i odkada...
4. da li imash IKAKVIH (cak i najmanjih) problema sa LIBIDOM ili erekcijom...???
5. da li ti se desava da ti se nesvjesti?
i na kraju
6. da li ti se ikada desava da imas (pa makar i na trenutak) pomuchen vid... (ili da u jednom trenutku ne vidis uopste)...
ODGOVORI OVA PITANJA STO PRIJE... ako ti je nezgodno posalji PM...
vjeruj mi znam za sto ovo pitam....
Zivio!!!
2.znaci znojim se
3.ne
4.ne
5.ne
5.to mi se desava ali mislim da je do dioptrije.nevidim dobro na daljinu pa ponekad moram skiljiti.
dodao bih da sam postao jako zaboravan.
1.mislim da da
2.---
3.ne
4.ne
5.da-jako cudan i neugodan osjecaj.nije prava nesvjestica ali mi se na sekund redovno pomuti u glavi
6.da-zajedno sa nesvjesticom dolazi i nekakvo zamucenje vida,takoder na par sekundi.
7. dopunsko: mjenjanje raspolozenja iz sata u sat:depresija,ushicenost,strah....
a nikako da se nakanim kod velije zelije
nikad!n|nna wrote:Rijeshi li se ovo ikad?
Hmm, nisam sigurna shto bih ti rekla o ovom. Iskreno, i sama sam to pokushala. Chak sam ishla u Bec kod nekog dede koji se bavi time i daje razne trave za razne bolesti nakon shto prostudira nalaze pacijenta. Pila sam taj neki njegov chaj oko 3 mjeseca. Nalazi su mi bili u granicama normale, nakon toga. Ali sam istovremeno pila i terapiju. Pa.... shto je tu pomoglo, ne znam. Ali opchenito mislim da malo chaja i trava ne mozhe bit loshe za organizam.sheilak wrote: Ja sam citala o zamjenskoj terapiji za usporen rad stitnjace, umjesto hemijskih tiroidnih hormona neke osobe upotrebljavaju biljke koje nadomjestaju te hormone. Da li mozda neko zna nesto vise o tome?
Jesi li i dalje umoran? Jesi li radio nalaz na hepatitis markere?roki wrote:izgleda da je sve uredu.nalaz je sljedeci:
oba reznja uredne velicine i homogene i uredne eho strukture.Desni rezanj ukupnog volumena 6 ml a lijevi 5.9ml.Kontrola hormona u slucaju klinicke indikacije
Hera wrote:To sto je UZ stitne ok ne znaci da su i hormoni ok, znaci samo da nemas nikakvih cvorica. Ja imam marginalno smanjenu aktivnost stitne i pijem vec 6 mjeseci najmanju dozu Levaxina a vjeruj mi ne bi vjerovao koje promjene osjecam. Nemam pade secera kao prije (tresla bi se ko prut pri gladi), nisam tako umorna, ne smrzavam se kao ludjakinjanon stop... Vrijedi izvaditi hormone.. to je 30tak maraka...