Štitna žljezda -Hipoterioza -

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
sp bob

#1 Štitna žljezda -Hipoterioza -

Post by sp bob »

Htjela bih čuti vaša iskustva sa hipoteriozom ..tj znati , koji su sve simptomi same bolesti , koju terapiju pijete , kad dođe do poboljšanja zdrastvenog stanja dali je to odmah nakon sedmicu ili se mora ipak malo čekati ..Skoro sam saznala da imam Hašimoto ,dok nisam saznala lutala sam od doktora do dr ..i dijagnoza bi uvijek bila ista pomakanje željeza ..malokrvnost..anemija...sve do prije 3 sedmice kad sam sama na svoju ruku otišla dr za štitnu ..kad ono hipoterioza ..Tsh -9 ostale vrijednosti u granicama normale - Pijem Letrox jenu sedmicu 25 mg jednu ,pa tri puta sedmično 50 mg ,ostalim danima 25..pijem već 10 dana nema promjena , sem što redovno plačem ..10 min sam ok 15 minuta sam u jakoj depri ...20 min ..se tješim da biće sve ok proćiće .. :-) ma haus ...stomak me boli jako već četvrti dan (nemam apetita )..tačnije želudac pa onda cijeli stomak mučnine i tako ....dali je to od terapije ili ??? Simtomi su aajjjjme ludi ..nekad pomislim da ludim ..Help :shock: :roll: umalo da zaboravim ...dali je prisutnost jake nervoze koja dođe tek tako sama od sebe od samog jutra normalna u ovom stanju ???? Često popijem leksić od 1.5 čisto da me malo smiri .. :zzzz:
emir201

#3 Štitna žljezda -Hipoterioza -

Post by emir201 »

DIJABETIČAR sam na inzulinu 13 godina koliko i imam čvor na desnoj strani vrata,molio bih da mi odgovorite konkretno šta je STRUMA LYMHOTOSA HASHIMOTO, i kako se lječi šta uzimat još osim moje letroxs 200 mikrograma terapije, i da li je toliko opasno kako tvrde pojedini doktori iz Bosne, pa me zanima vaše mišljenje operisan sam 30.01 2013. Dg STRUMA NODOSA GL.THYREOIDEA,a OP.glasi THYREOIDECTOMIA TOTALIS,terapija gore navedena plus kalcij sa d vitaminom,28.02.2013 idem na kontrolu nuklearna medicina sa hormonima TSH 40,35 FT3 2,27 FT4 0,61 mjesec nakon operacije uzv pokazuje oba regenerata su hipoehogenog i nehomogenog parenhima,grublje eho slike,te obostrano se vidi po neki manji hipoehogeniji gomoljčić I UVODI MI SE GORE NAVEDENA TERAPIJA LETROXS 200 mikrograma,malo sam se udebljao poslje operacije.
MOLIM ODGOVOR
Post Reply