STIPU MESICA Simpatisu Bosanski muslimani ! ! ZASTO ?

margareta

Post by margareta »

bosanski mrki wrote:Poenta Berica je upravo ono sto sam i ja pomenuo u jednom od prethodnih komentara na ovu temu; svijest bosanskih hrvata (bas kao i bosnjaka i srba) se nije nimalo promijenila. hdz, sda i sds su i dalje najomiljenije stranke u bih iako je politika sve tri bila pogubna za sva tri naroda...
Poenta je kristalno jasna ali jeli malo odvise ofucana? Svaki 'ovozemaljac' zna rak rane Bh. zemlje ali ponuditi nesto novo, promjene u pravcu progresa , prosperiteta , nigdje ni novinarske *patke* u tom pravcu..... ALI BIT CE i CUT ce se vec kad za to sazriju uvjeti :)
bosanski mrki

Post by bosanski mrki »

na zalost, formula za rjesenje bh problema ne postoji, sve dok se ne promijeni svijest naroda i dok je na snazi moto "mogu nas ubit', ne mogu nam nista". u medjuvremenu, mozemo samo biti zavidni zapadnim susjedima (i pokusati nesto nauciti od njih).
margareta

Post by margareta »

bosanski mrki wrote:na zalost, formula za rjesenje bh problema ne postoji, sve dok se ne promijeni svijest naroda i dok je na snazi moto "mogu nas ubit', ne mogu nam nista". u medjuvremenu, mozemo samo biti zavidni zapadnim susjedima (i pokusati nesto nauciti od njih).
Dozvoli da je to ipak tvoja prizma ili tvoj stav - sa cijom
*perspektivom* nikada niko i nista nebi ucinio u korist drzave BiH i svih njenih naroda. Suludo se pustiti k'o feces niz vodu.
bosanski mrki

Post by bosanski mrki »

cinjenica je nas oboje zelimo isto za bih. i to je ok. ali isto tako je i cinjenica da sve ove godine nasi "politicari" (pa ako bas hoces i dobra vecina u sva tri naroda) rade zestoko protiv tebe i mene. ja se ne"pustam niz vodu", ali mislim da samo malo realnije gledam na situaciju.
margareta

Post by margareta »

bosanski mrki wrote:cinjenica je nas oboje zelimo isto za bih. i to je ok. ali isto tako je i cinjenica da sve ove godine nasi "politicari" (pa ako bas hoces i dobra vecina u sva tri naroda) rade zestoko protiv tebe i mene. ja se ne"pustam niz vodu", ali mislim da samo malo realnije gledam na situaciju.
Reci cu ti da si samo po pitanju politicara potpuno realan ali strah od naroda je irealan :) mnogo je , mnogo vise nas nego njih. :)
Jasho

Post by Jasho »

Stipe je jedna sasvim normalna osoba i čovjek koji če uvijek reči istinu bez uvijanja, čovjek koji javno osudio politiku Franje Tuđmana prema BiH! Čestitam mu na pobjedi, mada mislim da u budučnosti treba neko mlađi dođe na mjesto predsjednika Hrvatske! Jadranka Kosor nije imala teoretske šanse zbog lošeg pristupa glasaćima. Neki kažu da joj je glavni problem bio što je žena, e pa mislim da nije. Glavni njen problem je što jepozivala samo HDZ biračko tijeloi desnicu i štoje previše konzervativna! Žena koja bi mogla da nasljedi Mesića za pet godina je Vesna Pusić. Ubjedljivonajaća političarka ex Yu i žena koja je javno rekla da je Hrvatska izvršila Agresiju na BiH i da je Tuđman ratni zločinac i njegovu politiku nazvala fašističkom.
bosanski mrki

Post by bosanski mrki »

margareta, zlato, znas kako ono nas narod kaze; "iz tvojih usta u bozije usi". ja bih ipak puno bio sretniji kad bi MI, kad nas je vec toliko (ako je), trebali to konacno jednom i za svagda da, onako svi uglas, damo NJIMA do znanja. ako nista, ono zarad nase djece. :)
|N

Post by |N »

Jasho wrote:Stipe je jedna sasvim normalna osoba i čovjek koji če uvijek reči istinu bez uvijanja, čovjek koji javno osudio politiku Franje Tuđmana prema BiH! Čestitam mu na pobjedi, mada mislim da u budučnosti treba neko mlađi dođe na mjesto predsjednika Hrvatske! Jadranka Kosor nije imala teoretske šanse zbog lošeg pristupa glasaćima. Neki kažu da joj je glavni problem bio što je žena, e pa mislim da nije. Glavni njen problem je što jepozivala samo HDZ biračko tijeloi desnicu i štoje previše konzervativna! Žena koja bi mogla da nasljedi Mesića za pet godina je Vesna Pusić. Ubjedljivonajaća političarka ex Yu i žena koja je javno rekla da je Hrvatska izvršila Agresiju na BiH i da je Tuđman ratni zločinac i njegovu politiku nazvala fašističkom.
Gdje je to Hrvatska izvrsila agresiju na BiH? Ti i tvoja pusicka nevidite dalje od nosa ,da nije bilo HV-a mozda bi i danas Bihac i ostali djelovi krajine bili u rukama Srba .Znas li tko je nalozio HV-u da oslobodi Bihac ,jeli mozda tvoja pusicka ?ili je to bio bas dr.Tudjman kad mu je Alija dosao i plako pa je se onda potpisao Splitski sporazum.Prvo malo razmisli ,prije nego sto pocmes pisati gluposti.
Jasho

Post by Jasho »

Koje srušio stari most? Koje pravio logore po mostaru? Zna se HDZ i njihovi generali tipa Praljak uz podršku Tuđmana i Šuška! Alija je obični idiot koji se više brinuo za đepove svojih stranačkih lopova! Vesna je žena bez dlake na jeziku i svaka joj čast što je reklaonako kako jest! Svim Hrvatima u BiH koji glasaju na izborima u Hrvatskoj treba ukinuti to pravo jer ne plačaju porez Hrvatkoj, ili ako već glasajutamo zabraniti im da glasaju u BiH. Gospodo koja sebe nazivate Hrvatima, a živite u BiH otiđite bilo gdje u Hrvatsku i recite da ste Hrvati umrijeće vam od smijeha. Prije par godina na moru gazda kod kojeg sam odsjeo mi reće kako oni dalmatinci ne vole Hrvate iz Hercegovine i kaže da za njih će oni uvijek biti samo Hercegovci. I kaže mi da najviše vole ljude iz Bosne! E sad se zapitajte zašto je tako? Tuđman jeste bio fašista kao i Milošević i da nije crko bio bi danas u Hagu zajedno sa njim, vjerovatno bi im društvo pravioi Alija da nije umro!
Chat Nick

Post by Chat Nick »

STIPE MESIC?
To je onaj sto je napisao knjigu "Kako sam rasturio Jugoslaviju"?
komunista, nacionalista a bogami i veliki demokrata?
artzy

Post by artzy »

margareta wrote:Pretpostavljam da zvuci nakaradno ali svakako da i ne razmisljam o svjetskim nego o Bh. muslimanima.
Drugi 'par opanaka' je sto se Bh. muslimani sami identificiraju sa arapima npr.
Ti si malo priglupa, jel' da?
Avangardan

Post by Avangardan »

artzy wrote:
margareta wrote:Pretpostavljam da zvuci nakaradno ali svakako da i ne razmisljam o svjetskim nego o Bh. muslimanima.
Drugi 'par opanaka' je sto se Bh. muslimani sami identificiraju sa arapima npr.
Ti si malo priglupa, jel' da?
E da mi je bit "priglup" ko margareta, daleko bih dogurao!

Pa margareta je napametnija na forumu!
|N

Post by |N »

Jasho wrote:Koje srušio stari most? Koje pravio logore po mostaru? Zna se HDZ i njihovi generali tipa Praljak uz podršku Tuđmana i Šuška! Alija je obični idiot koji se više brinuo za đepove svojih stranačkih lopova! Vesna je žena bez dlake na jeziku i svaka joj čast što je reklaonako kako jest! Svim Hrvatima u BiH koji glasaju na izborima u Hrvatskoj treba ukinuti to pravo jer ne plačaju porez Hrvatkoj, ili ako već glasajutamo zabraniti im da glasaju u BiH. Gospodo koja sebe nazivate Hrvatima, a živite u BiH otiđite bilo gdje u Hrvatsku i recite da ste Hrvati umrijeće vam od smijeha. Prije par godina na moru gazda kod kojeg sam odsjeo mi reće kako oni dalmatinci ne vole Hrvate iz Hercegovine i kaže da za njih će oni uvijek biti samo Hercegovci. I kaže mi da najviše vole ljude iz Bosne! E sad se zapitajte zašto je tako? Tuđman jeste bio fašista kao i Milošević i da nije crko bio bi danas u Hagu zajedno sa njim, vjerovatno bi im društvo pravioi Alija da nije umro!
Ja ovdje sto si ti upisao nevidim nigdje agresiju Hrvatske na BiH.Vec vidim tvoju isfrustriranost,ti nevidis stvarno dalje od nosa.Nazalost moram se okrenuti tvome pisanju jer bjezis od teme.

Jeli taj tvoj dalmatinac mora nekoga voliti,ili se mora prilagoditi musterijama i reci ono sto zele musterije cuti :) ?Ta tvoja Vesna Pusic o kojoj ti govoris ima isto dvojno drzavljanstvo i sa time pravo glasa u toj zemlji ,mislim samo da se zna :)

Hrvati netrebaju ici u Hrvatsku i reci da su Hrvati ...jer jesu Hrvati ,tebi sto to smeta to je tvoja i pusickina stvar.Nekima jednostavno smeta sto Hrvati iz BiH imaju mozd avise od njih u Hrvatskoj koji su postenim radom to i stekli.

Jos samo da te napomenem,nezaboravi zenicku muzicku skolu ,krizancevo selo,buhine kuce itd.
violentjack

Post by violentjack »

Buhine kuce ili Ahmice gdje 118 zrtava palo

Halo taj Vitez je prvo protjerao ono malo Bosnjaka i sta su tamo radile ustase

Ti ljudi nemaju pravo glasa..kao ni babini autonomasi iili cetnici :x
kike

Post by kike »

violentjack wrote:Buhine kuce ili Ahmice gdje 118 zrtava palo

Halo taj Vitez je prvo protjerao ono malo Bosnjaka i sta su tamo radile ustase

Ti ljudi nemaju pravo glasa..kao ni babini autonomasi iili cetnici :x
Sta ti naprica?

kakve veze ima sve jedno sa drugim, a narocito sa Mesicem

Kao pokvarena ploca na svakom topicu ponavljas isto :lol:
Jasho

Post by Jasho »

A zašto bi oni oupšte bili Hrvati, kad su oni Bosanski katolici! Hrvat može biti samo onaj koji je rođen u Hrvatskoji čiji su preci iz Hrvatske! Neko čiji preci stolječima žive i rađaju se u BiH nije ništa drugo do Bosanski katolik. Isto takop muslimani iz Hrvatske su pravi Hrvati jer su rođeni tamo i žive! Ne možeš vjeru vezati za pripadnost jednoj naciji, jer po toj teoriji bi svi katolici bili Rimljani, odnosno Italijani. Moja prijateljica iz Sarajeva je mogla kad je htjela imati Hrvatsku putovnicu, ali ona smatra besmislenim glasanje u drugoj državi i ona sebe nesmatra Hrvaticom već, Bosankom! I ne valjaj svoje nacionalističke gluposti i ne brani fašistu Tuđmana. Koliko je omiljen rekli su biraći na izborima kad je kandidatkinja njegove stranke doživjela debakl na izborima. kad budeš ujutro ustao i rekao ja sam Državljanin Bosne i Hecegovine ova će zemlja imati smisla i budučnosti. I ne samo ti već svi moraju reći Ja sam državljanin Bosne i Hercegovine. Svi smo mi Bosanci i Hercegovci. Nismo ni Turci, ni Arapi, ni Hrvati , ni ti smo Srbi!
Fair Life

Post by Fair Life »

Jasho wrote:A zašto bi onioupšte bili Hrvati, kad su oni Bosanski katolici!
Ako su "bosanski muslimani" Bosnjaci, onda je apsolutno za ocekivati da bosanski katolici sebe nazivaju Hrvatima, a bosanski pravoslavci Srbima.

Koja su tri konstitutivna naroda u BiH Jasho ?

Po tebi su to Bosnjaci, BiH katolici i BiH pravoslavci...

Daj se podvuci i saberi.

PS__Imas li koju o Mesicu ?
margareta

Post by margareta »

Fair Life wrote:
Jasho wrote:A zašto bi onioupšte bili Hrvati, kad su oni Bosanski katolici!
Ako su "bosanski muslimani" Bosnjaci, onda je apsolutno za ocekivati da bosanski katolici sebe nazivaju Hrvatima, a bosanski pravoslavci Srbima.

Koja su tri konstitutivna naroda u BiH Jasho ?

Po tebi su to Bosnjaci, BiH katolici i BiH pravoslavci...

Daj se podvuci i saberi.

PS__Imas li koju o Mesicu ?
Pored fakta da se ni bosanski muslimani ne deklarisu kao bosnjaci ipak je za ocekivat da se hrvati i pravoslavci izjasne kao bosnjacki katolici zarez
vidi_vidi_vidi

Post by vidi_vidi_vidi »

Jasho wrote:A zašto bi oni oupšte bili Hrvati, kad su oni Bosanski katolici! Hrvat može biti samo onaj koji je rođen u Hrvatskoji čiji su preci iz Hrvatske! Neko čiji preci stolječima žive i rađaju se u BiH nije ništa drugo do Bosanski katolik. Isto takop muslimani iz Hrvatske su pravi Hrvati jer su rođeni tamo i žive! Ne možeš vjeru vezati za pripadnost jednoj naciji, jer po toj teoriji bi svi katolici bili Rimljani, odnosno Italijani. Moja prijateljica iz Sarajeva je mogla kad je htjela imati Hrvatsku putovnicu, ali ona smatra besmislenim glasanje u drugoj državi i ona sebe nesmatra Hrvaticom već, Bosankom! I ne valjaj svoje nacionalističke gluposti i ne brani fašistu Tuđmana. Koliko je omiljen rekli su biraći na izborima kad je kandidatkinja njegove stranke doživjela debakl na izborima. kad budeš ujutro ustao i rekao ja sam Državljanin Bosne i Hecegovine ova će zemlja imati smisla i budučnosti. I ne samo ti već svi moraju reći Ja sam državljanin Bosne i Hercegovine. Svi smo mi Bosanci i Hercegovci. Nismo ni Turci, ni Arapi, ni Hrvati , ni ti smo Srbi!
Slazem se sa ovim sto si napisao, Jasho.
rajvosa

Post by rajvosa »

Chat Nick wrote:STIPE MESIC?
To je onaj sto je napisao knjigu "Kako sam rasturio Jugoslaviju"?
komunista, nacionalista a bogami i veliki demokrata?

Rece "chat nick" i ostade ziv :lol: :lol:
|N

Post by |N »

Jasho wrote:A zašto bi oni oupšte bili Hrvati, kad su oni Bosanski katolici! Hrvat može biti samo onaj koji je rođen u Hrvatskoji čiji su preci iz Hrvatske! Neko čiji preci stolječima žive i rađaju se u BiH nije ništa drugo do Bosanski katolik. Isto takop muslimani iz Hrvatske su pravi Hrvati jer su rođeni tamo i žive! Ne možeš vjeru vezati za pripadnost jednoj naciji, jer po toj teoriji bi svi katolici bili Rimljani, odnosno Italijani. Moja prijateljica iz Sarajeva je mogla kad je htjela imati Hrvatsku putovnicu, ali ona smatra besmislenim glasanje u drugoj državi i ona sebe nesmatra Hrvaticom već, Bosankom! I ne valjaj svoje nacionalističke gluposti i ne brani fašistu Tuđmana. Koliko je omiljen rekli su biraći na izborima kad je kandidatkinja njegove stranke doživjela debakl na izborima. kad budeš ujutro ustao i rekao ja sam Državljanin Bosne i Hecegovine ova će zemlja imati smisla i budučnosti. I ne samo ti već svi moraju reći Ja sam državljanin Bosne i Hercegovine. Svi smo mi Bosanci i Hercegovci. Nismo ni Turci, ni Arapi, ni Hrvati , ni ti smo Srbi!
Jasho,ti bi trebao se malo odmoriti jer vidim da vec si uzavrijo.Jeli tebi jasno da Bosanac nije nacionalnost?Jeli mozes to skontati?
Znas li ti jasho koji je narod najstariji u BiH ?ako neznas ja cu ti reci HRVATI i prije bili i ostali do dana danasnjeg.Vec vise od 700 godina prisutni na ovim prostorima.

BiH je sastavljena od 3 konstutivna naroda Hrvata,Muslimana i Srba
Ja ustajem godinama vec i kazem sebi da sam i drzavljanin BiH ,ali nema pomaka ,nema one Bosne koju ja poznam.Ja vidim da u toj mojoj bosni ima jos jedna drzava koja se zove Republika Srpska .de jasho jos malo lupaj pa reci Hravti izvrsili agresiju na BIH.Da nije bilo Hrvata ,nebi bilo niti Bosne,samo se sjeti tko je oslobodio i Bihac i ostale krajeve krajine .
Jasho

Post by Jasho »

Bosna se prvi put spominje oko 900 godine, dakle mnogo prije nego što ti spominješ Hrvate kao najstariji narod u BiH. E sad mi reci kako su se zvali stanovnici tadašnje Bosne, ako uzmemo u obzir da nije tad bilo Hrvata u Bosni. Ne valjaj gluposti da ne postoji Bosanska nacionalnost. Prouči malo historiju i potraži profesora Mustafu Imamovića neka te poduči historiji kako ne bi valjao gluposti! Ja sam Bosanac, sad jesam li katolik, musliman ili pravoslavac je moja privatna stvar!
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

Jasho wrote:Bosna se prvi put spominje oko 900 godine, dakle mnogo prije nego što ti spominješ Hrvate kao najstariji narod u BiH. E sad mi reci kako su se zvali stanovnici tadašnje Bosne, ako uzmemo u obzir da nije tad bilo Hrvata u Bosni. Ne valjaj gluposti da ne postoji Bosanska nacionalnost. Prouči malo historiju i potraži profesora Mustafu Imamovića neka te poduči historiji kako ne bi valjao gluposti! Ja sam Bosanac, sad jesam li katolik, musliman ili pravoslavac je moja privatna stvar!
E nek si him rek'o... :)
Chat Nick

Post by Chat Nick »

Jasho wrote: Ja sam Bosanac, sad jesam li katolik, musliman ili pravoslavac je moja privatna stvar!
Ovaj mora da je neka srbenda :lol:
Meyra

Post by Meyra »

ENGLEZ TVRDI DA U POLITICI NE POSTOJE NI SIMPATIJE NI PRIJATELJSTVO - SAMO INTERESI !!!!!!

I am ok you are ok

M. :)
Post Reply