Dragi forumasi,
zanima me kakve su sanse da se dobije stipendija za studiranje farmacije na eng. jeziku negdje u svijetu. Ko nudi takvu vrstu stipendija, sta ukljucuje, koje su obaveze studenta, kako to sve "hoda"?
Stipendije za skolovanje u inostranstvu
-
Ponosan
#2 Re: Stipendije za skolovanje u inostranstvu
Do kraja ove sedmice se ocekuje obavjest o tome ko je dobio stipendiju sa postdiplomski studij u Turskoj,konkurs je bio u aprilu...15 stipendija je za magistarski studij i 15 za doktorat,i 15 za one koji upisuju fakultet..cini mi se da su u pitanju Univerziteti u Ankari,Istambulu,Izmiru..Ima li neko vise informacija u vezi ovoga?Wondergirl wrote:Dragi forumasi,
zanima me kakve su sanse da se dobije stipendija za studiranje farmacije na eng. jeziku negdje u svijetu. Ko nudi takvu vrstu stipendija, sta ukljucuje, koje su obaveze studenta, kako to sve "hoda"?
Koliko znam,pored Turske ambasade stipendije daju jos Holandska i Austrijska ambasada...
-
Kenan-sa
#3 Re: Stipendije za skolovanje u inostranstvu
tacno je da je turska ambasada davala stipendije,ali to je bilo ima dva mjeseca,nekoliko ljudi koje poznajem i dalje ocekuju rezultate da vide jesu li prosli,valjda ce ih ovi iz ambasade uskoro obavjestiti...znam da su neki sa farmacije aplicirali za stipendiju!
-
Galebica1981
#4 Re: Stipendije za skolovanje u inostranstvu
Mog su brata zvali prosle sedmice, rekli mu je dobio stipendiju, fakultet ekonomije i finansija, da izvadi ljekarsko i prevede na turski jezik, i da ce ga opet zvati u augustu, za skolu turskog jezika, koja traje godinu dana.Kenan-sa wrote:Do kraja ove sedmice se ocekuje obavjest o tome ko je dobio stipendiju sa postdiplomski studij u Turskoj,konkurs je bio u aprilu...15 stipendija je za magistarski studij i 15 za doktorat,i 15 za one koji upisuju fakultet..cini mi se da su u pitanju Univerziteti u Ankari,Istambulu,Izmiru..Ima li neko vise informacija u vezi ovoga?
Koliko znam,pored Turske ambasade stipendije daju jos Holandska i Austrijska ambasada...
Toliko znam
-
Ponosan
#5 Re: Stipendije za skolovanje u inostranstvu
super! a jel on tek zavrsio srednju skolu pa tamo upisuje fakultet ili ide na postdiplomski studij? znam da daju stipendije i za postdiplomski studij odnosno doktorat...Galebica1981 wrote:Mog su brata zvali prosle sedmice, rekli mu je dobio stipendiju, fakultet ekonomije i finansija, da izvadi ljekarsko i prevede na turski jezik, i da ce ga opet zvati u augustu, za skolu turskog jezika, koja traje godinu dana.Kenan-sa wrote:Do kraja ove sedmice se ocekuje obavjest o tome ko je dobio stipendiju sa postdiplomski studij u Turskoj,konkurs je bio u aprilu...15 stipendija je za magistarski studij i 15 za doktorat,i 15 za one koji upisuju fakultet..cini mi se da su u pitanju Univerziteti u Ankari,Istambulu,Izmiru..Ima li neko vise informacija u vezi ovoga?
Toliko znam
-
Galebica1981
#6 Re: Stipendije za skolovanje u inostranstvu
Jeste, maturirao je, tacnije u gradu MANISI upisuje fakultet, prije toga godinu dana uci turski jezik, u IZMIRU.Ponosan wrote:super! a jel on tek zavrsio srednju skolu pa tamo upisuje fakultet ili ide na postdiplomski studij? znam da daju stipendije i za postdiplomski studij odnosno doktorat...Galebica1981 wrote:Mog su brata zvali prosle sedmice, rekli mu je dobio stipendiju, fakultet ekonomije i finansija, da izvadi ljekarsko i prevede na turski jezik, i da ce ga opet zvati u augustu, za skolu turskog jezika, koja traje godinu dana.Kenan-sa wrote:Do kraja ove sedmice se ocekuje obavjest o tome ko je dobio stipendiju sa postdiplomski studij u Turskoj,konkurs je bio u aprilu...15 stipendija je za magistarski studij i 15 za doktorat,i 15 za one koji upisuju fakultet..cini mi se da su u pitanju Univerziteti u Ankari,Istambulu,Izmiru..Ima li neko vise informacija u vezi ovoga?
Toliko znam
Kad su ga zvali, rekli su da mora izvaditi ljekarsko uvjerenje, koje, usput receno, kosta 154 KM za inostranstvo. Toliko opet znam .....
pozdrav
-
Ponosan
#7 Re: Stipendije za skolovanje u inostranstvu
do kraja Jula ce se znati ko dobija stipendiju za postdiplomski studij u Turskoj..et ako sam nekome pomogao drago mi je!:)
-
Kenan-sa
#8 Re: Stipendije za skolovanje u inostranstvu
pa evo ga kraj jula je,je li iko dobio odgovor iz Turske ambasade za postdiplomski studij u toj zemlji?
-
Galebica1981
#9 Re: Stipendije za skolovanje u inostranstvu
Opet se javljam ..... Mog su brata zvali jucer ..... sastanak u Ambasadi je sutra ..... ostalo ce vjerovatno tamo saznati .....Kenan-sa wrote:pa evo ga kraj jula je,je li iko dobio odgovor iz Turske ambasade za postdiplomski studij u toj zemlji?