STIPENDIJE
-
agenštajn
#1 STIPENDIJE
Evo, da malo i o ovoj temi popričamo, posavjetujemo se i sl.
Student sam na ETF i probam ugrabiti kakvu stipendiju ali... još ništa.Ono, što me je naljutilo bilo je čitanje spiska aplikanata za stipendiju Gazihusrev beg iz Njemačke.Ja fino sve i u roku poslao a nigdje me na spisku ma ni da sam polao aplikaciju a oni je potvrdili.
I zaista jesu li sve štele, šta je ovo?
Student sam na ETF i probam ugrabiti kakvu stipendiju ali... još ništa.Ono, što me je naljutilo bilo je čitanje spiska aplikanata za stipendiju Gazihusrev beg iz Njemačke.Ja fino sve i u roku poslao a nigdje me na spisku ma ni da sam polao aplikaciju a oni je potvrdili.
I zaista jesu li sve štele, šta je ovo?
-
majstor_m
#2 Re: STIPENDIJE
Ima li kakva stipendija za master studente???
-
agenštajn
#3 Re: STIPENDIJE
Znate li iznos stipendija Udruženej gradi bih
-
lucatoni05
#4 Re: STIPENDIJE
Iznos je od 80-120KM zavisi koja kategorija.agenštajn wrote:Znate li iznos stipendija Udruženej gradi bih
Za kategoriju D je 80KM za srednjoskolce i 100KM za studente.
Ovo znam jer sam dobio stipendiju za kategoriju D i poslao sam im mail da ih pitam koliko iznosi i ovako su mi odgovorili.
-
Sociolog
#5 Re: STIPENDIJE
agenstajn, tako ti je to nazalost, kod nas... malo offf nemoj se cuditi kad vidis, tamo da su kao dodatne bodovi,dobili, da su pripadnici sehidskih porodica , a nisu jer jednostvano niko ne provjerava... a posebno sam se razocarao u taj fond, i Fond Bosnjaci... fol da izvines vjernici, a kako su stimali konkurs, fkt. bez uvrede ali gade mi se.. kojem oni Bogu vjeruju i boje ga, a fol vjernici...
bez uvrede..
- iceman ze
#7 Re: STIPENDIJE
Danasnji Avaz, str. 26, konkurs za stipendije Mtela. U pitanju su tehnicki fakulteti, elektrotehnika, FIT i sl. pa pogledajte!
- newlevel
#8 Re: AW: STIPENDIJE
Ako nemas stelu kakvu, ne vrijedi pokusavati jer su ti sanse minimalne da ces dobit stipendiju na bilo kojem konkursu. Da, nadje se tu poneki srecnik koji uleti bez stele, ali kazem sanse su minimalne. Meni se sve to gadi, ti konkursi a pogotovo te kvazi vjerski fondovi fuuuj treba ih pljunut sve redom.
Gesendet von meinem C1505 mit Tapatalk 2
Gesendet von meinem C1505 mit Tapatalk 2
-
mirs
#9 Re: STIPENDIJE
Zdravo
Zna li iko kada ce izaci konkurs za dodjelu stipendije u opstini Centar Sarajevo? je li mozda vec bio?
Zna li iko kada ce izaci konkurs za dodjelu stipendije u opstini Centar Sarajevo? je li mozda vec bio?
-
lucatoni05
#10 Re: STIPENDIJE
Evo ja sam danas dobio ugovor koji trebam potpisati za stipendiju i poslati ga nazad u OGBH.
Ali dobio sam isto jedan papir na kojem pise da se trebam zahvaliti stipenditoru, pa me zanima sta bih ja trebao napisati u toj zahvali (ako neko moze da mi napise ukratko) ili nadje primjer neki?
I da li je to obavezno da posaljem?
Ali dobio sam isto jedan papir na kojem pise da se trebam zahvaliti stipenditoru, pa me zanima sta bih ja trebao napisati u toj zahvali (ako neko moze da mi napise ukratko) ili nadje primjer neki?
- Individualism18
#11 Re: STIPENDIJE
Ne znam da li je obavezno, ali ja bih se u svakom slučaju zahvalila jer mi je to nekako dio opće kulture. Napišeš nešto o sebi, tj. zašto si uopće aplicirao za stipendiju, zatim se zahvališ i napišeš kako će ti ta stipendija pomoći da nastaviš ostvarivati dobre rezultate u učenju i kako ćeš opravdati njihovo povjerenje itd. Malo preoblikuj ovo i to je to.lucatoni05 wrote:Evo ja sam danas dobio ugovor koji trebam potpisati za stipendiju i poslati ga nazad u OGBH.
-
lucatoni05
#12 Re: STIPENDIJE
Mozete li mi reći da li je ovo dosta i da li treba nesto promijeniti/dodati/izostaviti:
Pismo zahvale
Poštovani,
Ovim putem želim da se zahvalim Vašoj organizaciji kao i Vašem osoblju zbog meni dodijeljene stipendije koja će mi puno pomoći u toku mog daljnjeg studiranja na Tehničkom fakultetu u xxxxx na odsjeku elektrotehnike – smjer informatika.
Završio sam srednju elektrotehničku školu u xxxxx. U toku dosadašnjeg školovanja isticao sam se u radu brojnih sekcija, te sam učestvovao na mnogim takmičenjima gdje sam osvojio i 2. mjesto na trećem festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih – strukovnih škola Bosne i Hercegovine. Trenutno živim u xxxxx sa roditeljima. Pored studiranja rekreativno se bavim sportom. Želim uspješno završiti fakultet sa što boljim prosjekom, pronaći posao i uraditi nešto što će pomoći cijelom svijetu u daljnjem razvoju tehnologije. Ova stipendija će mi pomoći u kupovini potrebne literature za fakultet, kao i za kupovinu boljeg računara koji mi je potreban za daljnje studiranje na ovom fakultetu. Kao i dosad potrudit ću se da nastavim i dalje ostvarivati dobre rezultate u učenju i na taj način opravdam stipendiju i ukazano Vam povjerenje.
S poštovanjem
xxxxx xxxxxx
Pismo zahvale
Poštovani,
Ovim putem želim da se zahvalim Vašoj organizaciji kao i Vašem osoblju zbog meni dodijeljene stipendije koja će mi puno pomoći u toku mog daljnjeg studiranja na Tehničkom fakultetu u xxxxx na odsjeku elektrotehnike – smjer informatika.
Završio sam srednju elektrotehničku školu u xxxxx. U toku dosadašnjeg školovanja isticao sam se u radu brojnih sekcija, te sam učestvovao na mnogim takmičenjima gdje sam osvojio i 2. mjesto na trećem festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih – strukovnih škola Bosne i Hercegovine. Trenutno živim u xxxxx sa roditeljima. Pored studiranja rekreativno se bavim sportom. Želim uspješno završiti fakultet sa što boljim prosjekom, pronaći posao i uraditi nešto što će pomoći cijelom svijetu u daljnjem razvoju tehnologije. Ova stipendija će mi pomoći u kupovini potrebne literature za fakultet, kao i za kupovinu boljeg računara koji mi je potreban za daljnje studiranje na ovom fakultetu. Kao i dosad potrudit ću se da nastavim i dalje ostvarivati dobre rezultate u učenju i na taj način opravdam stipendiju i ukazano Vam povjerenje.
S poštovanjem
xxxxx xxxxxx
- Individualism18
#13 Re: STIPENDIJE
Odlično ti je ovo, ne treba ti ništa više.lucatoni05 wrote:Mozete li mi reći da li je ovo dosta i da li treba nesto promijeniti/dodati/izostaviti:
Pismo zahvale
Poštovani,
S poštovanjem
xxxxx xxxxxx
Samo umjesto "ukazano Vam povjerenje", napiši "Vaše povjerenje".
-
lucatoni05
#14 Re: STIPENDIJE
Hvala ti puno na pomoci i savjetima
-
lajlica
#15 Re: STIPENDIJE
http://www.ogbh.com.ba/bh/pocetna.html
eo ovdje su rezultati ako je ko apliciro za stipendiju ogbh,mada ih je malo
eo ovdje su rezultati ako je ko apliciro za stipendiju ogbh,mada ih je malo