STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
unsa

#1 STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by unsa »

Studirajte (1-24 mjeseci) na nekom od uglednih univerziteta EU, uz mjesečne stipendije od 1000 do 2500 Eura, plaćeni troškovi puta, osiguranja, itd...

http://unsa.ba/s/index.php?option=com_c ... Itemid=297

Ukoliko niste u mogućnosti doći u Rektorat na prezentaciju stipendija, Vaša pitanja šaljite:

[email protected]
Emina Borčak
International Relations Officer
University of Sarajevo
Obala Kulina bana 7/II
71000 Sarajevo, BiH
Last edited by unsa on 07/10/2009 12:12, edited 1 time in total.
hakazvaka

#2 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by hakazvaka »

:thumbup:
udrch

#3 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by udrch »

hakazvaka wrote::thumbup:
A šta misliš HAKA da nama dadnu jednokratno po 2500 eura, da nadogradimo komp..a u EU neka idu oni koji jedva čekaju da pređu granicu..
Alfons Kauders

#4 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Alfons Kauders »

na temi 2 odgovora i 286 viewsa...

na temi o hordama i skriparima 500 odgovora i 19k viewsa... a jos je i zatvorena...

pa se pitamo sto smo u kurcu...

elem star sam za ovo i prezaposlen, ali cu proslijediti informaciju raji... hvala...
Secer_033

#5 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Secer_033 »

FK Sarajevo i Horde Zla su nekima religija, zivot, disu i zove to dvoje.

Studiranje nikoga ne zanima, otidji u grad u sred dana u sred skolske godine pa ces se uvjeriti :D
Miki123

#6 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Miki123 »

Secer_033 wrote:FK Sarajevo i Horde Zla su nekima religija, zivot, disu i zove to dvoje.

Studiranje nikoga ne zanima, otidji u grad u sred dana u sred skolske godine pa ces se uvjeriti :D
Pa zato i jesmo u kurcu, fino ti čovjek gore kaže.
tandrkalo

#7 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by tandrkalo »

svaka ti cast na ovom linku!!
vecina se usuti kad cuje neke dobre vijesti

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

takodjer me zanima da li se ovaj program odnosi samo na studiranje vani..i postdipl. studije vani..ili se moze aplicirati i za novcanu stipendiju ovdje

hvala :)
Gray

#8 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Gray »

Samo za studiranje vani.
unsa

#9 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by unsa »

Samo za studiranje "vani"...
Ko želi, a ne zna engleski može se prijaviti i za stipendiju na Univerzitetu u Zagrebu. Svi položeni ispiti se priznaju i na našem Univerzitetu. Tako da se ne gubi godina, semestar i slično.

Ko ne može da stigne poslati prijavu sada, Ured za međunarodnu saradnju Univerziteta radi svakim radnim danom od 8:00 do 16:00 h i stoji Vam na raspolaganju i preko maila, za sve ostale stipendije:

[email protected]
unsa

#10 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by unsa »

:thumbup: gore...
Cavallero

#11 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Cavallero »

Jesu li tu ukljucene stipendije za postdiplomski ili samo za dodiplomski? Sorry ako negdje pise nisam nigdje pronasao podatak.
Gray

#12 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Gray »

Imate li ikakve komentare na navode, kojih sam dosta čuo, da je proces prijavljivanja i izbora za ove stipendije u najmanju ruku netransparentan i sumnjiv?
Irm@

#13 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Irm@ »

unsa wrote:Samo za studiranje "vani"...
Ko želi, a ne zna engleski može se prijaviti i za stipendiju na Univerzitetu u Zagrebu. Svi položeni ispiti se priznaju i na našem Univerzitetu. Tako da se ne gubi godina, semestar i slično.
bit cu vrlo iskrena...
zao mi je ali nije tako..dobila sam stipendiju i jos uvijek sam u Sarajevu jer i pored potpisa (sad vec bivseg dekana) niko ama bash niko mi nije mogao garantirati da ce mi se svi ispiti priznati kad se vratim te da necu morati polagati ispite kad se vratim..nazalost...

inace stvarno mi je bilo stalo do stipendije i kad sam je dobila bila sam u oblacima..onda su priopcenja profesora vrlo brzo ucinila da "tresnem" o zemlju...
tako da meni je ovo idealno za nekog ko obnavlja godinu ili ko je apsolvent pa je ocistio sve...

@gray:ne sve je vrlo korektno..stvar je u jeziku ako se npr prijavis za Spaniju moras znati jezik i priloziti dokaz o tome i bez obzira ne prosjek dobijas stipendiju...iako se navodi da kao engleski je najbitniji to nije tacno..2 djevojke su nedavno odbili jer nisu znale italijanski a prijavile su se za Rim...ugl rijetko koji od navedenih fakulteta ima program na engleskom...
ugl tete iz Ureda za medjunarodnu suradnju su veoma ljubazne i naravno najmanje je njihova krivica sto ovakvi programi ne mogu zazivjeti na nasim fakultetima jer na vecini istih ne primjenjuje se ni O od Bolonje...
ugl ak imate nekih pitanja oko prijave bujrum pp ;-)
Secer_033

#14 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Secer_033 »

Irm@ ovo bas ne kontam...Zasto ti niko ne moze garantovati. zar nije poenta u tome da se sklapaju ugovori sa drugim univerzitetima da bi se svi ispiti priznali? Pa halo, nije UNSA Harvard. Ne kritikujem ja uni ali ih stvarno ne kontam. Ima toliko potencijala, studenti koji odlicno pricaju Engleski i opet koce.
U cemu je fol? Eto uveli su B. Sta sad hoce?
Irm@

#15 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Irm@ »

vidi..na ostalim fakultetima po Evropi nemaju ovaj program za goste na engleskom nego samo ako pricas jezik drzave u koju zelis ici...
a pa fino..dekan ti da odobrenje..ali posto mi ovdje imamo potpuuuno drugacije programe nego u Europi ma cak i u Zagrebu je drugacije... i onda prof ovdje koji se ne zele prilagodjavati Bolonji nego vode svoja ex cathedra predavanja i ispitivanja nece da priznaju to sto ti tamo polozis i hoce da te ispitaju...i taako :(
Secer_033

#16 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Secer_033 »

Da mi ucimo 10 stranih jezika pa hajde nego samo engleski i njemacki a saradnja sa tim zemljama nula jel' tako?
ljubav_aha

#17 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by ljubav_aha »

Irm@ wrote:vidi..na ostalim fakultetima po Evropi nemaju ovaj program za goste na engleskom nego samo ako pricas jezik drzave u koju zelis ici...
a pa fino..dekan ti da odobrenje..ali posto mi ovdje imamo potpuuuno drugacije programe nego u Europi ma cak i u Zagrebu je drugacije... i onda prof ovdje koji se ne zele prilagodjavati Bolonji nego vode svoja ex cathedra predavanja i ispitivanja nece da priznaju to sto ti tamo polozis i hoce da te ispitaju...i taako :(
bezobrazluk ex-katedre :!:
Irm@

#18 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Irm@ »

Secer_033 wrote:Da mi ucimo 10 stranih jezika pa hajde nego samo engleski i njemacki a saradnja sa tim zemljama nula jel' tako?
ima za Heidelberg stipendija..Englezi ne znaju ni da mi postojimo..

@ljubav_aha: mah nakon 2 godine naviknes da je to okrutna stvarnost :(
izdaja

#19 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by izdaja »

Da se malo raspitam.

Izlazi li ovakav konkurs svake godine jer se ove definitivno ne bih prijavio?

Kako provjeravaju moje znanje engleskog i njemackog ili hrvatskog jer ni FER nije za odbaciti?

Na osnovu cega se odreduje visina stipendije?
Irm@

#20 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Irm@ »

izlazit ce do 2011 ali vjerujem da ce ga tada zamjeniti novi projekt slicnog sadrzaja..

hrvatski naravno nece provjeravati..a prilazes dokaz uz jos milion drugih papira kako znas neki jezik (dakle certifikat diplomu odredjene skole ili kursa za jezik)

na osnovu poznavanja jezika, preporuka...ma ugl ako znas jezik te zemlje gdje zelis ici primljen si nema to veze s prosjekom to im je nebitno...
ljubav_aha

#21 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by ljubav_aha »

Irm@ wrote:
Secer_033 wrote:Da mi ucimo 10 stranih jezika pa hajde nego samo engleski i njemacki a saradnja sa tim zemljama nula jel' tako?
ima za Heidelberg stipendija..Englezi ne znaju ni da mi postojimo..

@ljubav_aha: mah nakon 2 godine naviknes da je to okrutna stvarnost :(
uzasno me nerivira malteriranje ambicionzih osoba i osoba koje su nevjerovatan inelektualan kapacitet :x

pa kako da drzava intelektulano napreduje,oni su bezobrazno bolesni umovi :x
Amy_

#22 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Amy_ »

E ovako ja pokusavam da sljedece godine odem u sloveniju, Ljubljanu da zavrsim tamo 4. godinu, jer sad sdam na 3. godini ekonomskog fakulteta, pa i onako se nisam ni namjeravala ovamo vracati, pa mi nije bitno hoce li nasi priznati ili ne. E pa sad da li je to moguce.
illuminated

#23 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by illuminated »

Amy_ wrote:E ovako ja pokusavam da sljedece godine odem u sloveniju, Ljubljanu da zavrsim tamo 4. godinu, jer sad sdam na 3. godini ekonomskog fakulteta, pa i onako se nisam ni namjeravala ovamo vracati, pa mi nije bitno hoce li nasi priznati ili ne. E pa sad da li je to moguce.
na to pitanje ti mogu samo oni odgovoriti tamo u sloveniji... posalji papire i pitaj. vjerovatno ce ti traziti tvoj plan i program sa faksa, koji dobijes na faksu (placa se)...
Amy_

#24 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Amy_ »

Ok ali kako sam citala na njihovoj stanici ja to sve moram poslati do marta, a nije mi jasno kako da ja njima poslajem svoje diplome do marta kada tad necu jos imati diplomu zavrsene trece godine. Izvinite ako malo tusim,a li zaista se ne razumijem u to tek sam pocela da skupljam informacije a jako mi je bitno da odem.
Irm@

#25 Re: STIPENDIJE: MJESEČNO 1000 EURA I VIŠE !!!

Post by Irm@ »

ti ne mozes ni poslati sad nego kad upises ljetni semestar onda saljes da oni imaju dokaz da si upisala 6 semestar..
Post Reply