Kao i svaki čovjek,želim da dobijem što bolju stipendiju pa me interesuje za koju stipendiju da se prijavim,koji su uslovi,šta moram imati itd.
Ako netko ima iskustva ili zna kako to ide volio bih da ga podijeli sa mnom
Znam iz iskustva da su najtransparentije ove općinske stipendije. Pusti šta pričaju iskompleksirani mahalci.gamer121 wrote:Pozdrav,četvrti sam razred srednje škole i planiram upis na fakultet.
Kao i svaki čovjek,želim da dobijem što bolju stipendiju pa me interesuje za koju stipendiju da se prijavim,koji su uslovi,šta moram imati itd.
Mislim da je ovo najrealnije do sadJedanOdBraceMorica wrote:Domace po babi ili po stricevima, strane vjerovatno ako si super perspektivan u odredjenoj oblasti
Jeste možda kod vas u Sarajevu 1200KM,ali je kod mene 500KM pa zato pitam da li bi nekako mogao doci do neke druge jer sta mi je 500km godisnje?Sara03 wrote:Znam iz iskustva da su najtransparentije ove općinske stipendije. Pusti šta pričaju iskompleksirani mahalci.gamer121 wrote:Pozdrav,četvrti sam razred srednje škole i planiram upis na fakultet.
Najviše se gleda prosjek, tako da ne možeš uopće konkurirati ako imaš prosjek ispod 4,5 (za fakultet ispod 8,5) ... Dakle prosjek se najviše boduje, a potom socijala, tipa broj članova u porodici, broj zaposlenih itd.
Ako te interesuje, prati kada će tvoja općina izbaciti konkurs, pa vidi da li ispunjavaš uslove. Stipendije iznose uglavnom oko 1200 KM.
Eh sorry onda ... Ništa, makar probaj na više mjesta, pa gdje upali, na kraju prihvati onu najbolju.gamer121 wrote:Jeste možda kod vas u Sarajevu 1200KM,ali je kod mene 500KM pa zato pitam da li bi nekako mogao doci do neke druge jer sta mi je 500km godisnje?Sara03 wrote:Znam iz iskustva da su najtransparentije ove općinske stipendije. Pusti šta pričaju iskompleksirani mahalci.gamer121 wrote:Pozdrav,četvrti sam razred srednje škole i planiram upis na fakultet.
Najviše se gleda prosjek, tako da ne možeš uopće konkurirati ako imaš prosjek ispod 4,5 (za fakultet ispod 8,5) ... Dakle prosjek se najviše boduje, a potom socijala, tipa broj članova u porodici, broj zaposlenih itd.
Ako te interesuje, prati kada će tvoja općina izbaciti konkurs, pa vidi da li ispunjavaš uslove. Stipendije iznose uglavnom oko 1200 KM.
Mislim i to je dobro ali ako mogu bolje zasto ne bih pokusao?
Hvala,DR WHOaCme wrote:http://www.stipendije.ba/
Ovdje imaš domaće i strane konkurse kao i savjete npr kako aplicirati za stipendiju i još nekih stvarčica
Ma naravno.gamer121 wrote:Hvala Sara03,jesam u Federaciji sam,ali ne znam ni gje da probam,pokusat cu preko stipendije.ba da nadjem nesto,mada i ako budem samo na 500KM ok je,nije bas da ne mogu studirat bez stipendije ali eto ako bi vec mogao zasto ne bi
A vi vidim da imate iskustva sa tim,vi negdje studirate ovdje ili vani?