STIPENDIJA ZA POSTDIPLOMSKI
-
nausnica
#1 STIPENDIJA ZA POSTDIPLOMSKI
Zna li iko ima li kakva materijalna potpora za postdiplomske studije-magistarski?
Moze li se izganjati igdje ikakva stipendija??
Radi se o pedagoskim znanostima u Sarajevu.
- starii
imas ovu sto daje federalno ministarstvo obrazovanja..ja sam je sad dobio a konkurs je bio u junu ili julu tako da je sljedeci u junu il julu 2008..
imas i od kantonalnog ministarstva stim da ne mozes od dva ministarstva dobiti lovu...za ostale fakat ne znam ako saznam ostavi mail pa da ti javnem...
imas i od kantonalnog ministarstva stim da ne mozes od dva ministarstva dobiti lovu...za ostale fakat ne znam ako saznam ostavi mail pa da ti javnem...
- starii
hehhe ma ima tu vise caka jel trazis pare za placanje semestara,il izradu magistarskog.....ja sam trazio za placanje semestra i dobio 1000KM ali se vise dobija za izradu magistarskog medutim ja nisam imao uslove jer sam slusao nastavu jos kad je bio konkurs...oko 3000Km se dobije za izradu..mislim da kantonalno ministarstvo daje vise...mislim da mi je konkurs negdje na kompjuteru ostao pa mogu ti ga poslati..
-
modesti
Federalno daje 1500 KM za izradu rada, kantonalno 3000 KM.
Za plaćanje školarine daje kantonalno, mislim, 1000 KM. Ali moraš očistiti prvu godinu i, naravno, moraš imati dobar prosjek ocjena, ev.objavljene radove u stručnim/naučnim publikacijama i blablabla...
Ako radiš magistarski sa nekim stranim fakultetom, onda dobiješ više para.
Ja sam dobila i federalnu i kantonalnu stipendiju, nisu mi tražili da vratim razliku. Valjda im zavisi sve od raspoloženja.
Za plaćanje školarine daje kantonalno, mislim, 1000 KM. Ali moraš očistiti prvu godinu i, naravno, moraš imati dobar prosjek ocjena, ev.objavljene radove u stručnim/naučnim publikacijama i blablabla...
Ako radiš magistarski sa nekim stranim fakultetom, onda dobiješ više para.
Ja sam dobila i federalnu i kantonalnu stipendiju, nisu mi tražili da vratim razliku. Valjda im zavisi sve od raspoloženja.
- shana_majka
#7 Re: STIPENDIJA ZA POSTDIPLOMSKI
Je l' ti ovo za sebe pitash ili..?nausnica wrote:Zna li iko ima li kakva materijalna potpora za postdiplomske studije-magistarski?
- shana_majka
Ti pitash nas, ja pitam tebe , sve ne bitno.nausnica wrote:Je li bitno?
- shana_majka
Nemam.nausnica wrote:Ogradicu se onda od tog odgovora, ako nemas nista protiv.
-
safran
Sta se desava sa tom stipendijom? Rezultati izasli u oktobru i nista se dalje ne desava. Ja zvala Ministarstvo kazu zovi Mostar Brankovica a tamo se niko ne javlja na telefon. Poslala mail - niko ne odgovara. Imas li ti neke informacije?starii wrote:imas ovu sto daje federalno ministarstvo obrazovanja..ja sam je sad dobio a konkurs je bio u junu ili julu tako da je sljedeci u junu il julu 2008..