Stilsko namjestanje stana

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Lace

Post by Lace »

micika

Post by micika »

Eh narode.....i mene to interesuje.Kucim se ovog ljeta....mislim namijestam stan....prvi put u zivotu.....uzbudjena sam,jedva sam svekrvu skinula sa vrata... :D :D :D

Malo sam po internetu trazila....znam jedino da cu namjestiti u malo klasicnijem stilu.
E sad interesuju me vasa misljenja sto se tice boja....zavjesa,tepiha :P

najvise me brine porcelan....ovdje sam gledala vileroy and bosh....daju super popust,jos ja nebih platila porez,,,znaci dodje me u pola cijene :-? ali kako to transportovat u Tursku....a da se ne polomi :-? :oops:
micika

Post by micika »

Image

Ova garnitura mi je super :D :D kosta negdje oko 2000 eura.Klasicno i udobno :)
Lace

Post by Lace »

smije li se sjesti na ovo? :-?

pa ne uredjujes ambasadu mici :D
micika

Post by micika »

Lace wrote:smije li se sjesti na ovo? :-?

pa ne uredjujes ambasadu mici :D
hm,jos malo pa je tako :-? :D

meni se ovo djasvi.....mozda da boje nisu svijetle,osjetljivo :oops:

I zidovi.....da su svjetliji,krem boja npr.
Joj jedva cekam :D :D :D
Lace

Post by Lace »

meni je opet ovo preveliko...i prenapadno... :-?
Lace

Post by Lace »

kod mene ce biti ovako...cim kupim nekih 40m2

Image

:D
micika

Post by micika »

Lace wrote:meni je opet ovo preveliko...i prenapadno... :-?
Jeste preglomazno za male dnevne sobe :-? moja dnevna je 37,5 kvadrata,moram je necim popuniti :D :D

evo super tepih :D :D

Image

naravno,nista nije konacno.....mora se puno toga obici,vidjeti,skontati....pa onda budzet :oops: :-?
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Ja sam svoj namjestila po Feng Shuiju :)
kriticarka_nikova

micika wrote:
Lace wrote:meni je opet ovo preveliko...i prenapadno... :-?
Jeste preglomazno za male dnevne sobe :-? moja dnevna je 37,5 kvadrata,moram je necim popuniti :D :D

evo super tepih :D :D

Image

naravno,nista nije konacno.....mora se puno toga obici,vidjeti,skontati....pa onda budzet :oops: :-?
micika jel ovo leteci cilim? :D
micika

Post by micika »

kriticarka_nikova wrote:Ja sam svoj namjestila po Feng Shuiju :)
Pozoves me na kafu,pa vidim :D :D :D
kriticarka_nikova

micika wrote:
kriticarka_nikova wrote:Ja sam svoj namjestila po Feng Shuiju :)
Pozoves me na kafu,pa vidim :D :D :D
Hocem,samo javi kad dolazis :)
Lace

Post by Lace »

joj mici da je meni naci "citav stan" od 37 kvadrata a de me ne oderu za lovu...namjestla bih ja njega vec :D ...prodala bih stvari iz moje soba koja ima 20 kvadrata :D
micika

Post by micika »

Lace wrote:joj mici da je meni naci "citav stan" od 37 kvadrata a de me ne oderu za lovu...namjestla bih ja njega vec :D ...prodala bih stvari iz moje soba koja ima 20 kvadrata :D
Mozda negdje van grada,sto je po meni bolja opcija...od gradske vreve :)
Pogotovo kad djeca dodju.
Igraj loto :D :D
Lace

Post by Lace »

koja djeca,...ja kupujem stan sebi...a onaj ko hoce djecu sa mnom neka obezbjedi veci :D gdje god hoce :D ja cu participirati :D

i za sada mi treba stan da opet mogu na posao stici za 5 minuta voznje ili 15 minuta pjeske :D
rasta

Post by rasta »

gledaj u mici perzijanera.... :D :D :D
Lace

Post by Lace »

ja cu sebi kupiti koju dascicu i nekog papira pa napraviti pregrede...u garsonjeri :D

Image

:D
micika

Post by micika »

rasta wrote:gledaj u mici perzijanera.... :D :D :D
Zdravo rasta....sunce li ti kalajisano,nema te sto godina....samo se pojavis kad je neka rasprava o dijaspori :lol: :lol: kakav si?
Lace

Post by Lace »

hadzinica wrote:kad kazes "stilsko" jel to ti fakat mislis da ti stan bude napunjen namjestajem tipa "haznadarevic" ili da ga uredis prateci i inspiraciju trazeci u nekom umjetnickim stilu???
kad se ono kaze stilski, svi odmah pomislimo na sofe i kojekave izrezbarene stolove i sta vec... ja sam zagovornik minimalizma i da imam taj luksuz onda bi tako opremila svoj zivotni prostor!
medjutim kad zivis u dvosobnom stanu, imas namjestaja za 2 stana, imas gomilu dragih "sitnica", naravno pri tom nisi u finasiskoj situaciji koja bi ti omogucila da kupijes namjestaj u bojama i stilu" koji volis, dobijes sobu u kojoj se saplices na svakpm koraku!
vecina stana mimimalisticki! ali zato kuhinja!!! e to je vec nesto drugo, to je moje carstvo i posto je to prostorija u kojoj najvise provodim vremena, vecinu kuhajuci, opremljena je u potpunosti u "funkcionalnom" stilu, znaci do maximuma iskoristen svaki kvadrat!
naravno i kupatilo je veoma bitna prostorija, i znala bi ja kako da ga uredim :) samo da je jedno 40 m2!
ista sam ti takva :)
CiCiban

Post by CiCiban »

:-) o kako imam osjecaj da cu fulit tTeemu :P :D''
lali, cudno je to pitanje estetike... cini mi se da postoje 2 moguca pristupa... ugoditi oku ? ..ili prvenstveno ugoditi ostalim culima?
nakon odradenog experimentisanja ispostavilo se ... da se nikakav kupljeni namjestaj za bilo kakvu sobu.. trpezariju i sl... nije mogao porediti s onom LLudom uzivancijom :D koju osjetim svaki put kada se skupim pod dekicu na trosjedu u tetkinoj kuhinji :-) :skoljka: ne smeta ni sto sa stolicama ..ni fridz, ni nedostatak nape..toliko je prijatno da bi bilo kakva izmjena sve unistila :razz:
sve ostale prostorije imaju nekakvu hladnocu napamet nabacanih komada namjestaja, hladnocu jer nisu tu zbog potrebe..vec reda radi :-? :D
sve treba biti postavljeno tamo gdje je TEbi potrebno i TEBI ima nekakvog smisla..nemoj robovati publici... onda ce zaista biti kako treba :)
ma o cemu ya ofo :cry: govorim :P:P ljudi moji..oduZZmite mi rijec plssss :D :roll:

( ovo je kombajn negdje okacio :) :) )

Image
uHH soba sa dusom
Post Reply