http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 36&start=0
Stilsko namjestanje stana
Moderator: anex
-
micika
Eh narode.....i mene to interesuje.Kucim se ovog ljeta....mislim namijestam stan....prvi put u zivotu.....uzbudjena sam,jedva sam svekrvu skinula sa vrata...
Malo sam po internetu trazila....znam jedino da cu namjestiti u malo klasicnijem stilu.
E sad interesuju me vasa misljenja sto se tice boja....zavjesa,tepiha
najvise me brine porcelan....ovdje sam gledala vileroy and bosh....daju super popust,jos ja nebih platila porez,,,znaci dodje me u pola cijene
ali kako to transportovat u Tursku....a da se ne polomi

Malo sam po internetu trazila....znam jedino da cu namjestiti u malo klasicnijem stilu.
E sad interesuju me vasa misljenja sto se tice boja....zavjesa,tepiha
najvise me brine porcelan....ovdje sam gledala vileroy and bosh....daju super popust,jos ja nebih platila porez,,,znaci dodje me u pola cijene
-
micika
Jeste preglomazno za male dnevne sobeLace wrote:meni je opet ovo preveliko...i prenapadno...
evo super tepih

naravno,nista nije konacno.....mora se puno toga obici,vidjeti,skontati....pa onda budzet
- kriticarka_nikova
micika jel ovo leteci cilim?micika wrote:Jeste preglomazno za male dnevne sobeLace wrote:meni je opet ovo preveliko...i prenapadno...moja dnevna je 37,5 kvadrata,moram je necim popuniti
![]()
![]()
evo super tepih![]()
![]()
naravno,nista nije konacno.....mora se puno toga obici,vidjeti,skontati....pa onda budzet![]()
- kriticarka_nikova
Hocem,samo javi kad dolazismicika wrote:Pozoves me na kafu,pa vidimkriticarka_nikova wrote:Ja sam svoj namjestila po Feng Shuiju![]()
![]()
-
micika
Mozda negdje van grada,sto je po meni bolja opcija...od gradske vreveLace wrote:joj mici da je meni naci "citav stan" od 37 kvadrata a de me ne oderu za lovu...namjestla bih ja njega vec...prodala bih stvari iz moje soba koja ima 20 kvadrata
Pogotovo kad djeca dodju.
Igraj loto
- Lace
ista sam ti takvahadzinica wrote:kad kazes "stilsko" jel to ti fakat mislis da ti stan bude napunjen namjestajem tipa "haznadarevic" ili da ga uredis prateci i inspiraciju trazeci u nekom umjetnickim stilu???
kad se ono kaze stilski, svi odmah pomislimo na sofe i kojekave izrezbarene stolove i sta vec... ja sam zagovornik minimalizma i da imam taj luksuz onda bi tako opremila svoj zivotni prostor!
medjutim kad zivis u dvosobnom stanu, imas namjestaja za 2 stana, imas gomilu dragih "sitnica", naravno pri tom nisi u finasiskoj situaciji koja bi ti omogucila da kupijes namjestaj u bojama i stilu" koji volis, dobijes sobu u kojoj se saplices na svakpm koraku!
vecina stana mimimalisticki! ali zato kuhinja!!! e to je vec nesto drugo, to je moje carstvo i posto je to prostorija u kojoj najvise provodim vremena, vecinu kuhajuci, opremljena je u potpunosti u "funkcionalnom" stilu, znaci do maximuma iskoristen svaki kvadrat!
naravno i kupatilo je veoma bitna prostorija, i znala bi ja kako da ga uredimsamo da je jedno 40 m2!
- CiCiban
lali, cudno je to pitanje estetike... cini mi se da postoje 2 moguca pristupa... ugoditi oku ? ..ili prvenstveno ugoditi ostalim culima?
nakon odradenog experimentisanja ispostavilo se ... da se nikakav kupljeni namjestaj za bilo kakvu sobu.. trpezariju i sl... nije mogao porediti s onom LLudom uzivancijom
sve ostale prostorije imaju nekakvu hladnocu napamet nabacanih komada namjestaja, hladnocu jer nisu tu zbog potrebe..vec reda radi
sve treba biti postavljeno tamo gdje je TEbi potrebno i TEBI ima nekakvog smisla..nemoj robovati publici... onda ce zaista biti kako treba
ma o cemu ya ofo
( ovo je kombajn negdje okacio

uHH soba sa dusom