stikla ne cini proljece, a damu jos manje

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

mamica papucarka

#1 stikla ne cini proljece, a damu jos manje

Post by mamica papucarka »

tita vam kako hodate na stiklama tj. petama. :?
Posebno me interesuje ,jel vi visoke zemske nosite visoku petu??? :D

Ja kupila cizme sa punom petom od jedno 3-4 cm i polomi se ziva :roll: Sve me naprijed vuce :D I eno ostavila ih u ostavu :D

haj me naucite :D
Last edited by mamica papucarka on 22/10/2007 12:56, edited 3 times in total.
kozmopolitanac

#2 Re: za zene

Post by kozmopolitanac »

mamica 31 wrote:tita vam kako hodate na stiklama tj. petama. :?

Ja kupila cizme sa punom petom od jedno 3-4 cm i polomi se ziva :roll: Sve me naprijed vuce :D I eno ostavila ih u ostavu :D

ne nosis stikle a nasla si nekog da te ozeni :?
black

Post by black »

pa moras se drzati u stilu progutane drske od metle :D i praviti sitnije korake stavljajuci stopalo ispred stopala :D :P
danas

Post by danas »

black wrote:pa moras se drzati u stilu progutane drske od metle :D i praviti sitnije korake stavljajuci stopalo ispred stopala :D :P
veze ti nemas :D :P ja sasvim fino grabim u stiklama od 9 cenata bez problema :D :D
ove sto tako hodaju imaju losu cipelu -- tj. stikla im nije legla kako treba... nije svaka stikla ista... dobro uradjena cipela, koja pase nozi kako treba je cesto udobnija od skroz ravne... :)

PS mamice, nosim :D a u meni 180... jedva da znam hodat u ravnim :-)
frozen

Post by frozen »

wahahahahahha :lol: naprijed te vuce :D

Za uspjesno hodanje moras biti rodjeni talenat :D

No cini mi se da ove pendaste brze savladaju tu tehniku nosanja visokih peta... Mi visoke ko pelikani... na ovim klimavim nozicama nabadamo :D

Ali mi iskustvo govori da imas stikle i "stikle"... Ako su udobne na prvu, ha ih probas... ima sanse da u njima i hodas ko dama i gospodja :D

Probaj, knjigu na glavu staviti, obuj te stikle nove i upravi kroz hodnik :D

I sretno!!!
EdVi

Post by EdVi »

Hm, tesko! Mada, znala sam cijelu noc prestajati na stikli od 12 cm, znalo se i zaplesati, i sve to... naravno, kad bih dosla kuci, stopala bi mi "plakala", ali to mi nije smetalo... donedavno, u mom ormaru za cipele nije se moglo naci nista nize od 8 cm. Kako sam hodala??? Pa otprilike od auta do kafica i nazad. Pitam se kako sam se mogla toliko muciti??? :-?
Sad je malo drugacije, nekada se obuku i skroz ravne cipele, ali ipak... starih se navika tesko rijesiti! Stikla je stikla!
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

hehehe dobro pitanje, ali to je stvar navike. ja sam neki dan tražila da kupim kakve balerinke, jer nemam ravne cipele AL UOPŠTE. Nekad mi stvarno trebaju za neku kombinaciju.

Inače, Kad sam na ravnom imam osjećaj da ću pasti na dupe, a i leđa me od ravnih bole...
mamica papucarka

danas wrote:
black wrote:pa moras se drzati u stilu progutane drske od metle :D i praviti sitnije korake stavljajuci stopalo ispred stopala :D :P
veze ti nemas :D :P ja sasvim fino grabim u stiklama od 9 cenata bez problema :D :D
ove sto tako hodaju imaju losu cipelu -- tj. stikla im nije legla kako treba... nije svaka stikla ista... dobro uradjena cipela, koja pase nozi kako treba je cesto udobnija od skroz ravne... :)

ijaaaaao sta je komentara za 15 minuta :lol:

Danas i ja sam 180 :-)
i imam osjecaj da svi bulje u mene. Hebem ti, svi ko karanfili pored mene. Cak i muzu mogu pitu s glave jest. On je samo 182 :oops: :D

obula sam ih pola sata i listovi su me zabolili, tri puta sam izvrnula nogu, vena me zabolila , ma katastrofa.
A fino sam ih platila (grehota je da ih ne nosim :roll: ) i super izgledaju na farmerke :roll:
mamica papucarka

frozen wrote:wahahahahahha :lol: naprijed te vuce :D

Za uspjesno hodanje moras biti rodjeni talenat :D

No cini mi se da ove pendaste brze savladaju tu tehniku nosanja visokih peta... Mi visoke ko pelikani... na ovim klimavim nozicama nabadamo :D

Ali mi iskustvo govori da imas stikle i "stikle"... Ako su udobne na prvu, ha ih probas... ima sanse da u njima i hodas ko dama i gospodja :D

Probaj, knjigu na glavu staviti, obuj te stikle nove i upravi kroz hodnik :D

I sretno!!!
gle, ja mislim da je pendastim lakse naucit, jer one ne moraju ovoliku visinu uspravno drzat :lol: Pa i motka sto je veca, vise se savija :lol:
mamica papucarka

a ja inace brzo hodam :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

eh...fakat zavisi od modela...ja imam jedne cizme sa stikletinom...trcim u njima....a jednom sam kupila pravo lijepe cipele..i sve je bilo super dok sam kuci po cilimu gazila u njima..kad sam izasla pred zgradu..zaplakala sam od bolova...tako da su mi one...samo iz auta u auto ... :D
Last edited by Amazonka27 on 21/10/2007 20:17, edited 1 time in total.
black

Post by black »

pa to ti je kad zene hoce da su koke po svaku cijenu :oops: :D makar se slomile, smrzle itd...:D :P
mamica papucarka

ja sam zadnji put nosila petu na svadbi. Na kraju sam se izula i bosa hodala. :D Ma ne mogu. A peta svega 3 cm :roll:
danas

Post by danas »

mamica 31 wrote:
danas wrote:

ijaaaaao sta je komentara za 15 minuta :lol:

Danas i ja sam 180 :-)
i imam osjecaj da svi bulje u mene. Hebem ti, svi ko karanfili pored mene. Cak i muzu mogu pitu s glave jest. On je samo 182 :oops: :D

obula sam ih pola sata i listovi su me zabolili, tri puta sam izvrnula nogu, vena me zabolila , ma katastrofa.
A fino sam ih platila (grehota je da ih ne nosim :roll: ) i super izgledaju na farmerke :roll:
pazi, probaj ovako...

stikla je teska ako nema sta da prione uz stopalo... zato je recimo cizma sa stiklom cesto udobnija od salonke jer cizma 'cuva' forumu i ne moras ulagati dodatni napor da zadrzis cipelu na nozi... iz istog razloga su udobnije slingbacks sandale od obicne salonke, ili mary-janes, ili bilo sta sto ima dodatni kaisic oko clanka ili tako nesto -- da 'drzi' cipelu na mjestu... takodje, i oblik stikle je vazan... lakse je hodati u platformama... pa eto, podji sa takvim modelima dok se ne naviknes...

najvaznije je, stopalo mora leci na 'djon' kako treba... ako ti onaj udubljeni dio stopala ne dotice unutrasnjost cipele onda de fakto hodas samo na prstima i to je onda nemoguce...

evo ti slika -- vidis kako joj taban prati cipelu -- e, onda nema veze kolika je stikla, ako je ovo slucaj uvijek ce biti udobna... narocito je vazno da dobro legne sa unutrasnje strane, gdje je taban ono udubljen... pogledaj na slici, sa unutrasnje strane kako joj taban prati cipelu -- ona ce u ovome hodati bez problema...

ImageImage

dok ovdje, vidis da joj luk tabana ne nalijeze na djon kako treba... ona ce se u ovom slomiti...

[img]http://aussie_news_views.typepad.com/aussie_news_views/images/two_timer_red_high_heels_1.jpg[/img]
Baby Jane

#15 Re: za zene

Post by Baby Jane »

Za damu se trebas roditi, to se ne uci tako lahko :D :lol:
danas

#16 Re: za zene

Post by danas »

Baby Jane wrote:

a ja vamo esej napisala, sve sa slikama :lol: :lol: :lol:
Saian

Post by Saian »

danas wrote: jer cizma 'cuva' forumu
vjeruj mamice, mi haremlije pod chizmom can sing a song about it :D :D :D
mamica papucarka

joj to cijela nauka. :D
A sad sam probala i vidim da mi luk tabana uopste ne dofaca cizmu. Nego, sve mi je na peti i prstima. Na prstima posebno :roll:
oj kuku... gdje si bila ranije :D
Saian

#19 Re: za zene

Post by Saian »

Baby Jane wrote:Za damu se trebas roditi, to se ne uci tako lahko :D :lol:
a sto ne mogu na rende kora :-) :-) :-)
danas

Post by danas »

Saian wrote:
joj, kao tesko vam je :D :P a ja taman posla nove cizme kupit, da malo razgazam :oops: :P
Saian

Post by Saian »

nego citajuci ovu temu kontam Air Razija bi bila tako ponosna na vas, sve centar do centra :D :D :D, reket uzimate pod svoje bez problema :D :D :D reketarke :D
Last edited by Saian on 21/10/2007 20:56, edited 1 time in total.
Baby Jane

#22 Re: za zene

Post by Baby Jane »

danas wrote:
Baby Jane wrote:

Ma ti si garant neki naucnik ( ako nisi, onda si fulila profesiju :lol: )...neke stvari je sasvim lahko objasniti...u ovom slucaju, ili si dama ili ne :lol: :lol: :lol: :lol:
mamica papucarka

Saian wrote:nego citajuci ovu temu kontam Air Razija bi bila tako ponosna na vas, sve centar do centra :D :D :D
:lol: da okupi svoje pionire :lol:
mamica papucarka

#24 Re: za zene

Baby Jane wrote:
danas wrote:
Baby Jane wrote:Za damu se trebas roditi, to se ne uci tako lahko :D :lol:
Ma ti si garant neki naucnik ( ako nisi, onda si fulila profesiju :lol: )...neke stvari je sasvim lahko objasniti...u ovom slucaju, ili si dama ili ne :lol: :lol: :lol: :lol:
e hebi ga onda. sigurno nisam dama jer sam tri godine nosila kratku kosu, ne znam hodat u stiklama, skoro da se ne sminkam :lol: :lol: :lol:
Saian

Post by Saian »

danas wrote:
Saian wrote:
joj, kao tesko vam je :D :P a ja taman posla nove cizme kupit, da malo razgazam :oops: :P
de neke ovaj put s ravnijom petom :D :D :D mostarcu ono oko rebara josh nije splasnulo :D :D :D
Post Reply