Da li ima neko da je mjenjao stiker ? Poslije saobracajne nesrece stiker ostao na razbijenoj šofersajbi i sad mi treba novi pa ako je neko mjenjao da mi pomogne koja je procedura
Stiker
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#2 Re: Stiker
Moraš dati izjavu u MUP-u da je došlo do oštećenja stakla, uplatiti novih 5KM i dobiješ novi stiker. Naravno, trebaju ti dokumenti od vozila...izjavu daje isključivo vlasnik vozila...
-
lajk
#3 Re: Stiker
kolko dana da dobijem stiker ? hvala ti i na ovome530i wrote:Moraš dati izjavu u MUP-u da je došlo do oštećenja stakla, uplatiti novih 5KM i dobiješ novi stiker. Naravno, trebaju ti dokumenti od vozila...izjavu daje isključivo vlasnik vozila...
-
530i
#4 Re: Stiker
U svim normalnim MUP-ovima se dobija za jedan dan, oni već imaju bjanko stikere koje probuše na licu mjesta na osnovu saobraćajne dozvole - važenja registracije.
-
maxell_sarajevo
#5 Re: Stiker
Koja je svrha stikera osim da ti uzimaju 5KM?
Ako zaboravis saobracajnu spucaju ti kaznu 30KM i jos ti kazu kako mi znamo da je auto registrovano
Ako zaboravis saobracajnu spucaju ti kaznu 30KM i jos ti kazu kako mi znamo da je auto registrovano
-
rookfash
#6 Re: Stiker
to se i ja svo ovo vrijeme pitammaxell_sarajevo wrote:Koja je svrha stikera osim da ti uzimaju 5KM?
-
goran16v
#7 Re: Stiker
Teoretska svrha stikera je kontrola vozila bez prisutstva vlasnika i baze CIPS-a, pisanja kazni ako tablice nisu vracene duze od 30 dana itd isl, al i praksi samo uzimanje para.
-
530i
#8 Re: Stiker
Kopija je to rješenja iz zemalja gdje se tablice ne vraćaju kada auto nije registrovano...svi su uveli neku vrstu dodatne kontrole validnosti registracije vozila, osim saobraćajne dozvole...čak je naš stiker i dosta dobar, pa i ova novija verzija, za razliku od nekih, srbijanskog npr.
- drndalo
#9 Re: Stiker
Ne znam bogami, meni srbijanski izgleda ozbiljnije, u svakom slucaju citljivije... Ne znam kako se skida njihov stari, ali znam da nas ne ide lako...530i wrote:Kopija je to rješenja iz zemalja gdje se tablice ne vraćaju kada auto nije registrovano...svi su uveli neku vrstu dodatne kontrole validnosti registracije vozila, osim saobraćajne dozvole...čak je naš stiker i dosta dobar, pa i ova novija verzija, za razliku od nekih, srbijanskog npr.
-
530i
#10 Re: Stiker
Isto se skida...valjda je jedino gora slovenačka vinjeta za skidanje
Kada sam napisao bolji od srbijanskog mislio sam prvenstveno na to da je manji i time manje uočljiv i izvana i iznutra...dok je njihov veći i sasvim srebrene boje...premda je manja mogućnost malverzacija kod njih jer piše i reg. broj auta i tačan datum isteka registracije.
Kada sam napisao bolji od srbijanskog mislio sam prvenstveno na to da je manji i time manje uočljiv i izvana i iznutra...dok je njihov veći i sasvim srebrene boje...premda je manja mogućnost malverzacija kod njih jer piše i reg. broj auta i tačan datum isteka registracije.
- respo
#11 Re: Stiker
pa kod njih policija ti trazi samo vozacku ostalo sve ima na stickeru