STIDIM SE SVOG SARAJEVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
popajic

#1 STIDIM SE SVOG SARAJEVA

Post by popajic »

Objavljeno 21.01.2008. u 15:33
Posjeta iz Predsjedništva napadnutoj starici

"Miroslav Vujičić i Đorđe Latinović posjetit će staricu koju su dvojica maloljetnika napali jučer u naselju Hrasno.

U imе člаnа Prеdsјеdništvа Bоsnе i Hеrcеgоvinе iz Rеpublikе Srpskе gоspоdinа Nеbојšе Rаdmаnоvićа, dаnаs 21.01. u 16 sati, Mirоslаv Vuјičić, šеf Kаbinеtа i Đоrđе Lаtinоvić, sаvјеtnik zа оdnоsе sа јаvnоšću, pоsјеtit ćе u Kliničко-bоlničkоm cеntru Sаrајеvо nа Kоšеvu Ljubicu Spаsојеvić, žrtvu sinоćnjеg nаsiljа u nаsеlju Hrаsnо u Sаrајеvu, kоја sе nаlаzi nа оpоrаvku u оvој ustаnоvi."Staric

Citam ovo i zgrazavam se Iz vise razloga.
-starica je napadnuta pred ulaskom u lift,polivena benzinom i zapaljena.U sred Sarajeva!
Razlog - zvanicni izvjestaj kaze :neuspio pokusaj pljacke !
Neuspio,jer napadnuta nije imala novac.Pitam se:ako je "samo"pljacka sto ce kante sa benzinom !?
Ovo bi samo po sebi bilo uzasno,ali po nasem bosanskom obicaju uvijek ima JOS.
Napadnutoj Ljubici je vec duze vremena bilo prijeceno.Ni zbog cega drugog nego zbog nepodobnosti imena.Ljubica !
72 godine,zena,"pogresno"ime !!!
E,sad se u ime Nebojse Radmanovica napadnutoj u bolnicu i to ne sto je napadnuta nego OPET zbog imena,srpkinja!

Politicki zlocin i farsa od koga se iole normalnom covjeku kosa dize na glavi.

Eto ,dokle smo dosli u svojim usijanim nacionalizmima,sovinizmima,nenormalnim podjelama.A cak na ovako,za globalne pojmove,malim stvarima,politicari{kako koji i kako kada} samo ubiru poene,jos nas vise dijele i likuju.
Jer bez nase gluposti,primitivizma i nacionalnog sljepila oni nikad ne bi bili to sto jesu.
Stidim se svog Sarajeva,
Stidim se SVIH nas kakvi smo postali.
Stidim se sto smo dozvolili da nam usade u dusu mrznju i sto smo jednostavno zaboravili da smo svi LJUDI.
alcho

Post by alcho »

Hmmm...za mene su izjeve i postupci Nebojse, Dodika i njima slicnih na nivou Beni Hila...tako da ih bas i ne uzimam previse zaozbiljno...niti se vrijedi njima zamarati...
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

................
Manite se šuplje političke...... ovo nema veze sa tim i takvim motivima, moglo se desiti nekome od nas, a niko ne može garantovati da se nešto slično neće desiti baš meni.. u mom rodnom Sarajevu.....

..................
karanana

Post by karanana »

Ovo je bezobrazluk. Ja sumnjam da su ta ciganchad znala da je gospodja te nacionalnosti. Serem se radmanovicu u usta. A nekako mi je izgledao ok i pristojan covjek. Da je nana hatidza zapaljena, da li bi radmanovic i tada poslao svoje? zar on nije predsjednik sviju nas? kakim im se svoj trojici u usta.
Simply_Red

Post by Simply_Red »

ko se jos ponosi ovakvim gradom ili krade ili je lud
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

bez obzira koje nacionalnosti je starica te cigane treba pobiti
a ovakvi ispadi daju za pravo političarima da ubiru poene
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

karanana wrote:Ovo je bezobrazluk. Ja sumnjam da su ta ciganchad znala da je gospodja te nacionalnosti. Serem se radmanovicu u usta. A nekako mi je izgledao ok i pristojan covjek. Da je nana hatidza zapaljena, da li bi radmanovic i tada poslao svoje? zar on nije predsjednik sviju nas? kakim im se svoj trojici u usta.
Pa za nane Hatidze ima Hare,. Zaduzeni su po NACI osnovama zar ne. Djesi ti vidio da jedan moze bit predsjednik sviju nas? :-D

A sto se tice STIDA sarajevo je premalo.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Simply_Red wrote:ko se jos ponosi ovakvim gradom ili krade ili je lud
popajic

Post by popajic »

karanana wrote:Ovo je bezobrazluk. Ja sumnjam da su ta ciganchad znala da je gospodja te nacionalnosti. Serem se radmanovicu u usta. A nekako mi je izgledao ok i pristojan covjek. Da je nana hatidza zapaljena, da li bi radmanovic i tada poslao svoje? zar on nije predsjednik sviju nas? kakim im se svoj trojici u usta.

O TOME se iradi.Da je neka nasa nana stradala dosao bi Silajdzic ili neko slican.
Zar TO nije totalno ludilo koje mi presutno podrzavamo.Ako ne osudjujemo onda podrzavamo.Nema trece.
popajic

Post by popajic »

Faruk wrote:bez obzira koje nacionalnosti je starica te cigane treba pobiti
To je bila poenta.Hvala !
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

popajic wrote:
Faruk wrote:bez obzira koje nacionalnosti je starica te cigane treba pobiti
To je bila poenta.Hvala !

O prijašnjim prijetnjama nisam pročitao.Zaledio sam se danas kad sam pročitao.Zamislio sam svoju staru s cekerom na ulici...bože sačuvaj!
Umjetnik a

#12 Re: STIDIM SE SVOG SARAJEVA

Post by Umjetnik a »

popajic wrote:Objavljeno 21.01.2008. u 15:33

"Miroslav Vujičić i Đorđe Latinović posjetit će staricu koju su dvojica maloljetnika napali jučer u naselju Hrasno.

U imе člаnа Prеdsјеdništvа Bоsnе i Hеrcеgоvinе iz Rеpublikе Srpskе gоspоdinа Nеbојšе Rаdmаnоvićа, dаnаs 21.01. u 16 sati, Mirоslаv Vuјičić, šеf Kаbinеtа i Đоrđе Lаtinоvić, sаvјеtnik zа оdnоsе sа јаvnоšću, pоsјеtit ćе u Kliničко-bоlničkоm cеntru Sаrајеvо nа Kоšеvu Ljubicu Spаsојеvić, žrtvu sinоćnjеg nаsiljа u nаsеlju Hrаsnо u Sаrајеvu, kоја sе nаlаzi nа оpоrаvku u оvој ustаnоvi."Staric

-starica je napadnuta pred ulaskom u lift,polivena benzinom i zapaljena.U sred Sarajeva!
Neuspio,jer napadnuta nije imala novac.Pitam se:ako je "samo"pljacka sto ce kante sa benzinom !?
Napadnutoj Ljubici je vec duze vremena bilo prijeceno.Ni zbog cega drugog nego zbog nepodobnosti imena.Ljubica !
E,sad se u ime Nebojse Radmanovica napadnutoj u bolnicu i to ne sto je napadnuta nego OPET zbog imena,srpkinja!

Eto ,dokle smo dosli u svojim usijanim nacionalizmima,sovinizmima,nenormalnim podjelama.A cak na ovako,za globalne pojmove,malim stvarima,politicari{kako koji i kako kada} samo ubiru poene,jos nas vise dijele i likuju.
Jer bez nase gluposti,primitivizma i nacionalnog sljepila oni nikad ne bi bili to sto jesu.
Stidim se svog Sarajeva,
Stidim se sto smo dozvolili da nam usade u dusu mrznju i sto smo jednostavno zaboravili da smo svi LJUDI.

popajic slažem se sa tobom
možda je ovo malo ludo, ali i ja sam isto pomislio
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Nesto cisto sumnjam da je do imena, a da je neuspjela pljacka, to vjerujem.
Kao sto su jedno vrijeme narkomani sa iglama hodali i prijetili da ce te ubosti ako mu ne das telefon pare i nakit sto imas na sebi.
Mislim da gospodin Radmanovic dobro njake i pokusava iskoristiti nesrecu ove zene za propagandne svrhe. Jedino sto mu mogu pozeliti jeste da mu se u blizoj familiji nesto slicno desi, samo na teritoriji RS pa da vidim kakve ce onda Science Fiction teorije iznositi.

Sram i stid da ga bude.
popajic

Post by popajic »

dr.gog wrote:
popajic wrote: To je bila poenta.Hvala !

O prijašnjim prijetnjama nisam pročitao.Zaledio sam se danas kad sam pročitao.Zamislio sam svoju staru s cekerom na ulici...bože sačuvaj!

O direktnim i indirektnim prijetnjama necemo nigdje nista ni procitati.To smo valjda do sad savladali.A prijetilo joj se.Citav rat je predeverala u Sarajevu ,svu muku izdrzala ...
I ne radi uopste samo o ovoj jadnici,puno vise se radi o svima nama.Svako je negdje nesiguran,to je cinjenica.Svako od svakog zazire,ugusismo se u mrznji,a oni koji su nas u sve uvalili bujaju od srece da imaju tako tupave podanike.To boli !
Krugman

Post by Krugman »

Treba Komsic licno otici da je posjeti da osujeti ovaj politicki marketing Radmanovica i ostalih srpskih nacionalista.

A policija kantona sarajeva treba maksimalno kazniti idiote koji su ovo uradili.

Sarajevo se na zalost pretvara u jedan ogroman zoloski vrt, a Pecanin je dobro napisao u uvodniku - za to je najvise krivo kriminogeno i nesposobno rukovodstvo iz SDA i SZBH koje svojim kriminalom i nesposobnoscu dovode ovu zemlju i ovaj grad na dno.
Area_51

Post by Area_51 »

Ludnica. Zapalit staricu u Gradu Sarajevu, najmanje je nevjerovatno, ali jako bolno istinito. Sad me interesira hoce li nasa bajna policija, poznata pod nazivom »stiker za brisac« i »naplati sto vise saobracajnih kazni, lopove pusti« opet pustiti ovu »cigancad« iz ko zna kojih razloga. Sta god bio povod, pljacka ili nacionaliram ovdje se radi o pokusaju ubistva starice, sto znaci da bi papci trebali dobit ponesto zatvora, sa javnim sudjenjem i osudom. Ako ih puste, onda su policajci i tuzilastvo saucesnici u pokusaju ubistva.

Sto se tice Radmanovica i »kucnih carolija« ne bih komentirao, valjda covjek zeli neku svoju politiku neke nove navodne ugrozenosti prikazati ovdje. Ma dajte. :-)
Ffff

Post by Ffff »

a ja jos i naguram nogama!!!
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

mIRCerka wrote:Nesto cisto sumnjam da je do imena, a da je neuspjela pljacka, to vjerujem.
Kao sto su jedno vrijeme narkomani sa iglama hodali i prijetili da ce te ubosti ako mu ne das telefon pare i nakit sto imas na sebi.
Mislim da gospodin Radmanovic dobro njake i pokusava iskoristiti nesrecu ove zene za propagandne svrhe. Jedino sto mu mogu pozeliti jeste da mu se u blizoj familiji nesto slicno desi, samo na teritoriji RS pa da vidim kakve ce onda Science Fiction teorije iznositi.

Sram i stid da ga bude.

sada će početi onu njegovu ili njihovu standardnu kako su srbi nezaštićeni u SA i tako to
ma znate i vi

p.s.
kao onaj radmanovićev savjetnik u kabinetu na BHT kad je čuo rezultate ankete koja se njemu ne sviđa
on akže sigurno su većinom glasali iz SA
pa nije između SA i BL kontinet razlike
elixiaboy

Post by elixiaboy »

Sad ispade taj Radmanovic negativac, zato sto je ljude poslao u pojetu starici :? Da razjasnim, ne poznajem gosp.Radmanovica, niti znam koja je stranka, niti me interesira.
Da je toj starici u posjetu dosao Komsic sad bi svi rekli, e svaka mu cast, pravi predsjednik- dosao starici u posejtu u bolnicu a ona 2 konja se nisu sjetila. FUJ!
Sto se tice ovog slucaja: Toliko o multietnickom Sarajevu. Laze Dodik, jer ovo nema ni u Teheranu. Od nekad najljepseg grada na Balkanu postao je najgori i najprljaviji. Uzas.
SaraLe

Post by SaraLe »

elixiaboy wrote:
Sad ispade taj Radmanovic negativac, zato sto je ljude poslao u pojetu starici :? Da razjasnim, ne poznajem gosp.Radmanovica, niti znam koja je stranka, niti me interesira.
Da je toj starici u posjetu dosao Komsic sad bi svi rekli, e svaka mu cast, pravi predsjednik- dosao starici u posejtu u bolnicu a ona 2 konja se nisu sjetila. FUJ!
Sto se tice ovog slucaja: Toliko o multietnickom Sarajevu. Laze Dodik, jer ovo nema ni u Teheranu. Od nekad najljepseg grada na Balkanu postao je najgori i najprljaviji. Uzas.
A da nisu oni sto su granatirali Sarajevo, zasluzni za to :?
A ovu dvojicu malaca, treba objesiti :x
Fiore

#21 Re: STIDIM SE SVOG SARAJEVA

Post by Fiore »

popajic wrote:Objavljeno 21.01.2008. u 15:33

Stidim se svog Sarajeva,
Jel vidite ko ima obzira prema ljudima... Politicari iz drugog entiteta.. ma nema ovo vise sve ide nizbrdo..
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

karanana wrote:... ta ciganchad ...
Faruk wrote:... te cigane treba pobiti ...
sram vas bilo.

prvo, je li potvrdjeno da su bili Romi,

drugo, i da jesu, sram vas bilo.
sofist

Post by sofist »

mIRCerka wrote:Nesto cisto sumnjam da je do imena, a da je neuspjela pljacka, to vjerujem.

Sram i stid da ga bude.
Kako ba tebe nije stid?
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

bez prepucavanja narode! hvala!
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

sofist wrote:

Sram i stid da ga bude.
Kako ba tebe nije stid?
što bi je bilo stid
jedino ako si ti baš sofist :D
Post Reply