Steze se omca oko Mladica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
risno

#1 Steze se omca oko Mladica

Post by risno »

11. jun 2005. | 10:47 -> 19:32 | Izvor: B92, BBC
Beograd, London, Vašington -- Britanski Indipendent, u izveštaju dopisnika iz Beograda, konstatuje da se steže omča oko Ratka Mladića.

Indipendent piše da je reč o jednom od najtraženijih osumnjičenih ratnih zločinaca na Balkanu, a da je najveća briga vlasti u Srbiji da Mladića uhapse živog. Pozivajući se na dobro obaveštene izvore, list piše da bi situacija, kada je reč o hapšenju Mladića, mogla biti opisana kao topla, ali još ne i vrela.

“Istovremeno, sve se više strahuje da bi Mladić, u želji da izbegne izručenje Haškom tribunalu, mogao da počini samoubistvo, odnosno da izabere sudbinu tragičnog heroja, budući da ga mnogi Srbi i dalje smatraju ratnim herojem”, navodi Indipendent.

Berns: Verujem da je poruka shvaćena

Podsekretar Stejt departmenta za politička pitanja Nikolas Berns ponovio je po povratku u Vašington zadovoljstvo administracije SAD saradnjom Beograda s Tribunalom u Hagu.

“Pregovori, ali posredni”

Izvor Politike blizak bezbednosnim krugovima, koji je želeo da ostane anoniman, tvrdi da Vlada Srbije ne pregovara s Mladićem.

Isti izvor navodi da to čine bezbednosne službe nekih drugih zemalja, posebno one sa područja SSSR-a. Mladić sigurno nije u Srbiji, niti na području SFRJ. On je, po mojim saznanjima, napustio Srbiju pre više od šest meseci i trenutno je u drugoj državi, sa područja SSSR, daleko odavde. Pregovori se zaista vode, u drugoj državi, s Mladićem ne pregovaraju naši, već obaveštajci drugih zemalja. Naša vlada je samo upoznata s pregovorima, ali u njima ne učestvuje direktno. Kontakti s Mladićem su zaista uspostavljeni, ali su to učinile osobe koje nisu državljani Srbije, ali jesu u prijateljskom odnosu prema našoj državi”, kaže isti izvor.

“Mladić je veoma bolestan, u toj meri da mu je, nedavno, urađena i operacija. Po mojim saznanjima, reč je o recidivu tumora, to mu je već druga operacija u poslednje vreme, pa se zato situacija s njim toliko i komplikuje”, zaključuje izvor Politike.

Vojni analitičar i profesor na Fakultetu za civilnu odbranu Zoran Dragišić veruje da je Mladiću odzvonilo i da se steže obruč oko njega. Dragišić smatra i da u Srbiji više nema plitičke volje da Mladić bude zaštićen: "Čini mi se da je Vlada Srbije već iskusila svu korist od saradnje s Haškim tribunalom, tako da je ostao još jedino Ratko Mladić kao sporan da bi se stavila tačka na pitanje Haškog tribunala. To će u narednom periodu doneti, po svemu sudeći, naše priključenje evroatlantskim integracijama. Takođe, čuju se i neke vesti da je Ratko Mladić veoma bolestan i da više ne može da se krije, tako da je sve u svemu, čini mi se, trenutak kada će se Ratko Mladić pojaviti u Haškom tribunalu- veoma blizu."

Komentarišući navode Politike, koja prenosi izjavu izvora bliskog bezbednosnim krugovima, a koji tvrdi da Vlada Srbije ne pregovara s Mladićem, već da to čine obaveštajci nekih drugih zemalja, posebno one sa područja SSSR-a, Dejan Anastasijević kaže da svaka zemlja koja bi štitila Mladića rizikuje oštru reakciju UN, odnosno Saveta bezbednosti. "Ne treba zaboraviti da je Haški tribunal osnovan pod poglavljem VII povelje Ujedinjenih nacija, koja dozvoljava upotrebu sile. Znači, neka mala banana državica koja bi prihvatila Mladića mogla bi da računa da će joj doći u goste neki vrlo neprijatni ljudi, ili u najmanju ruku na nekakve sankcije od međunarodne zajendice. Ne verujem zašto bi oni to rizikovali, verujem da je on ovde", kaže Anastasijević.

Medijske spekulacije da će Mladić biti uhapšen izazvale su nezadovoljstvo njegovih pristalica koji su ispisali grafite sa nacionalističkim porukama. Prvo se jutros, posle objavljivanja saznanja da se pregovara s Ratkom Mladićem o predaji, u blizini zgrade B92 pojavio natpis "B92 ustaše“. Zatim su se u toku dana pojavili grafiti podrške Ratku Mladiću i kod Beogradske arene, nedaleko od Centra Sava gde se održala konferencija o Srebrenici.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=170341
da pamtis

Post by da pamtis »

Mladic 'threatens Serbs' future'
Ratko Mladic commanded forces responsible for "ethnic cleansing"
War crimes prosecutor Carla del Ponte is due to hold fresh talks in Belgrade, where the government is under pressure to hand over a top war crimes suspect.
Fugitive Bosnian Serb General Ratko Mladic is "holding the whole nation hostage," Serbia and Montenegro Foreign Minister Vuk Draskovic warned.

Gen Mladic, on the run since 1995, has been charged with genocide and other crimes over the Bosnian war.

UN tribunal officials in The Hague say Serb hardliners are protecting him.

In an interview with the Associated Press, Mr Draskovic said the failure to catch Gen Mladic was jeopardising Serbia's bid for closer ties with the European Union and Nato and its position in forthcoming talks on Kosovo's status.
Belgrade has long said it does not know his whereabouts, but some government figures have upheld foreign accusations that he is being sheltered by the Serbian and Montenegrin army.
Mr Draskovic said Belgrade could face international isolation unless it handed over Gen Mladic to the UN tribunal in The Hague by 20 November - the 10th anniversary of the Dayton peace accords that ended the Bosnian war.

"He could leave Serbia without its future," Mr Draskovic said. :D :D :D :D puko vuk :D
Thursday, 29 September 2005, 09:59 GMT 10:59 UK BBC
Qler

Post by Qler »

ma steze se qurac oko njega :x mame mu se sjetim! :x i njemu i ovim sto mu stezu omcu :x :x :x :x
Zadig

Post by Zadig »

[quote]Znači, neka mala banana državica koja bi prihvatila Mladića mogla bi da računa da će joj doći u goste neki vrlo neprijatni ljudi[/quote]

:roll:

Seljacina
da pamtis

Post by da pamtis »

Qler wrote:ma steze se qurac oko njega :x mame mu se sjetim! :x i njemu i ovim sto mu stezu omcu :x :x :x :x
:D Carla del Ponte u Beogradu ba :D
Ze Dijaspora

Post by Ze Dijaspora »

Cuj bolestan,(je al u glavu) pa da nebude ko sa artukovicem..
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ja stegao pertle :D i ništa :D
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

da pamtis wrote:
Qler wrote:ma steze se qurac oko njega :x mame mu se sjetim! :x i njemu i ovim sto mu stezu omcu :x :x :x :x
:D Carla del Ponte u Beogradu ba :D
Jeste danas je doletela u Beograd po ko zna koji put.
da pamtis

Post by da pamtis »

sta bi ovo trebalo da znaci..........
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

da pamtis wrote:
sta bi ovo trebalo da znaci..........

To znači da joj nije prvi put da dolazi u Beograd. Bila je u Beogradu pre i po ko zna koji put posećuje Beograd.

Ne znam šta ti ovde nije jasno.

Što se ti osećaš prozvanim?
Mahalac

Post by Mahalac »

Šta li ti Davy tražiš ovdje ..što li lagahno ne odjebeš u skokovima u svoju smrdiju...vidiš da te niko ne livo vdeo :D
manijak1

Post by manijak1 »

To znači da joj nije prvi put da dolazi u Beograd. Bila je u Beogradu pre i po ko zna koji put posećuje Beograd.
I svaki put je bilo isto ? Pa ti to nešto smeta ?
Ne znam šta ti ovde nije jasno.
Meni nije jasno zašto onda pričaš stvari koje znamo ako nećeš da kažeš nešto drugo možda a to je da ti Carla i Den Haag idu na Đoku . :? :D
Što se ti osećaš prozvanim?
Zašto ti misliš da se on osjeća prozvanim ako je replicirao na tvoje hladno iznošenje činjenica koje su nam svima poznate a isto tako poslije jedne posjete Slobo je otišao u Den Haag a Đinđić na onaj svijet .
Jel' tebi tu išta jasno ? Ili niđe veze ?
Helem , Davy ne kurči se , nisi bio dovoljno pametan da izbjegneš Alamo :D :D a za petanestak dana šta god da bude Sjetićeš se Marakane :D :D
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

Ja ću se sećati Marakane i odlaska naše fudbalske selekcije na SP 2006 u Nemačku. Neznam što si toliko opteretio fudbalom sem ukoliko ti to nije profesionalno zanimanje ili je u pitanju nešto drugo.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ne znam zašto mi nisi odgovorio na pitanja a tiču se opkoljavanja Ratka đenerala .........a ovo za Marakanu je Više od igre . :D To kao ne znaš ? :D
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

@ manijak1

Možeš li mi ponoviti pitanje u vezi Mladića?
Mr_M

Post by Mr_M »

Ovo je 504541265122. vijest da je on u okrzenju i slicno. Da su ga htjeli uhvatiti (mislim na Medj. Zajednicu i NATO) bilo bi to vec ucinjeno, a ako nije do sada to ucinjeno nece nikad.
Last edited by Mr_M on 30/09/2005 19:43, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Nadaj se :D
Svemu jednom dođe kraj :D
A Davi :D zaboravio sam da ti čitaš kako piše a valjda bi tako i trebao izgovarati :D
Davy :
Ja :D : I svaki put je bilo isto ? Pa ti to nešto smeta ? ( Mr.M je potvrdio ono što ja htjedoh reć' a to je .......sve sve može ali ne dirajte heroje :D :D rata .
Eto i ja da napišem ponovo 12345678091287654321190834-i put :D :D :D :D to nešto.
anti-patriota

Post by anti-patriota »

3. I gle, andjeo koji govorase sa mnom izadje, i drugi andjeo izadje mu na susret.
4. I rece mu: Trci. Govori onom mladicu i reci: Jerusalimljani ce se naseliti po selima radi mnostva ljudi i stoke sto ce biti u njemu.

Jezek. 36:10 Jezek. 38:11 Zah. 12:6

HALLELUJAH !!!!!!!!!
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ubij me .........ja sam glup da ovo skontam :D :D
da pamtis

Post by da pamtis »

:oops: Ubij me .........ja sam glup da ovo skontam anti-patriota klon???? :D :D
:-) i ja isto :-)
maccarona

Post by maccarona »

ups..
da pamtis

Post by da pamtis »

maccarona wrote:ups..
Image
Fair Life

Post by Fair Life »

Starijem gospodinu u tramvaju jedan mladic ustupi svoje mjesto...

"Izvolite gospodine, sjedite."

"Hvala mladicu, najljepse hvala..." - uredno se zahvali gospodin.

"Jebo ti Mladic mater !" - razjareno ce mladic starom gospodinu i... ponovo sjede na svoje mjesto.
maccarona

Post by maccarona »

da pamtis wrote:
maccarona wrote:ups..
Image

Image
da pamtis

Post by da pamtis »

Starijem gospodinu u tramvaju jedan mladic ustupi svoje mjesto...

"Izvolite gospodine, sjedite."

"Hvala mladicu, najljepse hvala..." - uredno se zahvali gospodin.

"Jebo ti Mladic mater !" - razjareno ce mladic starom gospodinu i... ponovo sjede na svoje mjesto.
4. I rece mu: Trci. Govori onom mladicu i reci: Jerusalimljani ce se naseliti po selima radi mnostva ljudi i stoke sto ce biti u njemu.
fakat tek sad kontam :shock:
Post Reply