Toliko smo toga čuli o tom otrovu aspartamu, umjetnom zaslađivaču, pa da otvorimo temu i o jedinom
zdravom šećeru, umjetnom zaslađivaču, kojeg je kod nas tako teško pronaći.
Znači umjesto ovih čokolada koje kod nas možemo naći u svakoj prodavnici, light, bez šećera, zaslađenih aspartamom, koje su usput i skupe i otrovne, imaju i drugi proizvodi, nažalost, nama ne tako lako dostupni, čokolade i peciva sa stevijom.
Dakle, gdje kod nas ima kupiti čokolada sa steviom ili barem tečna stevia????
Ja sam do sad kupovala samo u Hr, ovdje nigdje nisam vidjela.
Stevia
Moderator: anex
-
duboka_misao
-
katmer
#3 Re: Stevia
Da li neko zna gdje se moze nabaviti sjeme ili pelcer,ili gotova biljka te famozne Stevije,u Sarajevu.Unaprijed hvala.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#4 Re: Stevia
Related?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Stevia
Ne volim pjesme/melodije u kojima pjevač pjeva kroz nos, priča više nego što pjeva, uzdiše, stenje ...nema vibrato izgovora samoglasnika. popi3dio sam prvi minut što sam odslušao. Počeo sam histerisati...
Fakat, aspartam čini ljude uzbuđenim, hiperaktivnim, hyseryčnim,...
U steviji je spas, potpuno bezopasna biljka. Mogu je i dijabetečari jesti. Neće zadugo kod nas postati uobičajena. Propadoše brazilske šećerane i uvozni lobiji ako se počne zasladjivati stevijinim prahom ili tečnošću.

Jeva čekam kada će doći vrijeme da dođem u prodavnicu i kupim litar stevijine tečnosti za 2 KM, pa kod kuće da počnem živjeti DOLCE VITA!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p6898967
Fakat, aspartam čini ljude uzbuđenim, hiperaktivnim, hyseryčnim,...
U steviji je spas, potpuno bezopasna biljka. Mogu je i dijabetečari jesti. Neće zadugo kod nas postati uobičajena. Propadoše brazilske šećerane i uvozni lobiji ako se počne zasladjivati stevijinim prahom ili tečnošću.
Jeva čekam kada će doći vrijeme da dođem u prodavnicu i kupim litar stevijine tečnosti za 2 KM, pa kod kuće da počnem živjeti DOLCE VITA!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p6898967