Steti li chip tuning autu?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Teufik iz Los Angelesa
#1 Steti li chip tuning autu?
Konkretno, rijec je o Astri classic, 2005, godina 1.4 twinport 90KS, chip bi joj dodao desetak konja...
jel to stetno?
-
SherlockHolmes
Po (ponovnim) istrazivanjima koje je nedavno prenio i (koliko se sjecam) Auto Blic, obicno stete. Tu je (ponovo) dokazano da se uglavnom radi o pustim obecanjima sto se tice znacajnijih povecanja snage ili obrtnog momenta.
-
Teufik iz Los Angelesa
nervira covjeka kad klimu upali i osjeti oslabljenje motora, pa to hoce da uradi
ali samo ako nije stetno. valjda ce mu neko za 100 km to uradit, naso je 
-
Any
sa cipovanjem benzinca nemam iskustvo i ovo sto govorite da steti i nista se ne dobija je mozda tacno
iskustvo sa TDI masinom imam i pokazalo se extra
posjedujem passata V koji je fabricki dosao sa 110 KS
uradio sam cipovanje kojim se KS povecala na 150 KS
i razlika je osjetna ali je tacno i da sam olaksan za nekih 400 evra
nikakvu smetnju ili stetnost nisam primjetio
cak je i potroznja ostala ista a jedina promjena je to sto je bibi sada puno explozivniji u odnosu na prije 
kako se u nasem narodu kaze
PLATI PA SE KLATI
iskustvo sa TDI masinom imam i pokazalo se extra
posjedujem passata V koji je fabricki dosao sa 110 KS
uradio sam cipovanje kojim se KS povecala na 150 KS
nikakvu smetnju ili stetnost nisam primjetio
kako se u nasem narodu kaze
PLATI PA SE KLATI
-
c4dinamit
e moj stari....pasat V.....prvo treba kupit to, pa onda kontat o chipu....sta cemo mi sto imamo golfa II? mogu kupit dva chipa....i stavit ih na bicikl od 100KM?:)
a to sto se tice eksplozivnosti...i potrosnje.... ljudi su davno dokazali da ne postoje oni neki "perpetum mobile"...he he.... tako da....
kolko sitsnes tolko potrosi....nema mu druge...
a to sto se tice eksplozivnosti...i potrosnje.... ljudi su davno dokazali da ne postoje oni neki "perpetum mobile"...he he.... tako da....
-
Any
c4dinamit wrote:e moj stari....pasat V.....prvo treba kupit to, pa onda kontat o chipu....sta cemo mi sto imamo golfa II? mogu kupit dva chipa....i stavit ih na bicikl od 100KM?:)
sto se tice kupovine to stoji... nismo svi u istoj finansijskoj situaciji..
poenta je u tome sto mrzim kada neko prica o necemu ( u ovom slucaju o cipovanju) a nema pojma
auto jeste poboljsalo svoju explozivnost u odnosu na period prije cipovanja
ovo je auto kao i svako drugo ako ga cijepas normalno da ce vise potrositi
- Said
To da trosi manje su price za laku noc, a chip u stvari pojacava rad turbine, tj tjera je da radi brze i izbacuje zrak pod vecim potiskom,
sto se tice dizela chipm dobijete guscu smijesu benzina sa vecim dotokom zraka iz turbine, dok kod benzina dobijete guscu smijesu zraka iz filtera i goriva sto uzrokuje vecu elasticnost motora i brze prma gas...
Dizelu vise steti neggo benizincu, dok TDi nepravilno rukovanje mashinom i josh cip mogu totalno razduziti auto od zivota
sto se tice dizela chipm dobijete guscu smijesu benzina sa vecim dotokom zraka iz turbine, dok kod benzina dobijete guscu smijesu zraka iz filtera i goriva sto uzrokuje vecu elasticnost motora i brze prma gas...
Dizelu vise steti neggo benizincu, dok TDi nepravilno rukovanje mashinom i josh cip mogu totalno razduziti auto od zivota
- danas
eki ove djece sto se pohasilaNosferatu wrote:Otkud ti bona?danas wrote:ja sam chipovala svoj stari auto, i bilo je skroz OK, nikakvih problema.
![]()
Da ne mislis na chipped paint mozda?![]()
stari auto mi u mene
primjetna razlika, nikakvih problema. vozila jos 2 godine tako.
- Anell
Na moje pitanje magazinu AUTO START koji se automobili mogu chipovati, oni su mi odgovorili slijedece:danas wrote:ja sam chipovala svoj stari auto, i bilo je skroz OK, nikakvih problema.
Svaki automobil cijim motorom upravlja elektronika se moze chipovati,
samo sto na male zapremine to nema efekta a na velike ima...
-
SherlockHolmes
U najvecem broju slucajeva se snaga i obrtni moment povecaju zanemarljivo (dakle, ne bas 30 konja danas, sem da Skodi ugradis jos jedan motor
) dok se temperature i te kako dizu (potrosnja zavisi, ali uglavnom se povecava). Time je habanje motora nesrazmjerno vece.
Razmislite malo, zasto ne bi VW/BMW/Toyota/ko god u startu programirao motore tako, i bez muke dobijao motore koji su puno jaci i stedljiviji od konkurencije?? Hajmo sad, teorije zavjere...
Razmislite malo, zasto ne bi VW/BMW/Toyota/ko god u startu programirao motore tako, i bez muke dobijao motore koji su puno jaci i stedljiviji od konkurencije?? Hajmo sad, teorije zavjere...
- danas
*ebla te skodaSherlockHolmes wrote:U najvecem broju slucajeva se snaga i obrtni moment povecaju zanemarljivo (dakle, ne bas 30 konja danas, sem da Skodi ugradis jos jedan motor) dok se temperature i te kako dizu (potrosnja zavisi, ali uglavnom se povecava). Time je habanje motora nesrazmjerno vece.
a za 30 konja da je previse... ne znam, meni se ucinak osjetio... a zaista nisam imala nikakvih drugih problema...
http://www.autotech.com/prod_engine_qchip.htm
-
SherlockHolmes
jeste, tako i ja, promjenim ulje i odmah mi se cini "ide bolje"