Stereotipi i predrasude kao korijen mrznje

muha_sa

#51 Re: Stereotipi i predrasude kao korijen mrznje

Post by muha_sa »

pustopoljina wrote:@muha_sa:
ovo sto je orbini opisao- mogu jos samo da dopunim sa bacanjem bombe u dvoriste po konacnom povratku rodjaka i njegove porodice iz swe u bosanski novi. takodjer zivot bosanaca/bosnjaka/balija koji se u tom gradicu svodi na prostor oko dzamije uz kej.
isto na salteru na zeljeznickoj stanici u BL situaciju kada ,malo je rijeci da doticnu opisem, insistira da trazis kartu za novi grad. ne dolazi u obzir bosanski novi ili samo novi (kako ga vecina novljana i zove)-u bihacu te niko nece za.ebavati kad trazis kartu za krupu ili otoku,niko ti ne trazi da kazes bosanska krupa ili bosanska otoka.
takodjer isti slucaj samo nazivanje informacija da bi saznao kad saobraca voz- novi-banja luka. psovanje balijske majke i spustanje slusalice.
situacije kad te polupismena alapaca za.ebava na salteru, jer moras tu dobiti neki dokument, ne mozes je zaobici i ne radis to jednom godisnje pa da imas godinu dana da provaris dogadjaj.
ne sumnjam ja u to da znaju docekati gosta, ali je problem kad domaci ne zeli postati gost u svojoj kuci.
de mi malo pricaj-piši -o tom :-) Halo,nije meni 15.godina---ja sam stari kenjac i ti ceš meni ko oci da otvoriš :D Tema je--Stereotipi i predrasude kao korjen mržnje
Šta mi pišeš o ljudskom smecu--jel ta mržnje zbog radi :D stereotipa i predrasuda :? :?
pustopoljina

#52 Re: Stereotipi i predrasude kao korijen mrznje

Post by pustopoljina »

ne vidim ni tvoj doprinos temi kroz pricanje bajki za laku noc.
muha_sa

#53 Re: Stereotipi i predrasude kao korijen mrznje

Post by muha_sa »

pustopoljina wrote:ne vidim ni tvoj doprinos temi kroz pricanje bajki za laku noc.
samo ti meni oci otvori :D šta cu--hanuma mi u mene me zakljucala, te -jadnicak- život živim i ponešto saznam citajuci forum i gledajuci tv.
viva_castro

#54 Re: Stereotipi i predrasude kao korijen mrznje

Post by viva_castro »

"Laž je bliža istini od predrasude"
zonbirile

#55 Re: Stereotipi i predrasude kao korijen mrznje

Post by zonbirile »

stereotipi i predrasude nisu korjeni mržnje.Pokretač možda nije dobro definisao naslov teme.
Post Reply