Štene leži pored ceste povrijeđeno
Moderator: anex
- Phia
#1 Štene leži pored ceste povrijeđeno
Na putu prema Vogošći leži povrijeđeno štene.Vjerovatno udarac automobila.Zvali smo vet.stanicu u Vogošći neće da čuju da oni pomognu iako moraju po zakonu jedino da mi sve platimo kao da je naš.Zvali inspekciju kantonalnu ljudi ištekali telefone - hvala državo prokleta kojoj plaćamo poreze. Zvali ured za veterinarstvo oni kažu mora stanica uraditi sve po zakonu o svom trošku.Zvali opet Vogošću ovi iako konfrontirani s tim što je Ured rekao opet neće da čuju. Pas leži pored ceste. Nemamo kud s njim.Ako iko ima ideju ako nema onda će ostati tamo takav.Hoće li iko da ga primi privremeno ako uspijemo srediti pregled i eventualno operaciju??
- Phia
#2 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Evo broja ureda pa sami se uvjerite ko želi:
Ured za veterinarstvo:
033 565 716
Ured za veterinarstvo:
033 565 716
-
jaca78
#3 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Ja ga nazalost ne mogu uzeti sebi. sinoc sam ostala bez svog vjernog druga, nakon 15 godina i stvarno ne mogu. a i planiram uzeti macu sa slomljenom nogom nakon operacije. ako mogu nekako drugacije pomoci, javite mi
-
csejla
#4 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Nasa drzava...
fuj... Skupit cemo nekako pare za veterinara. Ja cu platiit rengen. Samo je bino da se javi sto prije neko ko bi ovog malisana uzeo bar privremeno kod sebe? Molim vas, bilo ko samo da ga uzme i skloni sa ulice.
Ukoliko ima neko neka se javi na pp Phiji.
Ukoliko ima neko neka se javi na pp Phiji.
- terapija
#5 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Ne daju sintorima da ubijaju lutalice, (da se razumijemo i ja sam protiv onih "pistolja" koje koriste. Mog psa su u dvoristu ranili u njusku.) Ali sta onda ocekujete. Ne dozvoljavate sintorima, izvolite sami rijesite problem lutalica. Ili masovno hvatanje i kastriranje, ali i to vam je "nehumano".
P.S. Ja volim zivotinje, s psima sam odrastao, ali da se mene pita, prvo uvesti "ispit" za posjedovanje pasa, a onda masovna kastracija, ili uspavljivanje lutalica. NEMA drugog rjesenja.
Nema potrebe za psovanjem. Imamo pravo na drugacije misljenje, ali argumentovano! Opomena!
anjusha
P.S. Ja volim zivotinje, s psima sam odrastao, ali da se mene pita, prvo uvesti "ispit" za posjedovanje pasa, a onda masovna kastracija, ili uspavljivanje lutalica. NEMA drugog rjesenja.
Nema potrebe za psovanjem. Imamo pravo na drugacije misljenje, ali argumentovano! Opomena!
anjusha
- Phia
#6 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Kastriranje nije nehumano ne znam otkud ti ta fix ideja.Problem je što neće da kastriraju a moraju po zakonu i sad će nastati haos.I moraju pomagati povrijeđenim životinjama a neće. Jer nam je država zahod eto što neće.A ako braniš šintore zapitaj se kakav si čovjek.Šintore koji su ravni kasapima.terapija wrote:Ne daju sintorima da ubijaju lutalice, (da se razumijemo i ja sam protiv onih "pistolja" koje koriste. Mog psa su u dvoristu ranili u njusku.) Ali sta onda ocekujete. Ne dozvoljavate sintorima, izvolite sami rijesite problem lutalica. Ili masovno hvatanje i kastriranje, ali i to vam je "nehumano".
Znaci 'ebali bi se al' da vam ne udje. E nece moci.
- Phia
#7 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Maleni plače užasno i prednja mu šapica visi vjerovatno slomljena.
-
csejla
#8 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Mislim da pricas nesto o cemu pojma nemas. Ako ne zelis pomoci, onda nemoj ni odmagati glupim komentarima.terapija wrote:Ne daju sintorima da ubijaju lutalice, (da se razumijemo i ja sam protiv onih "pistolja" koje koriste. Mog psa su u dvoristu ranili u njusku.) Ali sta onda ocekujete. Ne dozvoljavate sintorima, izvolite sami rijesite problem lutalica. Ili masovno hvatanje i kastriranje, ali i to vam je "nehumano".
Znaci 'ebali bi se al' da vam ne udje. E nece moci.
- terapija
#9 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Nisam znao to za kastriranje. Pa ako je zakonski obavezno, zasto je problem natjerati ih?Phia wrote:...Problem je što neće da kastriraju a moraju po zakonu i sad će nastati haos.I moraju pomagati povrijeđenim životinjama a neće. Jer nam je država zahod eto što neće.A ako braniš šintore zapitaj se kakav si čovjek.Šintore koji su ravni kasapima.
A sintore ne branim, zapravo sam protiv njihovih trenutnih metoda, mada im je dosta gadan posao. Po meni bi bilo OK uspavljivati lutalice, ili po principu uhvati - kastriraj i onda ili pustiti ili zadrzati u nekom azilu, samo ne vjerujem da mi to imamo....
- terapija
#10 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Ovo je bio konstruktivma prijedlog, mada vjerovatno i "VI" to znate...csejla wrote:... ako imas sta pametno reci slobodno, ako nemas onda sintore komentarisi na drugoj temi.
Dakle, rjesavanje problema u korijenu, umjesto krpljenja posljedica.
Eto toliko, necu vise da ometam ...
-
duboka_misao
#11 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
jaca78 wrote:Ja ga nazalost ne mogu uzeti sebi. sinoc sam ostala bez svog vjernog druga, nakon 15 godina i stvarno ne mogu. a i planiram uzeti macu sa slomljenom nogom nakon operacije. ako mogu nekako drugacije pomoci, javite mi
-
kiseljak
#12 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
sta je sa stenetom ? jeli ga itko sklonio ?
- Phia
#13 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Štene je trenutno u hladu pored neke kuće blizu mejsta gdje je nađen.Mama mu je odnijela vode.Jauče jadničak.Ako uspijemo naći smještaj nakon te neke operacije onda zovemo harisa..kiseljak wrote:sta je sa stenetom ? jeli ga itko sklonio ?
- Phia
#14 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Moj broje je 062 950 784 ako enko ima ideju da zajedno pomognemo ovom mališanu..
- Phia
#15 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Dajte malo solidarnosti vi s mačićima da barem tema bude malo na vrhu dok je puno ljudi na poslu..možda se neko nađe da pomogne..ipak pas je povrijeđen..
- blackberry
-
csejla
#17 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Ima li ikoooo da bi ga uzeo na cuvanje? 
- blackberry
#18 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
znam da među onima koji ovo čitaju ima i onih koji se upravo u ovom trenutku premišljaju da li da ga uzmu ili ne...molim vas, pomozite ovoj bebi da preživi...znamo da ovakvih slučajeva ima svaki dan, ali sreća u nesreći je ta što je nađen na vrijeme i još uvijek ima nade...pomozimo mu da ponovo skače kao što bi kučić i trebao, a ne da jauče od bolova...boli i njih...imaju i oni dušu...molim vas, pričuvajte ga barem dan-dva ako možete, pa ćemo se dalje snalaziti...
-
kiseljak
#20 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Zašo se ponovno ovdje javljaju filozofi koji postavljaju pitanja što radi gad,ili ne,sto je u zakonu a sto nije ?
Radi se u povrjeđenom psu kojem hitno treba pomoc i tko god nema dobru rijec za njega ili savjet neka ne posjecuje ovu temu,jer ce se zagušiti takvim pricama koje ne koriste tom jadniku .
Radi se u povrjeđenom psu kojem hitno treba pomoc i tko god nema dobru rijec za njega ili savjet neka ne posjecuje ovu temu,jer ce se zagušiti takvim pricama koje ne koriste tom jadniku .
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#21 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
ako treba financijska pomoc, Phia, javi 
- Phia
#22 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Javit ću čim saznamo detalje koliko šta košta..hvalaanjusha wrote:ako treba financijska pomoc, Phia, javi
-
duboka_misao
- Phia
#24 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Sutra ga ujutro vodimo na rentgen.Ima li ko za prevoz?
- Phia
#25 Re: Štene leži pored ceste povrijeđeno
Problem je riješen.Nakon što je moja mama razgovarala sa ženom ispred čije kuće je cuko ležao ta gospođa je odlučila da mu pomogne i odvela ga je Andreju.Ipak ima normalnih ljudi..Ona će se dalje pobrinuti o njemu i imaju veliko dvorište i već jednog cuku..hvala svima koji su htjeli pomoći a posebno onima koji nisu..