Štenad u centru Sarajeva

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
sajosarajlija

#1 Štenad u centru Sarajeva

Post by sajosarajlija »

:sad:
Last edited by sajosarajlija on 16/02/2009 00:00, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by mIRCerka »

Pa jesi li zvao Velju i Animal Sos?
sajosarajlija

#3 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by sajosarajlija »

mIRCerka wrote:Pa jesi li zvao Velju i Animal Sos?
Nisam ja slikao, ali momak koji ih je pronašao nije uspio naći nikoga da reaguje...
mIRCerka

#4 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by mIRCerka »

sajosarajlija wrote:
Nisam ja slikao, ali momak koji ih je pronašao nije uspio naći nikoga da reaguje...
Gdje je ovo tacno?
sajosarajlija

#5 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by sajosarajlija »

:skoljka:
Last edited by sajosarajlija on 13/11/2008 11:35, edited 1 time in total.
VeljaPas

#6 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by VeljaPas »

Zvao je i ja sam mu rekao da fotografise i postavi. Ovo je svakodnevni problem koji SOS sam nemoze rijesiti bez Centra za nezbrinute zivotinje i vece podrske gradjana.
VeljaPas

#7 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by VeljaPas »

Ovo citaju i sintori.
Last edited by VeljaPas on 13/11/2008 11:37, edited 1 time in total.
mIRCerka

#8 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by mIRCerka »

Velja wrote:
sajosarajlija wrote:Kod Parkuše, Veliki park
Ovo citaju i sintori.
Pa ima li iko da ih moze preuzeti do subote da ih onda strovalimo vama na udomljavanje?

:(
DS9

#9 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by DS9 »

Ovakve stvari ce se desavati dok god se ne uvede zakon o zastiti i dobrobiti zivotinja, i jednako vazno - dok se ne pocne primjenjivati! Tek kada se ovakva nedjela pocnu novcano kaznjavati, postoji sansa da se smanji broj napustenih zivotinja. U suprotnom, to je prica bez kraja. Ne moze ni SOS ni najveci azil zbrinuti toliko zivotinja koliko ih covjek moze unesreciti.
mIRCerka

#10 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by mIRCerka »

DS9 wrote:Ovakve stvari ce se desavati dok god se ne uvede zakon o zastiti i dobrobiti zivotinja, i jednako vazno - dok se ne pocne primjenjivati! Tek kada se ovakva nedjela pocnu novcano kaznjavati, postoji sansa da se smanji broj napustenih zivotinja. U suprotnom, to je prica bez kraja. Ne moze ni SOS ni najveci azil zbrinuti toliko zivotinja koliko ih covjek moze unesreciti.
Sve to stoji, svi mi mislimo globalno, raidmo lokalno. E sad , posto sintori ovo prate takodjer, ima li neko da moze ovu kutiju sa kucicima skloniti kod sebe do subote, ili do sutra, dok se ne uprati azil u faleticima?
VeljaPas

#11 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by VeljaPas »

mIRCerka wrote:
DS9 wrote:Ovakve stvari ce se desavati dok god se ne uvede zakon o zastiti i dobrobiti zivotinja, i jednako vazno - dok se ne pocne primjenjivati! Tek kada se ovakva nedjela pocnu novcano kaznjavati, postoji sansa da se smanji broj napustenih zivotinja. U suprotnom, to je prica bez kraja. Ne moze ni SOS ni najveci azil zbrinuti toliko zivotinja koliko ih covjek moze unesreciti.
Sve to stoji, svi mi mislimo globalno, raidmo lokalno. E sad , posto sintori ovo prate takodjer, ima li neko da moze ovu kutiju sa kucicima skloniti kod sebe do subote, ili do sutra, dok se ne uprati azil u faleticima?
Spaseni su privremeno.
mIRCerka

#12 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by mIRCerka »

Velja wrote:
mIRCerka wrote:
Spaseni su privremeno.
:thumbup:
sajosarajlija

#13 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by sajosarajlija »

Izgleda da smo blizu nalaska doma za dva psa... naravno ništa potvrđeno
mp3sa

#14 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by mp3sa »

Nepotvrđeno - cu se i ja pojavit sutra da vidim ove cukice i da mozda uzmem jednog... U kratkom vremenskom periodu sam ostao bez 2 i reko sam da necu nikad vise da sebi srce lomim, ali kad vidim ovu njuskicu mozda promjenim misljenje... Naravno da ce glavnu rijec imati moja mama :D koju tek treba da ubjedim :D
matan

#15 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by matan »

prvo da se zahvalim svim ovim ljudima koji su pomogli da se spase ova mala neduzna bica danas.
njima svima je potreban prvenstveno veterinara za kojeg nazalost sos nema para pa tako vas molim da svi zajedno pomognemo da skupimo pare da mozemo da ih veterinarski obradimo jer su puni krpelja i ko zna cega sve ja sam danas bio na licu mjesta i poslao sam ih do sos-a da dobiju zamjenu za majcino mlijeko 3 je udomljeno za stalno ali ih ima jos petero koji su samo na privremenom cuvanju kod jedne tete kojoj nazalost sam zaboravio ime ali joj u svakom slucaju hvala :( :( :( :( :) :)

DOBRO SE DOBROM VRACA TO NEZABORAVITE
VeljaPas

#16 Re: Štenad u centru Sarajeva

Post by VeljaPas »

Troje je udomljeno. Preostalih pet koji su kod Uranele i Aide ce sutra biti predstavljeni na udomljabvanju kod Fontane u Parkusi.
Image
Image
Post Reply