Zdravo Gameri,
Ima li ljubitelja Paradoxove 4x grand strategije - Stellaris? Koje DLC-eve imate, sta mislite o update 4.0 i jeste li beta verziju testirali, koliko sati imate u igri?
Stellaris
Moderator: Benq
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
- SmokingMan
#2 Re: Stellaris
Imam i podugo nisam igrao, čak sam šokiran da je neko otvirio temu.
- Peacean
#3 Re: Stellaris
Gomilu vremena sam spucao na nju i nabavio na akcijama većinu prvih dlcova, mada nisam nijedan od ovih u season passovima. Nisam odavno odigrao ali bi mogao kada izađe nova verzija, zanima me baš kako će ovaj novi sistem populacije šljakati. Nadam se da će bar malo poboljšati late game lag jer mi je to uvijek smetalo u 4x igrama.
- W0rM
#4 Re: Stellaris
Navodno bi se to trebalo desiti jer bi broj pop-ova trebao vuci manji broj resursa.Peacean wrote: ↑02/05/2025 08:50 Gomilu vremena sam spucao na nju i nabavio na akcijama većinu prvih dlcova, mada nisam nijedan od ovih u season passovima. Nisam odavno odigrao ali bi mogao kada izađe nova verzija, zanima me baš kako će ovaj novi sistem populacije šljakati. Nadam se da će bar malo poboljšati late game lag jer mi je to uvijek smetalo u 4x igrama.
Sinoc igrao, (Fanatic Materialist u kombinaciji sa reanimator civicom) i hajde islo dobro, budzi brt 3k science output imao 7-8 kolonija (sto manji spread to manji penali na science i unity output), kad galactic threat empire koji se kao parazit prosirio po galaksiji posta crisis... Jednostavno nisam imao dovoljno Alloy outputa da se suprotstavim iako sam tehnoloski daleko nadmocniji i sa 2-3 vazala... Gasi mjesalicu motaj kablove i kasnije probaj ponovo
Edit: imam sve DLCeve sem ovog "galactic storms" jer je navodno promasaj teski pa njega nisam uzeo
- W0rM
#5 Re: Stellaris
Pricali smo nekad daaavno da ovo treba otvoriti, pa rekoh da se nakanim, mozda sam samo u naslovu teme trebao dodati "All about"SmokingMan wrote: ↑02/05/2025 08:31 Imam i podugo nisam igrao, čak sam šokiran da je neko otvirio temu.
- SmokingMan
#6 Re: Stellaris
Možda tamo narednog mjeseca, treba mi vremena da donesem još neke važne odluke. 
- W0rM
#8 Re: Stellaris
Jucer probao 4.0... Po meni lose, trebam rollback uraditi na 3.14.
Sta mi se svidja:
- Relativno dobar spawn
- Mogucnost da dobijes prazan sistem (sto je realno), ali kasnije bi se mozda s Dyson Spherom ili Archom mozda dalo nesto i uraditi
- Radi ugladjeno, nisam primjetio nekih stekanja i stopanja iako se raja zali na to
Sta mi se NE svidja:
- Planet UI... Ukinuli Industry districte, sad su ostali samo City, Mineral i Food districti
- Dublja subspecijalizacija planeta - Mozes odrediti da li ce pojedini districti biti samo birokratski, tehnoloski, industrijski itd. da boostas bonuse
- Energy vise nije glavni trade value nego je to - TRADE sam po sebi
- Bug kod prikaza uposlenih i neuposlenih POPova
- Nemogucnost reorganiziranja izgradnje districta i gradjevina
- Broj POPova je sad pomnozen sa 100, pa umjesto 7 imate ih 700, sto na oko ne izgleda lijepo
Sta bih volio da se popravi:
- Planet UI da se vrati na staro, nema potrebe za raslojavanjem
Ostale promjene kapiram, i neke stvari su do mene i stvar moje navike... ali Planet UI mi je too much jednostavno.
- Peacean
#9 Re: Stellaris
Ma ja ću sačekati još nekoliko patcheva pa ću onda isprobati.
- W0rM
#10 Re: Stellaris
Po mom skromnom misljenju - za sada najbolja opcija