Ovako moj problem je sljedeci. Uradio sam sistem i racunar mi je odjednom poceo da kuje RAM u crveno , i da stopa iako ima gamersku konfigruaciju. I3 procesor, RAM 4GB DDR3 , Graficka NVidia 2 GB , 500 GB HDD.
Racunar sam uredno odnio na servis u jednan priznati servis " Genelec " u Tuzli . Oni nisu mogli nista konstatovat osim s'nekim programom su ustanovili da ima nesto sto kao vuce oko 3GB al je nevidljivo i samo su uradili ponovo novi sistem.
Medjutim ja i dalje imam isti problem , da li mi moze neki jaci strucnjak pomoci oko toga. Unaprijed jako zahvalan !
Steka mi racunar
Moderator: Benq
- Dope_Man
#2 Re: Steka mi racunar
Prije svega ne bih da vrijedjam ali glupo je za takvu konfiguraciju govoriti da je gamerska. Minimum za gamersku je neki jaci i5, danas minimum 8GB RAM, a kod graficke je bitno koji je model (tj. brzina GPU-a) a ne koliko VRAM-a ima (mada su nase prodavnice naucile raju da samo ima memorije i sve je to gamerska konfiguracija).
Uglavnom, sto se tice problema, nisam siguran ali postoji sansa da je RAM ''otisao''. Davno mi se desilo na jednoj konfiguraciji da mi je jedan od stickova otisao, do otprilike 3 GB RAM-a bi radio komp normala, a kad bi presao preko 3 poceo bi da stopa, dok eventualno ne bi bacio BSOD. Kad sam zamijenio stick sve bilo OK. Cak i period dok sam radio sa samo jednim od ta 2 (2 GB) sve je bilo OK, s tim da nisam pokretao igre koje su trazile vise. Tako da je moj prvi savjet, s obzirom da si vec sistem digao, testiraj RAM memoriju pa vidi da li je do nje.
Uglavnom, sto se tice problema, nisam siguran ali postoji sansa da je RAM ''otisao''. Davno mi se desilo na jednoj konfiguraciji da mi je jedan od stickova otisao, do otprilike 3 GB RAM-a bi radio komp normala, a kad bi presao preko 3 poceo bi da stopa, dok eventualno ne bi bacio BSOD. Kad sam zamijenio stick sve bilo OK. Cak i period dok sam radio sa samo jednim od ta 2 (2 GB) sve je bilo OK, s tim da nisam pokretao igre koje su trazile vise. Tako da je moj prvi savjet, s obzirom da si vec sistem digao, testiraj RAM memoriju pa vidi da li je do nje.
- aditon
#3 Re: Steka mi racunar
Imao sam sličan problem, nešto mi je vuklo RAM a ničim nisam mogao vidjeti šta. Međutim, shvatio sam da je u pitanju malware bio koji je se smjestio na storage disk a ne na sistemski. Možda će ovo nekom čudno zvučati ali je tako. Riješio sam problem tako što sam storage disk formatirao. Prije toga, 3 puta sam sistemski disk formatirao ali problem bi ostao. Dakle, spasi podatke s storage diska i formatiraj ga, uvjeren sam da nečeš više problema imati. RAM sigurno nije otišao ali ako želiš uradi memtest za RAM ali s istim je sve uredu siguran sam (99%dadolino1989 wrote:Ovako moj problem je sljedeci. Uradio sam sistem i racunar mi je odjednom poceo da kuje RAM u crveno , i da stopa iako ima gamersku konfigruaciju. I3 procesor, RAM 4GB DDR3 , Graficka NVidia 2 GB , 500 GB HDD.
Racunar sam uredno odnio na servis u jednan priznati servis " Genelec " u Tuzli . Oni nisu mogli nista konstatovat osim s'nekim programom su ustanovili da ima nesto sto kao vuce oko 3GB al je nevidljivo i samo su uradili ponovo novi sistem.
Medjutim ja i dalje imam isti problem , da li mi moze neki jaci strucnjak pomoci oko toga. Unaprijed jako zahvalan !