Female_Sa wrote:NIkad osiguranje. To je klasicna vrsta prevare. Hiljade sporova se vodi na bh.sudovima po tom osnovu.
Ja stedim u banci i to ti je moja preporuka. Ne znam ni za jedan sudski slučaj (osim naravno Ljubljanske banke) u poslijeratnom vremenu da je banka otela nečiju stednju. A za prevare osugiravajućih kuća čujem svaki dan i znam za mnogo sudskih predmeta.
Najblaze receno, se*es !!!
Na stranu tvoje misljenje o prevari, ali deder nam navedi tacno o cemu se to radi u tim sudskim slucajevima, za sta je tacno neko tuzen ? I navedi nam barem 10-ak slucajeva preciznije...??? Hiljade sporova ? Mozda si slabo cula, mozda su milioni slucajeva u pitanju...?
Kad vec istrazujes, valjda ces naci i barem 1 slucaj kada su neko ko je bio osiguran poginuo, npr. u saobracajnoj nesreci, pa mu je familiji isplaceno sve sto je trebao da im uplati za npr. 24 godine uplacivanja...? Ja znam za takav slucaj, prije nekoliko godina... Bracni par koji je poginuo u saob.udesu tamo negdje izmedju Visegrada i Gorazda... Oboje su bili osigurani, lova ja isplacena za manje od 20 dana... Naravno da ta lova nije mogla vratiti poginule, ali je porodici sigurno lakse tu djecu voditi na zivotnom putu sa vise para, nego sa manje...
Black swan wrote:
evo recimo nama su za smrt člana obitelji 6 mjeseci i dalje odbijali od penzije dok neka pripravnica u banci nije skučajno
rekla da je kredit bio osiguran... ušutile se gazde 6 mjeseci vide redovito se skida s penzije jebo osiguranje kredita = NEZNANJE naplaćuju
I vi niste trazili i dobili preplacene pare nazad ??? Malo bacas bombe ???