Stedni racun, u kojoj banci?
Moderator: anex
- alica.k
#1 Stedni racun, u kojoj banci?
Znaci hocu da otvorim sestri stedni racun.
Eh sad, ja te kamate i nekako kontam al spominju se i nekakve premije koje nista ne kontam (u hypo alpe banci kamata je 4% a nekakva premija je 15%).
Sta je ta premija?
I u kojoj banci bi mi najbolje bilo da otvorim taj stedni racun?
Eh sad, ja te kamate i nekako kontam al spominju se i nekakve premije koje nista ne kontam (u hypo alpe banci kamata je 4% a nekakva premija je 15%).
Sta je ta premija?
I u kojoj banci bi mi najbolje bilo da otvorim taj stedni racun?
- mrtva kokoš
#2 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
onoj u kojoj ne postoji kamata

-
sarajev_o
#3 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
koliko ja znam imas kamatu koja je eto recimo 4%
a samo na orocenju imas kamatu 4% i zadnji mjesec 15%
- alica.k
#4 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
znaci to je premijasarajev_o wrote:koliko ja znam imas kamatu koja je eto recimo 4%
izgleda da je to onda u hypo alpe najpovoljnije...na orocenje 12 mjeseci kamata je 4%, minimalna uplata mjesecno je 10KM a premija na kraju orocenja je 15% na kamatu (na 36 mjeseci 5% i premija 20% od kamate)...cini se OK. to je ta neka hyper stednja sa premijom.
medjutim, ima i ova nova banka i kod njih je kamata 4.30% na 13 mjeseci, sto izadje otprilike isto :S posto nisu u pitanju stotine hiljada KM.
na stranici BBI banke uopste ne mogu da nadjem nikakve informacije o kamatama, a ostale su manje od ove dvije.
-
sarajev_o
#5 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
ako neke manje pare stavljas recimo ispod 20 k km onda ti je malo 12 mjeseci neces nista dobiti .pokusaj sa 24 ili 30.
- alica.k
#6 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
ma stavicu ja na maksimalan broj mjeseci jer ja te pare necu da diram, ali mi je bitno da mogu dodavati kako imam para, radije nego da odma uplatim neki iznos i to je to. a i nemam neke ubi boze hiljade maraka da stavljam na orocenje, vec eto...malo pomalo pa kad napuni 18 godina da ima nesto.sarajev_o wrote:ako neke manje pare stavljas recimo ispod 20 k km onda ti je malo 12 mjeseci neces nista dobiti .pokusaj sa 24 ili 30.
-
StupskaBitanga
#7 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
raspitaj se u domaćim bankama
Union
Bor
Moja banka
PBS
Union
Bor
Moja banka
PBS
- alica.k
#8 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
pogledacu i te, hvalaStupskaBitanga wrote:raspitaj se u domaćim bankama
Union
Bor
Moja banka
PBS
-
rimano
#9 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
I ja imam tu hyper stednju, mislim da je u hypu najveca kamata. Barem ja nisam vidio vecu u drugoj banci. Premiju isplacuju ako su uplate redovne. Uplacivati mozes mjesecno ili svaka tri mjeseca.
Mnogi govore ta banka je u krizi ali polog je osiguran agencijom za osiguranje depozita pa sigurnije je nego u kuci cuvati. Kod raiffaiseina primam platu ali ne stedim kod njih jer su kamate znatno manje.
Mnogi govore ta banka je u krizi ali polog je osiguran agencijom za osiguranje depozita pa sigurnije je nego u kuci cuvati. Kod raiffaiseina primam platu ali ne stedim kod njih jer su kamate znatno manje.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#10 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
Hypo banka je bila u krizi, ali nije više (jer ih je izvukla austrijska vlada). Čak su u zadnjem kvartalu poslovali pozitivno...rimano wrote:Mnogi govore ta banka je u krizi ali polog je osiguran agencijom za osiguranje depozita pa sigurnije je nego u kuci cuvati
-
zonbirile
#11 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
------------------------rimano wrote:I ja imam tu hyper stednju, mislim da je u hypu najveca kamata. Barem ja nisam vidio vecu u drugoj banci. Premiju isplacuju ako su uplate redovne. Uplacivati mozes mjesecno ili svaka tri mjeseca.
u slučajusloma bankarskog sektora,zar stvarno misliš, da bi dobio osigurani depozit?
-
sabanss
#12 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
Neki su zaboravili 90'/91'zonbirile wrote: u slučajusloma bankarskog sektora,zar stvarno misliš, da bi dobio osigurani depozit?
Nigdje mojim parama nije bolje nego u mom dzepu...
-
rimano
#13 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
U svakom slucaju meni je to sigurnija varijanta nego cuvanje u stanu gdje postoji mogusnost od kradje pozara i slicno, a i inflacija radi svoje.
U djepu bas ne mogu nosati
-
sabanss
#14 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
Mislio sam vise figurativnorimano wrote:U svakom slucaju meni je to sigurnija varijanta nego cuvanje u stanu gdje postoji mogusnost od kradje pozara i slicno, a i inflacija radi svoje.
Inflacija im je i u bankama, ta kamata koji oni daju ne moze pokriti nista, kamoli da imas zaradu. Sretno sa stednjom...
-
rimano
#15 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
Znam zato ima smajli na kraju.
Neznam kakvo je sada stanje sa inflacijom ali nadjoh info da je proslogodisnja bila 3.1% sto kamata od 4% moze pokriti i ostane mi ovo 0.9% za kafe
Neznam kakvo je sada stanje sa inflacijom ali nadjoh info da je proslogodisnja bila 3.1% sto kamata od 4% moze pokriti i ostane mi ovo 0.9% za kafe
- alcho
#16 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
Ma dal je moguce?alica.k wrote:znaci to je premijasarajev_o wrote:koliko ja znam imas kamatu koja je eto recimo 4%
a samo na orocenju imas kamatu 4% i zadnji mjesec 15%hvala
izgleda da je to onda u hypo alpe najpovoljnije...na orocenje 12 mjeseci kamata je 4%, minimalna uplata mjesecno je 10KM a premija na kraju orocenja je 15% na kamatu (na 36 mjeseci 5% i premija 20% od kamate)...cini se OK. to je ta neka hyper stednja sa premijom.
medjutim, ima i ova nova banka i kod njih je kamata 4.30% na 13 mjeseci, sto izadje otprilike isto :S posto nisu u pitanju stotine hiljada KM.
na stranici BBI banke uopste ne mogu da nadjem nikakve informacije o kamatama, a ostale su manje od ove dvije.
-
samoTEgledam
#17 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
Moje preporuke za BBI. Odi porazgovaraj, razmisli i odluči. Preporuke za rentnu štednju.
-
tttr
#18 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
ja sam za BIB banku, dječija štednja.
4,70% na 13 mjeseci je najpovoljnije što sam uspjela pronaći.
4,70% na 13 mjeseci je najpovoljnije što sam uspjela pronaći.
-
rimano
#19 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
Moram i ja to provjeriti jer trebam uskoro otvoriti djeciju stednju. Kod raiffeisena ide od od 3.3 do 4.33% sto zavisi od perioda orocenja
- alica.k
#20 Re: Stedni racun, u kojoj banci?
sori, fakat nisam upoznata sa nacinom poslovanja bbi banke :S jel to ima nes specijalno il sta? ne znam sta je smijesno.alcho wrote:Ma dal je moguce?
mislim ipak da sam se odlucila za ovu hyper stednju, jednostavno mi zvuci najbolje :S 10KM mjesecno minimalno mogu uplatiti uvjek. ona ima 11 godina, dok napuni 18 tu ce se fina svotica nakupit