nikakoljubav_aha wrote:to nisam znalaarte.fakt wrote:znam odgovor ali ipak ti si expert ipak ti znas sve odgovore ...znaci,ne znas odgovor
Stav Islama prema homoseksualcima!?
- arte.fakt
#301 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
-
Great Cornholio
#302 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Radi sadprobuseni $ wrote:pokusaj ovdje:Great Cornholio wrote:nešto nije uredu s linkom, provjeri da nisi greškom nešto obrisaoprobuseni $ wrote:interesantan video ...![]()
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VleY8poM ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h3AvnWDY ... re=related[/youtube]
- probuseni $
#303 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Talibani su muslimani. Svi do jednog. Ako oni to upraznjavaju, znaci da je homoseksualizam dozvoljen u islamu. Valjda oni poznaju islam i islamske zakone.Great Cornholio wrote:Radi sadprobuseni $ wrote:
pokusaj ovdje:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h3AvnWDY ... re=related[/youtube]Talibani su bolesnici, ali izgleda ni ostatak Afganistana nije puno zdraviji od Talibana.
- bijela
#304 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
1. svi gušteri su životinjeprobuseni $ wrote:
Talibani su muslimani. Svi do jednog. Ako oni to upraznjavaju, znaci da je homoseksualizam dozvoljen u islamu. Valjda oni poznaju islam i islamske zakone.
2. gušteri su zelene boje.
zaključak:
životinje su zelene boje
#305 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Mora da je volio ovu lekciju iz logike, ali nije je do u tancine skonto ocigledno!bijela wrote:1. svi gušteri su životinjeprobuseni $ wrote:
Talibani su muslimani. Svi do jednog. Ako oni to upraznjavaju, znaci da je homoseksualizam dozvoljen u islamu. Valjda oni poznaju islam i islamske zakone.
zaključak:
životinje su zelene boje
#306 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Cudna je ta ljudska psiha....iako ja mislim da to treba sve pobiti 
- probuseni $
#307 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
bijela wrote:1. svi gušteri su životinjeprobuseni $ wrote:
zaključak:
životinje su zelene boje
#308 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Izvore kolega, hocemo izvore...probuseni $ wrote:bijela wrote:1. svi gušteri su životinjeprobuseni $ wrote:
zaključak:
životinje su zelene boje
extraordinary
#309 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Probušeni, ti veze nemaš. Islam ti zabranjuje da se ubiješ i da izvršiš samoubistvo, oni to svakodnevno rade. Ko to uradi izašao je iz vjere za sva vremena. Ti tvoji zaključci mogu proći samo kod nekoga bez mrve logike i zdravog prosuđivanja.
Ljubav_aha, otkad je Uzbekistan relevantan reprezent islama?
- probuseni $
#310 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Postavio sam Youtube gore pa pogledaj ! A razgovarao sam sa jednim avghanistancem koji to potvrdjuje. Tamo je to sasvim normalno, da bogatas kupi djecaka i da ga voda sa sobom kao konkubinu, kao svog sexualnog roba. Plati porodici ,a kad ga izgustira, istrosi, kupi drugog.BHF_Manijak wrote:Izvore kolega, hocemo izvore...probuseni $ wrote:
Talibani kao muslimani kazu da je homoseksualizam po islamu dozvoljen i oni ga upraznjavaju svidjelo se to tebi ili ne.
- probuseni $
#311 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Pa oni sto se samoubiju kazu da su muslimani. Sto da im ne vjerujem ? Hoces li reci da nisu ?extraordinary wrote:Probušeni, ti veze nemaš. Islam ti zabranjuje da se ubiješ i da izvršiš samoubistvo, oni to svakodnevno rade. Ko to uradi izašao je iz vjere za sva vremena. Ti tvoji zaključci mogu proći samo kod nekoga bez mrve logike i zdravog prosuđivanja.
-
extraordinary
#312 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Jel ti vjeruješ Torabiju? On kaže da energiju prima sa pet planeta, ko sam ja da sumnjam u njeg i u njegovu energiju? Jel to ta logika?
- probuseni $
#313 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Pa de ti dokazi da ne dobija energiju sa te 5. planete ?extraordinary wrote:Jel ti vjeruješ Torabiju? On kaže da energiju prima sa pet planeta, ko sam ja da sumnjam u njeg i u njegovu energiju? Jel to ta logika?
-
extraordinary
#314 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Opet ti ne valja logika. Ako on već iznese tu tvrdnju, valjda on treba tu tvrdnju i da potkrijepi dokazima.
- BHF_Manijak
#315 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Momak, jesi to u skoli dosao do predmeta logika pa nam sad ovdje postiras svoj intelektualni orgazam?!Ne ide ti bas, bolje to spremi inace ti ne gine kec ko munara...probuseni $ wrote:Pa oni sto se samoubiju kazu da su muslimani. Sto da im ne vjerujem ? Hoces li reci da nisu ?extraordinary wrote:Probušeni, ti veze nemaš. Islam ti zabranjuje da se ubiješ i da izvršiš samoubistvo, oni to svakodnevno rade. Ko to uradi izašao je iz vjere za sva vremena. Ti tvoji zaključci mogu proći samo kod nekoga bez mrve logike i zdravog prosuđivanja.
- probuseni $
#316 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Kakvim dokazima ? Naucnim ili rekla -kazala ?extraordinary wrote:Opet ti ne valja logika. Ako on već iznese tu tvrdnju, valjda on treba tu tvrdnju i da potkrijepi dokazima.
-
extraordinary
#317 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Nervira me malo raspravljati se na ovaj način. Svako onaj ko iznese neku tvrdnju treba da ima argumentovanu podlogu za istu. U suprotnom ja mogu tvrditi da sam bio na Jupiteru, ako ti kažeš haj dokaži, ja ću reći, buraz moj, haj ti lijepo dokaži da ja nisam.
Isto tako bih savjetovao da ljudi koji nisu čitali Kur'an ne iznose zaključke o njemu na osnovu onoga što vide od nekih talibana i da općenito ne generaliziraju muslimane, jer islam kao religija zahtijeva od muslimana mnogo drugačije ponašanje od onoga kojem smo danas često svjedoci.
Naravno, ovo se isto odnosi i na one koji se guraju u psihologiju, a tamo im nije mjesto. Mislim da psihologiju trebate prepustiti ljudima koji se stvarno njom bave, a ne iznositi neke zaključke bazirane samo na vlastitom mišljenju i na osnovu nedovoljno upoznate materije.
Isto tako bih savjetovao da ljudi koji nisu čitali Kur'an ne iznose zaključke o njemu na osnovu onoga što vide od nekih talibana i da općenito ne generaliziraju muslimane, jer islam kao religija zahtijeva od muslimana mnogo drugačije ponašanje od onoga kojem smo danas često svjedoci.
Naravno, ovo se isto odnosi i na one koji se guraju u psihologiju, a tamo im nije mjesto. Mislim da psihologiju trebate prepustiti ljudima koji se stvarno njom bave, a ne iznositi neke zaključke bazirane samo na vlastitom mišljenju i na osnovu nedovoljno upoznate materije.
- probuseni $
#318 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Ti si prvi iznio tvrdju da frajer tvrdi da crpi energiju sa 5 planeta, nisam ja. Ako ja kazem da vjerujem u to, ti trazis da dokazem. Ako ne mogu dokazati, to znaci da je to laz i da nije istina.extraordinary wrote:Nervira me malo raspravljati se na ovaj način. Svako onaj ko iznese neku tvrdnju treba da ima argumentovanu podlogu za istu. U suprotnom ja mogu tvrditi da sam bio na Jupiteru, ako ti kažeš haj dokaži, ja ću reći, buraz moj, haj ti lijepo dokaži da ja nisam.
E sad te pitam, ako ti vjerujes u boga, kako da ti vjerujem da postoji kad nemas dokaza ?, bas kao sto ni ja nemam za onog crpaca energije sa 5 planeta.
-
extraordinary
#319 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Kao prvo, guraš mi u usta riječi koje nisam rekao. To je rekao Torabi, samo sam to naveo kao njegovu izjavu u koju ne vjerujem i u koju bih povjerovao kao i svako racionalan ako bi on iznio dokaz, mada je mogućnost za to ravna nuli.
A vjerovanje u Boga je već nešto drugo. Ja tebi nisam ni u jednom momentu rekao da Bog postoji, niti sam tražio da ti vjeruješ u njega. To je nešto što je moje privatno, i jednako onako kako ti imaš pravo da ne vjeruješ u njeg, ja imam pravo da vjerujem.
A vjerovanje u Boga je već nešto drugo. Ja tebi nisam ni u jednom momentu rekao da Bog postoji, niti sam tražio da ti vjeruješ u njega. To je nešto što je moje privatno, i jednako onako kako ti imaš pravo da ne vjeruješ u njeg, ja imam pravo da vjerujem.
- probuseni $
- ljubav_aha
#321 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
nije jedina drzava koja drugacije kaznjava homoseksulace i lezbjeke ,zato sma pitala,zasto postoje razliciti obici kaznjavanja u pojedinm drzavamaextraordinary wrote: Ljubav_aha, otkad je Uzbekistan relevantan reprezent islama?
-
extraordinary
#322 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Ja opet govorim, Afganistan, a pogotovo afganistanski talibani, nisu reprezent islama. Muslimani nisu nužno jednaki islamu, to moraš izbiti iz glave.
-
extraordinary
#323 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
To je stvar tih država, i nema veliko uporište u Kur'anu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#324 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
03. Nov. 2010. 23:46 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”Elmir_bug wrote:Cudna je ta ljudska psiha....iako ja mislim da to treba sve pobiti
» Elmir_bug
- probuseni $
#325 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Pa kako se onda jedno drustvo moze zvati muslimansko, upraznjavati Kuran i Serijat, a po tebi nisu muslimani ?extraordinary wrote:Ja opet govorim, Afganistan, a pogotovo afganistanski talibani, nisu reprezent islama. Muslimani nisu nužno jednaki islamu, to moraš izbiti iz glave.