Stav Islama prema homoseksualcima!?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
-B_S-

#1 Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by -B_S- »

Islam - utočište za sve one koji ga prihvate!
Homoseksualci - rodjeni takvi kakvi jesu!

Šta vi mislite/znate???
MyCore

#2 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by MyCore »

GAY IS OKEJ
Wutkica

#3 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Wutkica »

stav hmmm :zoka: nemam nista protiv stala bih u redove za njihova prava ali cemu gay ukupljanja caffei posebna mjesta party... :? sad bi se svi deklarisati po necemu recimo ja volim zutu boju nadjem ljude koji vole zutu boju i zuti party?! :D :D ovo figurativno samo da naglasim koliko nije potrebno nikakvo izdvajanje prihvaceni su odavno kako kod nas tako i svugdje u svijetu puno prije :D
Rimad

#4 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Rimad »

A šta ti misliš kakav je stav?

Stav je isti kao i prema svemu ostalom što je izopačeno i pokvareno.
strongwoman

#5 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by strongwoman »

A zasto bas stav Islama??? Zar i druge religije nemaju stav prema homoseksualcima???
Mrs.Zurbrigen

#6 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Mrs.Zurbrigen »

strongwoman wrote:A zasto bas stav Islama??? Zar i druge religije nemaju stav prema homoseksualcima???
ja sam jednom gledala dokumentaciju o jednom evangelistickom pastoru koji je bio gay. ocigledno postoje religije koje ne mare toliko za seksualnu orijentaciju njenih pripadnika. :) :thumbup:
DanteX

#7 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by DanteX »

Gay parada nije baš ono šta ljudi misle da jeste. Ta parada je više revolucija. Prije se ratovalo, a sada se pravi parada. Isto kao razni pokreti zadnjih 30 godina. Uvijek se napravila neka parada da ljudi uvide taj problem ili to rješenje.
Ovo je moje mišljanje sa društvene strane.
A sa religijske, ja zaista mislim da Boga ne interesuje koji je spol u pitanju dok se ljudi vole, ipak je on stvorio ljubav :roll:
-B_S-

#8 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by -B_S- »

Rimad wrote:A šta ti misliš kakav je stav?

Ako je to izopačeno i pokvareno, zašto ih je onda Bog stvorio takve???
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#9 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by anthraxQ »

-B_S- wrote:

definitivno glupo pitanje.

zasto je Bog stvorio rat, bijedu, bolest, nesreću, samoubistva...

zasto? smisao zivota i jest u ta dva pola, Izopačenom i Ispravnom. Ljudska Vjera se potvrdjuje u takvom zivotu, jer u nekom savršenom ne bi nikad mogla.
-B_S-

#10 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by -B_S- »

anthraxQ wrote:
-B_S- wrote:

definitivno glupo pitanje.

zasto je Bog stvorio rat, bijedu, bolest, nesreću, samoubistva...

zasto? smisao zivota i jest u ta dva pola, Izopačenom i Ispravnom. Ljudska Vjera se potvrdjuje u takvom zivotu, jer u nekom savršenom ne bi nikad mogla.
Daj molim te ne budi smešan! Da li si uopšte svestan sta si napisao/la???
Dakle pitanje je jednostavno: Bog je stvorio homoseksualnost, a po svim religijama (ne znam stav Islama) ti homoseksualci će biti kažnjeni! Znaći Bog ih je stvorio takve i bez obzira na sve zbog toga što su takvi (kakve ih je on stvorio) on će ih kazniti!!! Ima li tu logike???
Wutkica

#11 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Wutkica »

nije ih Bog stvorio da se razumijemo, sve nas je stvorio jednakim nikog nije odredio da ce biti homo ili hetero prema tome to je uticaj vremena okolnosti u kojima je ta osoba dijete zivjelo odnosa okoline prema njoj i raznih drugih faktora i takodje osobe koja se prema tome gradila i ophodila.
-B_S-

#12 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by -B_S- »

mask wrote:kakvo glupo pitanje...

pa onda se može postaviti i milion drugih pitanja kao: zašto je bog stvorio zlo? zašto je bog dopustio da ljudi ratuju? zašto je bog stvorio nevjernike? itd.

ne mislim da su oni takvi rođeni (1) i da oni ne mogu protiv svoje prirode i slične gluposti(2), svako bira svoj put a homoseksualci su na pogrešnom putu(3) (i oni se ne razlikuju ni po čemu od kradljivaca, lažljivaca, nevjernika..., svi su oni zalutali)(4)
1. Naravno da jesu takvi rođeni! To je dokazanu, čak sam pre neki dan sanao da je stav Iranskih medicinara 6 godina skrivan od javnosti, jer su i oni ustanovili da je seksualna orjentacija određena pre rođenja.

2. Hajde se zaljubi u dečka! Naravno da ne mogu protiv toga...svašta!

3. Nijedan homoseksualc nije to odabrao, takav je rođen!

4. Ovo je uobičajeni stav retardiranih balkanaca..daj molim te! Lopov ti nešto otuđi...učinio je loše delo. Lažov te prevari, učinio je loše delo. Dve cure se zabavljaju - kome one čine loše delo???
Wutkica

#13 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Wutkica »

niko ne kaze da je to lose ili dobro, vec zasto trazite da vam se posebno obracamo i ophodimo prema vama?! sto ste vi bolji ili gori? dok god se budete izdvajali i zajednica ce vas tretirati kao posebno i sa "specijalnim" stavom.
-B_S-

#14 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by -B_S- »

mask wrote:još samo jedan komentar

Islam - utočište za sve one koji ga prihvate! - ako homoseksualac prihvati islam prestaje biti homoseksualac, jer ako ne prestane onda nije prihvatio islam (islam ne moze biti utočište za nevjernike)

Homoseksualci - rodjeni takvi kakvi jesu! - homoseksualcem se postaje, a ne rađa

NIJE BOG STVORIO HOMOSEKSUALNOST, Bog nudi svakome da bira svoj put!

C?????
glupa pitanja
Dakle, ponavljam! Za ovu diskusiju potrebni su ljuti širokih shvatanja koji pre svega prihvataju činjenice! Dakle, homoseksualci se rašaju kao takvi...to je činjenica koju jednostavno ne možete da zanemarite!!! A i skroz je nelogično da se bira...lol...e mama ja sam prekinuo sa curom, jer sam se zaljubio u druga...hahahaha...smešno!!!

Kako onda homoseksualc da odabere svoj put??? Npr. recimo da u potpunosti uskladi život islamu, osim braka?hahaha i ovo je smešno!!!! Da ide na dzumu, a posle toga sa dečkom na piće! Zabavno!

Dakle, Bog jeste stvorio homoseksualce, a dali homoseksualci mogu kao takvi da nađu spas u islamu?
Wutkica

#15 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Wutkica »

ako incesti mogu onda vala moze i homosexualnost!
-B_S-

#16 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by -B_S- »

mask wrote:Ako dva homoseksualca ne čine ništa loše drugim ljudima, oni onda u svakom slučaju krše Božije naredbe, što je itekako LOŠE DJELO. Homoseksualnost je striktno zabranjena u islamu, o tome nema rasprave, ljudima nije dozvoljeno da o nekim stvarima sami odlučuju, Bog nam je dao naredbe i upute koje trebamo slijediti.
apsolutno jasno, ali zašto je onda stvorio i homoseksualce??? Nečemo zanemariti da je vise od 30% svetske populacije homoseksualnog opredeljenja!
-B_S-

#17 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by -B_S- »

Wutkica wrote:niko ne kaze da je to lose ili dobro, vec zasto trazite da vam se posebno obracamo i ophodimo prema vama?! sto ste vi bolji ili gori? dok god se budete izdvajali i zajednica ce vas tretirati kao posebno i sa "specijalnim" stavom.
Da razjasnim, ovde sam anoniman - niko ne zna moj identitet. Ali ja nisam homoseksualc i ovu sam temu prvenstveno otvorio zbog tzv savršenstva Islama. Sva civilizovana društa su manje više prihvatila homoseksualce, a ova stoka balkanska nikad neće, jer ovde niko nema svoj život...svi se "brinu" za druge.
Znači nebitno je društvo, bitno je kako Islam gleda na homoseksualce. Šta Kur'an kaže o tome?
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#18 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by anthraxQ »

-B_S- wrote:

pa onda se može postaviti i milion drugih pitanja kao: zašto je bog stvorio zlo? zašto je bog dopustio da ljudi ratuju? zašto je bog stvorio nevjernike? itd.

ne mislim da su oni takvi rođeni (1) i da oni ne mogu protiv svoje prirode i slične gluposti(2), svako bira svoj put a homoseksualci su na pogrešnom putu(3) (i oni se ne razlikuju ni po čemu od kradljivaca, lažljivaca, nevjernika..., svi su oni zalutali)(4)
1. Naravno da jesu takvi rođeni! To je dokazanu, čak sam pre neki dan sanao da je stav Iranskih medicinara 6 godina skrivan od javnosti, jer su i oni ustanovili da je seksualna orjentacija određena pre rođenja.

4. Ovo je uobičajeni stav retardiranih balkanaca..daj molim te! Lopov ti nešto otuđi...učinio je loše delo. Lažov te prevari, učinio je loše delo. Dve cure se zabavljaju - kome one čine loše delo???

hajde da uzmemo pod pretpostavkom da je sve ovo napisano ok.

da te pitam nesto: Da li bi ti bilo drago da je tvoj sin ili kcerka takvog usmjerenja? jel?
-B_S-

#19 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by -B_S- »

Wutkica wrote:nije ih Bog stvorio da se razumijemo, sve nas je stvorio jednakim nikog nije odredio da ce biti homo ili hetero prema tome to je uticaj vremena okolnosti u kojima je ta osoba dijete zivjelo odnosa okoline prema njoj i raznih drugih faktora i takodje osobe koja se prema tome gradila i ophodila.
Pa čak i da progutam to što se progutat ne može! Čak i da se homoseksualnost ne stiče rođenjem nego socijalizacijom...da li deca mogu da odaberu mesto gde će se roditi i gde će odrastat! Nešto tu ne štima...priznali ili ne!
beautyfool

#20 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by beautyfool »

-B_S- wrote:Islam - utočište za sve one koji ga prihvate!

Šta vi mislite/znate???
izgleda da ti je tema jako bitna cim si se maksuzije registrovao da je postavis.
-B_S-

#21 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by -B_S- »

anthraxQ wrote:
-B_S- wrote:

da te pitam nesto: Da li bi ti bilo drago da je tvoj sin ili kcerka takvog usmjerenja? jel?
Pazi, nisma ja tu da se sa neki ubeđujem, ja sam tu radi razmene miljenja :) Samo da se razumemo!

Nebi mi bilo drago da su moja deca homoseksualci! Ali šta da radim ako budu...kako da pomognem??? Nema pomoći i to je problem!

Šta bi ti uradio da ti dođe sin i kaže "Babo, ja sam gay!" Jel?
anthraxQ

#22 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by anthraxQ »

-B_S- wrote:
Wutkica wrote:niko ne kaze da je to lose ili dobro, vec zasto trazite da vam se posebno obracamo i ophodimo prema vama?! sto ste vi bolji ili gori? dok god se budete izdvajali i zajednica ce vas tretirati kao posebno i sa "specijalnim" stavom.
Da razjasnim, ovde sam anoniman - niko ne zna moj identitet. Ali ja nisam homoseksualc i ovu sam temu prvenstveno otvorio zbog tzv savršenstva Islama. Sva civilizovana društa su manje više prihvatila homoseksualce, a ova stoka balkanska nikad neće, jer ovde niko nema svoj život...svi se "brinu" za druge.
Znači nebitno je društvo, bitno je kako Islam gleda na homoseksualce. Šta Kur'an kaže o tome?
da. vjeruj da je bitno.

eee druže moj, da su tvoji bili homosexualni, nikad ti ne bi vidio svjetlo dana... shvatas li? Drustva su ih prihvatila jer je Queer lobi jak, jer su homosexualci "jaki" u modi, muzici, umjetnosti, medijima... a tu se kreira svijest.

a kažes mi da se oni takvim radjaju! A zasto je broj homosexualaca vezan sa trendom? danas je trend biti alternativa.. a u gay vide najjacu alternativu. Kazem ti, da se trend izmjeni, najmanje polovina homosexualaca bi "presla" na nešto drugo.
-B_S-

#23 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by -B_S- »

beautyfool wrote:
-B_S- wrote:Islam - utočište za sve one koji ga prihvate!

Šta vi mislite/znate???
izgleda da ti je tema jako bitna cim si se maksuzije registrovao da je postavis.
Upravo tako, ova tema mi je jako bitna!
Wutkica

#24 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by Wutkica »

-B_S- wrote:
Wutkica wrote:nije ih Bog stvorio da se razumijemo, sve nas je stvorio jednakim nikog nije odredio da ce biti homo ili hetero prema tome to je uticaj vremena okolnosti u kojima je ta osoba dijete zivjelo odnosa okoline prema njoj i raznih drugih faktora i takodje osobe koja se prema tome gradila i ophodila.
Pa čak i da progutam to što se progutat ne može! Čak i da se homoseksualnost ne stiče rođenjem nego socijalizacijom...da li deca mogu da odaberu mesto gde će se roditi i gde će odrastat! Nešto tu ne štima...priznali ili ne!
kakve veze ima gdje su se rodili? sve okolnosti uticu na razvoj licnosti evo ti primjera moj dragi ako se tvoji roditelji nisu slagali i otac ti je bo grub imao si nesvjesnu antipatiju prema njemu sto uveliko povceva sanse da ces postati gay jedan puno njezniji muskarac.
anthraxQ

#25 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by anthraxQ »

anthraxQ wrote:
-B_S- wrote:

Nebi mi bilo drago da su moja deca homoseksualci![/quote]

evo. ovdje je sustina sve ove price. lahko je pricati o njima kada su oni sinovi nekih ljudi tamo...

a kada dođe do mene - onda "pa ne bih ja to... ne bi mi bilo drago.."...
Locked